Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaaliturva

Oletko koodari tai siivooja - Vai päihdeongelmainen loinen?

Uusi Suomi tarttui ansiokkaasti pitkäaikaistyöttömien kohtelua käsittelevään raporttiin, jossa eräänä ydinhuomiona olivat lääkäreiden ennakkoasenteet. Näitä ennakkoasenteita nähdään päivittäin niin mediassa kuin sosiaalisessakin mediassa. Aloitetaan Uuden Suomen uutisjutulla:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264777-tyottomien-karu-kohtelu-paljastu...

Joskus media kertoo totuuden - Ja kerrankin työttömistä

Suomessa on n. 600 000 pitkäaikaistyötöntä ja osatyökyvytöntä. Heitä kohdellaan äärimmäisen huonosti lähes kaikilla luukuila, myös vakuutusyhtiöissä. Uskomattomia kuvioita äärioikeistolaisessa kapitalismia palvovassa Suomessa.

 

"SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN tilaama laaja raportti paljastaa karun totuuden Suomen sirpaleisesta ja lannistavasta työvoimapolitiikasta ainakin pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten kohdalla.

Kysymys syrjäytymisen syistä jakaa puolueita

Keskustan sosiaali- ja terveyspoliittinen seura (yhteistyössä kansanedustaja, vpj Katri Kulmunin kanssa) järjesti paneelikeskustelun sosiaaliturvan uudistamisesta, joka käytiin tänään aamulla Pikkuparlamentin kansalaisinfossa. Keskustelussa oli mukana edustajat kaikista niistä puolueista, jotka ovat kevään ja syksyn mittaan esittäneet omaperäisiä ja merkittäviä avauksia sosiaaliturvan uudistamiseksi. Katri Kulmunin lisäksi keskustelussa olivat mukana Juhana Vartiainen (kok.), Asmo Maanselkä (kd.), Ville Ylikahri (vihr.) ja Matias Mäkynen (sd.).

Perusturvan uudistaminen: keskustan mallia luomassa

Eilen oli taas keskustan perusturvaryhmän kokous, tällä kertaa alustajana Olli Kangas, joka esitti viisaita ja tasapainoisia näkemyksiä sosiaaliturvan uudistamisesta.

Suomalainen sosiaaliturva vain suomalaisille

OECD:n julkaisi raporttinsa, jossa vaadittiin uudistamaan kotihoidon tukea maahanmuuttajanaisten takia. Olen samaa mieltä, että uudistaa pitää, mutta aivan eri perusteilla kuin OECD:n Mari Kiviniemi. Mielestäni on yksiselitteistä, että "suomalainen sosiaaliturva tulee rajata vain suomalaisille". Sosiaaliturvashoppailulle on laitettava piste.

Tehkää jotain

Perin usein me poliitikot ainakin Perussuomalaisissa saamme erilaisia kanavia pitkin ihmisiltä pyyntöjä ”tehkää jotain”, ”estäkää tämä sekoilu” ja niin edelleen. Pääsääntöisesti tämä tapahtuu silloin, kun joko maamme hallitus, kaupunkien instassit tai muut poliitikot tuovat pöytään erikoisia esityksiä.

Eurooppa-ministerin puolue ei tunne EU-lainsäädäntöä

Sosiaaliturvan taso ja kriteerit ovat merkittävä osa maahanmuuttopolitiikkaa. Maahanmuuttajien määrän kasvu on suurin syy sosiaaliturvasäädösten nopeisiin muutoksiin pohjoismaissa ja koko Euroopassa.

Siniset oikeilla linjoilla sosiaaliturvan suhteen!

Hallituspuolue siniset on oikeilla linjoilla ehdottaessaan, että Suomen sosiaaliturva tulee muuttaa kansalaisperusteiseksi. Asia on toki ollut esillä aiemminkin ja tuolloin on todettu, että asiassa on ongelmana mm. perustuslain 6§:n takaama yhdenvertaisuus. Perustuslain kanssa sosiaaliturvan yhdenvertaisuutta edellyttävät monet kansainväliset sopimukset, kuten mm. TSS-sopimus.

Näkisin kuitenkin, että sosiaaliturva on mahdollista sitoa kansalaisuuteen siten, että se ei loukkaa kenenkään oikeutta yhdenvertaiseen kohteluun, eikä syrji ketään.

Universal Basic Income - Freedom and Care For All People

 

In his famous booklet "CONCERNIG CHRISTIAN LIBERTY" (1520) Martin Luther starts with two seemingly conradictory statements:

1. (In Faith) A Christian man is the most free lord of all, and subject none.

2. (In Love) A Christian man is the most dutiful servant of all, and subject to every one.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä