Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta käteinen raha

Seitsemän syytä suosia käteistä

Olen viime kuukausina kokeillut nettipankkia, joka mainostaa itseään edullisena tapana tehdä ostoksia, jotka on hinnoiteltu vieraissa valuutoissa. Palvelu toimi hyvin siihen asti, kunnes maksoin noin 300€ tilauksen Latvialaiseen verkkokauppaan. Tämä johti tilini ja palveluun tallentamieni rahojen välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Oletettavasti syynä oli automaattinen algoritmi, joka toteuttaa pankeille langetettua velvollisuutta torjua rahapesua.

Lainkuuliainen kansalainen käyttää käteistä – rikollinen digitaalista

Forbes-lehden artikkelin mukaan kyberrikollisuus maksaa vuoteen 2019 mennessä 2 triljoonaa dollaria. Kottikärrylläkkö tuollainen rahasumma liikutetaan? Suurin osa rikollisista tehdään digitaalisella rahalla. Käteisen osuus rikollisessa toiminnassa on häviävän pieni. Voisi jopa sanoa, että on epäilyttävää käyttää digitaalista rahaa ja että lainkuuliainen kansalainen maksaa käteisellä.

Kuoleeko käteinen?

Suomen Pankki järjesti eilen kiintoisan konferenssin käteisen rahan tulevaisuudesta. Alustajat lähestyivät asiaa monesta näkökulmasta:

http://www.suomenpankki.fi/en/tutkimus/konferenssit/konferenssit_tyopaja...

Pankkien keskiaikainen tavoite

Keskiaika ei ole demokraattisen yhteiskunnan aika. Mietitään tätä vähän aikaa, ja jatketaan sitten. Palaan tähän kirjoituksen lopussa.

 

Harva ihminen tietää tänä päivänä kovin paljon keskiajan yhteiskunnan jokapäiväisestä elämästä.

 

Painajainen ilman käteistä

Yhteiskunta ilman käteistä ei ole kovin paljon ollut keskustelun aiheena täällä Suomessa. Toki Mikael Jungner on ilmoittanut kannattavansa yhteiskuntaa ilman käteistä. Mutta sen ohella keskustelu ei ole juurikaan vellonut meillä. Ruotsissa sitten kylläkin hiukan enemmän.

 

Kivirinnan talousmalli

Keksin illalla suihkussa käydessäni uuden valtiontalousmallin, joka tulee vielä varmasti mullistamaan sen miten valtioiden taloutta hoidetaan. Sen edut ovat selkeät: tarkasti päätettävissä oleva inflaatiovauhti, huima talouden kasvu, ennakoitavissa oleva työllistysvaikutus, yksinkertaisuus ja ennenkaikkea tasapuolisuus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä