Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylinopeus

Oikeutta

Rike ja rangaistus.
Kun kuuntelee poliisijohdon haastatteluja ja uutisia käy selväksi että rikkeen ja rangaistuksen linjassa oleminen ei kiinnosta ketään.
Sakon suuruuteen en ota kantaa mutta ajokortin pois ottaminen rikesakoista on järjetön ja kohtuuton rangaistus.
Voiko autonkuljettajalle olla kovempaa rangaistusta kuin ajo-oikeuden pois ottaminen, se kuitenkin tapahtuu kolmesta pienestä nopeuden ylityksestä vaikka ei vaarantaisi liikennettä mitenkään.

"Kaaharoinneista" sujuvaan ja turvalliseen liikenteeseen

Lähtökohtaisesti: oikeaan tilannenopeuteen. Ajoneuvohan on pystyttävä tarvittaessa pysäyttämään tien kokonaan näkyvällä osalla – siis riittävissä valaistusolosuhteissa päivällä. Pimeällä, etenkin syksyllä, hirvien ja muiden ”pimeäliikkujien” varalta tilanne on jo toinen. Erilaiset liikenneolosuhteet tiestön osalta kesällä vs. talvella, kuivalla vs. märällä/lumisella kelillä, jne.

Ylinopeus on kenties hyväksytyin rikos

Ylinopeus. Sana tuo mieleen monenlaisia mielleyhtymiä. Kaahareita, vastuuttomuutta, välinpitämättömyyttä. Mutta myös tavallista rutiinia. Näemme päivittäin ympärillämme kymmeniä ylinopeutta ajavia kuljettajia. Ylinopeus on Suomen yleisin rikos ja siksi myös kenties hyväksytyin. Sattuuhan sitä.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä