Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vuokko Piekkala

Valtakunnansovittelijalta lapsellinen ulostulo, "huippujen" osaaminen syyniin

Teki valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala ulostulonsa missä mediassa tahansa, ovat fiilikset aina yhtä karmaisevat. Eikä tästä tehnyt poikkeusta Akavan valtakunnansovittelijasta tekemä haastattelukaan

Uusi valtakunnansovittelija ärsyttää ammattijärjestöjä – tahallaanko? Tyhmää!

Onkohan ammattijärjestöiltä mennyt ohi uuden valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan vierailu vanhalla työnantajallaan kun kukaan ei ole avannut sanaista arkkuaan?

Uusi valtakunnansovittelija näyttäytyy uudessa roolissaan ensimmäistä kertaa näkyvästi ja kuten asiaan kuuluu ”täysin puolueettomasti” vanhan esimiehensä kyljessä KT Kuntatyönantajien nettisivulla. Klikkaa tästä niin näet kuvan. 

Uuden valtakunnansovittelijan Vuokko Piekkalan haastattelu nosti hiukset pystyyn

Valtakunnansovittelijan vertaansa vailla olleessa virantäyttönäytelmässä oli maanantaiaamuna vuorossa vastavalitun Vuokko Piekkalan haastattelu Radio Ylen ykkösaamussa. Jäätävä näytelmä sai jäätävää jatkoa.  Tunnelma tiivistyy. Eri tahot, poliitikot ja työntekijäjärjestöt etunenässä, antavat kylmää kyytiä Piekkalan sanomisista. 

Haastattelun jälkeen jäätyi moni muukin. Niin paljon outouksia haastatteluun mahtui. Näytelmän loppuhuipentumaa tuskin ollaan vielä nähty.

Näkökulma: Valtakunnansovittelija Piekkala unohtaa jotain oleellista

Uusi valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala onnistui suututtamaan palkansaajajärjestöt ennen kuin hän ehti edes aloittaa töitään. Piekkala totesi maanantaina Ylellä, että häneltä ei kannata tulla hakemaan liittokierroksen avannutta alaa korkeampia palkankorotusprosentteja.

Hän huomautti myös, että palkkaus on vain osa palkitsemista, sillä työmotivaatioon vaikuttavat myös muun muassa joustava työaika, kehittymismahdollisuudet ja työterveyshuollon palvelut.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi tarttui hänen puheisiinsa välittömästi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä