Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Verkkokalastus

Lisää vettä norppamyllyyn

Itseäni kuuma norppa aihe kiinnostaa, koska olen Savonlinnasta kotoisin ja perheeni vapaa-ajan asunto sijaitsee Saimaan rannalla. Itse harrastan kalastusta todella vähän ja verkkokalastusta vasta harkitsen. Viikonloppuna tapasin Savonlinnan Pihlajavedellä paikallisia ihmisiä, joilla on monen polven ajalta kokemusta kalastuksesta yhteistyössä norppien kanssa. Olen saanut myös paljon yhteydenottoja viimeisen viikon aikana liittyen norppa aiheeseen.

 

Verkkokielto Saimaan norppa-alueille

Verkkokalastusta on Saimaalla rajoitettu norppien suojelemiseksi kieltämällä muiden kuin muikkuverkkojen käyttö kesäkuun loppuun saakka. Heinäkuun alku on ollut keväällä syntyneille kuuteille karua aikaa. Viisi varmaa verkkokuolemaa on kirjattu ensimmäisten luvallisten päivien aikana. Kun norppia syntyi tänä keväänä alle 70, niin melkoista prosentuaalista tuhoa verkkokalastajat Saimaalla tekevät tälle uhanalaiselle nisäkkäälle.

https://yle.fi/uutiset/3-10860292

Keskustan Kepulikonstit Kalastuspolitiikassa - eli kalojen KKK

 

Lyhyesti niille, jotka eivät pidempää selvitystä jaksa lukea: keskusta on viemässä Suomen (muutamia vuosia hyvässä kunnossa ollutta) kalastuspolitiikkaa perse edellä puuhun. Sekä Itämeren lohikiintiötä että Suomen kalastuslakia ollaan keskustan johdolla tuhoamassa.

 

Mistä siis on kyse?

 

Moni on viimeisen parin vuoden aikana kysynyt, miksi olen ollut kovin hiljaa kalastuspolitiikan saralla. Mihin loppui ministeri Koskisen ajoilta tuttu raivoisa kalojen puolustaminen? 

 

Norppien kalastelua muikkuverkoilla.

Onko muikkuverkolla tarkoitus kalastaa vain pelkästään muikkuja? Epäilen tätä suuresti, koska muikkuverkoilla saadaan välillä ihan kohtuu painoisia kaloja ja jopa 41kg painava aikuinen norppa ei pääse muikkuverkosta läpi, kuuteille se on lähes mahdoton tehtävä.

 

Anne Kalmari (kesk) – Tieto ja ymmärrys ei asu teissä.

Aktiivi vapaa-ajankalastajat ajoivat aktiivisesti kalojen myyntikieltoa harrastekalastajille/kotitarvekalastajille. Myynti haluttiin pelkästään ammattikalastajille. Yle-keskisuomen uutisoinnissa hienosti kauppias kertoi, että he ovat alkaneet maksamaan ammattikalastajille kalasta kunnon korvauksen koska kotitarvekalastajat eivät enää saa myydä kuin pienen erän.

Saimaannorppan suojelun ja verkkokalastuksen yhteensovittaminen

Saimaannorppa on ääirmmäisen uhanalainen ja ainutlaatuinen sisävesiemme nisäkäs. Lajia tulisi pyrkiä suojelemaan kaikin keinoin. Verkkokalastus on vesistöissämme perinteinen harrastus, mutta valitettavasti liian paljon uhanalaisia norppia ja kaloja kuolee tämän pyydystysmuodon takia. Pyyntimuoto on kuitenkin sovitettavissa yhteen, ilman että verkkokalastuskieltoa norppa-alueilla täytyy pidentää.

Takuuvarma syksyn merkki.

Otsikon mukaisesti yksi varmin merkki syksystä löytyy merialueiltamme. Kotitarvekalastajien laittomat verkot!

Vedet ovat viilenneet ja jalokalat (meritaimen ja siika) ovat saapuneet harrastekalastajien ulottuville. Laittomien verkkojen määrä on valtava. Kokonaan merkkaamattomia verkkoja tai mehukatti-merkattuja. Väärää silmäkokoa ja väärissä paikoissa olevia. (mm. väylät) Parhaimmillaan yli kilometrin mittaisia jattoja ja pintaverkkoja. Veneilijöille vaarallisia ja ennen kaikkea kalakannoille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä