Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vantaan valtuusto

Kaupunginvaltuusto pähkinänkuoressa: kevätkauden viimeisen kokouksen anti

Valtuusto istui tänään kevätkauden viimeisen kokouksensa. Asiakohtia oli niukasti, mutta listalla oli useita mielenkiintoisia ja painavia asioita: osavuosikataus (= miten vuosi on tähän mennessä mennyt asetettujen tavoitteiden näkökulmasta), Vuoden 2019 talousarviolaadinnan kehys (= seuraavan vuoden budjetin raamit), resurssiviisauden tiekartta (= Miten pääsemme hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä?), Tikkurilan kirkon asemakaavan hyväksyminen sekä maa- ja asuntopoliittisen ohjelman hyväksyminen (= linjapaperi, joka ohjaa kaupungin kaavoitusta ja rakentamista).

 

Vantaa valitsee uuden kaupunginjohtajan - Vihreitä ajatuksia valintaan liittyen

Helsingin Sanomat kysyivät myös vihreän valtuustoryhmän kantoja uuden kaupunginjohtajan valintaan. Juttuun nousi joitakin vastauksiani, mutta selvyyden vuoksi täsmennän niitä tätä kautta. Linkki Helsingin Sanomien juttuun:  http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005333104.html

 

Vihreät teki historiaa Vantaalla

Vantaan Vihreät saivat ensimmäistä kertaa 12 paikkaa Vantaan valtuustossa. Kasvatimme paikkamääräämme jopa kolmella paikalla. Nousimme kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi SDP:n ja Kokoomuksen jälkeen. Tämän pohjalta voidaan todeta, että Vihreät olivat yksi näiden vaalien voittajista. Myös absoluuttinen äänimäärän kasvu oli huikea. Kannatuksemme nousi 15 785 ääneen. Suhteellinen kasvu jopa 43 %!

Näissä vaaleissa häviäjän viitta lankesi Perussuomalaisille. Kannatus laski n. 17 %.

Uusi vuosi ja uudet vaalit

 

”Olla oma itsesi maailmassa, joka yrittää jatkuvasti tehdä sinusta jotakin muuta, on suurin mahdollinen saavutus.” 

En aio juhlia vuoden vaihtumista.
En ole keksinyt yhtään hyvää syytä. Vuonna 2017 pienet tulot tippuvat vielä pienemmiksi, työttömien juoksutus ja kyykytys lisääntyy, useampi ihminen joutuu Kelan asiakkaaksi ja leipäjonoihin ja heikompien asema heikkenee entisestään.

Iloitsen toki siitä, että olen ehdolla kuntavaaleissa 2017! Ja toivon äänestäjien löytävän myös uusia kasvoja ja uusia ääniä, vaikka Ääni työttömälle!

Hallituksen surkastamistalkoot

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut!

Puhun maamme hallituksen esittämistä toimista ja sen vaikutuksesta Vantaan talouden näkymiin ja kehitykseen.

Kaupunkimme on suurien haasteiden edessä, eikä pelkästään maailman talouskehityksen ja edellisen kauden kompromissihallituksen syiden seurauksena. Suurin epävarmuutta aiheuttava tekijä on nykyinen perusoikeistohallitus leikkauslistoineen.

Maahanmuuttajien Integrointiin panostettava Valtuustopuheeni 25.5.2015

Vantaalla asuvien maahanmuuttajien osuus kantaväestöstä on tällä hetkellä Vantaalla n. 14 %. Koko kaupungin hyvinvoinnin ja työmarkkinoiden työvoimatarpeen elinvoimaisuuden kannalta meidän tulee nyt viimeistään tarttua tähän mahdollisuuteen tai siitä syntyvään uhkaan. Vantaan ulkomaalaisesta työvoimasta lähes 30 % on työttömänä. Tähän suurena osasyynä on todettu olevan suomenkielen osaamattomuus.

Maahanmuuttajien kielikoulutusta lisättävä Vantaalla

Puheeni Vantaan valtuuston budjettikokouksessa 17.11.2014

Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut

Vantaa on onnistunut työttömyyden nujertamisessa kaikista suurista kaupungeista parhaiten. Kiitos siitä kuuluu motivoituneelle henkilöstöllemme, yrityksille, järjestöille ja muille yhteistyökumppaneillemme. Työttömyyden ehkäisemiseksi Vantaa on panostanut Petra- ja Työraide –hankkeisiin, jotka ovat tänä vuonna auttaneet jo yli 3 000 vantaalaista.

Pieni pilkahdus Vantaan talousseminaarista

Istuimme tänään valtuuston ja johtavien virkamiesten kanssa talousseminaarissa miettimässä Vantaan parempaa tulevaisuutta. Seminaarin keskeinen asia oli Vantaan talous.

Vantaan kaupungin, Suomen ja koko Euroopan taloustilanne on hyvin haastava tällä hetkellä. Sekä investointivarojen ja toimintarahojen määrät ovat hyvin niukat. Tämän seurauksena syntyy lähes luontainen innovatiivisuus, jonka kautta etsimme uusia ja tehokkaita tapoja tehdä asioita uudella tavalla.

Pieni pilkahdus Vantaan talousseminaarista

Istuimme tänään valtuuston ja johtavien virkamiesten kanssa talousseminaarissa miettimässä Vantaan parempaa tulevaisuutta. Seminaarin keskeinen asia oli Vantaan talous.

Vantaan kaupungin, Suomen ja koko euroopan taloustilanne on hyvin haastava tällä hetkellä. Sekä investointivarojen ja toimintarahojen määrät ovat hyvin niukat. Tämän seurauksena syntyy lähes luontainen innovatiivisuus, jonka kautta etsimme uusia ja tehokkaita tapoja tehdä asioita uudella tavalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä