Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Turvapaikanhankijat

Turvapaikanhakijat eivät ehkä voi juoda maitoa

Sosiaalisessa mediassa ja Puheenvuorossa hyökätään miltei päivittäin Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita vastaan. Viimeisin raivo kohdistui Oulussa eilen järjestettyä ruokamielenosoitusta vastaan.

Tänään mediaan on alkanut tulla taustojakin, Ilta-lehdessä jutussa "Toiminnanjohtaja avaa ruokaongelmien taustoja - 'Kalakeitto aiheutti vatsaongelmia'".

Jopa 87 prosentilla syynä elintaso

Viime aikoina käsistä riistäytynyt turvapaikanhakijatilanne on pakottanut maahanmuuttoviraston toimimaan. Maahanmuuttovirasto aikoo laatia päivitetyn selvityksen Somalian ja Keski-Irakin turvallisuustilanteest. Tähän mennessä Suomi on myönt'änyt turvapaikan lähes ehdoitta näiltä alueilta tuleville turvapaikanhakijoille kansainvälisen suojelutarpeen perusteella.

Eurooppa on rikki

Eurooppa on rikki

Laitoin googlen hakukoneeseen hakutäkyn ”on rikki”.  Google antoi 266.000 vastetta.  Joukossa oli muutamia vastauksia, jotka liittyivät alkuaineen nimeltä rikki tekemiseen ja olemiseen.  Mutta pääosin käsittääkseni vastaukset koskivat nykysanastomme yhteen suosikkimuotoiluun: jokin asia, järjestelmä, rakennelma tai ihminen on ”rikki”.

Järjestäytynyt rikollisuus hyötyy pakolaistilanteesta

Kuten Ylen Aamu-tv:ssä sanoin, Suomen on otettava käyttöön väliaikaiset Schengenin sisäiset rajatarkastukset Ruotsin ja Norjan vastaisilla rajoilla. Valmius on jo olemassa ja Saksan, Slovakian sekä Itävallan esimerkki antaa poliittisen selkänojan.

Turvapaikanhakijoiden palautussopimukset on tehtävä Irakin, Afganistanin ja Somalimaan kanssa. Lisäksi osa Irakista on luokiteltava turvalliseksi alueeksi.

Kuka ottaa vastuun lisääntyvistä yksittäistapauksista?

Julkaisen kirjoitukseni poikkeuksellisesti vain blogissani, koska en usko valtamedian sitä mielipidesivuistoillaan julkaisevan. Lisäksi kirjoitukseni on sen verran pitkä, että se on parempi julkaista kokonaisena kuin tiivistelmänä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä