Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Toriumenergia

Toriumvoimaa, kiitos - miksi ihmeessä tätä ei rahoiteta?

Suomen tulisi pyrkiä saamaan valtaosa energiastaan ydinvoimasta. Se on parhaimmillaan puhdasta, riittoisaa lähienergiaa. Mutta uusien Olkiluoto kolmosten sijaan tulisi sijoittaa toriumpohjaisen ydinenergian mahdollisimman nopeaan käyttöönottoon. Norjalaisilla on jo tutkimusreaktori, he olisivat toisena Pohjoismaana luonteva kumppani tutkimuksessa ja prototyyppien rakentamisessa.

 

Ongelmaton(?) ydinvoima

Pätkä kirjastani:

Uraani ja Torium – tulevaisuuden ydinvoimaa?

Maapalloa uhkaa ilmastokatastrofi – tai ei uhkaa, se on jo todellisuutta, ja Suomen ilmastossakin se hyvin näkyy – vaikkakin nyt tuleekin viimevuosia kylmempi talvi – ehkä?

Öljyä kuitenkin käytetään vielä pitkälle tulevaisuuteen. Eivätkä CFC-päästötkään (freonipäästöt) ole loppuneet, eivätkä vielä vuosiin täysin lopu – edes Suomesta.

Puhdasta energiaa koko maailmalle

 

Kuvassa olevassa pallossa on tarpeeksi energiaa yhden ihmisen koko eliniän tarpeisiin. Siis kaiken energian mitä tulet kuluttamaan, sisältäen valaistuksen, tietokoneet, lämmityksen, autoilun ja muun matkustuksen. Pallo on torium-nimistä metallia, jota on maan kuoressa runsaasti. Yhdessä kuutiometrissä tavallista graniittia on 35 grammaa toriumia, mikä vastaa energialtaan junanvaunullista hiiltä. Torium-esiintymissä pitoisuus on moninkertainen ja yhdestä kaivoksesta voidaan tuottaa polttoaine koko maailman energiantarpeeseen.

Ydinvoima imee!

On selkeää että ihmisen tulee taittaa riippuvuus fossiilisista polttoaineista. Riippuvuus ei ole pelkästään ympäristölle haitaksi, vaan myös keino kontrolloida kansakuntia vaikuttamalla niiden talouteen. Fossiiliset ovat hyödyke, jonka ikeestä pyristeleminen on estetty useammin kuin kerran. Ydinvoima toki on puhtain vaihtoehto niin kauan kuin mikään ei mene vikaan, eikä Suomi kuulu todennäköisiin riskimaihin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä