Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Teollisuuspolitiikka

Venator muistutus teollisuuspolitiikan tärkeydestä

Suomi on vihdoin tänä vuonna saavuttamassa 2008 bkt:n huipputason. Suomella on takanaan 10 menetettyä vuotta taloudessa, kun keskeiset kilpailijamaamme, kuten Saksa ja Ruotsi, saavuttivat finanssikriisiä edeltävän tuotannon tason jo vuosikausia sitten. Kansainvälisten talousuhdanteiden 2016 käynnistämässä talouskasvussa keskeisenä veturina on ollut Suomessa teollisuus. Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden heinäkuussa teollisuuden uusien tilausten arvo oli 12,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Sateenkaaripolitiikka, demarit, Brexit ja Trump

Skotlantilainen pappi ja taloustieteilijä Thomas Malthus (1766-1834) on ollut merkittävä ajattelija nykyisen ekokeskustelun synnyssä. Hän ennusti väärin väestökriisiä ja nälänhätiä 1800-luvun Euroopalle, koska hänen mukaansa ruoantuotanto ei kykene seuraamaan väestön kasvua Euroopassa.

Nokian irtisanomiset: Suomalaisten teollisuuspoliittiset taidot kadonneet

Jälleen Nokialaisia irtisanotaan

Tänään saimme lukea ikäviä uutisia. Nokia irtisanoo joka viidennen suomalaisen työntekijänsä. Irtisanomisen syy liittyy noin vuosi sitten julkaistuun uutiseen, missä verkkoliiketoiminnassa menestynyt Nokia ostaa kompuroineen ranskalaisen Alcatel-Lucentin.

HS pilkkaa teollisuutta ja kannattaa kaverikapitalismia

HS:n teollisuuden vastaisessa pääkirjoituksessa 23.8. (http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1440212547408?jako=706491e3109f963fb2f...) todetaan mm. "Suomi-firmat eivät löydy nettiajan pohjasakasta sattumalta. Samat johtajat viittasivat vuosikausia kintaalla esimerkiksi digitalisaatiolle ja sen innovaatioille."

Perusasiat kuntoon

Talouden taantuman pitkittyessä monet yritykset ja muut toimijat saattavat tehdä hätiköityjä päätöksiä tulevaisuuden suhteen. Pitkäjänteisellä ja johdonmukaisella politiikalla saamme luotua toimintamalleja ja hyviä käytäntöjä läpi kaikkien toimintasektoreiden.

Haja-asutus tarvitaan teollisuuden perustaksi

Suomi elää viennistä. Tulevaisuudessa Suomen menestyminen nojautuu luonnonvarojen nykyistä älykkäämpään hyödyntämiseen ja jalostamiseen. Tähän tarvitaan työvoimaa maaseudulla. Haja-asutus onkin järkevää teollisuuspolitiikkaa, ei vain aluepolitiikkaa. Ihmisiä tarvitaan siellä, missä luonnonvaroja kerätään, kuljetetaan ja jatkojalostetaan.

Mitä Suomi tarvitsee nyt?

Suomi tarvitsee nyt – Terveen, pitkäjänteisen ja toimintakykyisen toimintaympäristön

Teollisuuden ja erityiseseti valmistavan teollisuuden toimintakyky on ratkaisevan tärkeässä asemassa, kun ajatellaan yhteiskunnan toimintaedellytyksiä ylipäänsä. Teollisuuden ja elinkeinoelämän perusteita on rapautettu jo nyt pysyvästi. Eikö jo nyt olisi aika saada muutos tähän alasajomeininkiin?

Teollisuuspoliittinen kannanotto

Olen aiemmissa kirjoituksissani tuonut esiin huoleni osaamisen rapauttamisesta ja ylipäänsä nykyhallituksen toimista mm. parantaa työllisyyttä, kilpailukykyä, energiaomavaraisuutta jne. Pertti Voutilaisen (HS 30.8.2014) mielipideosaston kirjoitus ”Teollisuuspolitiikka on tienhaarassa” -kirjoitus on täyttä asiaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä