Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalainen

Suomalaisia tuotteita suomalaisille suoraan tuottajilta

Suomalainen ruoka on puhdasta. Sen tuottamisessa ei käytetä antibiootteja turhaan, eikä myrkytetä peltoja vuosikausiksi ne pilaavilla kemikaaleilla. Suomen laatuvaatimukset ovat tiukkoja ja valvontaa harjoitetaan säännöllisesti.

Viime vuonna Suomessa oli 48 562 maatilaa. Näistä luomutiloja vajaa kymmenen prosenttia. Ja liki 90 % tiloista kuuluu EU:n hyväksymään maatalouden ympäristöohjelmaan.

Me ja viina

Junckerin hoipertelusta Nato-pippaloissa on saatu aikaan parranpärinää ainakin sosiaalisessa mediassa. Virallinen ilmoitus EU-komission taholta on, että Juncker kärsi iskias- ja selkävaivoista. Mehän emme tietenkään moisiin meriselityksiin lämpene, vaikka mitään muuta kättä pidempää ei ole videomateriaalin tueksi. Videokuvasta ei voi haistaa henkeä eikä siinä näy promillepylvästä.

Omko syntyperäinen suomalainen työntekijä on maahanmuuttajaa huonompi? (on).

Helsingin Sanomat uutisoi 7.7 taksikuskista joka oli liimannut autonsa takalasiin tarran ”onneksi on suomalainen taksikuski”. Jutusta nousi tietämäni mukaan paljon keskustelua.

Suomalainen työntekijä on luonnollisesti huonompi (lue: kalliinpi) silloin kun vertaillaan välittömiä kustannuksia.

"Piilokiinalaisuus" vahingollista Suomen taloudelle

 

"Piilokiinalainen" Fiskarsin veitsi.

Kirjoitin Fiskarsin kuluttajapalveluun kysyäkseni tuotteen alkuperään. Saapunut vastaus oli seuraava: "Kiitos yhteydenotostasi ja kysymyksestäsi. Fiskarsin veitset valmistetaan sopimusvalmistajillamme Aasiassa, pääasiassa Kiinassa."

Suomalaisen pahin vihollinen on toinen suomalainen

Siitä lähtien kun olen tässä maassa ollut, olen kuullut, kuinka täkäläiset ovat kateellisia ja vihoittelevat toisilleen, kun näillä menee hyvin. Ei saa iloita tai nauraa ääneen.

Vuodesta 1996 vuoteen 2009 asti oli helppo sanoa, ettei tämä pidä paikkaansa, sillä meillä meni taloudellisesti hyvin. Ainakin tuolloin tuntui, että näkemyksiäni vähäteltiin eikä kateutta näkynyt samalla lailla ainakaan minulle. Muistutan tässä vaiheessa, että vaikka koenkin olevani yhtä suomalainen kuin muutkin, olen koko ajan katsonut kantaväestön jengiä vähän eri silmällä.

Suomalaisen työn ja viennin edistämistä ilman omaa hyötyä

Riittää kun avaa suunsa ja kertoo mitä suomalaisilla yrityksillä on tarjota, kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Tänään kohtasin työssäni asiakkaan joka oli Kanadasta, keskustelun lomassa kävi selväksi että hän on bisnesmatkalla Suomessa. Bongasin pikkutakin rinnasta pinssin jossa luki Wille.

Kysyin häneltä liittykö pinssi hänen matkaansa ja hän kertoi näin olevan, olivat juuri tulleet takaisin Willen tehtaalta Loimaalta. Olivat juuri myyneet ensimmäiset Willensä Calgaryn kaupungille ja hän oli hyvin vakuuttunut suomalaisesta osaamisesta sekä laadusta.

http://www.wille.fi/

Suomalaisiako sotimassa ??

Tänään 22.7-14 julkisuudessa kohua saanut uutinen, Venäjä siis vaatii Suomea antamaan selvityksen siitä, onko suomalaisia lähtenyt sotimaan Ukrainaan.
No, siinä mitään, propaganda on aina propagandaa, mutta tuo vaatimuksen sisältö pitäisi jälleen muokata eri, eli todellisuutta vastaavaan muotoon, eli pitäisi kysyä, että onko Suomesta lähtenyt Suomen kansalaisuuden saaneita sotimaan Ukrainaan, ei siis suomalaisia sanan varsinaisessa merkityksessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä