Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sopimukset

Mitä Suomen pitää ymmärtää

Mitä Suomen pitää ymmärtää:

 

  1. Suomi ei voi loputtomiin majoittaa ja rahoittaa elintasosurffareiden tulvaa Suomeen.

  2. Suomi ei voi loputtomiin nostaa veroja ja työeläkemaksuja.

  3. Suomen täytyy lisätä pieni- ja keskituloisten ostovoimaa.

  4. Suomen täytyy parantaa pk-yritysten toimintaedellytyksiä.

  5. Suomen täytyy ymmärtää, että työllä pitää pystyä elättämään itsensä.

  6. Suomen pitää ymmärtää, että asuminen on perustarve, ei rahanlypsäyskone.

Suomen kansan valitsema presidentti on puhunut

Suoralla kansanvaalilla valittu Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on puhunut. Presidentin pitämää valtiopäivien avajaispuhetta on itsenäisen Suomen historiassa aina pidetty merkittävänä linjapuheena, jossa presidentti on luonut katsauksen maan tilaan ja painottanut asioita, joita presidentti toivoo hallituksen ja eduskunnan painotetusti hoitavan. Näin nytkin. Puhe oli poikkeuksellisen painava, ohjaava ja turvallisuuden tunnetta nostattava.

Miksi tiukka maahanmuuttopolitiikka ei toteudu?

 

Hallituksen ja yksittäisen ministerin on noudatettava voimassa olevia lakeja ja eduskunnan hyväksymiä sopimuksia.  Jos näin ei tapahdu, edessä on oikeusprosessi pahimmillaan valtakunnanoikeudessa.

 

Maahanmuuton osalta meillä on lukuisa joukko lakeja ja kansainvälisiä, eduskunnan vahvistamia sopimuksia, jotka on laadittu "hyvän sään aikana" eli silloin, kun maahanmuutto oli hyvin vähäistä ja täysin hallittua.

 

Norjasta mallia kansainvaelluskriisiin ja EU uusiksi

Norja alkaa vihdoin tehdä suunnilleen sitä mitä minä ja moni täällä on vaatinut: Norja aikoo alkaa myöntää myönteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille vain viiden määräaikaisia oleskelulupia, jonka jälkeen nämä palautetaan jos lähtömaan olosuhteet ovat parantuneet. Norja aikoo ajaa päätöksen läpi vielä ennen joulua. Myös perheenyhdistämisiä on tiukennettu, niin että Norja on lopettanut perheenyhdistämisten lentokulujen maksamisen, ja turvapaikanhakijan oleskeluluvan päättyessä koko perhe palautetaan lähtömaahan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä