Olen yhden lapsen varttisaamelainen isä ja kotoisin tuolta "rautatien toisesta päästä", punajuurien majoilta Kolarista. Elämäni aikana olen asunuttanut niin Kolaria, Raahea, Oulua, Helsinkiä, Singaporea kuin Düsseldorffiakin. Mikäli sinulla on aiheita kirjoitukseen, tai haluat muuten vain rupatella jostakin tekstistäni, niin ota ihmeessä yhteyttä sähköpostiosoitteeseen maasikainen(at)gmail.com
Poliitikon muisti on muisti on hyvä, mutta lyhyt. Tänään eduskunnassa kinattiin, kuka on tehnyt mitä työllisyyspolitiikassa ja kuka ymmärtää työmarkkinoita ja kuka ei. Nykyhallituksen toimet ovat pitkälle meneviä, mutta Suomessa kaikkien hallistusten ja puolueiden pääsiallinen työllisyyspolitiikan kalupakki on ollut monenlainen "aktivointi".
Hallituksen kehysriihessä annettiin kaikkea kivaa odottavalle kansalle. Opiskelijat ovat iloisia, ja taitaa pienyrittäjäkin hiukan sentään hymyillä. Vähimmäispäivärahoihinkin korotus. Kyllä meillä on hyvä ja kiltti hallitus https://yle.fi/uutiset/3-10154531
Olen tässä pari päivää sulatellut uutista hallituksen asettaman yritystukityöryhmän tuloksettomuudesta sekä tietoja ryhmän työskentelytavoista. Tuloksettomuus ei yllättänyt, toimintatapojen räikeys ehkä sentään jonkin verran.
Miksi tuloksettomuus ei yllättänyt? Koska alusta asti oli selvää, että työryhmä asetettiin vain siksi, että näyttäisi siltä kuin tehtäisiin jotakin. Innokkaiden puheiden jälkeen oli hirveän noloa, ettei hallitus saanut leikkauksia aikaiseksi viime vuonna sen enempää puoliväliriihessä kuin syksyn budjettineuvotteluissakaan.
”Analyysi”-sanalla on, kuten useimmilla suomen kielen sanoilla, useita merkityksiä, Nykysuomen sanankirjan mukaan neljä, ja ne vielä jakaantuvat useisiin alakohtiin. Noista neljästä seuraava: ”tieteellinen menetelmä, joka etenee yksityisseikoista t. havainnollisista ilmiöistä yleisiin käsitteisiin t. lakeihin, analyyttinen metodi” tuntuisi soveltuvan parhaiten siihen, mitä jonkin ilmiön tai tapahtuman, tässä tapauksessa Juha Sipilän hallituksen Eurooppa-politiikan, erittelyssä termillä tarkoitetaan.
Ihmiset palelevat leipäjonoissa ilman tulevaisuutta, aktiivimallin seurauksena entistä enemmän turvaudutaan toimeentulotukeen, maakuntahallinto lisää byrokratia, lastentarhanopettajat saavat palkkana rikkaan miehen vaimon harrastusrahat, vanhustenhoito on Pohjoismaiden huonoin, lastensuojelun kustannukset ovat kasvaneet, syntyvyys laskee yhä...
Edellisen hallituksen aikana, oliko näin, että kaikki puolueet asettuivat tukemaan Sotea(?). Sillä oli siis kannatus yli puoluerajojen, koska sitä pidettiin tärkeänä yhteisenä etuna Suomelle ja suomalaisille.
Samoin Sotella on tarkoitus turvata terveydenhuolto seuraavaksi 20-30:ksi vuodeksi eteenpäin ja samalla sallia porvarioikeistolle mahdollisuus tuoda yksityinen terveydenhuolto mukaan kuvioon.
Sipilän hallituksen kaavailema aikataulu maakuntavaalien järjestämiseksi halveksuu suomalaista kansanvaltaista järjestelmää ja heikentää vakavasti sen legitimiteettiä. Tämänhetkisen aikataulun mukaan maakuntavaaleja koskeva lainsäädäntö tulee voimaan vasta kesäkuussa ja maakuntavaalit järjestettäisiin siitä noin neljän kuukauden kuluttua lokakuussa. Tällainen aikataulu näin merkittävälle muutokselle ja vaalien järjestämiselle ei ole hyväksyttävä.
Elina Lepomäen eilisen (1.3.) ulostulon jälkeen saattoi jo sielunsa silmin nähdä Sipilän hallitusken jos ei nyt ihan siltä jalansijoiltaan kaatuvan, niin ainakin aavistuksen verran huojahtelevan.
Tänään tilanne saattaa jo näyttää toiselta.
Mutta mitä tulee tähän lähes koko vaalikauden ajan iholla olleen kysymyksen suhteen? Kaatukoo kolmen SSS:n hallitus (nykyinen SOS) kesken kaiken vai jaksaako taivaltaa nelivuotisen urakkansa loppuun.
Keltainen lehdistö on julistanut, että Suomi on perjantaina kaaoksessa työttömyysturvan leikkausta eli ns. aktiivimallia vastustavan mielenilmauksen ja poliittisten lakkojen vuoksi. Oikeistopuolueet ja työnantajien edustajat puolestaan ovat paheksuneet mielenilmausta vastuuttomaksi ja kalliiksi. Mietitäänpä siis hetki tätä asiaa.
Olen yhden lapsen varttisaamelainen isä ja kotoisin tuolta "rautatien toisesta päästä", punajuurien majoilta Kolarista. Elämäni aikana olen asunuttanut niin Kolaria, Raahea, Oulua, Helsinkiä, Singaporea kuin Düsseldorffiakin. Mikäli sinulla on aiheita kirjoitukseen, tai haluat muuten vain rupatella jostakin tekstistäni, niin ota ihmeessä yhteyttä sähköpostiosoitteeseen maasikainen(at)gmail.com