Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sähkö

Sähkön siirtohintojen korotukset eivät ole Carunan vika

Viime vuosina sähkön siirtohintojen nousemisen maskotiksi on julkisessa keskustelussa valittu verkkoyhtiö Caruna. Tosiasia kuitenkin on se, että näistä korotuksista saamme kiittää vain ja ainoastaan huonoa politiikkaa, eikä Caruna edes ole läheskään ahkerin siirtohintojen korottaja, kuten alla olevasta kaaviosta ja linkeistä voi tarkastaa.

Suomeen pitäisi rakentaa lisää ydinvoimaa!

Suomessa rakentamisen loppuvaiheilla olevan Olkiluoto kolmosen pitäisi käynnistyä ensi vuonna. Myös Pyhäjoelle aletaan lähivuosina rakentaa ydinvoimalaa. Loviisan ydinvoimalat alkavat olla käyttöikänsä loppupäässä.

Energian tarve ei näyttäisi vähenevän vaikka koko ajan kehitetäänkin energiatehokkaampia tuotteita joiden ansiosa mm. valaistukseen käytetyn energian määrä vähenee - vai väheneekö?

Päästökirjoitus IT-viikon artikkelin johdosta

Otsikko johtaa harhaan - monesti se tekee niin oikeissakin uutisissa, klikkiotsikoissa. IT-viikko ei liity millään tapaa informaatioteknologiaan. Ei liity, vai... koska ainakin tällä kertaa kyseessä on Invalidityö - lehden lyhenne. Miten aihe sitten liittyy päästöihin?

Luin tänään kyseistä lehteä ja siinä oli yhtenä aiheena sähköauton ostaminen invalidivähennyksen turvin. Jutussa vertailtiin ei niinkään päästöjä, vaan pikemmin kulutusta.

Omavarainen sähkö - suunta on selvä

Miksi on selvää, että kansa tulee siirtymään omavaraiseen sähköntuotantoon aurinkopaneelein ja muilla ratkaisuilla?

Asiaa voidaan lähteä puimaan monelta kantilta. Ensinnäkin kuten aina kun palkat nousee hyödykkeiden hinnat nousevat samassa suhteessa. Tämä on käynyt selväksi myös esimerkiksi sähkön hinnoissa. Käyrät kulkevat käsikädessä palkkojen nousun kanssa. Onko muka sattumaa?

Hinnannousu on luonut energiateollisuusmurroksen, jossa yksityistalous alkaa tuottamaan oman sähköntarpeensa ja surkastuttaa entistä enemmän suurten sähkönjakelioiden toimintaedellytyksiä.

Norja kieltää bensiiniautot 2025?

 

 

Norjassa on tehty esitys kieltää bensiini- ja dieselautot kokonaan vuonna 2025 ja EU:n alueella tavoite on 2050, kertoo päivän Helsingin Sanomat:

 

http://www.hs.fi/autot/a1465180223002

 

Lumenpoisturi helpottaa pohjoisen arkea

 

Insinööri Aleksandr Komarov Udmurtiasta on kehittänyt uuden laitteen kaikille, jotka haluavat tehdä lumenluonnista helppoa aivan yksinkertaisella apuvälineellä. 


Ihmisille, joiden mielestä lumen kolaaminen tai lapioiminen pelkin lihasvoimin on liian raskasta, on jo nyt olemassa työnnettäviä lumilinkoja ja joitakin isoja päältäajettavia laitteita.

Näkökulma: Caruna-munaus - näinkö se tapahtui?

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna on kertonut nostavansa sähkön siirtohintojaan jopa 27 prosenttia. Yhtiön laskutaitoiset asiakkaat ovat kuitenkin sitä mieltä, että korotus olisi paljon väitettyä suurempi, koska Caruna on sisällyttänyt prosentteihinsa sähköveron, joka ei todellisuudessa kuitenkaan nouse. Pahimmillaan sähkön perusmaksun kerrotaan tuplaantuvan, kun Carunan ne voivat nousta jopa 44 – 54 prosentin tasolle ja energiamaksun korotus puolestaan noin 40 prosenttiin.

Kysymys ryhmäkanteesta Carunan sopimusehtojen kohtuuttomuudesta

Miksi kuluttaja-asiamies ei lähtisi ajamaan ryhmäkannetta Carunan sopimusehtojen kohtuuttomuudesta?

Tässä linkki kilpailu- ja kuluttajaviraston nettisivulle, jossa on tietoa kuluttaja-asiamiehen toiminnasta:

http://www.kkv.fi/Tietoa-KKVsta/kuluttaja-asiamies/avustustoiminta/

 

 

 

 

 

 

Jaamme hyvää energiaa

Kun sähköverkkoyhtiö Caruna ilmoitti korottavansa sähkön siirtohintoja, meni suomalaisilla kuppi nurin. Juuri kun on valitettu miten huonosti meillä menee, vyötä on kiristettävä, palkkoja laskettava ja turmio tulee silti. Sitten yksi menee ja vain ilmoittaa nostavansa hintojaan noin 30 prosenttia.

Sähkön siirtohintojen korotukset torpattava

Suomen suurin sähköverkkoyhtiö Caruna ilmoitti nostavansa sähkön siirtohintoja keskimäärin 27 prosentilla. Korotuksia perustellaan verkon parannushankkeilla. Velvoite verkon parannushankkeisiin tulee vuonna 2013 säädetystä sähkömarkkinalaista. Nyt syntynyt tilanne sotii kuitenkin lain henkeä vastaan, sillä tuolloin mietinnön antaneen talousvaliokunnan tahto oli ehkäistä kohtuuttomat hinnankorotukset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä