Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsin eduskuntavaalit

Tekikö Kinberg Batra ensimmäisen ja viimeisen virheensä?

Muutama viikko sitten käydyt Ruotsin parlamenttivaalit olivat ajaneet maan poliittiseen pattitilanteeseen. Maahan oli perustettu sosiaalidemokraattien ja vihreiden varaan rakennettu vähemmistöhallitus, jonka toimintakykyä oli epäilty alusta alkaen. Oppositiossa olevan maltillisen kokoomuksen budjettiesitys yllättäen voitti vähemmistöhallituksen esityksen, jolloin pääministeri Stefan Löfvenille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin ilmoittaa uusien vaalien järjestämisestä tulevan maaliskuun aikana. Tapausta pidettiin takaiskuna Löfvenille.

Natsien ottein natseja vastaan

Erilaisten anarkistien ja muiden radikaalien suosima takku.net on julkaissut tiedotteen iskusta perussuomalaisia vastaan. Tekijät ilmoittavat kivittäneensä perussuomalaisten toimiston ikkunan Vallilassa varhain aamulla. Tiedote kokonaisuudessaan on seuraavanlainen:

Helsinki: Tiedote iskusta Perussuomalaisia vastaan

Aikaisin torstai aamulla 18.9. kivitimme säpäleiksi Perussuomalaisten mainostilan etuikkunat Hämeentiellä Helsingin Vallilassa.

Ruotsin vaalien jälkeinen demokratian häpeä

Mikäli historia toistaa itseään, tulee valtaisan voiton ottaneiden ruotsidemokraattien vaalimenestys asettamaan mielenkiintoisen näyttämön koskien sitä, millaisin keinoin laillisen puolueen parlamentaarisia vaikutusmahdollisuuksia ja toimintaa pyritään torppaamaan. Ennustan, että vuoden 2010 kaltaisia mielenosoituksia ja poliittista poissulkemista tullaan näkemään.

Ken on maassa kaunehin

Ruotsin vaalivoitto on juuri niin täpärä kuin Suomessa 2011. Koska tulos on kovin tasapäinen ja voitto niin täpärä, tuloksen tulkintoja voi esittää suuntaan jos toiseenkin, kukin omien tarkoitusperiensä tueksi.

Ruotsin vaalit ja Suomen vaalit

Ruotsissa tänään kello yhdeksän illalla sulkeutuvat äänestyspaikat ja laskenta alkaa. Punavihreä blokki on johtanut mielipidetiedusteluissa pitkään n. viiden prosentin erolla ja kaksi kautta eli kahdeksan vuotta vallassa ollut porvariallianssi on näillä tiedoin olevan altavastaajana. Jokaisissa vaaleissa on kuitenkin hyvä olla ns. villi kortti. Suomessa villiä korttia edustaa nykyisin perussuomalaisten puolue, The Finns in english tai Sannfinlandärna på svenska, Wahre Finnen auf deutch.

Ruotsin porvariblokin kannatus vahvistunut

Tutkimuslaitos Sifon  tekemän puoluekannatuskyselyn mukaan sosialidemokraattien johtamat punavihreät ovat menettäneet kuukaudessa merkittävästi johtoasemaansa. Kuukausi sitten porvari- ja punavihreää blokkia  erotti n. 17 %, nyt maaliskuussa enää n.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä