Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Puhdas vesi

Kaupungit valjastetaan taisteluun ilmastonmuutosta vastaan

"Silloin liikkeellä ovat myös ilmastopakolaiset. Joidenkin arvioiden mukaan heitä on vuoteen 2050 mennessä 700 miljoonaa."

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kaupungeissa-muhii-ilmastokapin...

Niin väylien, sähkön kuin vedenkin pitää ”virrata” yhteiskuntavastuullisesti

Liikenneministeri Anne Berner sai tulevaisuuteen lopulta fiksusti luodatulla kulkemisen statistiikalla |* pahasti siipeensä – me emme halua luovuttaa ikiaikaista oikeuttamme kulkemiseen vapaasti kollektiivisesti ylläpidetyillä liikenneväylillä.

 

[... yhteiskunnassamme kulkuväyliä, vettä ja sähköä ohjaavat samat mekanismit, ne virtaavat ja virtauttavat. Välttämättömyyksiä laskutetaan kulutetun määrän mukaan ja ovatpa vielä yhteiskunnan peruselementtejä, joiden tehtävä ei ole ruokkia markkinavetoista omistus- ja osinkorulettia...]

Luonnon tuhoaminen

Ongelmajätteet.
Suomessa paukutellaan henkseleitä siitä miten hyvin meillä on ympäristöasiat, on puhdasta vettä j.n.e.
Kuitenkin myrkyllisiä ongelmajätteitä levitellään pitkin peltoja ja metsiä koska se on edullinen tapa päästä niistä eroon.
Sitä että ne sisältävät monenlaisia myrkkyjä ja säilyvät pohjavesissä kymmeniä jopa satoja vuosia ei otetä lainkaan huomioon.

Ihmisen luontosuhde on kadoksissa useimmilta?

Englannissa tulvat herättävät keskustelua ja syyllisiäkin etsitään, syytetään herkästi milloin mitäkin, vika on ihmisen toimissa vaikka on kyse usein aivan luonnollisista ilmiöistä. Tulvasuojelun suhteen pitäisi kuitenkin osata varautua ennakolta.

 

Kokkiohjelmista kakkaohjelmiin!

Jokainen, joka edes vilkaisee televisiota, ei voi olla huomaamatta näitä loputtomia kokkiohjelmia. Alan pikku hiljaa olla allerginen kaiken maailman Hans Välimäille ym. Välitön seuraus tuosta ruokaohjelmien aallosta ovat sitten erilaiset laihdutusohjelmat (rakas, sinusta on tullut pullukka tms). Etenkin maksuttomat mainoskanavat ovat tupaten täynnä moista roskaa. Selma-siskoni kertoi, että tilanne on Hollannissa aivan yhtä surkea. Ehkä olemme sen ansainneet, kulutusyhteiskunnan lapsia kun kerran ollaan?

Maailman väkiluku ylittää kohta 7,5 miljardia

Maailman väkiluku on tänään reaalitilaston mukaan 7 236 433 000 henkeä. Vuosittainen kasvu on noin 80 -100 miljoonaa henkeä vuodessa.

Kasvu on niin rajua, että väkisinkin pakottaa tarkastelemaan muita tilastoja, joilla on vaikutusta siihen, onko väestönkasvulle enää edellytyksiä.

Viljelykelpoista maata menetetään pelkän eroosion takia tänä vuonna noin 7 miljoonaa hehtaaria. Metsää katoaa maapallolta tänä vuonna noin 5,5 miljoonaa hehtaaria.  Aavikoituminen jatkuu entistä rajumpana , tämän vuoden menetys on noin 12 miljoonaa hehtaaria.

Ulosteemme ja maailman nälkä

Meitä ihmispoloja on jo yli 7 miljardia...

Mitä me todellisuudessa tuotamme? 

Puhtaan veden äärellä!

Espanjalainen kurkku puhuttaa, mutta nyt puhuttaa tuntematon saastunut vesi Saksassa. Olemmeko materiamuunnoksissamme kehittäneet superviruksia, jotka leviävät "vesisuonistossamme" - putkistoissa jokaisen kulutusihmisen ulottuville?  Millaisen "vastaiskun" virukset ja bakteerit ovat omassa ihmisperäisesti autetussa tuotekehityksessään mm. meille varanneet?

 

Vesi vanhin voitehista, joka myös tappaa

[ ... mahdollisesti puhdas raakavesi loppuu pitkän kuivan kesän jälkeen Pekingistä? Suomessa sinilevä tukkii vesilaitosten suodattimet ja tuo uusia myrkkyjä puhdistamisen päänvaivoiksi. Vesi on kaikkialla aivan liian halpaa. Puhdistusvaikeuksien kautta hinta nousee reippaasti - ja vesi palaa ansaitsemaansa arvoon - joka päivä maailmalla kuolee likaisen veden mikrobeihin 4300 lasta - siis joka päivä ... ]

.

Vesiklosetti, ihmiskunnan tuhoisin keksintö

Maapallolla on kohta 7 miljardia asukasta (6,5 miljardin ihmisen raja rikottiin kuulemma helmikuussa 2006), ja lähes jokainen asukas ulostaa vuodessa noin 220 kg peräsuolen sekä virtsarakon sisältöä (Guyton, 1982). Toiset vähemmän (vauvat 100 g/pv) ja toiset enemmän (aikuiset 600 g/pv); kulttuurieroja esiintyy myös tällä rintamalla. Ihmisen uloste sisältää noin 30 % kuolleita bakteereja, 15% rasvaa, 15 % anorgaanisia aineita, 3 % proteiinia sekä yli 30 % sulamattomia kuituja, soluja jne. Kokonaismäärästä noin 3/4 osa on vettä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä