Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pienituloisuus

Välillisiä veroja korotettava rohkeasti tulonjako huomioiden - lihalle vero

Tänään Ylen Ykkösaamun toimittaja otti vakiopakistaan väitteen, että välilliset verot sortavat köyhiä, koska ne ovat tasaveroja ja kohdistuvat välttämättömään kulutukseen. Kuitenkin arvonlisäveron ja joidenkin haittaverojen kerääminen on halpa ja selkeä tapa tuottaa verokertymää hyvinvointiyhteiskunnan ylläpitämiseksi.

Oliko 1993 paremmin? Muutama sana pienituloisuuskeskusteluun


Oppositio on viime aikoina pitänyt paljon esillä otsikkoa, jonka mukaan pienituloisten määrä kasvoi vuonna 2017. Näin kertoo tilastokeskus, joten siitä on tietysti lähdettävä, että näin on tapahtunut. Ja tietysti kyse on osoituksesta hallituksen politiikan kovuudesta ja kylmyydestä. 

Antti Rinne (sdp.) hoitaa eläkeläisongelman

Antti Rinne (sdp.) on oikealla linjalla. Nyt sen käsitin. Olen ihastunut naiseen joka väittää olevansa ujo ja arka. Hän puhuu ruotsia hyvin koska on sen aineenopettaja. Eläkeläisten "köyhyys" on kuitenkin ongelma - iso sellainen.

Alle 1400 euron kuukausieläkkeisiin pitää saada sata euroa lisää, mutta miksi? Asiaa voi perustella vain yhdellä sanalla: siksi!

Tarkemmin: moni eläkeläinen on ujo ja arka. Niin olen minäkin. Ehkä minullekin pitäisi maksaa sata euroa kuussa, ihan vaan siksi?

EU-maiden pienituloisuusasteet

Koska Suomessa kertoillaan, että yli 10% on pienituloisia, niin ajattelin vertailla koko Euroopan Unionin tasolla, jotta luvut olisivat jotenkin vertailukelpoisia.

 

Alahan säästää, senkin tuhlari – vanhuutesi on jo ovella!

 

Itse päätät, millainen. Tarvitset vain rahaa, ja sitähän on, kun sitä säästää.

Siis, lopeta tuhlaaminen. Hanki motivaatio.

Tee niin kuin rahastoanalyytikko Matias Möttölä neuvoo. Luo eteesi kuva omasta tulevaisuudestasi sellaisena kuin se ilman rahaa tulisi olemaan: huono terveys, huonot hampaat, huono asunto ja tylsä elämä. Jopa alkaa säästäminen maistua.

Ja sitten tarvitsee vain löytää sijoitusneuvoja.

Kuinka paljon Suomessa onkaan pienituloisia?

Monesti pienituloisuutta mitataan sillä, että kuinka monta ihmistä jää alle 60% mediaanitulojen. Eihän se loppujen lopuksi kerro oikein mistään mitään. Jos kaikkien palkat ja tuet tuplattaisiin (leikitään ettei inflaatiota tulisi), niin silti yhtä moni olisi sen 60% mediaanitulon alla, vaikka he olisivat niillä tuloilla olleet ennen reilusti yli keskituloisia (120% mediaanituloista jos oikein osaan laskea). Sama olisi tietenkin toisin päin.
 

Tyytyväinen Sipilä eduskunnassa - "Luottamus Suomeen on palautunut"

Talouden kääntyminen hitaaseen kasvuun ja työllisyyden lievä paraneminen näkyivät hymyinä eduskunnan kevätkauden aloittaneessa keskustelussa. Hallituspuoleiden ministereillä oli selvästikin kevättä rinnassa. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan usean vuoden syöksykierre on saatu oikenemaan. Erityisesti loppuvuoden työllisyyskehityksen kerrotaan olevan vahvaa.

Pakko painaa paljaalla?

Kondomi on ainoa ehkäisyväline joka suojaa sukupuolitaudeilta. Abortti on ehkäisykeinona kallis ja epäkäytännöllinen. Aborttia voinee pitää tuossa mielessä myös ihmisarvoa alentavana, ja itsetunnon päälle käyvänä?

Onkin hyvä, että monet Suomen kunnat ovat kiinnittäneet, etenkin nuorten, ehkäisyyn huomiota. Eilen alueuutisissa kerrottiin, että Espoon kaupunki alkaa tarjota nuorille maksutonta ehkäisyä. Jatkossa Espoo tarjoaa uutisen mukaan nuorille ilmaiseksi e-pillerit, kierukan, tai ehkäisykapselin.

KANSALAISTEN TULOISTA SUOMESSA


• Reilusti yli miljoonan kansalaisen bruttotulot ovat alle 1 300 euroa/kk.
 
He ovat pienituloisia tai köyhiä. Heillä ei jää lähes mitään rahaa kuluttamiseen pakollisten menojen jälkeen.
 
 
• Kuinka suuri osalla kansasta on bruttotulot alle 2 400 euroa/kk?
 
En tiedä tähän vastausta, mutta luku voi hyvinkin olla lähellä 2 miljoonaa.
 
Tähän joukkoon kuuluvien kansalaisten ei ehkä kannata tehdä lapsia, sillä tulot ovat liian pienet kohtuulliseen selviämiseen ja elämiseen.
 
 

Älkää lyökö enää lyötyjä!

Älkää kurittako meitä enää!

Teidän on tasattava tuloeroja!

Teidän on tehtävä rahan, varallisuuden uusjako!Suomi ei ole vain työssäkäyvät ihmiset, joista heistäkin monet kärsivät henkitoreissaan!

Sadoillatuhansilla kansalaisille ei ole varaa ostaa mitään ruuan lisäksi!

Me kansalaiset emme jaksa enää tätä köyhyyttä ja pienituloisuutta. Haluatteko te, että meitä on useampi miljoona Suomessa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä