Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Miehen ja naisen välinen tasa-arvo

Siniset on tasa-arvopuolue ilman äärifeminismiä

Meillä jokaisella on lähipiirissämme vahvoja naisia, jotka ovat vaikuttaneet luonteeseemme ja elämänvalintoihimme. Isoäitini Vilma syntyi Tornion Arpelassa vuonna 1916 Venäjän suuriruhtinaskunnassa. Hän asui Pohjois-Pohjanmaalla Pellossa ja oli pidetty ja puheliaaksi tunnettu myyjä kyläkaupassa. Saksalaisten polttaessa Lappia Vilma ja hänen vanhin tyttärensä Leena pakenivat evakkoina joksikin aikaa Ruotsiin.

Jopa hän ymmärtää yhden asian

Enpä tiedä olisiko nykyisessä Suomessa vastaavanlainen mainos voitu lähettää ulos toisinpäin, mutta on harvinaisen typerää (myös kaupallisessa mielessä) mollata puolta asiakaskuntaa, tässä tapauksessa kotomaamme koko miessukupuoli: noin 2,75 miljoonaa potentiaalista asiakasta. Varsin mauton tekele, joka saa aikaan sen, että bonusway-sana kuuluu tästä eteenpäin ällösanojen joukkoon.

Ehdotan ajatusleikkiä, Sofia Vikman!

Niinkin voi miehelle käydä, ettei saa naista mielestään. Tästä on jo viikko, kun kansanedustaja Sofia Vikman vieraili telkkarissa, mutta en voi unohtaa. Niin topakasti hän kannatti miesten asevelvollisuutta.

Pannaanpa pystyyn pieni ajatusleikki, Sofia, aikuisten surullinen satu.

Olipa kerran aika, jolloin sukupuoliroolit olivat patavanhoilliset. Naisten ja miesten työt olivat selvästi erikseen. Ja vanhustenhoito oli tietysti naisten hommaa.

Naiste ja miesten lajit

Tuota naisten ja miesten kuula-ja moukarinheittoja  katsellessani  ihmettelen miksi eivät voi  kilpailla saman lipun alla tasa-arvoisesti  kun heitä ei pukkaus-ja heittoringeissä  ulkoisesti toisistaan erota.

Hyvä pojat!

Iltalehti kertoo 14-vuotiaista pojista, jotka kieltäytyivät riisuutumasta Helsingin uimastadionin suihkutiloissa, koska siellä oli samaan aikaan naispuolisia siivoojia. Hieno juttu! Pojat toimivat rohkeasti uskaltaessaan varjella yksityisyyttään. Samalla he -- tietäen tai tietämättään -- saattoivat osaltaan viedä tasa-arvoa hitusen verran eteenpäin. Jos alastomuus on intiimi asia tytöille/naisille, niin miksei se voisi olla sitä myös pojille/miehille?

HS keskustelee naisten asemasta - äijät pilaavat kaiken

HS:n toimittajat ja kolumnistit tuntuvat todellisuudesta vieraantuneilta. Mitä ideologiaherkempi uutinen, sitä pahemmin toimittajat propagoivat. Näin profeministi kirjoitti ja yleisö vastasi.

 

Seksismi elää ja voi hyvin, vai mitä päätoimittaja Päivi Anttikoski?

Professori Alf Rehnin sanavalintaa veemäisten naisten tarpeesta työelämässä on pyöritelty mediassa ja somessa päiväkausia. Kommentoin nyt itsensä Rehnin sanomisten kommentoijaksi alentanutta HS:n päätoimittajaa Päivi Anttikoskea. Hän käyttää pääkirjoituksessaan (HS 4.2.) otsikkoa myöten toistuvasti meemiä 'kiltti tyttö' tarkoittaessaan tiettyjä työikäisiä, aikuisia naisia, kirjoittaen kuitenkin miehistä miehinä, ei poikina. Luettuani seuraavat Päivi Anttikosken virkkeet

Johtamisella tasa-arvotalkoisiin

Lokakuun viimeisenä päivänä vietettiin naisten palkkapäivää, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota naisten ja miesten väliseen palkkaeroon. Palkkatasa-arvon eteneminen on ollut Suomessa hidasta ja tehokkaampia toimia sen edistämiseksi tarvitaan joka taholla. Yksi vaikuttava keino on edistää perhevapaiden käytön jakamista vanhempien kesken.

Kaula-aukkohysteria on turhaa

Luin eilisestä Savon Sanomista jutun, jossa kerrottiin kansanopistossa, jossa jotkut ovat halunneet helpottaa turvapaikkaa hakevien 16–17- vuotiaiden poikien kotoutumista normaalia peittävämmällä pukeutumisella. Taustalla on ajatus, että islamilaisista maista tulevat uudet opiskelijat eivät hämmentyisi kotimaastaan poikkeavasta pukeutumisesta niin paljon. 

"Sorrettu arabinainen", ei kaipaa Sebastian Tynkkysen "apua"

Keskiviikkona Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen jakoi facebook-statuksen, jossa hän oli ottanut kuvan tuntemattomasta naisesta burkhaan pukeutuneen. Tynkkynen ei mennyt keskustelemaan burkhaan pukeutuneen naisen kanssa, häntä ei tosi asiassa kiinnosta, miksi nainen pukeutuu burkhaan. Sen sijaan hän otti naisesta kuvan ja kirjoitti Iranissa käynnissä olevasta suuresta kampanjasta, jossa naiset kampanjoivat hunnuttomuuden puolesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä