*

Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Krista Kiuru

Näkökulma: Kyttääkö SDP jo perussuomalaisten hallituspaikkaa?

Viime torstaina eduskunnassa nähtiin merkillinen näytelmä, kun SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru nosti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) puheet esille. Kiuru muistutti eduskuntaa iitä, kuinka Sipilä oli sanonut hallituksen leikkaavan ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa.

Liiallinen poliittinen "pyrky" ärsyttää!

Politiikassa peli on aina ollut raakaa. Niin nytkin. Viikonloppuna media kiinnitti huomionsa ex-ministeri, kansanedustaja Krista Kiurun syrjäyttämiseen SDP:n johtotehtävistä. Kiuru pyrki Lahden puoluekokouksessa SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi, mutta ei tullut valituksi. SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin ryhtyi tänään puolustamaan Krista Kiurua. Hänen mielestään Kiurun saama kohtelu median uutisoinnissa puoluekokouksesta oli ala-arvoista ja suorastaan ilkeää.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/213877-sanna-marin-alahtaa-krista-kiuru...

Maksuton koulutus Suomen etu

Opetusministeri Krista Kiurun (sd.) esittämä ja hallituspuolueiden kannattama esitys EU/ETA-alueen ulkopuolisilta opiskelijoilta perittävistä lukukausimaksuista ei palvele yhteiskunnan kokonaisetua. Esitys on kova takaisku kansantaloudelle, korkeakoulukentällemme ja koulutusmaineellemme.

Koulutukseltani opettaja on valtiotieteiden maisteria lähestyttävämpi

Näin se asia vaan on, ja korostetusti naisihmisen kohdalla, mielestäni.

"Koulutukseltani ja ammatiltani opettaja" -nimikkeen perusteettomassa käytössä ja sen hyödyntämisessä  vaalimainonnassa, ja muuten mediassa, olisi näinollen kyse puhtaasti kylmästä laskelmoinnista.

Pikkumaisuuden ennätys

Aikuisikänsä asiallisesti opettajan ja opinto-ohjaajan tehtävissä toiminut Krista Kiuru ilmoittaa olevansa "ammatiltaan ja koulutukseltaan" opettaja.

Jos opetusministerinäkin toiminut valtiotieteiden maisteri missä tahansa sivistysmaassa ilmoittaisi näin, sitä pidettäisiin samanlaisena vaatimattomuutena kuin jos suunnittelujohtajana toimiva tekniikan tohtori kutsuisi itseään "insinööriksi", kuten he englanninkielisissä maissa usein tekevätkin.

Kiurun ihmelääke vain lykkää oireita

Jälleen kerran Opetus- ja kulttuuriministeriöstä kuuluu kummia. Tällä kertaa saimme ihmeteltäväksemme ihan oikeita lukuja siitä, miten opetusministeri Krista Kiurun (sd.) kaavailema korkeakoulujen hakijasuma puretaan: seuraavan kahden vuoden aikana siivotaan hetkellisesti työttämyystilastoista 3000 nuorta.

Etelän kermakerho ei luota lappilaisiin

Joiku ei kauas kanna, eikä netti toimi sillä ollenkaan. Tämän tosiasian sisäistäminen näyttää olevan etelän päättäjille ja johtavassa asemassa oleville  käsittämätön asia. Paikanpäälle on tultava katsomaan, että puhelin ja netti ei todella kaikilla Lapin kairoilla toimi. Millä tämä epäluottamus on oikein ansaittu?

Jäinen, mutta lämmin vastaanotto ministerille

Kankaanpään Taidekoululla oli maanantaina arvovieras, kaikkien koulujemme ylin päättäjä, opetusministeri Krista Kiuru, joka on itsekin täältä Satakunnasta, Porista. Halauksia riittikin tuttujen kesken mennen ja tullen, vaikka alkuvastaanotto olikin "jäinen". Taidekoulun edustalla oli näet menossa jääveistosten tekeminen, koska tavanomaiseen lumiveistoon ei löydy materiaalia sateen keskellä.

 

Korkeakoulupaikkoja ei pidä Suomessa lisätä

Kaksi päivää sitten opetusministeri Krista Kiuru (sd) ilmoitti, että Suomi aikoo lisätä korkeakoulupaikkoja 3000 aloituspaikan verran joka vuosi. Perusteeksi tälle, samoin kuin yliopistojen sisäänottojärjestelmien myllertämiselle, on esitetty lukioista valmistuneiden ylioppilaiden runsaat välivuodet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä