Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokoomuksen puheenjohtaja

Kaikki on tiedossa ja homma hallussa

Kaikki puhuvat rahan pahuudesta ja millaisia se ihmisistä tekee, mutta antaapas olla kun heidän valitsemansa edustajat pääsevät päättämään valtion rahoista. Tänään viimeksi tuli sellainenkin tieto, että turvapaikanhakijoiden normaalisti valtion korvaamaa asianajoavun määrää supistetaan.

Kokoomuksen kolmet kasvot

Pikku-Mustan yliopiston kahvilassa keskusteltiin. Kaikille avoin kahvila oli avattu, koska yliopistolla kävi jatkuvasti niin paljon kutsumattomia vieraita, että jonnekin nämä vieraat oli ohjattava aikaansa viettämään. Erityisesti filosofi viihtyi kahvilassa, koska siellä oli vain vähintään kahdeksan hengen pöytiä, joissa ihmiset usein ajautuivat keskustelemaan toistensa kanssa. Nyt oli käynnissä keskustelu Kokoomuksen uuden puheenjohtajan valinnasta.

- Mitä mieltä sinä olet, tuliko oikea henkilö valituksi? eräs vieraista kysyi filosofilta.

Koska gallup

Kokoomus vietti mielenkiintoisen ja tapahtumarikkaan puoluekokouksen viime viikonloppuna Lappeenrannassa. Toimin tänäkin vuonna äänivaltaisena edustajana. Tapasin runsaasti uusia tuttavuuksia sekä lämmittelin vanhoja suhteita, mutta yhtä lailla tuli seurattua ja keskusteltua asioista, jotka eivät aivan välity uutisotsikoista. Varsin hyvän taustan asioille saa Eero Haapalehdon muutaman päivän takaisesta blogista.

Viikonlopun jälkimietteitä

Alexander Stubbin vaihtaminen Petteri Orpoon Kokoomuksen johtajana oli epäilemättä viikonvaihteen poliittisesti merkittävin tapahtuma. Muutkin johtajavalinnat huomioon ottaen voimme kysyä, millaisen suhdepääoman varassa Suomen puoluejohtajat ajavat tästä eteenpäin maallemme tärkeitä asioita Euroopassa ja laajemmin koko maailmassa. Samalla voidaan kysyä, mikä olisi paras tapa hyödyntää Kokoomuksen ex-puheenjohtajan osaamista.

Liian kotoinen ykköskenttä?

Petteri Orpo puhui linjapuheessaan puolueen arvojen mukaisesti

Puheenjohtaja Petteri Orpon linjapuhe tänään puoluekokouksessa

Petteri Orpo asetti tavoitteeksi pääministeripuolueen aseman. Minusta puhe herätti luottamusta puolueen linjan selkeyttämiseksi ja palaamiseksi takaisin maan suurimmaksi puolueeksi. Petteri Orpo puhui linjapuheessaan puolueen arvojen mukaisesti

* * * * *

Our made man Petteri

Kommentoin asiaa puoluekokouspaikalta, joskin kyseessä on silti mielipidekirjoitus. Täällä niin monella on faktaa ja etenkin puolueen ulkopuolisilla kiistatonta faktaa mm. kokoomuksen asioista, että parempi mennä vastavirtaan jotta erottuu. 

Mitä kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 5

Blogisarjani on päässyt viidenteen osaansa. Kaikki aiemmat edellytykset ovat äärimmäisen tärkeitä, mutta ilman viimeistä edellytystä voivat jäädä ontoiksi.

Osa 5: Kokoomuksen puheenjohtajan on oltava innostunut politiikan kymmenottelija

Kokoomuksen puheenjohtajan on oltava politiikan kymmenottelija. On hallittava arvot ja aatteet sekä merkitykset ja syyt. Puolueaktiiveja ja äänestäjiä on arvostettava ja samalla on ymmärrettävä maailman tolaa ja ihmisten arkea. On myös osattava johtaa neuvotteluja. Kokoomuksen puheenjohtajalta odotetaan siis paljon.

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 4

Arvopoliitikko, joka ymmärtää ihmisten arkea, ja jolla on käsitys mihin maailma on menossa, ei vielä pärjää kokoomuksen puheenjohtajana. Kokoomuksen johtaminen vaatii taitoa neuvotella, koska niin puolueen sisällä kuin muiden puolueiden kanssa on löydettävä yhteinen sävel.

Osa 4: On osattava neuvotella niin omien kuin vieraiden kanssa.

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 3

Pitkäjänteisesti toimiva ja menestyvä puolue rakentuu arvoille ja aatteelle. Ylevistä tavoitteista on kuitenkin vain vähän apua, jos niitä ei osata muuttaa tavoitteiksi, teoiksi ja poliittisiksi päätöksiksi.

 

Osa 3: On ymmärrettävä mihin maailma on menossa ja miten kehitys vaikuttaa suomalaisten arkeen

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään, osa 2

Kokoomus ei ole etujärjestö. Kokoomus on puolue, jolla on käsitys yhteiskunnasta ja maailmasta, jota se haluaa rakentaa. Ainakin haluan uskoa, että kokoomuksen kuulutaan ja sitä äänestetään, koska puolueen arvoihin ja aatteeseen uskotaan ja siihen samaistutaan. Toinen väitteeni on, että kokoomuksen puheenjohtajan on ymmärrettävä, että poliittista liikettä on johdettava poliittisella agendalla.

 

Osa 2: Kokoomus on merkityksiä, syitä, arvoja ja aatetta - Start with why!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä