Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskunnan puhemiesneuvosto

Näkökulma: Eduskunnan työjärjestys ja salaisuuksien valiokunnat

Eduskunnan täysistunnossa aloitettiin eilen pitkään pöydällä levänneiden tiedustelulakien käsittely lähetekeskustelulla. Hallituksen edustajat korostivat puheissaan Suomen ja maailman muuttunutta turvallisuusympäristöä, jonka seurauksena myös Suomeen tarvitaan nopeasti uusi tiedustelulainsäädäntö.

Laajemmilla tiedusteluvaltuuksilla on estetty useita terrori-iskuja esimerkiksi Ruotsissa ja Ranskassa, jonka vuoksi lain uudistamista voidaan pitää enemmän kuin perusteltuna. 

Eduskunnan puhemiesjuntta?

Katselenpa tässä surullisena telkkarista kuinka espanjalainen poliisi murjoo katalaanimummoa kuonoon. Mummo halusi äänestää mutta ei saanut. Ikävä juttu.

Eviva España! Eviva Hunta!

Espanjasta on peräisin myös eräs maailmankieliin pesiytynyt sana: juntta (hunta). Se sai alkunsa Espanjan loputtomissa sodissa 1620 luvulla. Etenkin kuningas Filip IV aikana asiat hoidettiin sotilaiden yhteenliittymän – iuncta/hunta – avulla. Sotilaat tiesivät asiat parhaiten.

Paavo Väyrysen paimenkirje eduskunnalle

Paavo Väyrynen haluaa muuttaa eduskunnan vakiintunutta tapaa käsitellä riittävästi kannatusta saaneiden kansalaisaloitteiden käsittelytapaa eduskunnassa. Toistaiseksi aloitteet on käsitelty eduskunnan perustuslakivaliokunnassa.

Väyrynen lähetti eduskunnan puhemiesneuvostolle "paimenkirjeen", jossa hän esittää, että hänen itsensä alullepanema kansalaisaloite eurosta eroamiseksi käsiteltäisiin sekä talous- että perustuslakivaliokunnissa. Eduskunta käsittelee Väyrysen aloitetta täysistunnossa torstaina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä