Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta EU Euro

Merkel ja Macron tapasivat Berliinissä

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat tavanneet tänään Berliinissä.

ARD    DW

Liittokansleri Merkel  korosti EU-yhteistyön lisäksi yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa ja muutenkin transatlanttista  yhteistyötä.

EU -kansalaisten enemmistö pitää unionia vakautta lisäävänä

 

 

Tuoreen eurobarometri -kyselytutkimuksen mukaan EU -kansalaisten  enemmistö (71 %) pitää unionia  vakautta lisäävänä.

Euron kannatus on kasvanut euroalueella ja on korkeimmillaan sitten vuoden 2004. Euroalueella kolme neljäsosaa (74 %) vastaajista kannattaa euroa

Suomen ulkopoliittinen johto toimi 1990-luvulla isänmaallisesti johtaessaan Suomen EU:n jäseneksi ja myöhemmin mukaan euro –alueeseen.

Kepu pettää aina.Tällä kertaa S-L A Bulshittaa

Sirkka-Liisa Anttila kirjoittaa päivän Forssan Lehden blogissaan, että

 

"Tuleeko EU:sta enenevästi tulonsiirtounioini? Siinä unionissa pohjoinen Eurooppa maksaisikin Etelä-Euroopan velkoja. Sipilän hallitus torjuu hyvin perustein tällaista kehitystä"

 

Tilirahan muuttaminen keskuspankkirahaksi

 

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

— Henry Ford

 

Kaksi Sauli Niinistön karmeaa virhettä ja tahdoton Suomi

Karmea virhe nro 1 

Vuoden 2002 ensimmäisinä hetkinä kaksi onnellista miestä onnittelivat toisiaan: valtiovarainministeri Sauli Niinistö ja hänen virkaveljensä Kreikasta. He olivat ensimmäisiä, jotka saivat käteensä euron - he olivat ensimmäisiä, koska Suomi ja Kreikka olivat euroalueen itäisimmät maat. Muut seurasivat tuntia myöhemmin perässä.

Orpo: Olisi luonnollista, että kaikki EU-maat olisivat eurossa

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ministeri-orpo-olisi-luonno...

 

Vain niin. Olisi ollut mukavaa myös kuulla jonkinlaiset perustelut..

 

"– Se vahvistaisi Euroopan unionia kokonaisuutena."   Orpo sanoo.  

 

EU:n ja euron suosio vahvistumassa

Eurobarometrin  mukaan sekä EU:n että euron suosio jäsenmaissa on vahvistunut.

Kohti monira(i)taista Eurooppaa: mitä Soros todella sanoi

On sinänsä ilahduttavaa, että Ylen uutiset huomasi George Sorosin puhuneen tänään Brysselin talousfoorumissa. Jostain syystä puheesta kuitenkin kerrottiin vain yleisimmät ja, suoraan sanoen, itsestäänselvimmät lähtökohdat.

Kyllä Sorosilla oli asiaakin.

Hän muistutti siitä, että liittymissopimusten mukaan kaikkien kynnelle kykenevien talouksien pitäisi periaatteessa olla matkalla yhteisvaluuttaan. Tähänhän ei usko kukaan.

Macronin valinta mahdollistaa Euro-alueen aktivoinnin

Macron korosti vaalikampanjassaan euro-alueen rahapolitiikan tiivistämistä ja saa nyt tukea oman kansansa lisäksi Saksan Schäublelta. Sinällään ajankohta aloittaa tiiviimmät keskustelut on hyvä. Euromaat ovat selvinneet jotenkuten kriiseistä. Toki pinnan alla muhii vielä - erityisesti Italiassa. Eikä Kreikkakaan ole loppuun käsitelty. Euroalueen kasvu on kohtuullista, kilpailukyky parantunut ja USA/Trumpin nationalistiset kaavailut antavat pontta neuvotteluaseman parantamiseksi. Iso-Britannian poistuessa kehästä – päätöksiä on helpompi tehdä.

Talouden kasvuharha

 

Suomenkin talous on vihdoin lähtenyt tukevaan kasvuun, joten nyt voimme siis kaikki huokaista helpotuksesta?

Eipä aivan, sillä todellisuudessa kasvu on pääosin perustunut keskuspankkien rahapoliittiseen elvytykseen sekä yksityiseen että julkiseen velkaantumiseen.

--

Tilanne on helpointa hahmottaa vertailemalla keskenään kahta maailman suurinta talousaluetta: euroaluetta ja Yhdysvaltoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä