Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Antero Vartia

Tiedä mistä puhut, tiedä mitä syöt!

Rakas poliitikko!

Sinulle lienee eittämättä tuttu tilanne se, että teet kevättalvisessa räntäsateessa kampanjaa Perämetsän Karhunpainijoiden toritapahtumassa ja sinulta tulee tinkaamaan mielipidettä itseään syvästi koskettavasta asiasta MAANVILJELIJÄ! Sitten yrität kaivaa joskus kampanjan alkumetreillä mietitystä patenttivastausvarastosta mitä se pikkuserkku, joka pitää Vieremällä lypsykarjatilaa taas sanoikaan tästä aiheesta kolme vuotta sitten istuessasi kesälomareissulla hänen rantasaunallaan.

Haaste Vartiaiselle, Vartialle, Pursiaiselle ja Saarimaalle

Otin viime viikolla kantaa kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiaisen maataloustukia käsittelevään blogiin. Nyt huomaan pääseväni ottamaan kantaa ajatuspaja Liberan Heikki Pursiaisen ja Tuukka Saarimaan blogiin, jossa he puolustavat Vartiaisen näkemyksiä maataloustukien poistamisesta.

Ennuste Antero Vartian apteekkialoitteen kohtalosta

Kirjoitin elokuussa blogin jossa vaadin parempaa jäsentelyä apteekkien vapauttamisesta käytävään keskusteluun. Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia on nyt tehnyt lakialoitteen joka ehdottaa apteekkien määräsäätelystä luopumista mutta jättää alan rakenteet suurilta osin muutoin ennalleen. Ehdotus on hyvin paljon linjassa sen kanssa mitä itse ehdotin aikaisemman blogini kommentointiosassa eikä se itse asiassa ole kovinkaan radikaali. Ennustan sille menestystä. 

 

Mitä ehdotetaan muutettavaksi ja mitä ei?

1 Apteekkitoiminnan luvallisuus

Ennuste Antero Vartian apteekkialoitteen kohtalosta

 

Kirjoitin elokuussa blogin jossa vaadin parempaa jäsentelyä apteekkien vapauttamisesta käytävään keskusteluun. Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia on nyt tehnyt lakialoitteen joka ehdottaa apteekkien määräsäätelystä luopumista mutta jättää alan rakenteet suurilta osin muutoin ennalleen. Ehdotus on hyvin paljon linjassa sen kanssa mitä itse ehdotin blogini kommentointiosassa eikä se itse asiassa ole kovinkaan radikaali. Ennustan sille menestystä. 

 

Mitä ehdotetaan muutettavaksi ja mitä ei?

1 Apteekkitoiminnan luvallisuus

Lääkitysturvallisuudesta

Antero Vartia ja Mikko Kiesiläinen avasivat keväällä keskustelun apteekkimonopolin haitoista. Pähkinänkuoressa nykytilan voi tiivistää siten että me suomalaiset maksamme apteekkimonopolin vuoksi lääkkeistämme noin 100 miljoonaa euroa vuodessa liikaa. 

Kansalaisaloite - riski vai mahdollisuus?

Uskoni Suomen demokraattiseen järjestelmään koki taas uuden kolauksen kun Antero Vartian mainio apteekkivallankumous (Libera, 11.1.2016) törmäsi Kokoomuksen poliittiseen superpositioon* (US, 16.7.2016), jossa vastustetaan nykytilaa mutta kieltäydytään tekemään sille mitään, koska kaverikapitalismi.

Antero Vartia

Miten Antero Vartia hoitaa syrjäseutujen köyhien ja ajokortittomien ihmisten kuljetukset palveluiden luo digipalveluilla?

Valtion lomituspalvelujärjestelmä kallis ja paljolti haitallinen

Maidontuotantotilalla kasvaneena ja lukuisia lomitustyötunteja vuosien varrella tehneenä kannatan kansanedustaja (vihr.) Antero Vartian ja ekonomisti Mikko Kiesiläisen esitystä valtion lomituspalveluiden alasajamisesta ja maatalousyrittäjien itsensä kustantamiin lomituspalveluihin siirtymisestä.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä