Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Aborttikysymys

Mitä Jeesus tekisi?

"What Would Jesus Do? on suosittu hokema, joka kutkuttavasti yhdistää amerikkalaista abortinvastustajarepublikaania ja vasemmistolaista sekulaarihumanistia. Molemmat luultavasti ajattelevat, että Jeesus tekisi oikein. Ja tietävät (Jeesuksen puolesta) mikä on oikein. Toisen Jeesus on militantti valkoihoinen konservatiivi, toisen taas vapaa- ja hellämielinen hippi.

Soinin osallistuminen mielenosoitukseen

 

Ulkoministeri Soini osallistui alkuviikosta Kanadassa mielenosoitukseen jossa vastustettiin aborttia. 

 

Nyt en ota kantaa itse kysymykseen aborttista  vaan kysyn mikä on valtioministeri Orvon mielestä Suomen kanta aborttiin jos Soinin osallistuminen abortin vastaiseen mielenosoitukseen ei edusta tätä.

 

Elämä on Soinille pyhä kunhan se on valkoinen, irlantilainen ja kristitty

Irlannin viikonlopun kansanäänestyksen tulos on innoittanut Suomen ulkoministerissä aikaan blogin;  Soinille tyypillistä tyylilajia edustavan lyhyen ja epämääräisen tekstinpätkän, jossa hän esiintyy ”elämän puolustajana”.

Kansalaisaloite uskonnollisen mielivallan ja moralismin puolesta

Kansalaisaloite on tähän mennessä osoittanut, että kansalaiset kannattavat pääasiassa hyviä asioita. Tasa-arvoinen avioliittolaki, aloite pakkoruotsin poistamisesta ja järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite ovat hyviä esimerkkejä siitä, miksi kansalaisaloite on tarpeellinen väylä saada julkiseen keskusteluun asioita, joita eduskuntapuolueet tai kansanedustajat eivät joko uskalla, halua tai ymmärrä ottaa esille. Typerät ja mielivaltaisuuteen perustuvat aloitteet ovat yleensä jääneet muutamiin tuhansiin allekirjoituksiin, eivätkä ole koskaan edenneet mihinkään.

Omantunnonkysymys

Soini kirjoitti tänään kansalaisaloitteesta,  joka ainakin minusta on todella tärkeä.  Asia on sama, mistä Päivi Räsänen puhui puolitoista vuotta sitten. ei niin hyvällä succeellä,  koska teki vähän virheitä asian käsittelyssä  - nimittäin siitä, että Suomessa ei melkein kaikista maista lähes ainoana ole hoitohenkilökunnalla mahdollisuutta kieltätyä raskaudenkeskeytyksen suorittamisesta.  -Tämähän ei ota kantaa siihen, onko abortti hyvä ja kannatettava asia vai ei, vaan kysymys on vain siitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä