Näkökulma: On niillä eduskunnassakin murheet

On niillä eduskunnassakin murheet.

Istumapaikoista kinastelevat. RKP on kuulemma kyllästynyt istumaan täysistuntosalin oikeassa laidassa, jossa tulkkauspalveluiden järjestäminen on ollut helpompaa.

Tai äärioikealla, kuten jotkut lehdet kirjoittivat.

Keskeltä saa sitä paitsi otettua parempia kuvia. Oikean laidan tuolit jäävät yleisölehterin ja lipan varjoon, jonka vuoksi kaikki tv-kamerat ja valokuvaajat eivät yletä sinne.

Neuvotteluissa eduskuntaryhmät olivat muuten yksimielisiä, mutta perussuomalaiset ovat uudesta järjestyksestä näreissään. He olisivat halunneet istua vanhassa paikassa.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan paikkojen siirtely on pikkusieluista ja kiusantekoa. Hän varmasti tietää, mistä hän puhuu.

Eräs taannoin politiikan jättänyt suuri ajattelija saattaisikin tuumata tähän, että eduskunta on puhunut, pulinat pois. Sen minä olisin kyllä halunnut nähdä. 

Historiallisesti eduskunta on istunut salissa niin kutsutussa ranskalaisessa istumajärjestyksessä: vasemmistoryhmät puhemiehen vasemmalla ja oikeistoryhmät oikealla puolella – ja rillikallet joutuvat eturiviin. Ei nyt sentään oikeasti.

Mutta piti se sitten tämäkin päivä nähdä. Kymppiuutisissa valittelevan eduskunnan toisen varapuhemiehen Paula Risikon (kok.) sijaan olisin voinut katsella Neloselta Tuukka Temosen mestariteokseksi luonnehdittua Valmentaja-elokuvaa. 

Finnkinon mukaan se avaa katsojalle maailman missä raha tuo valtaa, naiset ovat kauniita ja ystävyys ostettavissa. Elokuva kertoo myös tarinan pienestä isän jättämästä pojasta, joka juoksee elämäänsä läpi etsien menestystä, huomiota ja omaa miehuuttaan.

No joopa joo, huono vitsi.

Edes minä en ole niin kyllästynyt politiikkaan.

Risikko joka tapauksessa kertoi eilen uutisissa, että toinen keskustelu istumajärjestyksestä käydään eduskuntaryhmien puheenjohtajien kesken ensi tiistaina, koska päätöstä ei saatu eilen perjantaina aikaiseksi. 

Hän myös huomautti eduskunnalla olevan paljon suurempiakin asioita pohdittavana. Istumajärjestys on kuulemma naurettava asia riidalle. Hyvin sanottu.

Luitteko muuten pari päivää sitten, miten Kelan talous olisi vaarantunut, koska toimeentulohakemusten määrä oli räjähtänyt alkuvuodesta silmille? Se juttu oli heti siinä presidentti Sauli Niinistön viisikymppisen ja Paavo Väyrysen tiedotteen välissä. Vähän ennen istumapaikkoja.

Sellaista se joskus on, kun isot ihmiset lähtevät eduskuntaan.

Tuttavani tuossa muistuttikin, että edellinen porukka sai norminpurkutalkoissaan parkkikiekon värit vapaaksi. Katsotaan nyt, että saadaanko ennen kauden loppua sovittua istumapaikoista.

Dynaamiselta vaikuttaa. Saattaa tulla pitkät neljä vuotta.

masik
Sitoutumaton Helsinki

Kolarista ponnistanut puuhamies. Mielipiteet ovat omiani, eivätkä ne edusta organisaatioita, joissa toimin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu