Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Näkökulma: Luin lehtien kommenttipalstat - se oli pirun tyhmä idea

Oletko jo päättänyt, ketä sinä vihaat tänään sosiaalisessa mediassa?

En minäkään, mutta paljon vaikuttaisi olevan ehdotuksia tarjolla.

Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat kaikista vastenmielisin rikoksen muoto, jonka minä isänä tiedän hyvin. Oulun tapahtumista huolimatta olen pyrkinyt siihen, että minua pidettäisiin hyvänä keskustelijana ja tavallaan odotan sitä myös muilta.  

Reilun kahdenkymmenen netissä viettämäni vuoden aikana olen saanut yhden (1) varoituksen ja olen tästä suorituksesta melko ylpeä. Demokratiaa ja kansalaisten osallistumismahdollisuuksia tukeva moniääninen keskustelu ei voi mielestäni tarkoittaa sitä, että nettipalstoilla voisi sanoa mitä sylki nyt sattuu suuhun tuomaan. Saatan tietysti väärässäkin. 

Tänään minä menin ja luin läpi lehtien kommenttipalstat. Se oli ihan pirun tyhmä idea.

Täältä meidänkin keskuudestamme löytyi sellaisia kommentteja, joita en olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten tällä palstalla näkevän. Sosiaalisen median puolella niitä vasta riittikin.

Yhdet huutavat kuolemantuomioita maahanmuuttajille ja meuhkaavat isänmaansa pettäneistä poliitikoista, kun taas toiset syyllistävät alakouluikäisiä uhreja ja epäilevät heidän motiivejaan.

Siis syyllistävät hyväksikäytettyjä lapsia. 

Hyi hemmetti soikoon, miettikää nyt hieman itsekin. 

Tavallaan minä kyllä tiesin, että kommenttiosiot tulevat olemaan lähipäivinä tauhkaa tulvillaan. Haluan silti aina toisinaan kokeilla rajojani. Useiden tunnettujen elämäntapavalmentajien mukaan se kehittää ihmistä ja tekee meistä muutenkin parempia, vaikka eihän minulle nyt kyllä aivan sellainenkaan olo tullut.

Toisaalta he taitavatkin puhua enemmän laskuvarjohypyn tyylisistä kokemuksista, eivätkä sukeltamisesta kuona-altaaseen pää edellä. Kommenttien lukeminen sai minut myös pohtimaan sitä, onko lehtien toimituksissa lyöty hanskat tiskiin ja lopetettu kommenttipalstojen moderointi kokonaan?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No hommat karkaa käsistä aina hysterian iskiessä ja rapatessakin roiskuu. Se on aina näissä hassua,että mikäli et ole hysteriassa mukana,niin nämä hysteriassa mukana olevat tietävät aina mitä ja miten ajattelen. Tämä sääntö näyttää pätevän joka kerta.

En ole ainakaan tietääkseni saanut ainuttakaan varoitusta noin 24 vuoden aikana netissä roikkuessani. Mistä tulee mieleeni,että saanko jotenkin tarkastettua tuota asiaa US-profiilistani näin jälkikäteen?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Siltä se tosiaan vaikuttaa. En usko, että saat. Tässä on itselläkin taustalla IRC:tä, eri foorumeita, lehtien keskustelupalstoja, kaikki mahdolliset sosiaalisen median foorumit, mitä suinkin voit vain kuvitella - ja yksi varoitus löytyy.

Minusta kaikkien pitäisi laittaa nyt jäitä hattuun ja antaa poliisin tehdä rauhassa esitutkinta loppuun, syyttäjän päättää syyteharkinnasta, käräjäoikeuden tuomita siinä määrin, missä tuomiolle löytyy tarvetta tarvetta, lastensuojelun ja sosiaalitoimen päättää siitä, miten hyväksikäytettyjen lasten suhteen tullaan toimimaan. Huutaminen ja ala-arvoinen käytös internetissä tuskin muuttaa mitään.

Niin ja melkein unohdin. Lopuksi pitää vielä antaa poliitikkojen sorvata lakia, niin kuin he parhaakseen näkevät, mutta rikkomatta ihmisoikeuksiamme tai perustuslakiamme. Kyllä meistä jokainen pääsee tasan kolmen kuukauden päästä taas uurnille vaikuttamaan - ja jos siinä yhteydessä haluaa pohtia näitä asioita, niin aivan varmasti sieltä ehdokas siihenkin tarkoitukseen löytyy.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ircissä myös pyörein ja näin jälkikäteen monesti miettinyt kuinka paljon itkua olisi ollutkaan silloin sananvapaudesta,jos nykyinen ilmapiiri olisi ollut silloin. Siellähän modit oli täysin mielivaltaisia.

Siksipä olen tullut siihen lopputulemaan,että 50+ väki pilasi netin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #4

Hauskaa, että sanot tuon. Viime viikonloppuna kaverin kanssa mökillä juteltiin juuri samasta asiasta. Tai sitten tämän pilasi se, että internetistä tuli mainstreamia, eivätkä monet internetin nykyisistä käyttäjistä oikein ymmärrä tai tiedosta sitä pohjaa, mihin tämän paikan suosio alunperin perustui ja mistä tämä on lähtenyt liikkeelle. Näe niitä peruskiviä, jonka päälle tämä käyttökokemus on rakentunut.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri Vastaus kommenttiin #7

Rakentamamme Internet oli -92 myös toisaalta aikamoinen diktatuuri - jos joku ei osannut käyttäytyä meidän pienen piirimme mielestä, oli ihan tavallista että ko. organisaatio pudotettiin pois verkosta päiväksi..

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #4

Jeesustelemaan... Kyse on vain niistä mekanismeista, miksi esim. tilanne Oulussa kehittyi lasten raiskauksiksi ?

Heinokin voisi tarjota vastauksen asiaan ?

Himo vai timo ? Organisoitu järjestäytyminen viittaa enemmänkin oman handun ohessa timoon.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #9

Kysymyksesihän oli:

"Tietysti voisit kertoa itse, mitä mieltä olet lasten raiskaajista ?"

Mitä veikkaat mitä mieltä lasten raiskaajista ollaan? Pitääkö itsestäänselvyyksiä olla kyselemässä saati sitten vastaamassa?

Mekanismeista nuorten toimintaan..siinäpä ihmettelemistä. Mekanismi voi olla hyvin yksinkertainen.

Koska voi eikä ole suku rasitteena.

Tämä ajatelma nojaa siihen,että kotimaassa ei välttämättä voi eikä ole niin näkyvästi tarjolla. Siellä myös suku saattaa pillastua moisesta toiminnasta pahan päiväisesti.

Organisoitu käyttäytyminen viittaa nuorisoporukkaan jotka ovat usein melko organisoituneita.

Uskonnon näen ehkä siltä kantilta asiassa mukana ettei se ole taakkana,koska ei ole niitä vanhempia uskonnon edustajia valvomassa ja aika mikä vapaus silloin iskeekään. Se humalluttaa usein nuoret.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #22

Tässä kommentissa on muuten vinha pointti. Varmasti meistä jokainen muistaa sen ensimmäisen luokkaretken, kun pääsi vanhemmista pitkäksi aikaa eroon. Yläasteella menimme Tallinnaan. Karkasihan siellä mopo monella, vaikka mistään rikollisesta toiminnasta ei nyt puhutakaan.

Muistan myös nuoruudestani, miten lujasti mopo karkasi vanhoillislestadiolaisesta perheestä lähtöisin olevilla henkilöillä, kun he saivat ensimmäisen kerran alkoholia tai muita substansseja. Siinä rajat katosivat melko nopeasti.

Kun tuollaiseen käytökseen yhdistää sen, että henkilö on sotien raunioittamasta maasta, ja hänellä voi olla paljon psyykkisiäkin ongelmia vielä taustalla, jotka aiheuttavat ongelmia, niin rumaa jälkeähän siitä saattaa tulla.

Tuo uskonnollinen motiivi rikoksille kuulostaa kuitenkin lähinnä salaliittoteorialta. Vieläpä huonolta sellaiselta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tietysti voisit kertoa itse, mitä mieltä olet lasten raiskaajista ?

Itse näen asian enemmänkin islamistisena terroritekona, kuin nuorten miesten hormonaalisten halujen seurauksina.

Kyse lienee kuitenkin enemmänkin tarkoituksellisesta häpäisystä ja julkisuuden saatavuudesta, kuin pelkästä tuheronpuutteesta. Maahantulleiden maissa naisten hallinta on osa miehen parhaita ominaisuuksia, niin hyvässä, kuin pahasdakin.

Kyllä näille nuorille miehille löytyisi varmasti Suomesta aivan riittävästi myös vapaaehtoista halukasta täysikäistäkin naisseuraa, mikäli siitä vain olisi ollut ja on todellisuudessa puute.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Niin että Martti ei nyt tarpeeksi selkeästi ilmoittanut kantaansa?

Onneksi pääsin juuri kirjoittamasta tästä..vaikka Martti jopa kirjoitti blogiin kantansa,niin siitäkin huolimatta jonkun täytyy tulla jeesustelemaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Luotan suomalaisen oikeusjärjestelmään, enkä koe olevani lainopillisesti tarpeeksi pätevä arvioimaan rikosepäilyä, jonka esitutkinnasta tai todisteista minulla ei muutenkaan ole muutamaa kohuotsikkoa lukuunottamatta harmainta hajuakaan. Pari kurssia työsuojelulakia, työsopimusoikeutta ja ihmisoikeuksia eivät tee minusta sen alan asiantuntijaa tai juridista päättäjää.

Mitä taas tulee mielipiteeseeni, niin minusta lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on alhaisista alhaisin rikos. Näin on ilmeisesti myös kiven sisässä istuvien omissa hierarkioissa. Tästä huolimatta jätän talikkoni silti mieluummin mummolan navetan seinää vasten odottamaan kesää ja katson miten yhdessä luomamme ja äänestämämme järjestelmä tämän asian hoitaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kyse kommentistani ei liittynyt lainkaan oikeusjärjestelmään sun muuhun, vaan järjestelmälliseen lastenraiskausten perisyihin tekijöilleen täysin uudessa ja vieraassa kulttuurissa ja ympäristössä tässä tapaukseessa -Suomen Oulussa ?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Laurin kanssa samaa mieltä!

Kyse on enemmänkin alistamisesta ja tietoisesta häpäisystä, josta meidän alaikäisille lapsille ei ole puhuttu.

Ei ole puhuttu sillä kielellä, jonka he ymmärtävät. Lapset herkästi uskovat hyvään ja joutuvat 'hyvän' sedän johdattamina karmeisiin kokemuksiin.

Nyt on kuultu jos jonkinalaista asiantuntijaa, kun pahuus on jo tapahtunut.

Tässä kohdin on kysyttävä, miksi vasta nyt?!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Meillä on aivan valtavasti tehtävää lasten henkisen, psyykkisen ja terveydellisen hyvinvoinnin parantamiseksi. Paljon on myös tehtävää lasten hoivan, turvallisuuden ja valistamisen eteen. Tästä me olemme varmasti kaikki täsmälleen samaa mieltä. Realistina kuitenkin luulen, että yksi toimintamuutos rikollisten turvapaikanhakijoiden kohtelussa ei tule muuttamaan koko kuviota.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #12

#12 Martti, kaunohenkistä puhetta sinulta!

Ainahan meillä on puhetta parantamisista, mutta realismisi on varmaan hyvinkin totta.

Turvapaikanhakijoista, rikollisuuden seulominen, ei ilmeisimmin ollut suomalaisten viranomaisten hallinnassa.

Sisäasiainministeriön päättäjät, ministeri Orpo ja sihteeri Päivi Nerg, tuskin edes uskalsivat (vaikka todennäköisesti tiesivät) kertoa kansalle, mitä invaasio merkitsee maamme turvallisuudelle.

Ennemminkin haluttiin tuoda esille positiivisia näkökulmia kansan rauhoittamiseksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Itse näen asian enemmänkin islamistisena terroritekona, kuin nuorten miesten hormonaalisten halujen seurauksina."

Tämähän siis tarkoittaa sitä, että vanhoillislestadilaisten massiiviset pedofiiliringit ovat kristillinen terroriteko.

Olenkin aina ollut sitä mieltä että islamilla ei ole yhtään mitään merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa kun muslimeja on niin vähän. Turhaan siis taaskin viedään huomiota isommista ongelmista!

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/548462/Tutkija+L...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Nobelin rauhanpalkinnot myönnettiin muuten viimeksi kaksikoille, joista toinen oli raiskattu islamistien seksiorja ja lapsena järjestelmällisiin raiskauksiin pakotettu lapsi tapetuin omaisin ja toinen afrikkalainen lääkäri, joka yritti kursia kokoon raiskattuja pikkutyttöjä ja jopa vauvoja raiskausten jälkeen Afrikassa.

Sinä toki voit nähdä edelleen suomalaiset kaiken pahan syntysijana aivan vapaasti kaikessa, mutta perin älykästä se ei juuri ole.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

Ei ole kovinkaan älykästä kuvitella tätä uskonnon syyksi kun islaminuskossa raiskaus on kielletty.

Sinä nyt väitit että kyseessä on uskonnollinen terroriteko (mistä hemmetistä edes tiedät tekijöiden uskontoa?) niin jos uskonnollisessa lahkossa on pedofiliaa niin kyllähän se tällä samalla logiikalla millä väännät on jotenkin automaattisesti terrorismia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #14

Onko ilmaisu islamisti tuttu - tai edes isiskään ?

Jonkun verran näilläkin on islamin kanssa tekemistä, sitä vain ei voi kieltää.

Älä moukka tuo sanoja toisten suuhun.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #13

Minun on mahdotonta kuvitella, että syy olisi jollain tapaa uskonnollinen.

Varmasti naisen asema, tasa-arvo ja suojaikä lähtömaassa voivat liittyäkin jollain tapaa Oulun hirveään tapaukseen, mutta että uskonnollinen, niin se on mielestäni vähän paksua. En ole myöskään kuullut tai lukenut mistään, että kyseessä olisi ollut jotain sellaista.

Pitää vielä varmistaa väärinkäsityksien vähentämiseksi. Väitätkö sinä nyt siis ihan oikeasti ja tosissaan, että harras muslimi houkuttelisi lapsia luokseen sellaisilla keinoilla, joihin liittyy alkoholia ja tupakkaa?

Tuskin nyt sentään. Asiantuntijat ja poliitikot sanovat varmasti vielä jossain vaiheessa, että mistä tässä on oikeasti ollut kyse - millaisesta porukasta, ilmiöstä, taustavaikuttimista ja miten niihin kannattaa varautua.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #15

Onko islamilainen lainsäädäntö sharia käynyt tutuksi ?

Se on puhtaasti uskonnollinen.

Voisit edes lukea kommentit, edellyttäen osuvaa vastausta. Hartaat muslimit ja lapsia raiskaavat islamistit ovat varmasti eri maata - ainakin siltä osin, jos ei olisi kyse salafisteista, jota opetetaan jo vauvasta lähtien vihaamaan kaikkea ulkopuolista ja varsinkin kristittyä ja juutalaista moraalia ja etiikkaa missä hyvänsä ikinä olivatkin.

Asikainen, älä edes yritä olla liian fiksu. Tämä koskee sanailuasi : Pitää vielä varmistaa...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

Niin, raiskaus on kiellettyä islamilaisessa lainsäädännössä. Alkoholi myös kielletty. Tekijöiden uskonnosta ei tietääkseni oli uutisoitu missään.

Todennäköisempi syy on se, että tulevat rikkinäisestä kasvuympäristöstä. Esimerkiksi maasta jossa on sodittu.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #20

Täytynee vielä täysin muistinsa menettäneelle tekonimimerkki Kaarnarulle vastata:

Sharian mukaan raiskaukselle tulee aina olla vähintään neljä silminnäkijätodistajaa. Miestodistajien painoarvo shariatuomioistuomissa on kaksi kertaa painavampi, mitä naisten.

Turhan usein raiskausten uhrit joutuvat syytteisiin uskottomuudesta ja täten kivitettäviksi kuoliaiksi.

Suomeen tulleet islamilaiset eivät näytä piittaavan uskonnon alkoholi tai tupakointikielloistakaan, mutta pitävät kuitenkin kiinni suhtautumusessaan naisen olemukseen ja oikeuksiin. Tästähän on jo vuosikymmenien kokemukset R2anskasta, Britanniasta ja Ruotsista - ja varmasti myös myöhemmin Suomestakin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #26

"Sharian mukaan raiskaukselle tulee aina olla vähintään neljä silminnäkijätodistajaa. Miestodistajien painoarvo shariatuomioistuomissa on kaksi kertaa painavampi, mitä naisten."

Ja raiskaus on edelleen kielletty.

"Suomeen tulleet islamilaiset eivät näytä piittaavan uskonnon alkoholi tai tupakointikielloistakaan"

Eli eivät ole uskovaisia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #20

Maita joissa ei ole sodittu on kovin vähän. Raiskasiko suomalaiset lähtiessään sodan jälkeen muualle, lapsia järjestelmällisesti?
Tsadissa annettiin viime perjantaina taas tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä x8 .

https://screenshotscdn.firefoxusercontent.com/imag...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #31

"Raiskasiko suomalaiset lähtiessään sodan jälkeen muualle, lapsia järjestelmällisesti?"

Miten?

Internetin, kännyköiden, kameroiden ja palveluiden saatavuus ollut vain jotain 15v että se ei käytännössä ole onnistunut aiemmin niin helposti.

Sodan vaikutukset näkyi Suomessa hyvin selvästi, kuten Eppu Normaali laulussaan ilmaisi "Työttömyys, viina, kirves ja perhe. Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe." Tietääkseni Suomessa olisi myös ollut paljon insestiä.

Ruotsiin muuttaneet suomalaiset tulivat hyvin tunnetuksi rikollisuudesta.

Käyttäjän dottore48 kuva
Kari Ellimäki Vastaus kommenttiin #15

Lue koraani ja katso mitä siinä sanotaan vääräuskoisista.

Islam sallii vaimon pahoinpitelyn.

Jos raiskaus tapahtuu tarvitaan 4 miespuolista todistajaa, muuten syy on naisen

Muhamed oli sotapäällikkö, jonka joukot ryöstivät, raiskasivat ja ottivat naisorjia.

Naisorjia ei lasketa sallittuihin neljään vaimoon, joten tulevat extrana!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #23

"Lue Koraani", niin tiedät, että islam ei salli alkoholia ja se suhtautuu suurista uskonnoista kaikista kielteisimmin alkoholiin. Mitä taas tulee tupakkaan, niin siitä ei puhuta varsinaisesti koko teoksessa (käsittääkseni vasta myöhemmissä fatwoissa). Kirjassa on kuitenkin maininta, että "älä heitä itseäsi vaaraan oman käden kautta" sekä muita vastaavia sääntöjä.

Sitä paitsi Kari Ellimäki, en usko sekuntiakaan, että sinä tai Kiiski olisitte lukeneet muslimien pyhän kirjan kannesta kanteen. Enkä myöskään usko, että on 99,9 prosenttia muistakaan tämän palstan "lue Koraani, niin tiedät" -hokijoista olisi tehnyt niin. Tuon kommentin yleisyyden perusteella vaikuttaisi siltä, että täällä Uuden Suomen Puheenvuorossa on maamme suurin Koraani -lukupiiri, eikä kukaan heistä ole muslimi. Kuinka todennäköisenä pidät mahdollisuutta siitä?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

10#

Kaikki lestadiolaiset eivät ole pedofiileja, eikä kaikki muslimit ole terroristeja.

Yleistäminen on julmaa ja ilkeää.

Jääköön tämä viestini viimeiseksi, tietoisesti häiriköintiä harrastavien vastaukseksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Martti, koraania sanatarkasti kunnioittava Islamilainen Valtio on joukkomurhannut kymmeniä tuhansia ja raiskannut sen saman määrän koraanin lain puitteissa, joten islamia on monenlaista ja salafismia sitä enemmän, mitä holtiton väestönkasvu mm. Lähi-Idässä ja Afrikassa jatkaa holtitonta kasvuaan.

Ja moni näistä holtittoman väestönkasvun kouluttamattomista helmistä ( joita on miljoonia ) haluaa Eurooppaan omilla kulttuuri - ja islamehdoillaan.

PS. Tuo on nyt lapsellista vetää omia kommenttejaan pois omasta plogista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kommentissa luki jotain tuosta alkoholista, jonka sanoin sitten toisessa kommentissa. Vielä tyhmempää on vastata samalla kommentilla useampaan kommenttiin.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Tässä meuhkaamisessa alkaa melkein se varsinainen asia, lasten seksuaalinen hyväksikäyttö, jäämään taka-alalle. Pölistään pikemminkin maahanmuutosta. Vaikka lopetettaisiin kaikki maahanmuutto Suomeen, niin meillä olisi näitä lasten saalistajia vino pino omasta takaa.

Olen täällä puheenvuorossakin jo vuosia tuonnut esiin, että Suomessa on ollut ylioptimistinen suhtautuminen etenkin humanitaariseen maahanmuuttoon ja toivonut, että ongelmista keskusteltaisiin avoimesti enemmän, mutta se, mitä somessa ja joissain lehdissä nyt harrastetaan, ei todellakaan ole sitä, mihin olisi tarkoitus pyrkiä. Jotkut vielä veikkaavat maahanmuuttoa ihan dominoivaksi ykkösaiheeksi kevään vaaleihin. Olisi meillä paljon muutaki tärkeää meneillään, kuten sote, syntyvyyden lasku, työmarkkinoiden kohtaamisongelmat ym. Toivottavasti ihmiset hieman rauhoittuvat pari päivää ärjyttyään.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vielä Niklakselle toteaisin, että lapsen seksuaallisella hyväksikäytöllä ja törkeällä raiskauksella on vinha ero.

Lapsen laiskauksissa joudutaan korjailemaan mielen lisäksi usein myös alapään kudosrepeytymiä, jotka saattavat aiheuttaa kovaa kipua raiskatulle koko loppuelämän ajan - ja lapsellahan niitä vuosia toivottavasti riittää.

Normaali onnellinen naisen kehittyvä seksuaalielämä lapsineen jää usein raiskaajan päänahkakokoelmaan...

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

# 28
Korvaa "lasten seksuaalinen hyväksikäyttö" sanaparrella "lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset". Olen ajoittain laiska termien suhteen, koska en koe niitä välttämättä keskeisinä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Toivon samaa. Rationaalisuus ja realismi. Kaksi kaunista ärrää. Siihen kun vielä lisätään itsehillintä, niin pääsee jo melko pitkälle. Nyt kovilla puheilla käydään vielä kovempia vaaleja ja samaan aikaan ihmiset sekoilevat nettipalstoilla kuin vesikauhuiset koirat konsanaan. Taisipa olla keskusta ja demarit, jotka ihan ensimmäisenä huusivat eduskunnan hätäkokousta pystyyn. Sen jälkeen sitten sanottiin, että homma pitää hoitaa kondikseen kahden kuukauden sisään - "tässä mitataan poliittinen järjestelmämme!" - tai jotain sen suuntaista. Samalla jätettiin sanomatta, että siksi näin, koska vaalit ovat tasan kolmen kuukauden kuluttua.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sitten on tietenkin samaan aikaan näitä "media pimittää tietoa maahanmuuttajien rikoksista" -tyyppejä, jotka tekevät parhaansa, jotta toimittajien elämästä tulisi helvettiä. Taistelevat sananvapautta vastaan. Lehdet kuulemma peittelevät asioita, vaikka kaikki lähes kaikki ihmisten saamat tiedot ovat suunnilleen lehdistä lähtöisin..

Miettikäähän nyt vaikka näitä raiskaustilastojakin, jotka ovat pörränneet jokaisessa keskustelussa parin viime päivän ajan. Ja joista lehdet ovat ensin kirjoittaneet kissankokoisilla kirjaimilla, sen jälkeen somen vaikuttajat ovat napanneet niistä kopin, MV:n amatööritoimittaja tehnyt jutun ja sitten taas sanotaan, että lehdet peittelevät tietoa, vaikka tiedot olisi nimenomaan lehdistä poimittu.

Harva viitsii pohtia suomalaisen journalismin perinnettä, jossa homman nimi on aina ollut se, ettei epäiltyjen nimiä ole tapana julkaista ja tietoa annetaan muutenkin vähän uhrien suojelun vuoksi. Ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan. Kun naama, nimi ja rikosepäily on kerran näkynyt mediassa, niin se on siellä aina ja pysyy. Se ei ole reilua myöskään sitä ajatellen, että jossain vaiheessa ihminen vapautuu ja on tuomionsa kärsinyt. Naama ei silti katoa minnekään, jolloin tuomiosta tulee elinkautinen.

Britanniassa ja Yhdysvalloissa lätkitään naamoja lehtiin, mutta heillä on erilainen journalistinen kulttuuri ja myös erilaiset säätelyelimet. Suomessa syyttömyysolettama on ja pysyy tuomion laillistamiseen saakka.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Anteeksi vaan, mutta olet kovin outo alkuperäisiin poistaamiisi kommenttehin ja niiden kieliasuun verraten.

Kaikenlaisia leikkilapinmiehiä lapsineen täällä esiintyy nimellä Martti Asikainen helsinkiläiainä, niin...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #35

Tuo saattaa johtua siitä, että olen kännykän päässä. Poistin yhden kommentin, jossa mainitsin islamilaisen suhtautumisen alkoholiin, ja jonka toin uudelleen esiin vastauksessani Kari Ellimäelle. En myöskään nähnyt tarvetta puhua samasta asiasta kahdessa eri kommentissa. Sellainen toiminta myös vääristää sivuston "Suosituimmat" -barometreja, koska lukija luulee käynnissä olevan keskustelun ja sitten siellä onkin vain yhden ihmisen yksinäistä dialogia.

Mitä taas tulee jälkimmäiseen väittämääsi, niin en koe tarpeelliseksi todistella sinulle henkilöllisyyttäni. Uuden Suomen ylläpito on sen jo tehnyt. Miten lienee oman henkilöllisyytesi laita? Liittynyt vuosikymmenen alussa, ei koskaan yhtään ainuttakaan omaa blogia, sama kuva alusta lähtien, ei selkeästi profiiliin yhdistettävää sosiaalista mediaa, ei koskaan linkitä lähteitään kommentteihin, vaikka puhuu usein tilastoista ja yleensä paikalla samoissa keskusteluissa lähes identtisen profiilin (Pylkkösen) kanssa.

Toisaalta myöskään sinulla ei ole velvollisuutta todistella minulle henkilöllisyyttäsi, eikä se oikeastaan kiinnostakaan.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Sellaisen havainnon olen tehnyt, että nyt kun tämä Oulun asia on lähtenyt lapasesta, niin varsinkin "tiedostava" kansanosa on asioista pahoillaan. Vastaavasti kun muutaman natsipellen aiheuttama joukkohysteriä lähti laukalle, niin "tiedostava" kansanosa löi vain lisää löylyä joukkopsykoosiin.

Sellaista se elämä on.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Nyt rattaat kuitenkin pyörivät ja lait tulevat muuttumaan - mihin suuntaan? En tiedä, katsotaan.. Tai niin tuolla parin kilometrin päässä Eduskunnassa ainakin sanottiin, kun siellä alkoi henkselit paukkumaan ja laitettiin hanskat "heilumaan".

Epäilen tosin perustuslain tulevan melko nopeasti vastaan, jos lakeja aletaan liian nopeasti rukkaamaan, mutta katsotaan miten käy. Perustuslain muuttaminen vie joka tapauksessa aikaa. Eikös ne sanoneet, että nyt testataan poliittisen järjestelmämme toimintakyky? Seuraavat eduskuntavaalit tulevat merkitsemään melko paljon ei pelkästään Suomelle, mutta myös Euroopan unionille, joka on jahkaillut yhtenäisten ratkaisujensa kanssa, mitä tulee turvapaikanhakijakriisiin.

Tuohon eduskuntavaalien perään lävähtää heti vielä Euroopan parlamentin vaalit ja sitten valitaan uusi komission puheenjohtaja. Mielenkiintoisia aikoja, vaikka synkkiä ja suorastaan hirveitä uutisia sateleekin.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Tämän kirjoituksen innoittamana päätin pitkästä aikaa kirjoittaa itsekin, samasta aiheesta mutta vähän toisesta näkökulmasta http://pasihurri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267604-m...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo työllistävä elementti on aika jännä idea, Pasi Hurri, sillä kuten itsekin vähän siihen suuntaan toteat, niin joutilaanahan ne tyhmimmät ideat aina syntyvät.

Mutta tuollaistakin tehtäessä tulisi melko nopeasti vastaan vapaa kilpailu, markkinatalouden vääristävät elementit, työmarkkinajärjestöt, työmarkkinat yleisestikin ottaen ja lopulta myös puolueet, koska äänestäjät eivät joko

a.) pitäisi turvapaikanhakijoiden hyväksikäytöstä ilmaistyövoimana
b.) pitäisi siitä, että palkat menevät alaspäin
c.) pitäisi siitä, että työvoiman kysyntä laskee heidän vuokseen

Edellä mainitut seikat puolestaan johtaisivat tähän ihan samaan kissa ja hiiri -leikkiin, missä tämä maa on ollut jo vuosien ajan ja huutaminen vain yltyisi entisestään.

Käyttäjän PasiHurri kuva
Pasi Hurri

Sisäinen kapitalistini sanoo, että nämä ongelmat voisi ratkaista siten että VOK 1 Oy kilpailisi Vok 2 Oy:n kanssa.. ja työntekijöille maksettaisi käypää palkkaa miinus majoitus & ruoka. Kunnes pääsisivät muualle oppisopimuksen kautta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #45

Saksassa 2015- tulijoita on työllistetty laillisesti jopa yhden euron tuntipalkkaohjelmin. Saksassa maahantulleita ei seisoteta tyhjänpanttina vuosikausia siinä määrin, mitä Suomessa on on käytäntönä ollut ja on oleva.

Suomessa maahantulleita ja oleskelulupaa hakeneita on työllistävä yrittäjä ( Horn Afrik ) Helsingissä on todennut, että oleskeluluvan hakijat häipyvät työpaikalta heti ja vaikka kesken työpäivän saatuaan kuulla positiivisesta oleskelulupapäätöksestä ja siirtymisestään kaiken kansan suomalaisen sosiaaliturvan piiriin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset