Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Yritystempaukset osoittavat minkä vuoksi Pride-viikkoa tarvitaan

  • kuva: wikimedia commons / tony webster
    kuva: wikimedia commons / tony webster

Tällä viikolla juhlittava Pride-viikko on alkanut näkyvästi, sillä moni taho on ilmaissut tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja yhdenvertaisuudelle korein sateenkaaren värein.

Edellisten vuosien tavoin myös lukuisat yritykset, liitot ja urheiluseurat ovat muokanneet Facebook-sivunsa myötäilemään sateenkaaren värejä.

Ja edellisten vuosien tavoin lukemattomat ihmiset ovat ottaneet siitä nokkiinsa.

Suomesta on usein tapana puhua maana, joka on jo tasa-arvoinen. 

Facebookiin ilmestyneet halventavat ja vihaiset kommentit ovat kuitenkin hyvä osoitus siitä, minkä vuoksi Pride-viikon kaltaisia ihmisoikeustapahtumia edelleen tarvitaan.

Pridelle osoitetun tuen myötä yritysten Facebook-sivujen kommenttiosiot ovat täyttyneet mitä ihmeellisimmistä väittämistä, joista räikemmät saattavat täyttää jopa vihapuheen kriteerit. 

Monet vihastuneista asiakkaista ilmoittivat toiminnan olevan säälittävää ja asettavansa täyden boikotin päälle. Kenenkään ei kuulemma tulisi enää koskaan käydä liikkeissä, joiden sivuilla on näkynyt sateenkaaria. Koomista kyllä, mutta joistakin sivuille kirjoitetuista kommenteista sai sellaisen kuvan kuin ihmiset olisivat olleet kateellisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. 

Sellaisessa maassa me elämme.

Eräs yksittäinen kommentoija oli huolissaan siitä, miten yritykset eivät kunnioita lasten suojaikää, vaikka käsittääkseni pride-tapahtumilla ei ole mitään tekemistä lasten suojaiän kanssa.

Toinen puolestaan pohti kovaan ääneen sitä, missä viipyvät muiden vähemmistöjen kuten ahvenanmaalaisten, luottotiedottomien, miljonäärien, romaneiden, saamelaisten ja vasenkätisten teemaviikot.

Ilmeisesti hän kuvitteli olevansa nokkela, vaikka käytännössä hän vain teki itsestään typeryksen.

Luulisi olevan jo sanomattakin selvää, että kaikissa hänen mainitsemissaan ryhmissä on myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen edustajia. Pride ei sulje ketään sen ulkopuolelle.

Edellä mainittujen kaltaiset kommentit ovat juuri se syy, minkä vuoksi teemaviikkoa tarvitaan.

Pride-viikko ei ole keneltäkään pois.

Tietääkseni kukaan ei ole vaatimassa erityisoikeuksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Tai pyri tietoisesti loukkaamaan meitä heteroseksuaaleja, jotka edustamme huomattavan kokoista enemmistöä.

Priden tarkoitus on tehdä seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuutta näkyväksi ja antaa vähemmistöille mahdollisuus voimaantumiseen. Tehdä selväksi, että jokainen on arvokas juuri sellaisena ainutlaatuisena yksilönä kuin on.

Jos joku oikeasti kokee, että tuollainen täysin harmiton ja hyvää aikaansaava rakkaudenjuhla pistää suututtamaan, niin silloin saattaa olla vikaa omien korvien välissä. Toisten syyttelemisen sijaan suuttujien kannattaisi peilailla heidän omaa arvomaailmaansa.

Etsiä oikeita syitä siihen, minkä vuoksi täysin viaton tapahtumaviikko pistää niin vihaksi.

En ole koskaan järjestänyt tai osallistunut pride-tapahtumiin, enkä myöskään muista koskaan nähneeni heidän kulkueitaan. Tästä huolimatta olen valmis taistelemaan ja väittelemään ihmisten oikeudesta järjestää vastaavia tilaisuuksia. Ihan niin paljon ja usein kuin heitä suinkin vain huvittaa.

Vaikka vuosittaiset Pride-kulkueet eivät vaikuta minun elämääni henkilökohtaisella tasolla, niin yhteiskunnallisesti ajatellen niillä on merkitystä meille kaikille. 

Monesta netin vihaisesta kommentista paistaa lävitse silkka tietämättömyys ja sydämen sivistymättömyys.

Pride-liikkeen ensisijainen tehtävä onkin kasvattaa ihmisten tietoisuutta ja saada aikaiseksi mikrotason kulttuurista muutosta, joka johdattaa meidät kohti suvaitsevaisempaa ja tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Kohti sellaista Suomea, jossa tasa-arvo ei jää pelkästään puheen tasolle. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ne samat hemmot jotka puolustivat henkeen ja vereen Kärkkäisen antisemitistisiä ja rasistisia ulostuloja vetävät nyt muka herneitä nenään yritysten sateenkaariväreistä. Melko paksua.

Suomalaiset pelkäävät edelleen erilaisuutta ja monet on jopa kasvatettu siihen. Pelko on vain päänsisäisen tapa reagoida. Se ei ole mikään peruste suuttua tai vihata ketään, vaan se kertoo enemmänkin pelkääjästä itsestään kuin pelon kohteesta.

Tänä päivänä meillä onneksi on eväät siihen, että me voimme voittaa pelkomme.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tietysti tässä voidaan vetää keskustelu siihen, onko se oikein että asia on muuttunut brändien pelikentäksi, jolla käydään kisaa tuotesijoittelun paremmuudesta. Alunperin tuskin tarkoitettiin ihan justiinsa tätä, mutta omasta mielestäni viha katoaa vain normalisaation kautta ja normalisaatio puolestaan edellyttää näkyvyyttä. Niin kauan kuin Suomessa on noita toiseuden kautta tarkastelijoita, niin niin kauan myös työtä riittää.

Maailmasta ei löydy montakaan asiaa, joka ei olisi umpikaupallistettu. Jos ajatellaan, niin samalla tavalla kaupallistettuja ovat miehet, naiset, lapset, perheet, eroperheet ja jopa feminismi. Harvoin pelkkä hyvä meininki ja organisaatiotason toiminta on saanut paljoakaan aikaan. Muutokset vaativat mikrotason kulttuurista muutosta, jossa sitten voi myös olla kaupallisia elementtejä mukana. Usein onkin. Tosin tässä on kyllä kyse puhtaasti mainostoimiston kampanjasta.

Yritykset kuitenkin tuovat samalla avoimesti esiin arvovalintansa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Pride-viikkoa ei tarvita yhtään mihinkään. Julistetaan sitten samalla pride vuosimiljoona jolloin Prideä riittää joka hetkeen ja tulevaan jolloin voidaan
hössöttää jostain tärkeämmästä aiheesta taino ihmiset tietäen jostain yhtä hölmöstä.
Taikka isonenäisten viikko ja niin on meillä nenäpäivä. Tai sitten mitä vain, vain mielikuvitus on rajana.

Toisaalta ei Pride-viikko ketään häiritsekään tai ole keneltäkään pois sen enempää
kuin kuviittelinen isonenäisten viikko olisi. Ei niin kummallista ideaa, tapahtumaa, ties mitä olekaan ettei nyt vaikka ne samat yritykset mukaan lähtisi jos kokevat siitä saavansa jotain positiivista etua samoin kuin ihmiset saavat varsinkin someaikaan polemiikkia aikaan ihan mistä vain ...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Totta. Voisihan se olla myös 24/7/365 ainakin siihen asti, että jääräpäisimmätkin ihmiset ymmärtävät meidän kaikkien olevan tasa-arvoisia ja ihmisinä yhtä arvokkaita.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Kiitos Martti asiallisesta ja ansiokkaasta kirjoituksesta!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos itsellesi, että jaksoit lukea Jukka.

Tärkeä aihe.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Pride-tapahtuma edustaa mm. hiljaista väitettä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä ja epätasa-arvoisuudesta. Tätä väitettä sopii epäillä, niin heikoissa kantimissa se todellisuudessa on.

Meitä syrjitään!
- Roskaa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Roskaa puhut itse. Tästä maasta löytyy eduskuntaa myöten uskonnollista homo- ja transvihaa lietsovia ja sillä ratsastavia ihmisiä. Valtava määrä ääriuskonnollisille vanhemmille syntyneitä homoja, lesboja ja transihmisiä joutuu jatkuvasti kohtaamaan homo- ja transvastaisen hihhulikasvatuksen sekä sen aiheuttamat peruuttamattomat vauriot. Monet uskovaiset ihmiset karttavat perheenjäseniään, jotka ovat lopulta kieltäytyneet tukahduttamasta identiteettiään ja kääntäneet selkänsä suvaitsemattomalle Jumalalle.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet on nykyään tunnustettu monella tavalla kiitettävän hyvin, mutta yhteiskuntamme on yhä sairaaseen ja typerään taikauskoon perustuvan vihan ja syrjinnän myrkyttämä. Ja monessa maassa tilanne on paljon pahempi. Siksi Pride-marsseja tarvitaan edelleenkin kipeästi. Hihhuleihin siedätyshoito ei ole vielä tepsinyt.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Homoviha? Siis oikeasti, homoviha? Mikä sen määritelmä edes on?

Esittämäsi tilanne ei edusta millään muotoa laajaa yhteiskunnallisen tason syrjintää, jonka olemassaoloa yritetään nähtävästi valheellisesti propagoida.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #10

"Homoviha? Siis oikeasti, homoviha?"

Jäikö levy päälle? Homoviha ilmenee monella tavalla, mm. ihmisen identiteetin synnillistämisenä.

"Esittämäsi tilanne ei edusta millään muotoa laajaa yhteiskunnallisen tason syrjintää, jonka olemassaoloa yritetään nähtävästi valheellisesti propagoida."

Riippuu siitä, mitä tarkoitetaan "laajalla yhteiskunnallisen tason syrjinnällä". Lainsäädännön tasolla seksuaalivähemmistöjen oikeudet ovat kunnossa, sukupuolivähemmistöjen oikeudet syrjivän translain takia eivät. Fundamentalistinen uskonnollisuus on yhä yhteiskunnassamme vahvasti vaikuttava voima, joka toimii molempien ryhmien oikeuksia vastaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #12

Jos joku antaa kritiikkiä identiteetistäsi, älä välitä. Anna olla. Siinä neuvo. Ylipäätään, ei kenenkään identiteetin tule olla kritiikin ulkopuolella.

Missä sitä syrjintää konkreettisesti tapahtuu? Eli: osoita minulle (mielellään joukko) sellaisia tapahtumakulkuja, joissa joku saatuaan tiedon jonkun kuulumisesta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön, realisoi tämän perusteella objektiisesti todettavan syrjinnän?

Minulle ei yksinkertaisesti kelpaa kaukaa haetut teoreettiset esimerkit, joissa sisältönä on usein kokijan oletus/tulkinta/fiilis syrjityksi tulemisesta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #15

Paitsi että juuri ja pelkästään kokijan subjektiiviset kokemukset kelpaavat, koska vain sillä tavoin me voimme tutkia tiettyjä yhteiskunnallisia ilmiöitä. Niitä kutsutaan ihmistieteiksi. Ihmistiede viittaa ihmistä tutkiviin tieteenaloihin, varsinkin humanistisiin ja yhteiskuntatieteisiin. Olet saattanut kuulla niistä. Eikä se ole sinun päätettävissäsi, miten joku asian kokee tai miten kenenkin tulisi suhtautua syrjintään ja identiteettiloukkauksiin. Pystyt vaikuttamaan vain itseesi, omaan käyttäytymiseesi ja kokemukseesi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #18

Jos syrjinnän kriteeriksi asetetaan henkilön kokemus, ts. henkilön väite syrjinnästä, niin homma prakaa totaalisesti.

Se, joka väittää tulleensa syrjityksi, myös väittää jonkun syrjineen. Ja tämän syytöksen oikeuttamiseksi ei riitä latteus "koska koin niin".

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #15

Henkilö syntyy homona homovastaiseen uskonyhteisöön. Hänelle totuutena opetetun vihapropagandan takia hän päätyy kieltämään ja tukahduttamaan identiteettinsä, mutta synnintunto vainoaa häntä silti jatkuvasti. Tästä sisäisestä kamppailusta johtuva ahdistus tuhoaa hänen mielenterveytensä peruuttamattomasti. Lopulta hän menettää uskonsa, mutta pysyy nimellisesti mukana yhteisössä, ettei menettäisi myös läheisiään. Vuosien jälkeen ollaan siinä pisteessä, ettei hänen omatuntonsa enää kestä nimellistäkään homovihan tukemista, joten hän eroaa yhteisöstä, menettäen läheisensä, jotka alkavat karttaa häntä, kuten heidän sairas ja sadistinen Jumalansa (toisin sanoen.heidän uskontonsa) vaatii heitä tekemään. Useammassa kuin yhdessä tämän tapahtumaketjun vaiheessa hän päätyy lähelle itsemurhaa.

Tämä oli minun henkilökohtainen kokemukseni. Samanlaisia ja vastaavia löytyy tästä maasta melkoinen määrä, ja lisää syntyy koko ajan, koska hihhulien asennevammat eivät ole kadonneet minnekään sitten minun nuoruuteni.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen Vastaus kommenttiin #19

Onneksi myös hyvin viisaita uskonnollisia ihmisiä on. Nykyajan papeista todella moni tahtoisi vihkiä sateenkaariparit.

Jos sallit, annan sinulle tässä virtuaalisen halauksen.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #24

"Onneksi myös hyvin viisaita uskonnollisia ihmisiä on. Nykyajan papeista todella moni tahtoisi vihkiä sateenkaariparit."

Pitää paikkansa. Puhun nimenomaan fundamentalistisista uskovaisista, joita tästä maasta löytyy yhä valitettavan paljon.

"Jos sallit, annan sinulle tässä virtuaalisen halauksen."

Kiitos. :)

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström Vastaus kommenttiin #15

Kaksi julkisuudessa ollutta tapausta, jotka koskivat transsukupuolisia: Marja-Sisko Aallon tapaus, jossa kirkkoherra tultuaan ulos transsukupuolisena ei saanut vastustuksen vuoksi jatkaa virassaan. Toinen tapaus oli oikeuteenkin päätynyt, jossa transitiostaan kertonut menetti saamansa ylennyksen.

Yksi syy translaille oli se, että kaikista kunnista ei saanut lähetettä tutkimuksiin. Mitä tämä on ellei syrjintää?

Kyllä näitä tapauksia on vaikkei Henterille niitä olekaan raportoitu.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Kysyn,, eivätkö seuraavat tapahtumat ole syrjintää:

- aikuinen lapsi heitetään ulos kodistaan homoseksuaalisuutensa vuoksi, kun tämän aikuinen heterosisarus saa jatkaa asumistaan,
- transsukupuolinen joutuu käymään sterilisaation läpi saadakseen uuden sukupuolen,
- seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liitetään asiattomia oletuksia ominaisuutensa vuoksi?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

- perheen sisäinen asia, viranomaiset puuttukoot mikäli lainsäädäntö siihen velvoittaa + aikuinen kuuluukin heittää pois lapsuudenkodistaan
- ketään ei pakoteta sterilisaatioon + hoidot sterilisoivat pääsääntöisesti anyway
- voi hyvä lapsi, kaikkiin liitetään asiattomia oletuksia, siis ihan kaikkiin

Eli: eivät ole mitään syrjintää.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen Vastaus kommenttiin #11

- Valitettavasti homoseksuaalisuus ei ole mikään sallittu peruste heittää ketään ulos.
- Valitettavasti tällä hetkellä vielä jokainen sukupuoltaan korjaava on pakotettu sterilisaatioon. Toisaalta jotkut keskeyttävät hoidot saadakseen biologisia lapsia.
- Yksikään asiaton oletus ei ole oikein.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #14

- aikuisen ihmisen vanhemmat voivat heittää hänet ulos kodistaan, avuksi saa vaikka poliisin jos tarve vaatii, syytä ei tarvitse edes esittää
- ei ketään ole pakotettu, he itse valitsevat lähteä prosessiin, josta kaikki seuraa
- niin no, ihmiset tekevät toisistaan asiattomia oletuksia, koeta ymmärtää ettei tätä voi kukaan muuttaa

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #11

#11. "(...) aikuinen kuuluukin heittää pois lapsuudenkodistaan"

Miksi eivät sitten heitä pois sitä heterotytärtä? Onhan se jonkinlaista syrjintää, jos toinen saa jäädä ja toinen ei.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #16

Kuten olen maininnut, kyseessä on perheen sisäinen asia.

Syrjintä ei ole sama asia kuin tyly kohtelu.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari Vastaus kommenttiin #23

#23. Niin, eihän se ole valtion vika, jos pöljät vanhemmat kohtelevat eriarvoisesti lapsiaan, sanottiin sitä sitten sorsimiseksi, syrjinnäksi, dissaamiseksi tai miksi hyvänsä.

Suomessa ei virallisesti ole syrjintää – paitsi ehkä valtionkirkoissa, joissa HLBT-ihmiset eivät saa aivan samoja palveluja kuin muut, vaikka saman verran kirkollisveroa joutunevat maksamaan. Niissäkin tilanne onneksi muuttunee lähivuosina.

Sen sijaan yhteiskunnassa asenneilmapiiri on vieläkin sellainen, että pride-kulkueiden järjestäminen on paikallaan.

Hyvää Pride-viikkoa Virkkulalle ja kaikille muillekin!

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #11

Varmasti tajuat itsekin, ettet edes pyri rehelliseen keskusteluun?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Henteri täällä taas kertomassa viisauksiaan.

Kun viestit Gigantin seinällä ovat tällaisia, niin on melko hankalaa väittää, etteikö sitä syrjintää olisi. Juuri tuollaisten kommentoijien takia tätä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa pitää tuoda myös yrityselämän kautta ihmisten tietouteen:

- "Sairas maailma, ja ahdasmielisille suvakeille on paha paikka kun joku ei suvaitse samaa asiaa kuin he itse."

- "Onko tämä ihan oikeesti Gigantin päivitys? Kylläpä asiakkaansa määrittävät! säälittävää ja surkeaa :( gikantissa en asioi enää koskaan"

- "Miksi? Tämä on sellaisen yhteiskunnallisen marginaalin agenda, joka ei kunnioita suojaikärajoja ja lapsen oikeutta lapsuuteen. Miksi olette tukemassa tätä. En koskaan osta enää Gigantista mitään."

- "Olen tosi iloinen että tuossa marginaaliväen sateenkaarilipussa on vain kuusi väriä, mutta oikeassa sateenkaaressa on seitsemän väriä. Kuusi on ihmisen ja ihmiskeskeisyyden luku. Pride tarkoittaa ylpeyttä, mikä on yksi pahimmista synneistä eikä voi saada mitään hyvää aikaan. Pride-kulkueen tarkoitus ei edes liene esittää esim.homoseksuaalisuutta jotenkin normaalina asiana, koska siitä väännetään kaikkea pervoa ja pornahtavaa. Seksuaalisuus vaikuttaa saaneen HLBT-porukoissa täysin ylimitoitetun aseman koko henkilön elämässä. Ja kyllä, koska te kutsutte kehitysvammaisia kehareiksi (esim. HS ja YLE toistuvasti), minä kutsun vastaavasti homoseksuaalia hintiksi ja transvestiittia transuksi. Ollaan sitten puntit tasan."

- "Miten ihmeessä tämä liittyy kodinkoneliikkeeseen? Minun tykkäykseni lähtee pois.."

- "Itelle on ihan yks hailee jos tykkää porata kaveria pyllyyn tai tytöt keskenään tekee mitä lystää mut miks siitä pitää tehä joku numero. Misä on hetero pride ynnä muut heteroseksiaalisuutta ylistävät tapahtumat/järjestöt."

- "Tarviiko sitä kaikille kertoa jos on transu tai joku muu molemmat värkit omistava vähemmistön edustaja."

- "Haluaako Gigantti erikoistua seksuaalisten vähemmistöjen suosikkikaupaksi. Tämähän tarkoittaa että muut elektroniikkaa myyvät yritykset ottavat riemusta kiljuen heidän hetero-asiakkaansa vastaan. Elämä on valintoja, varsinkin yrityselämässä."

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Somekirjoittelu on somekirjoittelua. Nihkeät kannanotot eivät ole mikään todiste syrjinnästä. Tuskin edes peruste oletuksille syrjinnästä. Samaa lokaa kirjoitetaan kenestä tahansa. Jatka vaan fasekommenttien pläräystä, jos intoa riittää.

Ihmiset reagoivat nihkeästi, koska heitä eivät sateenkaarijutut (yleisesti, toisten seksuaalisuudet) kiinnosta.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #21

"Somekirjoittelu on somekirjoittelua. Nihkeät kannanotot eivät ole mikään todiste syrjinnästä. Tuskin edes peruste oletuksille syrjinnästä."

Syrjivä puhe on ehdottomasti yksi syrjinnän muoto.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #22

Ei ole. Puhe, joka ei miellytä sinua, ei ole syrjintää. Tarvitaan paljon muutakin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #28

"Ei ole. Puhe, joka ei miellytä sinua, ei ole syrjintää."

Ei tietenkään, mutta syrjivä puhe on. Ja sellaisesta annettiin juuri äsken esimerkkejä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #30

Asikaisen esimerkit ovat olemuksellisesti someyleisön kritiikkiä Gigantin tekemää valintaa kohtaan. Onhan se aika falskia, että firma lähtee tuolla tavoin höntyilemään; ikään kuin sen pitäisi erikseen tiedottaa, etteivät sen julkilausutut arvot salli syrjintää. (Tai, ettei se usko Jumalaan.) Oma kysymyksensä on sekin, onko Gigantti yrityksenä ja organisaationa perehtynyt seksuaali- ja sukupuolivähemmistökysymyksiin siinä määrin, että sen valintaa voitaisiin lähtökohtaisesti tarkastella muuna kuin markkinoillis-imagollisena liiketoimena.

Todisteina - eikä edes esimerkkeinä - seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä ei kyseisiä fasekommentteja tule pitää.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #43

Itse asiassa puolet noista Asikaisen siteeraamista kommenteista eivät kohdistu lainkaan Giganttiin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #48

Se ei ole olennaista. Ne ovat viestejä Gigantille - tuolle turhan ja lyhytikäisen elektroniikan suurkauppiaalle.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #28

Totta kyllä tuokin. Puhe, joka ei miellytä, ei automaattisesti ole syrjintää. Mutta seksuaali- tai sukupuolivähemmistön halveksiminen, vaikka sitte somessa, on kuitenkin rasismia. Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Sukupuoli ja seksuaalisuus eivät ole mielipideasioita.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #32

Niin, mikä on halveksimista, mikä ei. Veikkaan, että minkä tahansa kiistan osapuolet halveksivat toisiaan approksimaalisesti samalla mitalla? (Tämä olisi itseasiassa vain kohtuullista.)

Ja missä se eriarvoinen kohtelu tosiasiallisesti realisoituu? Jos esim. minä päättäisinkin tänään tästä eteenpäin "vaihtaa joukkuetta", niin mitä eriarvoista kohtelua voin odottaa saavani huomenna?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #44

Kieltäydyt nyt tahallasi ymmärtämästä asian ydintä, jonka olen yrittänyt vääntää rautalangasta. Vihamielisen ja barbaarisen taikauskon yleisyyden takia heterona syntynyt saa keskimäärin paremmat eväät tyydyttävää elämää varten kuin homona syntynyt. Sen lisäksi, että hihhulien toiminta on itsessään syrjivää, yhteiskunnan asenneilmapiiriä voidaan pitää syrjivänä, koska uskonnonvapauden rajaa ei vedetä riittävän selvästi muihin ihmisoikeuksiin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #47

Väitätkö todella, että heteroilla on ns. syntymäetua homoihin nähden? (Huomautan myös siitä, etten tällä tunnusta "syntynyt homoksi" - oppia; yksinkertaisesti siitä syystä, että yksilön seksuaalisuus on kehityksellisen prosessin tulos siinä missä persoonallisuuskin.) Voin pitää väitettä todennäköisenä mikäli tarkastelu rajataan koskemaan "hc-uskovaisia" yhteisöjä. Yhteiskunnassa kokonaisuudessaan; I don´t think so.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #51

Hc-uskovaisuutta esiintyy tässä yhteiskunnassa yhä siinä määrin (mm. lestadiolaiset, helluntailaiset, Jehovan todistajat, "vapaat" suuntaukset, pyhien kirjoitusten fundamentalistiseen tulkintaan uskovat muslimit ja osa "tavallisista" luterilaisistakin), että todellakin väitän asian olevan yhteiskunnassa keskimäärin arvioituna näin.

Lisäksi yhteiskunta antaa yhä edelleen enemmän arvoa uskonnonvapaudelle kuin monille muille ihmisoikeuksille, mikä on itsessään syrjivää. Järkevästi ajatellen taikauskon ei pitäisi oikeuttaa mitään sellaista, mikä ei muuten olisi toisten ihmisten (uskovaisten lapset mukaan lukien) oikeuksien valossa oikeutettua.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #54

Olen eri mieltä. Tämä on voittopuolisesti maallistuneiden yhteiskunta, sanoisin. Nuo luettelemasi ryhmät ovat verrattain pieni joukko. Tämän joukon sisällä - kuten jo kirjoitin - pidän hypoteesiäsi todennäköisenä.

Niin, taikauskoa. Kirkko ja uskovaiset ovat julkilausutusti sitoutuneet uskomaan ilmoitettuun sanaan, pyhän Raamatun muodossa.

Mikä auttaisi? Pitäisikö näiden yhteisöjen toimintaan puuttua voimakkaasti? Ehkä hajottaa ne?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #55

"Verrattain pieni joukko", jolla on useita edustajia eduskunnassakin. Ja jonka annetaan harjoittaa syrjintäänsä ja muuta henkistä väkivaltaansa yhteiskunnan hyväksynnällä.

Koska ei ole mitään läheskään yhtä huomattavaa porukkaa, joka syrjisi vastaavalla tavalla heteroita yhteiskunnan siunauksella, väitteeni heteroiden keskimäärin paremmista elämän eväistä todellakin pätee.

Ilmoitetulla sanalla pitäisi olla jonkinlainen ilmoittaja, mutta minkäänlaisesta jumalasta ei ole kerrassaan minkäänlaista havaintoa.

Ja totta kai pitäisi puuttua voimakkaasti. Ei muitakaan vihaliikkeitä loputtomiin katsella, mistä SVL:n lakkauttaminen on tuorein osoitus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Käsitykseni mukaan asiat on muuten kunnossa paitsi lahkolaisten osalta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Meillä on eduskunnassa asti väkeä, joka kieltäytyy osallistumasta Linnan juhliin, koska sinne on kutsuttu homojakin ja sinä epäilät ettei sukupuolivähemmistöihin kohdistu syrjintää tai epätasa-arvoisuutta.

No totta sikäli, että siinä ei ollut kysymys sukupuolivähemmistöstä vaan seksuaalivähemmistöstä. Oliko tuo se jippo, jolla pääset tunnustamasta Priden olevan tarpeellinen?

Edit: Jaa tämä tulikin tuossa jo aiemmin sanottua. No, toisto on kuulemma tehokeino.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä pride-kulkueet joissa puolialastomat friikit pomppii kuorma-auton lavalla aiheuttavat enemmän kielteistä kuin myönteistä suhtautumista seksuaalivähemmistöihin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Sinussa ja muissa kaltaisissasi varmasti, mutta niin taitaa tehdä mikä tahansa seksuaalivähemmistöihin liittyvä. Ei ole olemassakaan toimivaa tapaa vaikuttaa toivottomiin tapauksiin myönteisesti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sinussa ja muissa kaltaisissasi varmasti, mutta niin taitaa tehdä mikä tahansa seksuaalivähemmistöihin liittyvä."

Sama vaikutus tulisi jos puolialastomat heterot esittelisivät samojen kuorma-autojen lavalta akteja eri asennoissa. Saisi siinä piltit kysellä isiltään mitä toi on.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #36

"Sama vaikutus tulisi jos puolialastomat heterot esittelisivät samojen kuorma-autojen lavalta akteja eri asennoissa."

Höpön löpön. Me molemmat tiedämme, että se vaikuttaisi korkeintaan suhtautumiseesi aktien esittelijöihin yksilöinä, ei suhtautumiseesi heteroihin ihmisryhmänä.

Kuinka paljon puolialastonta aktien esittelyä olet Pride-kulkueissa oikeasti nähnyt?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #40

"Höpön löpön. Me molemmat tiedämme, että se vaikuttaisi korkeintaan suhtautumiseesi aktien esittelijöihin yksilöinä"

Nimenomaan näin eihän tässä muusta ole kysekään kuin tästä paraatista, homot saa puolestani puuhata keskenään mitä haluaa kunhan ei sillä häiritse minua tai puolustuskyvyttömiä kuten lapsia. Yksilöinä nämä kuitenkin mainostavat viiteryhmäänsä (YLE) ja en usko että kaikki homot suostuisivat autonlavalle esittelemään varustustaan, eiköhän valtaosa hoida aktinsa hienovaraisemmin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #45

Toistan kysymykseni: kuinka paljon puolialastonta aktien esittelyä olet Pride-kulkueissa oikeasti nähnyt?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #49

Tiedustelin aiheen tiimoilta.

Ainakaan kukaan minun tuttavistani ei ole moista todistanut Suomessa. Taitaa olla "torimummujen puheita".

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen Vastaus kommenttiin #36

Rinnastat siis aktin ja pomppimisen (joita en ole nähnyt, sillä sehän on vaarallista)? En myöskään muista nähneeni yhtäkään aktia Pride-kulkueessa. Uskoakseni sellaiseen olisi puututtu ja siitä olisi myös kohistu.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Puolialastomia friikkejä on hyvin harvoin nähty. Ymmärrän kyllä, että sangen kärjekkäät representaatiot aiheuttavat huomiota. Suurin osa kyllä marssii yhtenä joukkona.

Käyttäjän JaanaAnitaHolmstrm kuva
Jaana Holmström

Joko Jarmo ei ole koskaan nähnyt oikeata Pride-kulkuetta tai sitten syyllistyy tahallaan väärään todistukseen. Olen itse ollut kahdella pridellä eikä kummallakaan kerralla autossani ollut yhtään puolialastonta eikä sellaisia muutenkaan näkynyt enempää kuin kaupungilla yleensä. Viimeksi vieressä muuten oli Helsingin seurakuntien kuorma-auto ja sitten se, jossa oli myös Poliisin edustajia. Ovatko nämä ammatinharjoittajat Jarmon mielestä tunnettuja puolialastomuudesta?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jos et tykkää, niin kannattaa pikimmiten ruveta ajamaan samaa asiaa niin, että Pride muuttuu tarpeettomaksi. Mutta se ei taida oikeasti ollakaan se sinun vastustuksesi syy. Näkemyksesi ovat kyllä tulleet aika selviksi tasa-arvoisesta avioliitosta keskusteltaessa. Sinun kielteinen suhtautumisesi ei ole kiinni puolialastomista friikeistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sellasta se on kun harmittaa, kun toisilla on mukavaa ja sitten joidenkin vaan pitää kiristää hammasta ja kirjotella älyttömiä kommentteja eri sivuille.

Jos jonkun firman toiminta ärsyttää, niin laittakaa boikottiin, voi vaan pian olla, että sitten ei saa ruokaa kaupasta, eikä Kelaankaan ole asiaa. :)

Koettakaa ahdistuneet kestää, kyllä se taas kohta loppuu ja sitten voikin taas palata omaan kuplaan synkistelemään.

Aina se pride herättää näissä oman navan kaivajissa ahdistusta, mutta ei siitä kannata välittää, sillä he ovat pieni vähemmistö.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Toivon ja uskon tosiaan näin, Petteri.

Yllättävän moni oli silti valmis nolaamaan itsensä Facebookissa. Omalla nimellä ja kuvalla, tunnettujen yritysten seinillä.

Sydämen sivistystä minä heille toivon.

En mitään pahaa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Ihan kiusallakin on kyllä sanottava Virkkulan ja Makkosen tekevän omalta osaltaan erittäin kiitettävää työtä sen osoittamisessa, minkä vuoksi Pride-viikoja tarvitaan. :D

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Samat auringonlaskun ratsastajat muuten puolustelivat kovaan ääneen erästä perussuomalaista seksuaalirikollista. Kyse oli kuulemma hellyydenpuuskasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Minä en puolustellut Hakkaraisen sekoiluja vaan vaadin suhteellisuudentajua kun ihmisiä raiskataan ja tapetaan toreilla niin joku suuteluyritys näyttää naurettavan pieneltä tuon kohun aiheeksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #37

En ainakaan itse tiedä kenenkään suomalaisen kansanedustajatason poliitikon raiskanneen tai tappaneen torilla. Korjaa ihmeessä, jos olen väärässä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #37

Kansanedustajan rikos vaikuttaa siis suhteellisen pieneltä, mutta fiktiivinen puolialaston homo torilla vaikuttaa kauhistuttavan suurelta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #56

Onko pride-marssista noussut maanlaajuinen kohu kuten Hakkaraisen sekoiluista? Minä en olisi koko marssia noteerannut jos ei Asikainen olisi nostanut sitä esille. Homot on yhtä ahdasmielisiä kuin kiihkouskovaiset kuten Porijazin toimitusjohtajan erottamisesta nähtiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #58

Pori Jazzin toimitusjohtaja erotettiin, koska hänen puheensa eivät edustaneet festivaalin arvomaailmaa. Toimitusjohtajan eroa eivät varsinaisesti vaatineet homot, vaan lähes kaikki ihmiset muusikoista putkimiehiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #62

"Toimitusjohtajan eroa eivät varsinaisesti vaatineet homot, vaan lähes kaikki ihmiset muusikoista putkimiehiin."

Ahdasmieliset homot eivät hyväksyneet uskovan toimitusjohtajan mielipidettä eheytyshoidoista. Kyseessä oli somelynkkaus, johtajaa ei erotettu mielipiteidensä takia vaan suuren kohun takia jonka pelättiin vähentävän vierailijoita Porijazzissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #66

Minäkään en heterona hyväksynyt sitä.

Hänen uskonsa ei ollut ensisijainen syy, vaan nimenomaan eheyttämishoidot, jotka ovat vaarallisia ja voivat rikkoa ihmisen mielen. Poikkeava seksuaalisuus ei ole sairaus. Ei ole ollut diagnosoidusti enää vuoden 1981 jälkeen, eikä oikeasti koskaan. Ihminen syntyy sellaisena kuin ihminen syntyy. Toimitusjohtajan valinta olisi tuonut ja toikin roppakaupalla huonoa mainetta Pori Jazzeilla ja monet asiakkaat olisivat laittaneet sen boikottiin. Kourallinen eheyttämishoitojen kannattajia tuskin olisi pystynyt paikkaamaan tulonmenetyksiä ja festari olisi joutunut taloudellisiin vaikeuksiin. Maltalla nuo eheytyshoidot ovat ihan laissa kielletty.

Toimitusjohtajat ja ylemmät toimihenkilöt edustavat yritystä myös vapaa-ajallaan, eivätkä julkisuudessa annetut kommentit eheytyksestä ja homoseksuaaleista edusta yhtiön arvoja. Meillä kaikilla on sananvapaus ja vastuu sanoistamme. Sen vuoksi kannattaakin aina pohtia, että mitä julkisesti sanoo. Paljon kiinnostavampaa tuossa kuviossa kuitenkin oli se, että minkälaiset pässinpäät Aki Ruotsalan olivat alunperin edes palkanneet. Hänen taustansa oli kyllä varmasti tiedossa, ja olin kuullut kyseenalaisia juttuja hänestä jo ennen valintaa, mutta ilmeisesti tutunkaupalla oli taas työpaikka mennyt.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #66

"Tarja Santalahti on toiminut terapiatyössä 30 vuoden ajan. Mittavan kokemuksensa perusteella hän näkee eheytyshoidoissa niiden tehottomuuden ja tuhoisuuden. Hänen mukaansa eheytyshoitoihin sisältyy myös eheytettävän itsemurhariski.

- Tutkimustulokset todistavat, että eheytyshoidoissa on äärimmäisen huono vaste. Se voi kytkeytyä pahimmillaan itsetuhoisuuteen, jos potilas kokee epäonnistuneen suuntautumisensa muuttamisessa. Kyllä tässä kuljetaan riskirajoilla, Santalahti sanoo.

Santalahden mukaan eheyttäminen on vähintäänkin arveluttavaa, ellei jopa edesvastuutonta. Hän penää eheyttäjältä vastuunottamista: jos eheytys ei tuota toivottuja tuloksia, eheytettävä voi jäädä täysin yksin."

IL selvitti: Homoseksuaaleja yritetään eheyttää Suomessa edelleen, vaikka se voi johtaa jopa psykoosiin - ”Ihminen rikotaan”: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180615220099631...

"Jo silloin, kun Kimmo kuului herätysliikkeeseen, hän suhtautui eheytykseen epäilevästi. Hän ei sittenkään uskonut, että homous menisi ohi tiettyä ohjenuoraa seuraamalla, tai että kyse olisi jostain hengistä.

Kimmolle sanottiin toisinaan, että hänen homoutensa on valinta. Sitäkään Kimmo ei pystynyt uskomaan: hänhän olisi yli kaiken halunnut olla hetero!

- Se on pahinta, mitä seksuaalivähemmistöön kuuluvalle voi sanoa. Jos ihminen on uskonnollisessa yhteydessä, hän valitsisi kohdalleen varmaan mieluummin vaikka rituaali-itsemurhan.

Kimmon mukaan monet saarnamiehet eivät jätä homoseksuaaleille mitään mahdollisuutta "oikeaoppiseen" elämään: ei, vaikka kieltäytyisi homoseksuaalisista teoista. Heidän mielestään homous on niin väärin, että sen polun "valinnut" joutuu helvettiin, vaikka eläisi jopa selibaatissa."

Kimmo, 25, kävi eheytyshoidoissa Australiassa asti - lopulta kaapin ovet aukesivat, ja kulissiliitto meni säpäleiksi: ”En pystynyt enää taistelemaan ihastusta vastaan”: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20180615220101430...

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #66

Kohu ja potkut eivät johtuneet ainoastaan erittäin haitallisesta eheytyspropagandasta, vaan myös törkeän syrjivistä ja loukkaavista puheista, joilla kiistettiin ihmisten identiteetti. Ruotsala oli jo aikaisemmin pyrkinyt eduskuntaan "heteropohjalta", mikä on täysin rinnastettavissa siihen, että poliitikko korostaisi valkoihoisuuttaan vaalimainonnassaan. Ruotsalaa ei siis myöskään ymmärretty kohun yhteydessä väärin, ei tarkoituksella eikä vahingossa. Homovihaaja mikä homovihaaja, ja olisi suorastaan huolestuttavaa, jos homovihaajan valinnasta tuollaisen organisaation keulakuvaksi ei nousisi kohua.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Auringonlaskun ratsastajat? Onko se sama kuin miehet, jotka matkaavat öisin, jolloin preeria viilenee?

Minun lähtökohtani siinä keskustelussa oli analysoida Ruohon toimintaa ja valintoja sekä yleisimmin itse tapahtumaketjua, tarkoituksenani nostaa esiin alhaisten yllykkeiden osuus ja rooli Ruohon toiminnassa. Että josko sellaisia olisi tähän(kin) tapaukseen liittynyt. Tämä on eri asia kuin Hakkaraisen "puolusteleminen".

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kommentoijilta, lähinnä niiltä, jotka kieltävät syrjinnän olemassaolon, unohtuu Pride-liikkeen globaali ulottuvuus ja lähtökohdat. Suomessa asiat ovat paremmin kuin useimmissa muissa maissa syrjintäsuojan ja sanan- ja kokoontumisvapauden osalta. Pride-kokoontumiset esim Suomessa antavat näkyvyyttä ja kuuluvuutta niillekin, jotka eivät kotimaassaan saa itseään ilmaista, ihmisille joita myös vainotaan ja kriminalisoidaan. Solidaarisuutta, jota umpimielisen voi olla vaikea nähdä ja ymmärtää. Globaali Pride-liike on esimerkki ihmisoikeuksien ja tasavertaisuuden takapajuloille. Se antaa uskoa paremmasta tulevaisuudesta.

Edit: lisättäköön vielä, että asianmukainen lainsäädäntö Suomessa ei ole tae syrjimättömyydestä.

Kiitos blogista! Hyvää Pride-viikkoa!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo on erinomainen pointti, Markku. Pride-kulkueita on myös järjestetty monessa sellaisessa maassa, joita ei ihan heti uskoisi. Esimerkiksi Turkissa on järjestetty valtavia paraateja. Liikkeenä Pride nimenomaan antaa toivoa paremmasta takapajuloille ja samaan aikaan siellä ymmärretään, että he eivät ole yksin tai outoja.

Mukavaa että jaksoit lukea ja leppoisaa viikkoa myös sinne!

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Edellisten vuosien tavoin myös lukuisat yritykset, liitot ja urheiluseurat ovat muokanneet Facebook-sivunsa myötäilemään sateenkaaren värejä."

Tulee mieleen se, kun ihmisillä oli tapana koristaa facebookin profiilikuva lippukalvolla ja kaupunkien valaista rakennuksia terrori-iskujen jälkeen. Nykyään sitä ei näe enää. Oliko kyseessä vain muoti-ilmiö, jolla haettiin hyvis-pisteitä ja jonka teho loppui kun iskuista tuli niin jokapäiväinen ilmiö? Onko yritysten pride-värien käytössä jotain samaa signalointia? Onko se vain pelkkä mainoskampanja? Entäpä jos yritys käyttäisi sateenkaarivärejä ympäri vuoden?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuossa toisessa kommentissa jo totesinkin, että aivan varmasti kyseessä on mainostoimiston tekemä mainoskamppanja ja koppa kaupalla ilmaista näkyvyyttä. Sinebrychoffin Karhua myöten. Voidaan myös aiheellisesti kyseenalaistaa ja pohtia, onko liike muuttumassa brändien pelikentäksi, kuten SKP:n pääsihteeri Tiina-Maria Sandberg totesi.

Mutta omasta mielestäni viha katoaa vain normalisaation ja tietoisuuden kautta ja ne puolestaan edellyttää näkyvyyttä. Yritykset kuitenkin tuovat samalla avoimesti esiin arvovalintansa.

Eräs tuttavani totesi, että San Franciscossa oli viime viikolla ihan kaikki pelkkää Pridea. Parkkihallien betonitolpista Googlen, Facebookin ja luoja ties minkä yritysten tienvarsimainoksista yksityisihmisten kotiverhoihin. Kirjakaupasta kuulemma löytyi oma hyllynsä, joka juhlisti liikettä. Targetista ja Walmartista puolestaan hyllykaupalla juhlatavaraa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Näin kirjoitti koomikko Iikka Kivi 25.6.2018: "Helsingin Pride-viikko alkaa tänään. Natsijärjestö PVL on julkaissut tiedotteen, jossa kehotetaan välttämään Pridea sponsoroivia firmoja ja tekemään näin 'palvelus kansallesi'. Listalta löytyy sellaisia yrityksiä kuin panimo Sinebrychoff, hissifirma Kone ja jopa ohjelmistojätti Microsoft. Poikkeuksellista kyllä, olen täysin tämän ehdotuksen kannalla. Suomen äärioikeistolle ja muille luuloisänmaallisille tekisi todella hyvää jättää kaljat juomatta, käyttää hissin sijasta portaita ja pysyä ihan helvetin kaukana tietokoneista."

Uskonnollisilta fundamentalisteiltä - ovatpa he sitten muslimeja, kristittyjä tai juutalaisia - tuntuu löytyvän yhtä vähän lähimmäisenrakkautta kuin Pohjoismaiselta vastarintaliikkeeltä, mikä on murheellista ja syvästi valitettavaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset