Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Näkökulma: Ministerin työasu on huoliteltu puku

  • kuva: twitter / samuli virtanen
    kuva: twitter / samuli virtanen

Tehdäänpä jotain nyt kerralla selväksi, kun se vaikuttaisi olevan monelle niin pirun vaikeaa.

Suomen ulkoministeri Timo Soinin (sin) abortinvastaisia protestimarsseja Kanadassa ei voi puolustella millään verukkeella tai tekosyyllä. Ei ainakaan jos halutaan pysyä loogisen päättelyn ja normaalien sääntöjen rajoissa.

Ministerin työasu on huoliteltu puku. Minulla ei ole sellaista, mutta aikoinaan kun työskentelin yhdessä Suomen tunnetuimmista energiayhtiössä, niin työasunani siellä oli haalarit. 

Tiedättekö yhtään miten minulle olisi käynyt, jos minä olisin tuolloin lähtenyt työnantajani pyynnöstä vierailemaan Saksan Siemensin tehtaalla, ja osallistunut omalla ajallani anarkistien tai uusnatsien marssiin energiayhtiön haalareissa?

Odotahan niin kerron. Minä olisin kotimaahan tultaessa voinut  palauttaa kellokorttini suoraan portinvartijalle.

Miksikö?

No tietystikin siitä syystä, että minä olisin esiintynyt kyseisen energiayhtiön edustajana tilaisuudessa, joka ei vastaa millään tapaa yhtiön arvoja. Sama pätee myös abortinvastaiseen mielenilmaukseen osallistuneeseen ministeriin, joka esiintyi siellä kynttilät kourassa virka-asussaan. Hän on täysin vertailukelpoinen haalarihemmon kanssa, joka tosin ei oikeasti ole koskaan osallistunut anarkistien tai uusnatsien marssiin. 

Kukaan ei pysty ainakaan silmämääräisesti erottamaan Soinin asusteestaan sitä, onko ministeri ollut paikalla työtehtävissä vai kenties vapaa-ajallaan. Ministerin työasuhan on huoliteltu puku.

Väännetäänpä vielä vähän lisää rautalankaa.

Jos Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoisi epäsoveliaita rotuvitsejä Nullimurikan Silakkamarkkinoilla ja toteaisi myöhemmin televisiossa, että onneksi Suomessa on mielipiteenvapaus, niin Fortumin toimitusjohtaja lähtisi vaihtoon alta aikayksikön.

Nopeimmat sattoivatkin jo hoksata, minkä vuoksi hän joutuisi kilometritehtaalle.

No tietystikin siitä syystä, että toimitusjohtajat edustavat yritystä myös vapaa-ajallaan, eivätkä epäsoveliaat rotuvitsit edusta Fortumin arvoja yhtiönä. Soini on monella tapaa vertailukelpoinen toimitusjohtaja Lundmarkin kanssa, koska ylempänä toimihenkilönä hän edustaa myös vapaa-ajalla työnantajaansa.

Hän edustaa Suomea. Aina. 

Kanadan vierailulla Soini ei kunnioittanut työnantajansa arvoja, koska hän osallistui mielenosoitukseen, jossa vastustettiin julkisesti aborttia. Toimillaan hän on aiheuttanut työnantajalleen vakavia imagohaittoja. Täten hänet tulisi yksiselitteisesti ja välittömästi irtisanoa. Tai näin ainakin muissa työpaikoissa toimitaan.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk), jos jonkun, luulisi tämän ymmärtävän, sillä eikö hän ole entinen yrittäjä?

Monet ovat kyselleet minulta tässä tänään, että mikä sitten on Suomen virallinen kanta aborttiin. Se on helppo tarkistaa esimerkiksi Finlexiltä. Sitä kutsutaan Suomen laiksi.

Pahinta Soinin selityksissä on kuitenkin ollut se, että myös hänen peräkonttikaverinsa valtiosihteeri Samuli Virtanen oli mukana osoittamassa mieltä. Kynttilämarssilla Suomen ulkoministeri Soinin kanssa Ottawassa. Häshtäg. Niin ja aborttia vastaan. Soinin lähin avustaja mainitsi asiasta Twitterissä.

Mitä vapaa-aikaa se sellainen on, johon ministeri ottaa lähimmän avustajansa mukaan?

”Tämä on mahtavaa!”, kuten Virtanen totesi twiitissään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Olet nyt pahasti harhateillä. Soini osoitti kannattavansa ihmiselämän arvoa ja vastustavansa murhaamista mitä vapaa aborttioikeus tasan tarkalleen on. Se asia ei äänestämällä muuksi muutu.

Soinia on tästä turha syyllistää. Haukut täysin väärää osapuolta. Tähän on yhteiskunnsn rappio johtanut.

Hävetä olisi saanut, jos Soini olisi ollut vaaleanpunaisessa pantteriasussa jossain LGBT-kulkueessa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Paitsi että en ole. Pro Life -liike on abortinvastainen liike.

Juha Hämäläinen

#2. Mitä vikaa abortin vastaisuudessa on? Toki tässä on aste-eroja. Joillekin kaikki abortit ovat vääriä tekoja, toisille taaden vain mukavuusabortit. En tiedä Soinin tarkkas kantaa, muttei sillä tässä merkitystä, hän puolustaa elämän arvoa kuitenkin ja on oikealla polulla massatappamisen sijaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #4

Luehan blogi uudestaan ja kysy sitten, jos on vielä kysymyksiä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #5

#5. Luin kyllä. Olet nyt tyypillinen suomalainen auktoriteettiuskova. Emme me ole kenenkään alamaisia edes työsuhteessa tai armeijassa. Me olemme yksilöitä, joilla on yksilönvastuu toimia oikein. Sitä oikeaa ei määritä yhteisö, laki tai työnantaja. Lakeja ja työnantajia tulee ja menee, mutta jokainen vastaa mielipiteistään ja teoistaan itse.

Juuri pelkureiden takia maailma on viallinen niin pahoin. Tunnistetaan vääryydet, mutta ei uskalleta lökäpöksyinä tehdä mitään.

Soini on toiminut omantuntonsa mukaan ja se on oikein. Ei Soini edusta minua tai sinua eikä nykyään olematonta Suomen maakuntaa, jossa 5,5 miljoonaa yksilöä, joilla on 5,5 miljoonaa näkemystä kaikesta.

Lopetetaan tämä väärä yhteisöllisyyden käsitys harhana. Terve anarkia on ihmiskunnan ainut toivo. Minä en ole mikään Soinin äänestäjä, mutta srvostan yli kaiken omatoimisuutta ja vastustan toimintaa, joka aina hakee massojen peukutusta. Joukossa tyhmyys vain tiivistyy.

Taisi tulla päällimmäiset tuossa jo ilmaistua.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #11

Kyse ei ole häpeästä, pantteriasuista tai kynttilöistä, vaan valtiovierailusta ja ulkoministeristä. Mikko Kokko esitti hyvän esimerkin alempana.

Eli arvostat siis yli kaiken omatoimisuutta ja vastustat sääntöjen ja lakien mukaan pelaamista, jos ne ovat oman arvomaailman vastaisia?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #16

#16.En arvosta sääntöjen ja lakien rikkomista sinällään vaan silloin kun oma vakaumus tärkeässää asiassa tätä vaatii. Tämä on tärkeä ja vakava asia eikä sitä voi siivota maton alle lainsäädännöllä tai äänestyksellä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #29

Toisin sanoen jos joku on vakaamuksiensa kanssa niin äären äärellä, että hän haluaa toteuttaa sharia-lakia Suomessa, niin sinun mielestäsi hänellä on siihen ihan hyvät perustelut? Sitäkö sinä tarkoitat?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #30

#30. Shariaoikeudella ei ole mitään tekemistä länsimaisen yhteiskunnan kanssa. Salafistien islam ei kuulu Eurooppaan, koska se kehottaa tappamiseen, väkivaltaan ja valehteluun silloin kun kohteena on joku muu kuin muslimi.

Soini ja kaltaisensa vastaisensa vastustavat tappamista. Se ei voi olla väärin.

Kyllä jokaisella täytyy olla moraalisesti perusteet, jos vastustaa jopa asioita, jotka lainsäädäntö sallii. Kuten tiedämme ei lainsäädäntö tuota aina oikeutta. Se on vain järjestyssääntö, joita tulee ja menee. Moraali ei elä samalla tavoin ja muutu yhtä kevytkenkäisesti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #58

Tiedätkö monessako Euroopan maassa abortti on kiellettyä, Juha?

Ainoastaan Irlannissa. Nyt sielläkin onneksi vähän löysätään kuminauhaa päästä.

Katolilaiset maat eivät muutenkaan ole sellaisia, joihin kannattaisi leimautua tai ankkuroitua. Näytöt puhuvat puolestaan. Vai miten sinusta menee esimerkiksi seuraavilla valtioilla: Espanja, Irlanti, Italia ja Puola? Ovatko ne jollain tapaa tunnettuja yhteiskunnan toimivuudesta. Ei minun tietääkseni ainakaan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #29

Juha Hämäläinen. Piraattina olen jossakin määrin kansalaistottelemattomuuden kannalla. Luulen kuitenkin, että jos alkaisin toteuttaa kaikkia omia näkemyksiäni laista piittamatta, sinä et hyväksyisi toimintaani.

Jos lähdetään tuolla linjalle, että jokainen saa tehdä mitä tykkää, kunhan kyse on itselle tärkeästä asiasta, ollaan aikas kaltevalla pohjalla.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #44

#44. Kukaan ei puhunut, että kaikkia perversioitaan tulisi toteuttaa. On merkittäviä kysymyksiä, joissa voi joutua olemaan eri mieltä yleisen mielipiteen tai lakien osalta.

Uskon voivani hyväksyä, että sinulla on eri näkemys jopa tässä aborttiasiassa. Minä nyt vain olen eri mieltä kuten Soinikin ja vastustan näkemystäsi vapaan abortin välttämättömyydestä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #59

Eli pelkästään vanhojen, valkoisten ukkojen perversioita pitää toteuttaa, jotka haluavat kontrolloida hedelmällisten naisten kohtuja?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Thousands of people took to the streets in Ottawa today for the March for Life.

The demonstration is billed as the largest anti-abortion protest in Canada.

https://ottawa.ctvnews.ca/thousands-attend-march-f...

Mikäli lontoo ei taivu, niin käytä Google Translatoria.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

# 1

Kiitos Juha, juuri noin.

¨¨¨¨¨¨

Ettei tässä keskustelussa nyt vaan mene sekaisin kaksi asiaa; 1) elämän suojelu ja
2) ministerin sanan käyttöä koskevat säännöt.
Näistä pitäisi keskustella eri blogeissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hetkinen. Ensin hän itse sekoitti ne heti blogin ensimmäisessä kommentissa, ja sitten sinä vielä kiität häntä erikseen siitä, ettei hän sekoita niitä?

Tuo abortti tai raskauden keskeytys on muuten aivan samalla tavalla yksinkertainen juttu kuin kaikki muutkin laissa olevat ja/tai ihmisoikeuksiin perustuvat maailman jutut. Se joka muuta väittää, on pölhöpopulisti.

Suomen valtion kanta on enemmän kuin selvä, eikä siinä ole mitään varaa monitulkinnallisuuteen, sillä Suomessa (kuten Kanadassakin) aborttioikeus on kirjattu lakiin. Laki taas on yhteiskuntajärjestyksen peruskivi, joka tekee yhteiselostamme mahdollista.

Laki on myös pieni osa yhteisiä, länsimaisia arvojamme, joita monet abortinvastustajista sanovat normaalisti varjelevansa.

Soinin ja Virtasen läsnäolollaan kunnioittamassa mielenosoituksessa oli kyse abortin totaalisesta kieltämisestä maassa jossa se on täysin laillista.

Ei minkään puoltamisesta, vaan kieltämisestä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #46

Suomen valtion kanta.......hhmmm....... mikähän se sellainen on?

Äänestyksissäkin n 1,5 milj istuu kotona hiljaa.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Jos olisimme itse kohdussa ja meiltä kysyttäisiin haluatko syntyä vai kuolla, mikä olisi vastaus?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #56

Löydät sen täältä Finlexistä, Jorma.

Ihan kuten tekstissäni jo mainitsinkin.

Säästän sinulta vaivan ja laitan linkin tähän alapuolelle.

Laki raskauden keskeyttämisestä (24.3.1970/239): https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1970/19700239

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #57

#57

>Jos olisimme itse kohdussa ja meiltä kysyttäisiin haluatko syntyä vai kuolla, mikä olisi vastaus?

ooo

Niin....... mutta mistä sinä löytäisit vastauksen tähän?

Tiina Teittinen

Nyt ei ehkä enää keskustella mielipiteistä. Suomi mukaanlukien monet muut sivistysvaltiot ovat tehneet periaatepäätöksensä asian suhteen ja lainsäädännöllisiä päätöksiä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ihan tiivistetysti ja yksinkertaisesti Suomen ulkoministeri edustaa Suomea ja virka-asemaansa myös vapaa-ajallaan.

Ja on hiukan venyvä käsite että onko ministerillä ulkomaan virkamatkalla oikeasti edes vapaa-aikaa, sillä hänen pitää olla saavutettavissa aina, mutta vapaa-aika ei tässä ole pointti ollenkaan.

Jos on lomalla, mitä ministereillä on virallisesti toisin kuin kansanedustajilla, niin se on siinä ja siinä, mutta käyttäytyminen silloinkin pitää olla ministeriaseman mukaista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minun mielestä ei ole. Hän oli siellä edustustehtävissä.

Se on vähän sama asia, kun ruokatauolla laittaisi rentteliksi, koska se on teoriassa vapaa-aikaa. Soinille maksettiin koko reissusta päivärahaa. Myös "vapaa-ajasta".

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Uskomatonta miten joku kehtaa puolustaa Soinia tässä asiassa. Vielä yksi ajatusleikki kun Martti leikki ajatuksilla itsekin;

Suomen linja on unionin mukainen, eli venäjäkriittinen ja pakotteista pidetään kiinni. Voiko ulkoministeri ns. vapaa-ajallaan virkamatkalla Venäjällä osallistua putinistien järjestemään "pro Putin" mielenilmaukseen yksityishenkilönä ja sitten eduskunnassa kyselytunnilla sanoa, että hänellä on mielipiteen ja ilmaisunvapaus.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Viimeistään tämän sinun kommenttisi pitäisi naulata homma.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Juha Hämäläinen ansaitsee yllä olevalla #1. kirjoituksellaan erityisen kiitoksen. Samalla hän vakiinnuttaa asemaansa arvokkaassa "Independent US-Writers" -ryhmässä.

Eräillä ei onneksi ole tarvetta olla meluavan enemmistöjoukon jatkona.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ystävällisille irvileuoille on huomautettava, että US-liite on viittaus tähän blogialustaan.

Juha Hämäläinen

#10. Kiitos. Kirjoitan kuten ajattelen ja uskon. Ja saman saavat kaikki muutkin tehdä.

Tiina Teittinen

Tässä blogissa ei mielestäni ole mitattu kannanottoja elämän puolesta tai sitä vastaan. Ministerin käytös virkamatkalla ei ole osoittanut ymmärrystä asemasta ja siihen liittyvästä virkavelvollisuudesta.
Timo Soini olisi hyvinkin voinut ilmoittaa olevansa lomalla. Maksaa matkansa ja liehua havajipaidassa ja sortseissa vaikka minkä asian puolesta. Nyt herää kysymys, kuinka paljon arvoisa ulkoministerimme on tehnyt asioita oman agendansa puolesta ministerinpestinsä piikkiin.
Tämä episodi ei olisi tullut julki ellei ulkoministerimme olisi niin arrogantti ja ellei hänen oikea kätensä olisi tullut takaluukusta ulos.

Juha Hämäläinen

#48. Ulkonaiset muotoseikat eivät voi olla tärkeämpiä kuin asia itse eli suhtautuminen vapaaseen aborttiin. Esiintymistapa on tässä suhteessa sivuseikka. Soinin esiintymisen ja aiheen tärkeysero on valtava.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #60

Ulkonainen muotoseikka on eri asia kuin virallinen asema. On ikävää että sorrut saivarteluun, et ymmärrä kielikuvia tai olet tarkoituksellisen typerä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toivottavasti tämä poisti Soinin mahdollisuudet lupailtuun hillotolppaan jossain valtion lähetystössä. Kun miehellä harkinta ei riitä edustamaan Suomea, niin se ei vaan riitä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Soinilla tuntuu olevan ihan omat pelisääntönsä. Minusta Mikon heitto Pro Putin -liikkeestä on osuva. Viimeistään sen pitäisi saada ihmiset ymmärtämään, miten vakavasta asiasta tässä on kyse.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalainen poliittinen kulttuuri tässä näkyy, ja toisaalta hallituksen pieni enemmistö eduskunnassa.

Soini on vanhempi valtiomies, ja osaa venytellä rajoja, eikä siitä yhtään mitään seuraa, hetken aikaa somessa supistaan ja siinä on sitten tämän tarinan anti.

Ulkomailla ollessaan ministerin matkoilla, ei voi mennä vapaa-ajan varjolla mihinkään mielenosoituksiin, Soini nauttii matkoilla diplomaatin statuksesta, eikä se ole mikään sananvapauskysymys.

Mutta se asia on tosi, että mitään tästä ei seuraa, toivo on ainoastaan siinä, että sote kaatuu, ja sitä myötä päästään eroon näistä herroista hetkeksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Näin se tosiaan on.

Sakari Timonen kiteytti aamulla hyvin.

"Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo jaarittelivat ympäripyöreitä asioiden erottamisesta toisistaan, mutta eivät tohtineet sanoa selkeästi Soinin toimineen väärin. Eivät tietenkään tohtineet, sillä Soini ja muut siniset ovat hallituksen takuumiehiä. Tämän Soini tietää oikein hyvin, ja siksi hän ottaa itselleen erivapauksia."

Juha Hämäläinen

#14. Soinin kaltaisia tekoja ovat muidenkin valtioiden ministerit tehneet runsaasti. Tarkoitan tekoja, joissa ilmenee heidän henkilökohtainen kantansa. Ei ole tarpeen olla mauton tai hajuton. En usko Soinin teon millään tavoin Suomea tahranneen. Teko toki ei ollut toisille mieleen, muttei se ole mikään edellytys millekään. Maailmassa on merkittävä joukko ihmisiä, joille vapaa aborttioikeus on kauhistus.

Soten kaatuminen tällaisena ehdotuksena on todella toivottavsa ihan jätkisyistä ja suurista riskeistä johtuen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Nosta varsin muutama esimerkki esiin, niin minun ei tarvitsisi mututuntumalla mennä. Me voidaan sitten jutella niistä ja vertailla tapauksia. Ne esimerkit voisivat tosiaan olla sellaisia, joissa valtiomies on saanut pitää pestinsä, koska vain ne ovat vertailukelpoisia tapauksia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä ihmeen vapaa aborttioikeus? Nythän oli kyse abortin kieltämisestä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #39

Mukavuusaborteista ja vapaasta aborttioikeudesta puhuvilla ei varmastikaan ole mitään kokemusta näistä asioista. He eivät ole kävelleet sinne klinikalle ja tehneet päätöstä. En minäkään, mutta tunnen ihmisiä jotka ovat tehneet niin, eivätkä he koskaan pääse siitä täysin ylitse, vaikka pitävätkin päätöstä oikeana. Se ei ole aivan niin helppoa kuin monet väittävät.

Minua oikeasti hämmästyttää se, miten paljon Soinin asia saa tälläkin palstalla sympatiaa, ja kuinka koko konteksti rikkoutuu, kun ei ymmärretä kyseessä olevan valtiovierailulla oleva ulkoministeri. Olen aina pitänyt kansaamme rationaalisena, mutta olen saattanut olla väärässä. Tuolla toisaalla ehdinkin jo mairittelemaan ääneen, että millaisessa maassa minä oikein elän.

Toisaalta kuten kaverini kyynisesti minulle asian ilmaisi, niin se on tainnut aina olla tällainen tämä maamme. Internet vain rikkoo kuplat siitä, että ihmiset oikeasti haluaisivat ymmärtää sellaisia asioita kuin ihmisoikeudet tai tarkastella asioita useammasta näkökulmasta. Huomattava osa turvautuu puhtaasti keittiöpsykologiaansa ja ajatuksiin arvoista, joiden varaan oma hatara käsitys statuksesta hyvänä ihmisenä perustuu. Hän saattaa olla oikeassa.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #41

Vääristä valinnoista seuraa kärsimystä, mitä vikaa tässä ikiaikaisessa periaatteessa on?

Soini on ainakin tehnyt selväksi, ettei palvo ns. Ihmistä jumalana, vaikka liberaalien mielestä niin olisi tietenkin tehtävä.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #47

Ketä ajattelit palvoa jumalana? Itse palvon kokemusta ja epäonnistumisia. Kasvua ihmisenä.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #49

Eli palvot Ihmistä. Onnea valitsemallasi tiellä sitten vain. Minusta nuo "kasvu ihmisenä"-jutut ovat vain eksistentialistista ja itsekeskeistä sanahelinää, joilla ei ole mitään todellista sisältöä. Niillä on, eksistentialismin alkuperäisen luonteen mukaisesti, tasan se merkitys jonka niistä puhuva yksilö niille päättää antaa. Ei sellaisista asioista ole elämän eväiksi eikä arvomaailman perustaksi. Ja tämän tiedän valitettavasti kokemuksesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Miksi pitäisi palvoa mitään?

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #63

Ei pelkästä yksilön itsekeskeisyydestä, jolle jotkut antavat kauniita nimityksiä kuten vaikkapa "kasvu ihmisenä", ole elämän perustaksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #66

Miten ihmeessä palvonta voisi olla terve elämän perusta? Mikai ketään tai mitään pitäisi palvoa?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #71

Menee vähän aiheen ohitse, mutta niinhän tämä koko palvontahöpötys muutenkin menee, joten annan palaa. Koomikko ja eläinaktivisti Ricky Gervais totesi joskus Twitterissä, että Jumala antoi sinulle vapaan tahdon, jotta voisit joko palvoa häntä tai painua Helvettiin.

Sillä tavoin se tosiaan yksinkertaistettuna uskonnon mukaan menee.

Miehellä on ollut muitakin unohtumattomia lotkautuksia. Kerran hän sanoi, että Jumalan olemassaolo ei ole millään tapaa subjektiivinen käsite. Jumala joko on olemassa, tai sitten häntä ei ole olemassa. Se ei ole mielipideasia. Sinulla voi olla omia mielipiteitä, mutta sinulla ei voi olla omia faktoja.

Uskomukset eivät muutenkaan muuta faktoja. Faktojen, jos sinä olet rationaalinen ihminen, tulisi muuttaa sinun uskomuksiasi.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #66

Kenelle kasvu ihmisenä on itsekeskeisyyttä? Olen käsittänyt asian aivan toisin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #66

Inhimillisen kasvun vähättely ei kuulosta kovin hurskaan miehen puheilta. Tämä minun on oikeasti pakko heittää tähän väliin ihan kiusallakin: "Hän on aito ihminen, syntynyt vaimosta (1.Tim. 2:5; Gal. 4:4; Joh. 1:14)", "Jeesus kasvoi ja vahvistui (Luuk. 2:40)" ja "Hän varttui viisaudessa, iässä ja armossa Jumalan ja ihmisten edessä (Luuk. 2:52)".

Saatoitkin jo arvata, mistä kirjasta nuo jakeet on otettu. Tuon kirjan mukaan Jeesus varttui viisaudessa, iässä ja armossa sekä kasvoi ja vahvistui. Vaimosta syntynyt, aito ihminen. Oliko hänkin sinun mielestäsi itsekeskeinen tyyppi, jonka puheet olivat pelkkää eksistentialista sanahelinää?

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #81

Vastauksena sekä Tiinalle että sinulle: en oikein ole vakuuttunut, että abortin (tai vaikkapa tasa-arvon tai muiden sievien valistusaatteiden) kannattajien on syytä ensimmäiseksi ruveta Raamatulla ketään päähän heittelemään, sieltä nimittäin ei noille ajatuksille perustelua tule. Tai jos toisin luullaan, on sieltä otettu vain mieluisat kohdat, kuten tuossa on poimittu vain UT:n kohtia. Meille kristityille kuuluu myös VT, jota nämä tasa-arvon kannattajat hieman vähemmän retostelevat. VT:ssa olisi hieman korjausta nykyiseen rikoslakiinkin (2. Moos. 21:23-25).

Oman itsensä kehuskelu tästä tai tuosta asiasta on varoitusmerkki. Itse pysyn kaukana niistä, jotka kehuskelevat "kasvullaan ihmisenä", sillä he todennäköisesti ovat jättäneet jälkeensä suuren joukon petettyjä ja loukattuja ihmisiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Tiina ei puhunut omasta elämänkokemuksestaan.
Voihan sitä palvoa valistamattumuuttakin mutta eipä sitten pitäisi hyödyntää valistuksen hedelmiä eli käytännössä kaikkea mikä pitää yhteiskuntaa pystyssä.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #63

Meneekö tällainen saivartelu ehkä ohi koko blogin aiheen?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #78

Menee, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että tärkeintä on dialogi.

Sinulla on paljon hyviä argumentteja, Tiina. Samaan tahtiin vain.

Huolestuttavaa huomata, miten vähän jotkut ihmiset perustavat henkisestä kasvusta ihmisenä. Tai miten sen voi nähdä itsekeskeisenä. Käytännössä aivan sama miten päin minä tuota ajatusta pyörittelen, niin en pysty näkemään henkistä kasvua itsekeskeisenä. En vain pysty.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #41

#41. Abortin teettäminen käy toisilta helposti, niin helposti, että he ovat hyvin usein abortin uusijoina. Sitten on niitä, joille päätös on tuskaa. Tunnen molempia ja lisäksi sellaisia naisia, jotka ovat päättäneet pitää lapsen kuitenkin.

Koska on kyse kehittyvän yksilön lopettamisesta olisi outoa, jos aborttipäätös on helppo ja luonteva.

Tämä toistuva horina ihmisoikeuksista on harhainen. Oikeudet ovat myös kehittyvällä lapsella. Nyt ne on viety pois lain voimalla. Tilannetta saa taatusti arvostella.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #67

Olet aivan oikeassa. "Toistuva horina ihmisoikeuksista" on harhainen siinäkin mielessä, että sivilisaatiomme ei mitenkään voida nähdä perustuvan pelkästään yksilön oikeuksiin. Kyllä velvollisuuksienkin on oltava mukana, ja yksi näistä velvollisuuksista on mielestäni riittävän vastuullinen käyttäytyminen myös näissä asioissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #67

Laitatko tilastoja tuosta abortin uusimisprosentista. Mielellään suomalaisia tilastoja, koska en meinaan usko pätkääkään tuohon väittämään. Vaadin näyttöjä. Sinä olet koko päivän täällä heitellyt juttuja suoraan stetsonistasi ja esittänyt ne faktoina, mutta kun olen penännyt tilastojen tai esimerkkien perään, niin olet siirtynyt seuraavaan kommenttiin. Löytyisikö tästä viimein jotain, jonka pohjalta voisit perustella argumenttisi?

Marja-Leena Kuronen Vastaus kommenttiin #67

Se alkio ei ole muuta kuin solunippu, jos raskaus keskeytetään ennen 12 raskausviikkoa.
Ei abortti tietenkään saa olla mikään ehkäisyväline ja onneksi nykyisin on olemassa n.s "katumuspillereitä", jos esim. ehkäisy pettää.
Ei Suomen aborttilakia voi kutsua vapaaksi aborttilaiksi, kun siihen tarvitaan
kahden lääkärin suostumus.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #67

Olen elänyt parin päivän päästä 56 vuotta ja tunnen koko ajalta vain kaksi abortin valinnutta henkilöä. Molemmille valinta on ollut lopulta traumaattinen eikä kumpikaan hankkinut lapsia myöhemminkään. Lisäksi asia jäi hyvin suppean piirin tietoon.
Minusta olisi hyvin erikoista jos Juha Hämäläisellä olisi tiedossaan useita, jopa samalla henkilöllä toistuvia abortteja. Itsetuhoista käytöstä, joihin eivät olisi läheiset puuttuneet. Ilman lääketieteellistä syytä tehtävä abortti on poikkeustapaus. Aiheesta voi kirjoittaa blogin mikäli tarpeelliseksi katsoo.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Muistaakseni ministeri Paavo Arhinmäki esiintyi edustustilaisuuksissa puku päällä ja tennarit jalassa. Ministerit pukeutuvat myös virallisissa edustustilaisuuksissa tilaisuuden luonteen mukaan eli kalastus hoidetaan vapaa-ajan asussa. Kun pääministeri Stubb oli pääministerinä julkisuudessa polvihousut jalassa, niin siinä petti myös tyylitaju.

Ministeri saa mielestäni osoittaa mieltään ja sanoa mielipiteensä julksuudessa. Hallituskumppanien asia on päättää, toimiiko joku ministeri hallitusohjelman vastaisesti - ei meidän kansalaisten. Jos jonkun annetaan hyppiä aisan yli, niin siitä voi tehdä tiettyjä johtopäätöksiä tilanteen mukaan. Tässä aborttiasiassa on vain niin, että kyse oli tietääkseni Irlannin äänestyksestä ja päätöksistä, joten miten se kosketaa meitä suomalaisia??

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo mielipide Irlannin päätöksestä oli yksi asia, ja tämä mielenilmaukseen osallistuminen valtiosihteerin kanssa käydyllä valtiovierailulla Kanadassa toinen. Kansahan tässä ei tosiaan ole päättämässä yhtään mitään, koska kansalla on valtaa vain neljän vuoden välein. Sillä tavoin demokratiamme toimii.

Eikö sinunkin mielestäsi olisi kuitenkin tärkeää, jos kansalaiset kävisivät keskustelua poliitikoista myös vaalien ulkopuolella, mikäli heidän käytöksensä ja toimintansa ei mene kaikkien tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan?

Muistan muuten hyvin tuon Stubbin hirvittävän shortsikohun ja varvastossugaten. Kyllä etikettimoralistit, konservatiivit ja tyyliniekat repivät silloin pelihousunsa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Koskettaa suomalaisia siten, että ulkoministeri vierailullaan edustaa Suomea. Nyt hän tuli ilmaisseeksi Suomen kantana, että Kanadan tulisi kieltää abortti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuolla kommenteissa tuntuu tosi monella menneen puurot ja vellit sekaisin.

Tässä ei haeta "korrektiutta käytökseen" tai "mielipiteiden oikaisua", vaan kyse on ennen kaikkea siitä saako Endominesin omistajien johtoryhmän jäsenten mielestä varatoimitusjohtaja Per Åke osallistua työmatkalla sihteerinsä Håkanin kanssa kaivosvastaiseen mielenosoitukseen, joka postaa someen kuvan jossa lukee: "Täällä ollaan Endominesin varatoimitusjohtaja Åken kanssa. Tämä on mahtavaa! #stopkaivoksille".

Selittää sitten kotiin tullessa medialle ja johtoryhmälle, että kaivokset on ihan hanurista ja meillä on mielipiteenvapaus.

Tai saahan se tietysti niin tehdä, mutta minkähän loogisen päätöksen yrityksen omistajat ja johtoryhmä tästä vetävät. Ja mitähän työsopimuksessa lukee aiheen tiimoilta. Soini vastusti ulkomailla ulkoministerin roolissa Suomen lakia julkisesti. Samalla hän vastusti myös häntä kestittäneen isäntämaan lakia. Kyse ei tässä tapauksessa ole siitä, onko abortti oikein vai väärin, vaan siitä mitä Soini teki ulkoministerinä ulkomailla ollessaan.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Ottamatta nyt sen enempää kantaa, että tekikö Soini oikein vai väärin, sanoisin, että Soini tekee aivan niinkuin haluaa. Me voimme asiaa arvioida kulmasta jos toisestakin, mutta sillä ole sanottavaa käytännön merkitystä.

Soini on ensisijaisesti vastuussa tekemisistään hallitukselle sen jäsenenä. Hän istuu tuhannen taalan paikalla. Muiden puolueiden ei parane ojennella Soinia yhtään. Sote on jo muutenkin hilkulla. Pääministerin väistelevät kannanotot Soinin tekemisiin kertoo tilanteen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvä kommentti, Erkki Laitinen.

Pääministeri Juha Sipilän mielestä ulkoministeri Timo Soini osallistui abortin vastaiseen tilaisuuteen yksityishenkilönä. Soini oli myös ilmoittanut asiasta etukäteen hallituskumppaneilleen, joten ihan kovin spontaanista tapauksesta tässä ei ollut kyse.

Pääministerillä, eikä paljoa kenelläkään muullakaan hallituksen jäsenellä, ei ole varaa antaa Soinille satikutia, koska sote- ja maakuntauudistus roikkuu kaiken aikaa vaa'ankielellä. Soini voi luoda itse omat pelisääntönsä ja hän tietää sen varsin hyvin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Soini on nimenomaan ULKOMINISTERI, joka vastaa osaltaan Suomen suhteesta ulkomaihin. Lieventävä asianhaara olisi jopa mikäli nämä kannanotot olisivat olleet vain Suomessa ja Suomea koskien, mutta kun ne nimenomaan samalla ottavat kantaa Kanadan ja Irlannin asioihin.

Asema tuo vastuuta ja rajoitteita - olisi mielenkiintoista tietää saisiko puoltajien mielestä vaikkapa presidentti Niinistö vapaa-ajalla sitten tehdä mitä vaan ulkomaanmatkoillaan. Tai miten olisi puolustusvoimien komentaja hengailemassa Venäjällä? Missä kohtaa on raja, jos kerran vapaa-ajalla saa olla tehdä mitä vaan.

PS. Jos on vapaa-ajalla, niin silloin avustaja ei postaile juttuja, missä kerrotaan ULKOMINISTERISTÄ.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jos haetaan esimerkkejä ulkoministerien rohkeille ja valtavirrasta poikkeaville edesottamuksille, niin mainittakoon Soinin englantilainen virkaveli Boris Johnson. Tuo miekkonen on huomattavan vapaa kommentoinneissaan; en silti lainkaan vertaa hänen näkemyksiään Soinin vastaaviin. Pari esimerkkiä:

Boris Johnson: The EU wants a superstate, just as Hitler did.
https://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/14/boris-...

Boris Johnson compares Putin and Russia World Cup to Hitler hosting the 1936 Olympics.
https://www.theguardian.com/football/2018/mar/21/b...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Britannian ulkoministeri Boris Johnsonin kommentit ovat tätä nykyä täysin linjassa maan hallituksen ja siellä toteutetun kansanäänestyksen kanssa. Hän ei myöskään ole osallistunut valtiovierailuillaan vastaaviin mielenilmauksiin. Britannia on eroamassa EU:sta ja rääväsuuna tunnettu Johnson oli yksi eron järjestymisen keskeisimmistä henkilöistä. Britannian hallitus on myös tehnyt enemmän kuin selväksi sen, mitä mieltä he ovat Venäjästä ja kuinka lämpimät maiden väliset suhteet ovat. May etupäässä. Britannia oli ensimmäinen valtio, joka karkoitti venäläisdiplomaatteja.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Martti voi olla satavarma siitä, että yksikään toinen Theresa Mayn hallituksen ministeri ei menisi avoimesti julkisuuteen lausumaan "EU-Hitler-Putin" -kommentteja. Moiset lausunnot eivät taatusti ole poliittisesti korrekteja Britanniassa. Silti Johnson jatkaa. Hänen rohkean omaperäinen temperamenttinsa tunnetaan. Aivan kuten Soinin mainio temperamentti Suomessa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #27

Ja olenkin varma siitä. Kukaan muu ei tekisi sitä. Theresa May on itse kyllä todennut, että "Venäjä on kaikista suurin uhka meille kaikille" ja "Syyrian ilmapommitukset ovat varoitus Venäjälle". Kuten yläpuolella totesin, niin Boris Johnson on tunnettu rääväsuu, eikä hänen rajut kommentit yllätä ketään.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #27

#27. Näyttää siltä, että blogin aihe nähdään muotokeskusteluna eli etsitään korrektiutta Soinin elämään ulkomailla.

Mielestäni tällainen partiopoikamainen kiltteys on juuri suomalaisten perusvirhe.

Kyllä kuka tahansa täyspäinen ulkomaalainen osaa tulkita Soinin kannanoton hänen omakseen. Se on sitten toinen asia, kuinka jotkut ärsyyntyvät hänen toimistaan Soinina. Minusta se on aivan samantekevää. Aina joku ärtyy tai tulee paha mieli.

Ei meidän tarvitse hakea maailman hyväksyntää käytöksellemme ja aina miettiä mitä meistä ajatellaan. Sellainen on kehittymättömän ja infantiilin psyyken merkki.

Tiina Teittinen Vastaus kommenttiin #31

Itse kannatan hyviä tapoja, tilannetajua käyttäytymisessä ja erilaisten kulttuuristen toimintamallien kunnioittamista, vaikka ei niitä kannattaisikaan. Partiopoikamainen kiltteys voi olla juuri tilannetajua.
Maailman hyväksyntä voi olla diplomatiaa ilman samanmielisyyttä. Infantiilia on kommentoida kaikkea vain omista lähtökohdistaan.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #51

#51. Mistä sinä tiedät mihin minun kommentointini perustuu, et mistään.

Hyvätapaisuus ilman henkistä selkärankaa ja itsenäistä ajattelua on säälittävää. Mikään ei ole helpompaa kuin olla kiltti partiolainen. Se ei vaadi mitään, ei ärsytä sinua ohjaavia eikä tuota mitään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #64

Tosiaan, kukaan meistä ei tiedä mihin kommentointisi perustuu, kun et kysyttäessä sitä kerro. Turha siitä on kanssakeskustelijaa syyllistää, että et kerro mihin näkemyksesi perustat.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Soini osaa taitavasti hyödyntää tilannetta. Hän hyvin tietää, että SOTE-uudistuksen tässä vaiheessa jokaista ääntä hallituksen puolesta tarvitaan, joten hän voi tehdä käytännössä aivan mitä ikinä huvittaa. Sipilä ei tule rokottamaan Soinia ennen SOTE-äänestystä.

Tiina Teittinen

En nostaisi Soinin älyä ja pelisilmää kovinkaan korkealle sen jälkeen miten hän on toiminut. Kyseessä on ollut opportunistinen omassa asemassa kiipeäminen joka lopulta kääntyi itse
itseään vastaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Koska ihmiset ovat laiskoja klikkaamaan ja lukemaan linkkejä, niin laitan tämän tähän kommenttisi alle.

Verkkouutiset, 09.03.2014: Timo Soini: Kumpi lakkaa seuraavaksi kyntensä, Arhinmäki vai Haglund?

Perussuomalaisten puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Soini ihmettelee blogissaan ministereiden käytöstä sosiaalisen median Twitter-palvelussa.

”Missä vaiheessa ministereistä on tullut pahaisia kielikelloja, jotka kailottavat kaikki kokemuksensa kansalle tiedoksi. Mikään järkevä politiikka ei ole mahdollista, mikäli ei osaa pitää suutaan kiinni”.

Soini kummeksuu myös puolustusministeri Carl Haglundin kravattimielenilmausta. Hänen mielestään se on ”samaa tasoa Paavo Arhinmäen sateenkaarilipun heiluttelun kanssa”. ”Mitään hyötyä siitä ei ole. Kumpi heistä lakkaa seuraavaksi kyntensä”, Soini kysyy.

”Vakavat asiat pitää vakaasti hoitaa. Kun hoidetaan isänmaan asioita, ei pikkukikkailulle ole sijaa”.

https://www.verkkouutiset.fi/timo-soini-kumpi-lakk...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onhan tämä sanottu jo monta kertaa, mutta ministeri edustaa Suomea myös mielipiteillään.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Jos ulkoministeri Soini joutuu tilanteeseen missä joutuu valitsemaan oman vakaumuksen mukaisen kannan sekä toiminnan.
Tai virkavelvollisuuden mukaisen kannan sekä toiminnan joka on määritelty suomen viralliseksi kannaksi jota ulkoministeri edustaa, jonka hoitamiseksi hän on vannonut valan sekä saanut valtakirjan kansalaisilta joita hän edustaa, On hänen kyettävä tekemään valinta kumpaa hän noudattaa.

Mikäli virallinen kanta on voimakkaasti eriävä hänen oman kantansa kanssa, eikä hän voi toimia omaa vakaumusta sekä omaatuntoaan vastaan ministerinä, ulkoministerillä on tällöin oikeus erota tehtävistään.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Näinhän se toimisi oikeassa demokratiassa, jossa poliitikoilla olisi arvokkuutta ja itsekunnioitusta jäljellä.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Martin kansa ehodottomasti samaa mieltä, ulkoministerin pitää edustaa Suomea ja Suomalaisia julkisuudessa riippumatta omista vakaumuksistaan.

Soini tuskin välittänee poliittisesta statuksestaan Suomessa enään, menetti persut, nykyinen puolue on lähinnä teatteri loppu kaudelle.

Joten hän on jo pitkään pelannut itseään jenkkien katolilaisten suosioon, tämä oli vain yksi tempaus muiden seassa jolla pyrkii oikeasti raharikkaiden mahtisukujen suosioon. Vielä kun ministerin pesti on niin saa oikeanlaista näkyvyyttä vakaumukselleen (itselleen siis).

Eräässä blogissa kehuttiin Sipilän kipparointia, tämä on taas yksi osoitus ettei Sipilä mitään kipparoi, ei ainakaan Suomen eduksi. Jos Sipipällä olisi pallit niin sanoisi Soinille ettei takaisin tarvi tulla jos osallistut mielenosoitukseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mikä Juha Hämäläistä ja kaltaisiaan oikein vaivaa, nyt EI ole kysymys abortista, vaan Soinin käyttäytymisestä ulkoministerinä. Sivistysmaat, Suomi mukana, noudattaa diblomatiassa kansainvälisiä käyttäytymistapoja ja näille tavoille Soini näytti keskisormea ja asetti Suomen valtiona epäedulliseen valoon poikkeamalla Suomen virallisesta ulko-ja kehitysmaapolitiikasta. Monissa sivistysmaissa, kuten Ruotsissa tai Britanniassa Soinin lähtö hallituksesta olisi selviö.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Rasti seinään kun olen Arton kanssa melkein kokonaan samaa mieltä. Ulkoministeri virkamatkalla käyttäytyy maan ulkopoliitisen linjan ja hyväksyttyjen periaatteiden mukaan. Hän on Suomi virkamatkallaan.

Eri mieltä noista käyttäytymistavoista koska niistä ei kansainvälisessä diplomatiassa ole mitään yhtä linjaa, muuta kuin että isäntää yleensä kunnioitetaan (esim jos mennään saudi-arabiaan niin naiset pitävät huivia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mutta yleensä isäntää kunnioitetaan.

Yleensä ei lähdetä protestoimaan maan lakeja vastaan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #74

Olisikin hauska nähdä, että Soini protestoisi Saudi-Arabiassa maan lakeja vastaan. Eipä taida rohkeus riittää. Helppohan se on jossain liberaalissa Kanadassa heilua. Arhinmäki sentään uskalsi Venäjällä.

Käyttäjän kaijaolinarvola kuva
Kaija Olin-Arvola

Itse asiaan eli aborttiin ihmettelen sitä, kun joskus aiemmin Timo Soini on nimittänyt omantunnon kuulemista kyttyrän hieromiseksi!

Se oli silloin, kun keskusteltiin viinien tuomisesta ruokakauppoihin.

Omituista puhetta Vatikaanin uskonmieheltä!

Tosin hänellä itsellään on niin venyvä omatunto vai pitäisikö sanoa kyttyrä, että se sallii kepeästi syntymän jälkeisen abortin eli tappamisen, mutta ei raskauden keskeyttämistä.

Hänen kantaansa siittiöiden karkaamiseen en tiedä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On muuten hupaisaa, että Timo Soini (ps) kommentoi brexit-äänestystä näin: "Kansa on puhunut, pulinat pois" (Suomen uutiset 24.6.2016). Sen sijaan Timo Soini (sin) kirjoitti blogissaan 27.5.2018 Irlannin aborttikansanäänestyksestä näin: "Likaisen veden lähde. Voi näyttää hyvältä, mutta maistuu pahalta." Kovin valikoiva kuulo tuntuu Soinlla olevan: se kuulee kyllä kansan järjettömän älämölön, mutta ei lotkauta korvaansa kansan äänelle silloin, kun kansan enemmistö puolustaa ihmisoikeuksia.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Jos Soini haluaa vastustaa aborttia tilaisuuksissa niin maksakoon itse matkansa mielenosoituspaikalle. Mutta jos Soini lähtee matkalle Ulkoministerinä ja valtion varoilla, niin hän aivan varmasti on matkalla 24h per vuorokausi ulkoministerin ominaisuudessa. Nyt vaan sattuu olemaan, että Soini mahdollisti Sipilän viekkaudet valtion hallinnossa. Tuon ominaisuden perusteella Soini voi venkoilla matkoillaan miten tahansa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jos Soini olisi osallistunut Abortin myönteiseen tilaisuuteen, se olisi varmaan uutisoitu "kyllä ministerin oikeuteen kuuluu yksityshenkilönä osallistua mihin vain".

Kyse on pikemminkin arvoliberaalien mässähtämisestä lattialle vaipoissaan potkimaan ja parkumaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos puolustelee hävyttömyyttä sillä että partiopoikamaisuutta on liikaa ollaan autoritäärisen idiotismin ytimessä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

No en tiedä, fasistisessa Italiassa jopa kiroilu oli kielletty ja Hitlerin Saksassa oli kaikkien lasten pakko olla partiolaisia. Suuret johtajat saavat sitten mölytä ja öykkäröidä kun muut on hiljennetty. Ehkä tosiaan voi samaan aikaan puolustaa joidenkin huonoa käytöstä ja vaatia muilta moitteetonta käytöstä. Lopulta ihan hyvä luonnehdinta tuo "autoritäärisen idiotismin ydin". Tosin siihen kuuluu paljon muutakin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uusimmassa huonoa kirjoitustyyliä kansalle opettavassa blogissaan Soini kehtaa rinnastaa jollain mystisellä muurahaistensuojeluyhteydellä Päivi Räsäseen. Vaikka Räsänen on ajamassa tiukkaa lahjojen linjausten mukaista politiikkaa hän kuitenkin kunniottaa parlamentaarista järjestelmää. Lisäksi hän jopa on fiksu. Ainakin oli fiksu hakkaraisjutussa. Persut jäivät rumaan valoon siinä vertautuessaan Räsäseen.
Suomalaiset ovat yhä enemmän mieltymässä erilaisiin päihteisiin yhteiskunnallisen osallistumisen sijaan. Ehkä Soini kirjoittaa käsittämättömiä muurahaisista kalastaakseen sekakäyttäjien ääniä. En yhtään ihmettelisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset