Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Taloudellisesti riippumaton Yleisradio etsii poliittisesti sitoutunutta johtajaa

  • kuva: wikimedia commons / matti mattila
    kuva: wikimedia commons / matti mattila

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen ilmoitti tammikuussa jättävänsä tehtävän vuoden 2018 loppuun mennessä ja siirtyvänsä yksityisen sektorin palvelukseen. Tämän seurauksena Ylen hallitus aloitti välittömästi seuraajan etsimisen. 

Helmikuussa päättyneeseen hakuun ilmoittautui yhteensä 25 henkilöä, joiden nimiä ei julkisteta. Ylen mukaan hakuprosessin luottamuksellisuus mahdollistaa sen, että keskusteluja voidaan käydä parhaiden mahdollisten kandidaattien kanssa.

Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson ilmoitti tuolloin, että Ylen toimitusjohtajaksi halutaan henkilö, jolla on vahva näkemys julkisen palvelun mediayhtiön tehtävästä ja hyvä kokonaiskuva media-alan ja toimintaympäristön haasteista.

Iltalehden saamien tietojen mukaan tällaisia henkilöitä olisi löytynyt muutamia.

Iltalehden jutussa mainitaan, että tehtävään olisi tarjolla mm. kokoomuslainen veikkauspamppu Velipekka Nummikoski sekä lestadiolaistaustainen keskustalaistoimittaja Mikael Pentikäinen.

Ehdotukset tulivat monelle yllätyksenä.

Viime vuonna 8 000 euron palkankorotuksen napannut Nummikoski toimi ennen työtään Raha-automaattiyhdistyksellä ja Veikkauksella mm. Jyrki Kataisen valtiosihteerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän tiedotussihteerinä ja pääsihteerinä sekä monen kokoomusministerin erityisavustajana. 

Keskustan opiskelijaliiton puheenjohtajana ja europarlamenttiehdokkaana ollut Pentikäinen puolestaan on uskonnollisen vakaumuksensa puolesta melko huono vaihtoehto virkaan, sillä vanhoillislestadiolaisissa piireissä televisioon suhtaudutaan hyvin kielteisesti. Kielteistä kantaa perustellaan sillä, että ohjelmatarjonta sisältää liikaa seksiä ja väkivaltaa ja on siksi kristillisten arvojen vastaista. 

Pentikäisellä kuitenkin on sentään kokemusta alalta. Hän on toiminut mm. Helsingin Sanomien ja Maaseudun tulevaisuuden päätoimittajana sekä vuodesta 2016 lähtien Suomen yrittäjien toimitusjohtajana.

Tietysti jokaisen on hyvä muistaa, että Ylen toimitusjohtajan työtoimenkuva ei ole journalistinen, vaan kyseessä on puhtaasti hallinnollinen tehtävä. Journalistiset päätökset tekee viime syksynä aloittanut vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, joka otti pestin hoitaakseen sen jälkeen, kun Atte Jääskeläinen joutui jättämään paikan kummallisten puheidensa seurauksena.

Epäilemättä yli 350 000 euron palkkapussi on houkutellut paikalle monenmoista onnenonkijaa. Toivottavasti ehdokkaan poliittinen vakaumus ei kuitenkaan tule olemaan yksi valintaan vaikuttavista kriteereistä. Suomi ei kaipaa valtion virallista propagandakonetta, vaan laadukasta ja tutkivaa journalismia.

Päätoimittajana aikaisemmin toiminut ja keskustaan yhdistetty Atte Jääskeläinen aiheutti aivan tarpeeksi vahinkoa sensuroidessaan pääministeri Juha Sipilää (kesk.) koskevaa uutisointia ja vähätellessään Julkisen sanan neuvoston (JHS) asemaa sananvapauden ja median valvovana elimenä.

Suomi putosi hänen toimiensa seurauksena Toimittajat ilman rajoja -järjestön (RSF) vuosittaisessa lehdistönvapausindeksissä kolmannelle sijalle. 

Ylen toimittajat eivät ansaitse poliittista painostusta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki
Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kävin vasta haastattelemassa Eesti Päevalehden päätoimittaja Urmo Soonvaldia. Melkoinen persoonallisuus ja vahvat mielipiteet naapureistaan.

Pekka Iiskonmaki

#2
Urmon mielipiteet noudattavat hyvin pitkälti virolaisten ajatusmaailmaa.

Delfi on toiminut jo 20 -vuotta ja poikkeaa melkoisesti esim. Suomen uutisoinnista.

En silti lue Delfia keltaiseen lehdistöön, vaan informatiiviseksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #6

Niin tosiaan. Soonvald toimi aikaisemmin Delfin päätoimittajana ja oliko tuo jopa yksi perustajista? Eikös se ole juuri vähän sellainen uutisportaali, joka nappaa uutisia sieltä sun täältä? Joka tapauksessa se kasvoi Soonvaldin aikana Viron luetuimmaksi verkkosivustoksi. Nykyään kuulemma tuottaa omaakin sisältöä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#9
Delfi ja Eesti päevaleht (olin viimeksi mainitun ensimmäisiä tilaajia ja mainostajia)

Yhdistyivät muutama vuosi sitten ja silloin Urmo valittiin päätoimittajaksi.

Pääomistaja on kaiketi edelleen Hans H. Luik.

Hän perusti Eesti Ekspressin ja olin myös sen ensimmäisiä tilaajia ja ilmoittajia.

Sen taso on viime vuosina pudonnut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No tuossahan se kaikki oleellinen tulikin. Nyt korkin voi taas laittaa kiinni.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Joo, tyhjentävä kommentti.

Ei lisäkysymyksiä.

Pekka Iiskonmaki

#3
Juoppo luulee, että jokamies juo.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Virossa journalistiset säädökset ovat vähän niin ja näin. Esimerkiksi faktantarkistuksen suhteen joihinkin medioihin luotetaan niin sokeasti, ettei faktoja välttämättä edes tarkisteta. Myös huomattava osa sisällöstä napataan suoraan muista uutislähteistä. Se on eettisesti vähän arveluttavaa puuhaa.

Pekka Iiskonmaki

#5
Tuo koskee vahvasti juuri Suomea.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kekkosen aikaan YLE:llä oli tärkeä tehtävä: kansan sivistäminen ja poliittisen propagandan tuottaminen. Jos nyt YLE pyrkii olemaan poliittisesti sitoutumaton, niin mitä sellaista on enää olemassa, mitä YLE voi tehdä paremmin kuin kaupalliset TV-kanavat ? Ei mitään, eli YLE on tehnyt tehtävänsä ja se voidaan lopettaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ylen tehtävä mediakentällä on todella tärkeä. Se tuottaa edelleen yleissivistävää ja monipuolista sisältöä, jolla ei välttämättä ole kuitenkaan kaupallista potentiaalia. Jos ajattelet vaikka tämän päivän ohjelmatarjontaa, niin eihän tuolta televisiosta tule paljoa muuta kuin kokkiohjelmia, tosi-TV:tä ja elokuvauusintoja. Amerikasta ostettua tusinatauhkaa. Yle ei pelkästään rahoita kotimaista sisältöä, vaan se myös näyttää klassikoita, dokumentteja ja keskusteluohjelmia, joiden merkitystä ei tulisi väheksyä. Radio-ohjelmista ja kirjoitetusta journalismista puhumattakaan.

Pekka Iiskonmaki

#10
YLE on kallis ja tehon. Tarjonta hintaansa nähden silkkoa.

Ei sitä lopettaa tarvitse, vaan maksut vapaaehtoisiksi kuten muillakin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kallis joo, tehottomaksi en kuitenkaan sanoisi. Mielestäni Ylen roolia ei voi oikein edes kiistää. Poliittinen riippumattomuus on kuitenkin yksi sen reunaehdoista. Ilman sitä voidaan surutta puhua propagandakoneesta. Toivottavasti mediajätti pysyy myös tulevaisuudessa riippumattomana.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #24

#24
Se kustannetaan kuitenkin verovaroin, mutta palkat on johtajilla kuten yrityksissä, joissa on tulosvastuu.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#10:
"Jos nyt YLE pyrkii olemaan poliittisesti sitoutumaton, niin mitä sellaista on enää olemassa, mitä YLE voi tehdä paremmin kuin kaupalliset TV-kanavat ?"

Jos poliittiset ohjelmat jätetään pois, Yle tekee suunnilleen kaiken paremmin kuin kaupalliset kanavat. Ja musiikkiohjelmat erittäin paljon paremmin. Asikaisen kommentti #11 osuu tässä hyvin kohdalleen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Viime viikon vakuuttavin otsikko kaupallisesta mediasta: "EVE-RAKAS LEVITTELEE HAAROJAAN SINKKU-KALULLE - BILE-DANI MURTUU ITKUN PARTAALLE TEMPTATION ISLANDISSA: "KYLLÄHÄN TÄÄ TUNTUU PASKALTA!"

Huomioi isot kirjaimet.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En ota kantaa siihen, onko Mikael Pentikäinen sopiva vai sopimaton tehtävään. Mutta ehkä hänen roimimisessaan lestadiolaisuuden perusteella kannattaisi kuitenkin käyttää kohtuutta.

https://www.sana.fi/sana/haastattelut/kirkon_on_so...

Onhan esimerkiksi hänen sisarensa ensimmäinen papiksi vihitty lestadiolaisnainen. Joten tiettyä muutoksen ymmärrystä suvusta nähdäkseni löytyy. Satuin myös huomaamaan (en ryhdy etsimään linkkiä) olikohan se avioliittolain muutoskeskustelun ollessa kuumimmillaan Pentikäisen kirjoituksen, joka oli minusta kohdistettu erityisesti vanhoillislestadiolaisille.

Siinä hän esitti ajatuksensa suunnilleen siihen tyyliin, että lestadiolaisilla on sen verran kokemusta syrjittynä ja halveksittuna muiden silmissä olemisesta, että suhtautumista vaikkapa samaa sukupuolta olevien yhdessä elämiseen voisi peilata myös sitä kautta. Tämä on siis minun ehkä hieman karrikoitu yhteenveto kirjoituksesta mutta ei nähdäkseni täysin väärä.

Oikeassa olijat ovat usein paljon vaarallisempia kuin he, joilla on näkemys, mutta jotka pyrkivät myös näkemään toisia näkökantoja.

Lestadiolaisuus leimakirveenä on ilmeisesti ihan yhtä hyvä kuin islam. Sikäli lestadiolaisten kannattaisi tosiaan kannattaa muslimien maahanmuuttoa, koska näin maahan saadaan toinenkin syljettäväksi sopiva uskonryhmä eikä koko taakka kohdistu enää lestadiolaisiin.

Pekka Iiskonmaki

#12
Lessut johtaa jo Suomea. Tyytykää osaanne ja käykää kokouksissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tarkoititko minulle, Einstein?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olenko väärässä, jos sanon, että lestadiolaispiireissä televisiota ei katsota hyvällä silmällä? Ylehän on Suomen suurin televisioyhtiö. Kaupallisella puolella suurin on MTV. Tietystikään uskonnon kautta ei saa syrjiä työnhakijaa. Ei missään nimessä, vaikka kyllä siihen tiettyjä ristiriitoja voi liittyä. Keskustalaisuutta pidän ongelmana. Hän luopui kyllä puoluekirjasta, kun aloitti toimittajan työt, mutta oli tästä huolimatta EU-parlamenttiehdokkaana vuonna 2014.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Taitaa olla kokoomuksen vuoro tällä kierroksella. Siksi on outoa, että sieltä on tyrkyllä Ylen johtajaksi joku nevahööd massimestari vaikka kokoomuksessa on moniakin mediataustan omaavia vaikuttajia; eikö heistä kukaan todellakaan ollut tehtävästä kiinnostunut?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kivisellä on taustaa kokoomusnuorissa ja paikka taitaa olla pääministeripuolueen, joskin Sipilä ilmoitti lopettavansa poliittiset virkaninitykset. Vielä ehtisi..

https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/sipila-halua...

Edit wikipediasta:

Kivinen ei ole minkään puolueen jäsen mutta on kuulunut Kokoomuksen Nuorten Liittoon 1970-luvulla.[

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

I stand corrected. Näyttää vahvasti siltä, että Pentikäinen pääsee kruunaamaan näyttävän mediauransa Yleisradion johtajana.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kelan kohdallahan se jo töppäsi, mutta toisaalta eipä siinä ole mitään uutta. Maan tapa. Muistatko vielä silloin vuonna 2015, kun Timo Soini jyrisi, ettei hän ja perussuomalaiset tee poliittisia virkanimityksiä, eikä kuuluisi tehdä kenenkään muunkaan? Niin minäkin muistan.

IL paljastaa: UM järjesti Timo Soinin luotetulle, ex-ministeri Hanna Mäntylälle huippuviran veronmaksajien rahoilla - ministeriö vaikenee nimityksen taustoista: https://m.iltalehti.fi/kotimaa/201803232200832391_...

Sopinee kysyä, että missä ihmeen maailmassa perushoitaja ja alusvaatekauppias Hanna Mäntylä (sin.) on ammatillisesti pätevä Euroopan neuvoston erityisasiantuntijaksi? Hoitajien koulutusta tai alusvaatealan yrittäjiä yhtään väheksymättä, kyllä tuo on melko korkea palli hänen taustalleen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

Muistan, enkä ihmetellyt.

Väite: Timo Soini räätälöi EU-huippuviran kaverilleen

Yleensä vastaavissa tehtävissä peräänkuulutetaan yliopistotutkintoa ja useasti myös EU:n tuntemusta.

EDF:n suomenkieliseltä työntekijältä edellytetään pitkässä vaatimuslistassa kuitenkin muiden muassa 15 vuoden kokemusta mainostoimistotyöskentelystä ja vähintään seitsemän vuoden kokemusta puolueviestinnästä.

Nämä vaatimukset Juusela täyttää täydellisesti. Hän on avustanut Iltalehden mukaan Timo Soinia noin seitsemän vuotta ja on pitkän linjan mainosmies.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000180565.html

PS. IS:n on kirjoittanut Jusulan väärin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #20

Hieman tarkennusta H. Mäntylän opiskelusta. 40-vuotias Mäntylä on koulutukseltaan perushoitaja ja erikoistunut myös kansanedustajana sosiaali- ja terveysasioihin. Mäntylä on myös opiskellut Lapin yliopistossa sosiaalityötä. Aiemmalta ammatiltaan hän on erityisnuorisotyöntekijä.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/775486/Hanna+Mant...

Muistelen lukeneeni Mäntylän suorittaneen hiljattain loppututkinnon Lapin yliopistossa. Ilmeisesti TS:n kirjoituksessa mainitusta sosiaalialasta on kyse. Oliko peräti maisterin tutkinnosta kyse?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Jossain lukee yhteiskuntatieteiden kandi, ja mitähän tämä tarkoittaa

Yhteiskuntatieteiden maisteri, Lapin yliopisto 2007 - (opinnot kesken)

http://archive.is/5DIPr#selection-271.0-271.73

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #30

Luin hänen hiljattain suorittaneen kesken olleen tutkinnon loppuun ennen siirtymistä uuteen virkaan. En todella muista mistä tuon uutisoinnin luin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Ilmeisesti julkaisusta Oikea Media:

Tänään saimme siihen yhden vastauksen. Iltalehti nimittäin kertoi entisen ministerin Hanna Mäntylälle (sin) annetun vastavalmistuneena maisterina EU:sta..

Iltalehden linkissä kuitenkin lukee kandidaatiksi, jotta se Oikeasta Mediasta.

http://www.oikeamedia.com/o1-59804

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #35

Saattaa olla noin kuin sanot, mutta saattapi olla IL:stäkin.
" Iltalehti nimittäin kertoi entisen ministerin Hanna Mäntylälle (sin) annetun vastavalmistuneena maisterina EU:sta "erityisneuvonantajan (Special Advisor) tehtävä, jossa tehtäväalueena on radikalisaation estäminen painottuen nuorisokysymyksiin sekä syrjinnän ja syrjäytymisen ehkäisemiseen"." Tuo siis linkittämästäsi kirjoituksesta ote.

IL kuitenkin luen huomattavassa määrin enemmän.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #38

Siinä Oikean Median IL-linkissä lukee kuitenkin näin:

"Eronsa jälkeen Mäntylä jatkoi sosiaalityön opintojaan Lapin yliopistossa ja valmistui yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi huhtikuussa 2017, vain reilu kuukausi ennen kuin häntä pyydettiin Euroopan neuvostoon."

- Haulla Hanna Mäntylä maisteriksi ei löydy, ainakaan vielä.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201803232200832391...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Niin, siinähän se yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi lukee.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #28

Tuosta suorituksesta en tiennytkään. Luin koulun olevan kesken. Wikipedia ei ollut siis ajantasalla. Kiitos korjauksesta.

Käyttäjän JanneLaaksonen kuva
Janne Laaksonen

YLE on siis vaihtamassa polittiista väriään.

YLE on ollut koko historiansa poliittinen uutiskanava, eikä se ole siitä miksikään oikeastaan muuttunut. Moni hallitus on pyrkinyt aina organisaatiomuutoksilla tms saamaan omia "miehiään" valtaan. Ei mitään uutta.

Huono juttu on se että prosessi ei ole avoin. Tämä juuri mahdollistaa "hyväveli" järjestelmän ylläpidon, mutta tähän on syyllistynyt jokainen vallassa ollut puolue.
YLE jatkuu poliittisessa ohjauksessa, kuten aikaisemminkin. YLE hoitaa värinsä esilletulon esim asiantuntijavalinnoillaan kuten pariviikkoinen sitten "työttömänä" esiintyi AY-liikkeen aktivisti.

PS: Suomessahan yksikään media ei suorita faktantarkistusta. Tästä Hesari ja YLE ovat suoraastaan kuuluisia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mulle ei ole vieläkään oikein auennut, että millä tavalla Karin ay-aktiivisuus vei pohjan hänen työttömyydeltään ja pitkältä työuralta. Tai mitä mailmatun merkitystä sillä on itse keskustelun kannalta. Tunnen Vatasen henkilökohtaisesti, eikä hän studiossa ainakaan ay-liikkeen edustajana esiintynyt.

Tiedätkö mikä oli vielä nolompi tietokatkos. IL:n pääkirjoitustoimittaja tuosta aiheesta olikin kokoomuksen kunnallisehdokas. Onkohan lukijoille muistettu kertoa?

Käyttäjän JanneLaaksonen kuva
Janne Laaksonen

YLE puhuvia päitä seuratessani olen huomannut asiantuntija asettelussa selkeetä hakuisuutta, josta tuo "työtön" oli esimerkki.

Otetaan kaksi-kolme asiantuntijaa keskustelemaan asiasta. Mutta otetaankin pari mielipiteeltään neutraalia ja yksi ääripään edustaja, ja kun keskustelua seuraava jää käsitykseen että "neutraali alue" olisi noiden keskustelijoiden välillä. Samaa on että tuodaan poliitikko ja asiantuntija keskustelemaan. Toinen puhuu tilastollisilla faktoilla, toinen hyvillä kertomuksilla.

Se mitä tuosta "työttömän" esiintymisessä oli, että hän haukkui nykyhallituksen "neutraalina" esiintyjänä. Ja mitä hän ei ollut.

Jos puuttuvat tiedon tuoja nyt leimataan "kokoomuksen kunnallisehdokkaaksi", niin saako joku lyödä myös leimoja henkilöihin, jotka tuovat esiin YLEn hakijoiden poliittisia suuntauksia?
Varovasti sen "kirveen" kanssa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #36

Sitähän tehdään kaiken aikaa, joten miksi lopettaa nyt? IL sitä paitsi nappasi jutun kokoomuksen äänenkantajasta Verkkouutisista. Ei suinkaan omaa käsialaa.

Minua pisti sapettamaan tuo koko konsepti. Studiossa aktiivimallia puolusti sisäministeri Kai Mykkänen (kok.), eikä suinkaan hankkeen pääarkkitehti, sinisten sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila tai edes työministeri Jari Lindström. Mitä ihmeen tekemistä sisäministeri Mykkäsellä on tämän koko asian kanssa?

Jotenkin minusta on jo pitkään tuntunut siltä, että siniset loistavat aina poissaolollaan, kun heidän puolueensa kumileimasimien pitäisi puolustaa suorassa lähetyksessä hallituksen mönkään menneitä hankkeita. Tämän aktiivimallin äänenäkin on pääosin ollut Juhana Vartiainen, koska Mattilalla ja Lindströmillä ei vaikuta olevan pienintäkään hajua siitä, mihin paperiin he ovat nimensä laittaneet.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Vatanen kertoi Facebookissa juuri kuulleensa radiosta sisäministeri Kaj Mykkäsen haastattelun, jossa hän kertoi ammattiliittojen järjestämien yhdistys-ja järjestökurssien mahdollisuutta pohditaan aktiivimallin ehtojen täyttäjänä.

- Ehkäpä hän pohti sitä aidosti siitä näkökulmasta, että yhdistykset-ja järjestöt ovat merkittävä työllistäjä Suomessa, Vatanen totesi.

Hänen mukaan asia pullahti julkisuuteen viime keskiviikon A-studiossa, jossa hän keskusteli työttömien aktiivimallista.

Vatanen totesi, että vaikka hänen ja Mykkänen näkemykset aktiivimallin joistakin nyansseista erosivat jyrkästikin, niin sisäministeri Mykkänen tarjoutui kuitenkin kyyditsemään hänet Pasilan asemalle. Ministeriauton takapenkillä keskustelu jatkui maahanmuuton ongelmista. Asemalla erotessa miehet paiskasivat reilusti kättä ja toivottivat tsemppiä toisilleen.

- Sitähän sisäministeri, ja myös työtön työnhakija tarvitsevat molemmat, Vatanen kirjoittaa.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Savon Sanomien mukaan kepulaisten poliittiset virkanimitykset vain näyttävät poliittisilta koska kepulaiset ovat yksinkertaisesti parhaita valintoja eri virkoihin. https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Nimity...

Samaa todisti omalta osaltaan myös aikoinaan Timo Soinin johtamat Perussuomalaiset valitessaan Vantaan asukaspalveluista vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi Jussi Niinistön kemistiveljen yksinkertaisesti "pätevyyden" vuoksi. Tokihan kemisti on ylivoimaisen pätevä virkaa aiemmin hoitaneeseen ja alalle kouluttautuneeseen verrattuna. Simply the best.

Sipilän lupaus on pitänyt. Suomessa ei enää tehdä poliittisia virkanimityksiä. Poliitikkojen suosikit, serkut, toverit ja kaverit ovat vain nyt muuttuneet muita paremmiksi ihmisiksi ja siksi ansaitsevat virkansa.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

YouTubesta löytyy enemmän ja parempia dokumentteja kuin mitä YLE tuottaa, ja ilmaiseksi. Kaikki YLE:n hyvät dokumentit on ostettuja, ja ne on saatavilla myös kaupallisista kanavista, ja halvemmalla. YLE toimii vastoin alkuperäistä kansaa sivistävää tarkoitustaan jemmaamalla arkistoissaan arvokkaita kotimaisia ohjelmia ja dokumentteja.

Vaadin, että YLE lakkautetaan ja sen arkistot ladataan YouTubeen. Lisäksi pitää perustaa propagandaministerin virka, joka hoitaa hallituksen tiedottamisen kaupallisille kanaville.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset