Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Näkökulma: Mitä ex-ministeri Lindén teki asekauppiaan mukana Ugandassa

  • kuva: wikimedia commons / soppakanuuna
    kuva: wikimedia commons / soppakanuuna

Suomalainen liikemies menehtyi Ugandan Kampalassa viime viikolla. Tämän hetkisten tietojen mukaan mies kuoli sairauskohtaukseen, mutta henkirikoksen mahdollisuuttakaan ei ole voitu sulkea pois.

Poliisin tekemässä esitutkinnassa on Ylen mukaan selvinnyt, että suomalaismies esitti Ugandaan saapuessaan lentokenttäviranomaisille väärennetyn kutsukirjeen.

Lehtitietojen mukaan miehen matkaseurueeseen kuulunut entinen kulttuuri- ja viestintäministeri Suvi Lindén on vahvistanut kuolemantapauksen. Iltalehden tietojen mukaan kaksikko oli tehnyt yhteistyötä pitkän aikaa.

Lindén ei ole kommentoinut kuolemaa tai matkan tarkoitusta sen tarkemmin, mutta hän on ilmaissut syvän osanottonsa menehtyneen miehen perheen suruun.

Ylen tietojen mukaan menehtynyt mies oli Ugandassa markkinoimassa puolustusteknologiaa valmistavan Patrian tuotteita maan puolustusvoimille. Patria myönsi maanantaina, että Patria Land -liiketoiminta on antanut hänelle luvan markkinoida Patrian aseita Ugandassa.

Kuollut mies toimi pienessä liikkeenjohdon konsultointia tarjoavassa yrityksessä. Hän on ollut mukana myös useissa muissa yrityksissä, joista kaksi tarjoaa turvallisuus- ja vartiointipalveluja.

Juuri nyt kiinnostavinta kuitenkin on, mitä jättieläkettä nauttiva kokoomuksen ex-ministeri Suvi Lindén teki Ugandassa Patrian asekauppiaan kanssa?

YK:n laajakaistakomission korkean tason jäsenenä pörräävä entinen ministeri kutsui miestä liikekumppanikseen, mutta hän ei sanonut minkälaista liiketoimintaa heidän välillään oikein oli. 

Lindén vie kehitysmaihin YK:n nimissä laajakaistoja, kun taas siellä menehtynyt mies oli kauppaamassa Patrian aseita. 

Entä oliko entinen ministeri tietoinen siitä, että hänen seurueeseen kuuluneen miehen rajalla esittämä kutsukirje oli ilmeisesti väärennetty? Tai näin paikalliset viranomaiset ainakin ovat kertoneet.

En näe tässä nyt lainkaan yhteyttä. 

 

Lähde: Yle Uutiset - Suomalaismies kuoli epäselvissä oloissa Ugandassa

– mies markkinoi maassa Patrian aseita

 

Syvimmät osanottoni menehtyneen suomalaismiehen omaisille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ehkä Patria on laajentamassa myös informaatiosodankäyntivälineisiin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tai sitten Ugandassa laajakaistan kytkykauppaan kuuluu pari miehistönkujetusvaunua hallinnolle? ;-)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hankala tietää, mutta aikoinaan eräs toimittajaystävättäreni Oulussa tiesi kertoa, että Lindén oli tuttu näky Vaakuna-yökerhossa paikallisten patruunojen kanssa. Hotellihuoneessa sitten käytiin sopimassa Suvin nousua kokoomuksen vaikuttajaksi.

Ei siis mitenkään erikoista, että Suvi on ollut mukana tällä matkalla ja hotellihuone taas näyttelee pääosaa. Kuviot ovat samanlaisia. Ei tämä edesmennyt henkilö virallisesti edustanut Patriaa, mutta näin näitä liikesuhteita hoidetaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tämäkin on mielenkiintoista.

"Tiedottaja kertoo, että poliisi löysi huumeita kuolinpaikalta, länsimaisten suosiman Pearl of Africa -hotellin huoneesta. Ei ole vielä tiedossa, onko huumeita käytetty tai kuka niitä on hotellihuoneeseen tuonut."

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Todella merkillinen tapaus. Uutiset muistuttavat tänä päivänä yhä enemmän rikosromaaneja. Meininki kuin Remeksen dekkareissa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pelattiinko Ugandassa golffia?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Varmaan hän oli jonkinlaisessa avustavassa roolissa kyseiselle konsultille. En pidä tätä kovin mielenkiintoisena kysymyksenä. Hänhän on eläkkeellä ja vapaa tekemään mitä haluaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Suomalaisten maksamalla sopeutumiseläkkeellä ja samalla omistajana konsulttifirmassa sekä YK:n luottamustehtävässä kehitysmaihin nettiä touhuavan laajakaistakomission jäsenenä - työtön vuodesta 2011 lähtien.

Ymmärrän tietysti, että juuri nyt Suomessa on hankala työllisyystilanne. Joka tapauksessa, käsittääkseni Lindén ei ole mukana Patrian asebisneksissä, ellei häntä sitten ole palkattu oman osaamisalueensa ulkopuolelle konsulttina. ö

Niin ja kyllä toivoisi vähän enemmän kiinnostavan. Lindénin sopeutumiseläke on kuitenki noin 5 800 euroa kuukaudessa.

IL se taisikin uutisoida tuossa viime vuoden lopulla, että Tanja Karpelan ja Suvi Lindénin sopeutumiseläkkeiden laskennallinen arvo on 1,1 miljoonaa euroa, mikä vastaa 2 000 euroa kuukaudessa ansaitsevan siivoojan 44 vuoden palkkaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ex-ministeri Suvi Lindén johtaa tulosta tekevää yritystään palkatta – ja nauttii sopeutumiseläkettä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ex-ministeri-su...

"Lindénin konsulttiyrityksen Pearlconin liikevaihto oli viime vuonna 53 000 euroa, kun se oli vuotta aikaisemmin 20 500 euroa. Yrityksen liikevaihto kasvoi vuodessa peräti 160 prosenttia. Liikevaihdon kasvun myötä Lindénin yrityksen tulos kolminkertaistui 4 800 eurosta 16 000 euroon."

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201710032200433...

Yritin tuossa hakea tietoa siitä, montako henkilöä Pearlcon työllistää. Ilmeisesti pelkästään Lindénin itsensä. Hän tosin ei nosta palkkaa lainkaan. Eläkkeellä on kiva touhuta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Ei me kaikki hyväksytä sitä että suomalaiset myyvät aseita Afrikkaan, oli kauppoja hieromassa kuka tahansa. Uganda on köyhä maa.

Kyllä meidän pitäisi elantomme hankkia muilla keinoilla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt näemme, mitä meidän veronmaksajien rahoilla tehdän. Asekauppaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #11

Miten niin "veronmaksajien rahoilla"?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Siis ihan oikeasti, kenelle tämä asia nyt kuuluu? Suomen veronmaksajien maksamaa sopeutumiseläkettä nauttiva ex-ministeri Suvi Lindén asekauppiaan kanssa Ugandassa. Mielestäni tämä on skandaali, joka on selvitettävä perinpohjin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Saapa nähdä vaietaanko ao. Lindenin seikkallu ja kuinka nopeasti. Tämän casen on varmasti vaikutusvaltaista väkeä. Voi olla, että median kiinnostus lopahtaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mielenkiintoista tosiaan, että kokoomuslainen ex-ministeri asekaupoissa mukana. Siis ihan oikeasti. Pitää vissiin alkaa tätäkin asiaa tonkimaan.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Paikallinen lehti väittää Teräsvuoren matkustaneen maahan väärennetyllä selvityslomakkeella? (tai kutsulla?) :

https://www.newvision.co.ug/new_vision/news/147084...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #15

Murha.infolta löytyi tämmöinen: "Mitä tulee tuohon Linden ja Patria kuvioihin. Hollantilainen sijoitusyhtiö NxtVn osti taannoin Ilmavoimien entisen teknillisen koulun Jämsän Hallista. Suvi Linden istuu NxtVn Jämsä Oy:n ja NxtVn Finlandin hallituksessa, NxtVn Jämsä Oy:n jäsenistö

Ali A A Alzaben puheenjohtaja
Akram Emil Farag varsinainen jäsen
Alhamd Alkhayat varsinainen jäsen
Khaled Naguib Zaky Sedrak varsinainen jäsen
Nicholas John Fortune varsinainen jäsen
Seppo Emil Linden varsinainen jäsen
Suvi Helmi Tellervo Lindén varsinainen jäsen

Alunperin alueelle povattiin datapuistoa, mutta mitään ei ole tapahtunut. Patrian Hallin tehdas sijaitsee liki varuskunnan naapurissa ja teki tiivistä yhteistyötä silloisen Ilmavoimien teknillisen koulun kanssa. Nykyisinkin entisen varuskunnan lentokenttä on puolustusvoimien ja etenkin Patrian käytössä."
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=20&t...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #15

Ylekin kirjoitti tuosta. Jutun tiimoilta liikkuu nyt aivan valtavasti huhuja, joten suosittelen olemaan hienotunteinen ihan hänen lapsiaan ja läheisiään ajatellen. Kamala juttu tämä. Tuo kutsukirjehomma ei niinkään, mutta ne muut jutut, mitä somessa ja blogeissa velloo. Suomi24:ssäkin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #19

Eiköhän nyt olisikin tutkivan journalismin aikaa ottaa selvää, mikä tämä matkan tarkoitus oikeasti oli ja Lindénin osuus siinä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #20

Uskon Ylen toimittajien kyllä kyselleen. Lindén on toistaiseksi vielä vaitonainen. Enkä minä nyt sillä tavoin ihmettele, jos oli pitkäaikainen liikekumppani kyseessä. Tuntuuhan se toisen kuolema. Toivottavasti tätä kuviota kuitenkin avataan myöhemmin. Tällä hetkellä vaikuttaa aivan liian epämääräiseltä, noh, kaikki. Mikäli tuo Ugandan viranomaisten maininta siitä, että maahan olisi tultu väärennetyllä kutsukirjeellä pitää paikkansa, niin menee kyllä todella epäilyttäväksi touhu. Onko uhri sepitellyt Patrialle ja Ugandan viranomaisille, vai Ugandan viranomaiset medialle?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #22

Ehkä pientä pintaraapaisua on tehty, mutta kunnolla asian taustoittamista ei varmasti. Lindénillä taitaa vieläkin olla vahvat vaikuttajat taustajoukoissa.

Kuten kerroin tuosta rakkaussuhteessa ennen Mehtälän ja Lindénin avioliittoa olleesta naisesta, niin hänen elämänsä pyrittiin tuhoamaan, vaikkei hän mitään väärää tehnyt, paitsi että Mehtälä rakasti tätä naista. Itse en ole tuo nainen, mutta erittäin läheltä liippaa. Tiedän siis, että Lindén on täysin eri ihminen, mitä naistenlehdistä saamme lukea.

Matkalla on ollut selkeä tarkoitus ja tottakai sitä Patrian puolelta peitellään, koska ei haluta julkisuuteen sitä, että Suomi on mukana asevarustelussa toimittamalla aseita kriisialueille.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry Vastaus kommenttiin #20

On yleistynyt tämä ns. kanadalainen kaivostoiminta, akkujen tarpeet tietenkin!olisikohan yhteys mineraalien kartoitukseen, tämä liike on kongossakin toiminut, kaiketi. Nimestä päätellen jämsän kohdalla. http://www.fortuneminerals.com/assets/nico/nico-lo...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minusta ei kuulosta sen kummemalta kuin että joukko mzunguja on reissannut Ugandassa kukin hääräämässä mitä bisneksiä nyt häärääkin. Näillä tiedoilla ei ole vielä mitään ihmeellistä. Mutta jäädään seuraamaan toki.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hieman ihmetyttää myös tuo YLE:n jutun pointti, jonka mukaan Ugandaan ei ole vireillä asevientilupia. Kaverini, joka on perehtynyt aiheeseen, totesi tuossa, että asekaupat ovat yleensä aika pitkälle valmisteltuja ennen kuin lupia edes haetaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Outoa, ettei valeuutisten metsästäjä Petra aisti tässä uutisessa mitään hämärää! Ainoa selkeä fakta lienee se, että joku kuoli ja reissussa oli mukana kokoomuksen entinen kärkipoliitikko.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Useita kymmeniä Afrikan matkoja tehneenä voin sanoa, että Afrikassa kaikki on mahdollista ja siellä pitää olla erityisen varovainen, kun tällaisten bisneksien teossa liikutaan. Vähän vaikuttaa siltä, että matkajärjestelyitä ei ole tehty kunnolla ja siihen liittyviä paikallisia olosuhteita ole tunnettu myöskään hyvin. Jos Afrikassa eksyy väärään seuraan, niin seuraukset voivat olla pahimmassa tapauksessa juuri se, mitä tälle liikemiehelle tapahtui, vaikka tässä tapauksessa kuolemaan olisikin ollut loppujen lopuksi syynä sairaskohtaus. Hämärältä tapaukselta kuitenkin vaikuttaa. Tuskinpa tästä kovin paljon enää julkisuuteen uutisoidaan, koska kuoleman syyn selvittämiseen liittyvät asiat ovat salassapidettäviä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Täsmennetään Vesa sen verran, että ne ovat salassa pidettäviä ainoastaan Suomessa, jossa on olemassa laki kuolemansyyn tutkinnasta.

Paikallisia murteita osaava voisi varmastikin soittaa Kampalaan ja saada tiedot muutamalla dollarilla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Niin Afrikassa on kaikki mahdollista ja lahjomalla saattaa saada melkein mitä vain.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ikosen antaman linkin perusteella , taitaa paikallisen lehden reportterin äidinkielen ilmaisuformaatti olla painetussa tekstissä olla joukko pieniä risuja tai luunkappaleita, Petteri vääntyy Pateeriksi jne. Fake news?

Toinen kummallisuus, jos mies pidätetään jo lentokentällä matkustusdokumenttien takia, tuskin on seuraavana päivänä "vetämässä" huumeita hotellihuoneessa. Vapautumiseen olisi tarvittu suomalainen karhuryhmä Patrian "reteleissä" kuten Aminin aikaan israelilaiset tekivät.

Martin blogi on hyvin linjassa sosiaalidemokraattiseen feministiseen ulkopolitiikkaan a la Haatainen. Kaikki hankkeet sotilastuotteiden menekin edistämiseksi on moitittavaa, ei lupaa missään tapauksessa. Ei Natoa eikä mitään vastaavaa tai sitten jos on kriisi päällä. Sitten voidaan kansalta kysyä tai työryhmä perustaa.

Kirsikaksi kakkuun sopii seuraava: A-Talkissa Kiuru ja Effin joku toimija keskustelivat tiedustelulainsäädännöstä Pelttarin ja Häkkäsen kanssa. Puolustusvoimatkaan eivät muka tarvitse oikeuksia tiedustelun ulottamiseksi ulkomaihin. Joku helvetin yksityisyys on muka vaarassa massaseurannan vuoksi, jos ei Suomessa niin ainakin kohdemaassa (Effin tyypin mukaan). Ihmettlin Häkkäsen ja Pelttarin pidättyvyyttä, kun yritti rautalankaa vääntää kahdelle ymmärtämättömälle.

ps Yksi kommentoija moitti SDP:tä eräässä blogissa (Iltalehti, Malin). Sosiaalidemokraatit voivat muuttaa nimensä sosiaalidreamereiksi, mikä on enemmän kuvaava nimitys tälle Halosen opetuslasten turhalle joukolle. , mikä-lause on minun oma kyhäelmä, ei alussa mainitun kommentoijan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En nyt muuhun puutu, mutta tähän "Martin blogi on hyvin linjassa sosiaalidemokraattiseen feministiseen ulkopolitiikkaan a la Haatainen. Kaikki hankkeet sotilastuotteiden menekin edistämiseksi on moitittavaa, ei lupaa missään tapauksessa.", että mistä ihmeestä tuon revit.

Minä käsitin, että Asikainen ihmetteli, että miksi Suvi Lindén oli mukana tuolla yhden henkilön kuolemaan johtaneella matkalla. Jos kysymys oli Patrian asekaupoista, kuten vahvasti näyttää, niin eikö tästä asiasta sitten saisi julkisesti keskustella. Varsinkin kun mukana on ollut sopeutumiseläkettä nauttiva ex-ministeri?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Suomessa ei kukaan luovu saavutetuista eduista. Niin duunarit kuin pomotkin pitävät kiinni eduistaan, joita ei ole laittomasti heille annettu. Pekkaspäivät, sopeutumiseläkkeet yms .. onhan näitä. Helvetin köyhä Halonenkin nosti äläkän kun Niinistö meinasi leikata vai oliko se jäädyttää presidentinpalkkatason huonona taloudellisena aikana. Leikkaus olisi vaikuttanut Halosen eläkkeen kehittymiseen jonkin ihmejärjestelyn, joita tuntuu olevan näiden pomojen ansiokehityksessä, tulevaisuudessa, jokin indeksi tms.

Eihän sitä tiedä, Patria olikin kauppaamassa modifoitua ajoneuvoa turvalliseen vedenkuljetukseen lähteeltä kylään, ei vaaraa naisille ja lapsille, jotka joutuvat huolehtimaan näistä puuhista miesten joristessa kylän torilla jostakin...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko Martti sinusta ok että blogissasi levitellään jotain juttuja Suvi Lindenin jostain ihmissuhdekuvioista joskus vuonna iltalypsy.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ei ole pelkästään ihmissuhdekuviosta kysymys, vaan erittäin vakavasta tämän naisen henkilöön kohdistuneesta alistamisesta ja kiusaamisesta työpaikkallaan ja muutenkin. Toivottavasti tämä nainen jaksaisi nyt tulla julkisuuteen asian kanssa. Kysymys on siis Lindénin tavasta toimia, joten en yllättynyt laisinkaan, että hän oli tällä kuolemaan johtaneella asemyyntireissulla mukana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Blogin tarkoitus ja aihe ei kai ole levittää ja tuoda ilmi Lindenistä kaikki negatiivinen. Mielestäni blogisti halusi, niinkuin moni muukin, selvitystä siitä millä asialla oltiin ja mitä kuviota kuolemantapaukseen liittyy.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Täällä on Suvi Lindeninikin matkan tarkoituksesta, mutta myös Terävuoren toimista hotellissaan. Lindeniltä oli kysytty ja hän kertoi, vaikka ei Suomessa puhukaan mitään.
https://www.newvision.co.ug/new_vision/news/147110...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Uganda du fria….”

Ei ole Uganda enää kansallislaulunsa väärti ;)

Pasi Karlsson

Liikemies oli myös Kokoomuslainen, kokkareilla on tainnut mennä sekaisin sote-lobbaus - sota-lobbauksen kanssa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Patria oli tässä valitettavassa tapauksessa vain sivujuonne. Siinä on turhan takia tehty kärpäsestä härkänen.

Itse en olisi Patrian tj:na mennyt televisioon syyllinen ilme naamallani. Näkemykseni on, että Patria (tai sen myyntipäällikkö) lähti kokeilemaan kepillä jäätä. Ei Patria eikä Teräsvuorikaan ollut sitoutunut mihinkään. Jos Patria olisi saanut matkalta ilmaiseksi jotain markkinatietoutta, niin se olisi ollut kaikki plussaa.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Taidanpa mennä ostamaan 7 -lehden. Sieltä saa varmaan täydentävää tietoa tähän keskusteluun.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

In the letter dated January 31st 2018, Tomas indicates in part, “we would appreciate to come and present the following services. Our company TTCG Finland ltd is one of the main consultants to represent several European Companies in industries of defense, military training, cyber security including monitoring systems, media control and cover, tracking systems controlled by government, dark web solutions, surveillance software, mining and construction industry. I will travel to Uganda personally with our ex-communication minister Suvi Linden,” the letter reads in part.

On February 2nd, 2018 a letter purportedly written by Col Bagyenda in response to the one written by Toumas welcoming him to Uganda reads in part, “in reference to your request to come to Uganda, for presentation with your former Communication Minister Suvi Linden. We hereby confirm and invite Tuomas Teräsvuor passport No. 2234761 officially.”

https://www.newvision.co.ug/new_vision/news/147110...

http://hautakangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250945...

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

IS hetki sitten;

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005568111.html

Kampalan poliisi IS:lle: Suomalaisen liikemiehen kuoleman tutkintalinja muuttui – ”Nyt tutkitaan murhaa”

Kuolinsyyn tutkinta muuttui henkirikoksen tutkinnaksi.

Suomalaisen Ugandassa kuolleen liikemiehen kuolemaa tutkitaan nyt murhana.

Kampalan poliisin tiedottaja Lucas Owoyesiguire vahvistaa asian Ilta-Sanomille.

– Nyt tutkitaan murhaa, Owoyesiguire sanoo.

Asiasta tiedottaminen on hänen mukaansa siirtynyt Ugandan poliisille.

*

Tapausta on nyt sitten puitu jo Ugandan parlamentissa.
Näin meitä valistaa siis Ilta-Sanomat, hetki sitten. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005568002.html

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Juttu saa yhä kummallisempia piirteitä:

Patrian mukaan ”yksittäinen myynti-päällikkö” myönsi Ugandassa kuolleelle suomalais¬miehelle luvan markkinoida aseita – HS:n näkemässä kirjeessä allekirjoittaja onkin Patrian johtaja
Ugandassa kuollut suomalainen liikemies sai Patrian johtajalta valtuutuksen markkinoida yhtiön tuotteita Afrikassa. HS:n näkemän valtuutuskirjeen on allekirjoittanut ja leimannut Markku Koivisto, joka toimii johtajana Patrian taisteluajoneuvoja myyvässä Land-toiminnassa.
HS 15.2.2018 klo 14:06
https://www.hs.fi/talous/art-2000005567937.html

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hesarin toimittaja ei ymmärrä, miten kansainvälinen bisnes toimii. Tottakai kirjeeseen ja käyntikorttiin painetaan mahdollisimman komea titteli, koska se on ovenaukaisija. Kyseinen kirjehän oli osoitettu Mosambikin hallinnolle!

"Koivisto on esimerkiksi esitellyt Patrian tuotteita viime vuonna Bulgariassa ja Romaniassa." Eli "vice president" onkin myyntimies.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

No nyt sitä hämäryyttä alkaa tihkua. Mulla on eräs perheenjäsen parhaillaan Ugandassa hommissa. Kertoi että lööpit kirkuvat sielläkin kuollutta suomalaista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Uganda-mysteeri: Suvi Lindén ei olekaan YK-lähettiläs kuten hän väittää – "Lindénillä ei ole enää virallista roolia"
YK:n laajakaistakomissio kertoo Ylelle, ettei se tiennyt entisen kokoomusministerin Lindénin kohun nostaneesta matkasta Ugandaan. Lindén on komission vapaaehtoinen edustaja, mutta virallista asemaa hänellä ei ole.

https://yle.fi/uutiset/3-10076175

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Facebook-seinällään Suvi Lindén esiintyy edelleen erityislähettiläänä.

"Special Advocate to Broadband Commission for Sustainable Development"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset