Hyvää matkaa, Niklas Herlin – Me jäimme kaikki sinulle velkaa

Eilen juhlimme Uuden Suomen kymmenvuotista taivalta ja muistelimme kaikkia niitä hyviä hetkiä, mitä Uuden Suomen Puheenvuoro on meille sen käytäjille tarjonnut.

Tämä päivä alkoi huomattavasti synkemmissä merkeissä, kun Alma Media ilmoitti Uuden Suomen yhtenä isänä pidetyn, ja verkkosivun vuonna 2007 avanneen Niklas Herlinin (s. 1963) menehtyneen äkilliseen sairauskohtaukseen. 

Koneen omistajasukuun kuulunut Niklas oli monella tapaa kokoaan suurempi mies. Monen mielestä hän oli vielä isäänsäkin suurempi. Me kaikki US:n Puheenvuoroon kirjoittavat harrastekynäilijät jäimme hänelle monella tapaa velkaa. Siksi kiitän paljosta.

En varsinaisesti tuntenut Herliniä, mutta tapasin hänet kerran eräässä helsinkiläisessä kapakassa. Tämä tapahtui kauan ennen kuin olin kirjoittanut ensimmäistäkään blogiani.

En minä tiennyt kuka hän oli tai mitä hän teki, mutta kohtaaminen on siitä huolimatta jäänyt mieleen. Persoonallinen ja äärimmäisen mukava henkilö. Älykäskin.

Eräs tuttavani sanoi hänen olleen varakas ennen kaikkea ajatuksiltaan, sillä mikään muu hänessä ei korostunut ulospäin. Piti muuten monelta osin paikkansa.

Vaikka Herlinin liian aikainen lähtö jättääkin valtavan tyhjiön suomalaiseen media- ja kustannuskenttään, niin vielä suuremman tyhjiön se tulee jättämään hänet tunteneiden ihmisten sydämiin.

Syvimmät osanottoni Uuden Suomen toimitukselle ja kaikille Herlinin läheisille.

Puheenvuoron lippu on ainakin omalta osaltani tänään puolitangossa.

Pidetään se siellä koko viikon.

masik
Sitoutumaton Helsinki

Kolarista ponnistanut puuhamies. Mielipiteet ovat omiani, eivätkä ne edusta organisaatioita, joissa toimin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu