Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Samperin tunarit.

  • kuva: tuntematon / edit: martti asikainen
    kuva: tuntematon / edit: martti asikainen

Sosiaali- ja terveyspalveluita yksityistetään täyttä häkää, vaikka jokainen asiantuntijalausunto viittaa siihen, että paljoa pahemmin ei maa enää itseään voisi polveen ampua. Rautatieyhtiöstä puhumattakaan.

Helsingin huumepoliisin päällikkö paljastuu kylän kovimmaksi gangsteriksi, jonka jälkiä Suomen vaikutusvaltaisimmat poliisijohtajat ovat tietämättään peitelleet jo vuosikausien ajan. Entistä poliisijohtoa epäillään virkarikoksista, johon maamme sisäministeri totesi, että ne eivät ole kunniaksi kenellekään.

Korkein hallinto-oikeus määrää eduskunnan vieraslistat julkisiksi, jonka seurauksena eduskunnan hallintojohtaja päättää- silputa jokaisen vieraslistan työpäivänsä päätteeksi. Tiedot ehtivät olla vuosikausia säilyttämisen arvoisia, mutta kuin taikaiskusta ne muuttuivat hyödyttömiksi henkilörekistereiksi.

Verohallinto ohjeistaa työntekijöitään sulkemaan kokonaan silmänsä alle 30 000 euron pimeiltä lahjoituksilta, koska ne voivat mahdollisesti olla virheellisiä. Poliisia asialla ei ainakaan tule missään nimessä vaivata, vaikka lain mukaan verottomana lahjana saa antaa korkeintaan 5 000 euroa kolmessa vuodessa.

Suomen entinen sosiaali- ja terveysministeri ja yksi sote-uudistuksen pääarkkitehdeista loikkaa terveyspalveluita tuottavan yhtiön palvelukseen, ja valtiovarainministerin lähin avustaja lähtee samalla ovenavauksella.

Tasavallan pääministeri puolestaan purkaa pahaa oloaan hänestä kirjoittaneelle toimittajalle, jota kiinnosti pääministerin mahdollinen jääviys omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä.

Liikenne- ja viestintäministeri vesittää vuosia jatkuneiden ja miljoonia euroja maksaneiden, epäasiallisten johdannaiskauppojen tutkinnan valtion omistamassa yrityksessä.

Suomen eduskunnan alaisuudessa toimivan julkisen palvelun yleisradiotoimintaa harjoittavan viestintäyhtiön uutis- ja ajankohtaistoiminnasta vastaava päätoimittaja vihjailee, että se voisi irtautua Julkisen sanan neuvostosta. Julkisen sanan neuvoston sijaan hän irtautuikin tehtävistään ja lähti Oxfordin yliopistoon opettamaan 90 000 euron tilipussi taskussaan.

Nivalassa toiminut kanadalainen kaivoskonserni pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa, laittaa lapun ovelle ja sammuttaa valot perässään - ja jättää samalla jälkeensä saasteet ja useiden miljoonien eurojen laskun, jonka veronmaksajat joutuvat hoitamaan omasta pussistaan.

Suomalaiset laitetaan maksamaan myös Talvivaaran pilaamien vesistöjen kunnostuksen, koska vastuussa olevaa yhtiötä ei enää virallisesti ole olemassa. Talvivaaran tilalle on tullut valtion omistama Terrafame, jonka konsulttilistoilla miljonäärinäkin tutuksi tullut Pekka Perä ilmeisesti ainakin osittain on.

Finanssivalvonta teki viime vuonna yhteensä 2 tutkintapyyntöä poliisille, antoi 2 julkista varoitusta sekä 3 seuraamusmaksua ja 2 rikemaksua. Poliisissakin on ihmetelty useamman vuoden ajan sitä, miksi Fiva ei tarjoa heille enempää tutkittavaa. Tutkintapyynnöt voi vuosittain laskea yhden käden sormilla. 

Suomen hallituksessa istuu viisi ministeriä, joilla ei ole lainkaan puoluetta. Tai siis he eivät ole saaneet puolueen perustamiseen tarvittavia kannatuskortteja vieläkään kasaan. Tuoreimman mittauksen mukaan ministerien humpparyhmän kannatus olisi noin 1,6 prosenttia.

Sitä minä vain, että mitä helvettiä tässä maassa oikein tapahtuu?

Samperin tunarit.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tapahtuu sitä, että julkisuus on lisääntynyt asioista, joista aiemmin ei ole hiiskuttu mitään. Nimenomaan Kekkosen aikana piehtaroivat hyvävelikerhot kuin porsaat kaukalossaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kekkosen aikana tämä maa kuitenkin nostettiin suosta. En silti haikaile diktatuuriin. Kekkosta käytin lähinnä meemimielessä. Se on kyllä totta, että aikaisemmin tällaiset ovat jääneet pois julkisuudesta. Toisaalta eipä tuo julkisuus nykyäänkään mitään aikaan tunnu saavan. Siellä ne piehtaroivat edelleen, silmiemme edessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No ainakin Aarnio istuu vankilassa ja Perää vastaan on nostetty syytteitä, Sipilä ja Yle saivat ryöpyllisen sapiskaa niskoilleen ja henkilövaihdoksia on myös tehty, j.n.e.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #3

Kansa Perän jäljet siltikin siivoaa. Sipilän suunta ei muuttunut tippaakaan ja Aarnio istuu sentään linnassa. Katsotaan miten virkarikosepäilyjen käy.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Vähän off topic: siistitkö otsikkoa vapaaehtoisesti vai pakon edessä?

Pari vuotta sitten näet kun itse otsikoin muuten samoin, mutta alkuperäisellä kekkos-sitaatilla "saatanan tunarit", minut bannattiin täältä "kiroilun" takia.

Oli miten oli, öykkäröinti on oma asiansa, mutta poliittinen korrektius on perseestä – anteeksi, takamuksesta.

Mutta asiallisesti ottaen: kiitos hyvästä kirjoituksesta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ihan tietoisesti siistin hieman, kun jaan tämän tekstin omalla Facebook-seinälläni. Kiitos paljon. Tämähän on vain tällainen kooste viime vuosista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kekkosen kuuluisa alkuperäinen myllykirje julkistettiin mediassa sensuroituna siten, että siitä mainittiin sitaatti "onnettomat tunarit". Vasta myöhemmin suurelle yleisölle selvisi huhujen tihkuessa, että alkuperäinen ilmaisu oli hiukan voimakkaampi.

Tuo myllykirje on saanut ylenpalttisen paljon kohua aikaiseksi ja sitä muistellaan pian puolen vuosisadan ajan jälkeenkin, vaikka itse asia, josta se kirjoitettiin, oli aika triviaali ja mitätön. Kekkonenhan kiukutteli siinä, että Kymen läänin maaherranimityksen yhteydessä ei olisi pitänyt Huurtamon tukipiirien esittää julkisuudessa "painostusta", koska hän olisi saman nimityksen tehnyt oma-alotteisestikin.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Todellakin tuntuu siltä, että Suomesta on tullut Hölmölandia.

Olisiko käynyt niin, että matalat korot ovat pehmentäneet päättäjien päät?

Ts. on niin helppo vain jatkaa velkaantumista ja jättää kovat päätökset tekemättä. Suomihan saa tällähetkellä lainaa ilmaiseksi.

Itse oletan Suomen ajautuvan kriisiin lähivuosina: rakenteelliset uudistukset ovat tekemättä, noususuhdanteesta huolimatta velkaannutaan ja lisäksi seuraavassa taantumassa eurokriisi tulee tekemään paluun.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olen katsonut samaan kristallipalloon. Toivon silti olevani yliskeptinen ja väärässä. Aika näyttää.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Joo, olisi kyllä kiva olla väärässä.

Välillä jopa miettii, että onko itsellä silmälaseissa vikaa tai pää pehmennyt kun on täysin eri tilanneananalyysi poliittisen eliitin kanssa.

En kuitenkaan usko, että voin niin pahasti haksahtaa, sillä olen seurannut taloutta ja politiikkaa koko ikäni.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ennakoin että seuraavassa eurokriisissä yhteisvaluutalle käy kalpaten. Niinkuin avioliitot, jonka osapuolet vakuuttelevat pontevasti liittonsa onnellisuutta, hajoavat yleensä ennen pitkää, käy myös eurolle – sen puolesta propagointihan alkaa saavuttaa jo hysteerisen tilan myötäkarvamediassa siitä huolimatta että puolueettomat taloustutkijat ovat lähes yksimielisiä eurokokeilun katastrofaalisesta epäonnistumisesta.

Siinä kohtaa myös EU natisee liitoksissaan, ja onnellisessa tilanteessa se kääntää kurssiaan noin 180 astetta ja alkaa noudattaa niitä periaatteita, joilla esim. Suomi propagoitiin mukaan: kansojen välistä yhteistoimintaa eikä suinkaan nyt toteutunutta liikepankkien ja suuryhtiöiden sanelemaa taloustotalitarismia, joka suuntautuu suoraan kansojaan vastaan.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Täysin sama tilannekuva Markin kanssa.

Nykymuotoinen euro syntyi poliitikkojen vastuuttomuuden tuloksena ja samasta syystä se myös tuhoutuu.

Ennakoin seuraavan taantuman/laman olevan kohtalokas eurolle, sillä kaikki rahaelvytys- ja velkaantumisvara on jo syöty.

Esim. miten korkoja lasketaan kun ne on jo nollassa? Lisäksi EKP:lla on jo n. 20% euromaiden valtionvelasta piikissään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset