Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Hallituksen silmänkääntötemppu - Budjettiesityksestä lähes mahdotonta valittaa

  • kuva: valtioneuvoston kanslia
    kuva: valtioneuvoston kanslia

Torstaina pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus vyöryi esiin tuoreen budjettiesityksensä kanssa. Halllituksen mukaan kenenkään verotus ei tule kiristymään. Tuoreessa budjettiesityksessä kaavaillaan satsauksia ennen kaikkea nuoriin työttömiin ja lapsiperheisiin.

Hallitus on ilmoittanut mm. alentavansa varhaiskasvatusmaksuja ensi vuoden alusta lähtien 70 miljoonalla eurolla niin, että alennukset kohdistuvat pääsääntöisesti pieni- ja keskituloisiin.

Tämän lisäksi hallitus tarjoaa kädenojennusta työttömille, sillä tulevaisuudessa työttömyysturvan käyttö sallitaan kuuden kuukauden päätoimiseen opiskeluun. Runsaasti keskustelua herättäneen solidaarisuusveron alaraja tullaan kokoomuksen mielipiteistä huolimatta säilyttämään entisellä tasolla. 

MUITA KESKEISIÄ KOHTIA budjettiesityksessä oli muun muassa alkoholiverotuksen kiristäminen sadalla miljoonalla eurolla, yritystukien uudistus parlamentaarisen työryhmän avulla, perhevapaauudistuksen käynnistys sekä koulutuksesta aikaisemmin leikattujen rahojen palauttaminen.

Myös takuueläkettä ja vähimmäisetuuksia nostetaan sekä sairauspäivärahaa, vanhempainpäivärahaa, kuntoutusrahaa ja erityishoitorahaa korotetaan. Sisäiseen turvallisuuteen lisätään 17 miljoonaa euroa, ja kilpailukykysopimuksen vaikutuksia kompensoidaan yhteensä 270 miljoonan verokevennyksellä. Maahanmuuttajien kotouttamiseen puolestaan on varattu noin puoli miljardia.

Hallituksen on helppo paukutella henkseleitään, sillä edes oppositio ei voi valittaa tällaisesta budjetista, kun talouden tunnusluvutkin vaikuttaisivat pitkästä aikaa menevän oikeaan suuntaan. 

Parina edeltävänä vuonna toteutettiin niin kivuliaita leikkauksia, että eipä se ollut enää temppu eikä mikään korvamerkitä koulutukseen hieman lisärahoitusta ja helpottaa pieni- ja keskituloisten elämää, sillä tässähän on maakuntavaalitkin tulossa.

Jokainen kolmesta (tai kahdesta) hallituspuolueesta ilmoitti jo etukäteen saaneensa omia tavoitteitaan läpi ja myös heikompiosaisille on puolueiden mukaan tulossa paljon parannuksia. Yle Uutiset kirjoittikin nasevasti, että "olipa lopputulos mikä hyvänsä, niin kaikki ovat omasta mielestään voittajia". Hallitus ennen kaikkea.

Henkilökohtaisesti minä tosin toivoin, että hallitus olisi kiinnittänyt enemmän huomiota haitallisiksikin todettuihin valtion maksamiin yritystukiin, sillä tällainen uudistus parlamentaarisen työryhmän avulla kuulostaa lähinnä siltä, että uudistusta ei tulla tekemään lainkaan.

Eipä se korppi korpin silmää tälläkään kertaa nokkinut.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Mutta taktisesti hyvä veto joka voi saada suomalaiset entistä toiveikkaammaksi tulevaisuuden suhteen. Sillä voisi olla jopa positiivisia vaikutuksia.

Kulutusmenoja ei tosin mielestäni olisi pitänyt lisätä ennenkuin ihan oikeasti velkaantuminen on loppunut. Kestävä ja pieni talouskasvu on parempi kuin epävakaa ja iso.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ilmeisesti hallitus vain lainasi rahaa koulutuksesta. Nyt se annetaan ainakin osittain takaisin, kun kerta maakuntavaalitkin ovat edessä. Taktisesti erittäin hyvä veto.

Tuota viinaa minä olen vähän miettinyt, kun Suomessahan alkoholi on niin pirun halpaa, että jengi lähtee Latviasta saakka sitä hakemaan. Jokohan tässä kohta liikutaan Lafferin käyrällä?

Täytyy silti sanoa, että ennemmin sitä viinaveroa nostaa kuin vaikkapa elintarvikkeiden arvonlisäveroa tai palkan verotusta.

Pekka Pylkkönen

Ei ole yksinkertainen asia tuo viina. Mutta alle 15€ kossupullo on kyllä hintansa väärti. Ja näin tupakoitsijana oluen maullakaan ei ole niin väliä. Halvin keppana ja appelsiinit maistuvat ihan samalle, eli ei millekään.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä minä oluesta tykkään. Tupakoitsijanakin. Tiukkoihin viinoihin en ole koskenut aikoihin. Muutin tuossa pari viikkoa sitten takaisin Suomeen. Täällä Helsingissä ei kyllä näytä tuosta viinasta monellakaan pulaa olevan. Sellaiset on ajat ankeat.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Niin, ja lapsethan eivät vielä voi valittaa eikä heidän kurjuutensa tulevaisuudessa näy vielä meidän hävyttömien päättäjiemme päätöksissä riittävän konkreettisesti, jotta vanhemmat osaisivat olla riittävän huolissaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On vaikea nähdä mitä kokoomus katsoo voittaneensa.

Ravintoloiden anniskelu-ALV ei alentunut, keskituloisten raippaveroa ei poistettu tai alarajaa korotettu, muidenkaan tulovero ei kevene, tupakka- ja pottoainevero nousee, maahanmuuttoa kiristetään ...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kokoomus voittaa aina. Sitä vain on toisinaan hyvin vaikea hahmottaa, että millä tavoin ja missä yhteyksissä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielestäni tässä budjetissa ei näy kokoomuksen sormenjälkeä lainkaan. Ainoastaan keskustan diktaattia maustettuna hiukan sinisillä jonkinlaiseksi lohdutukseksi ja kiitokseksi. Partiopoika Orpo lienee neuvotteluissa yhtä hymyilevä pehmeä nallekarhu kuin TV-kuvissakin. Kaikki kelpaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #5

Kokoomuksen etu voi liittyä mahdollisesti vielä pöytälaatikossa oleviin juttuihin, kuten esimerkiksi sote-uudistus sekä tähän "parlamentaariseen uudistukseen" yritystuista. Täytyy myös muistaa, että kokoomus sai jo lävitse uudistuksen hallintarekisterilaista. Se tuskin oli tuossa hallituksessa aivan ilmainen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #7

Kokoomuksen kannatus on ollut vakaalla hyvällä tasolla siksi, että se on selkeimmin ajamassa koulutettujen urbaanien markkinatalouteen uskovien fiksujen peruskansalaisten etuja.

Mutta ei sekään aivan ilman lobbausluurankoja kaapissaan asustele. Mainitsit tuossa ylempänä soteuudistuksen ja hallintarekisterit.

Ensiksi mainitun kohdalla kokoomus on kyllä liian yksikantaisesti ajanut valinnan vapautta jättäen kertomatta kokonaan paljonko se meille tulee maksamaan. Suomen oligopolistisilla yksityisterveydenhoitomarkkinoilla rajoituksitta toteutettavasta "valinnan vapaudesta" seuraisi muutamien päätoimijoiden rajoittamaton vapaus hinnoitella palvelunsa kuinka lystää, koska "valtio" maksaa. Samoin diagnooseissa tehtäisiin kaikki mahdolliset kalliit testit a:sta O:hon siitä riippumatta tarvittaisiinko niitä vai ei. Se olisi sitä "raha seuraa potilasta" -meininkiä, jonka iskulauseen ovat juuri Mehiläisen ja Terveystalon y.m. lobbarit opettaneet.

Hallintarekisteriasiassa puolestaan olisi myös pitänyt pitää vähemmän tiukkaa linjaa ja melua, koska kyseessä on asia, joka on niin kaukana tavantallaajan arjesta, ettei juuri kauempana voisi olla.

Sen sijaan kokoomus olisi voinut pitää kiinni alkoholiveron alentamisesta ravintoloille ja vähintäänkin ennallaan pysymiseen muuallakin myytävästä alkoholista, tuloverojen selkeämmästä keventämisestä sekä progression loiventamisesta, mikä olisi toteutunut ainakin sen raippaveron kumoamisella. Nyt Orpo hymyssä suin kertoi TV-uutisissa, että "kyllähän meillä liian korkea progressio on, mutta ei sitä nyt vielä oikein saatu alennettua".

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki Vastaus kommenttiin #10

Juha, kokoomus voittaa aina kun valtio maksaa. Se heikennys on joka kerralla pieni askel kohti liittovaltiota ja pienten kuninkaiden paratiisia.

Hallintarekisteriasiassa tai missään muussakaan asiassa kokoomus ei aidosti ole kiinnostunut tavantallaajan tilanteesta, kunhan se ei ole liian hyvä tai on ainakin pois valtiolta, sillä täytyy aina muistaa että rikkaus on suhteellista. Siitä taas kerran aasinsiltaa massamaahanmuuttoon, eli kansan hajoitukseen, mikä puhtaasti palvelee pieniä kokoomuslaisia (joitain keskustalaisiakin) kuninkaita ja heidän sukujaan varmistamalla hajaannuksen ja sen tarjoaman aneemisuuden kansakunnan yhteishenkeen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #7

Hallintarekisterilain hyväksynnän yhteydessä vaaditun ponnen edistymisestä Suomen Kuvalehti muuten ertoi mielenkiintoisesti:

"Hieman yllättävää lausuntokierroksessa on se, ettei VM kysynyt asiasta lainkaan poliisilta ja syyttäjältä. Uusi laki tulee kuitenkin vaikuttamaan niiden työhön merkittävästi."
"Ministeriö perusteli asiaa Suomen Kuvalehdelle sillä, etteivät poliisi ja syyttäjä olisi mitään hyvää asiasta lausuneet. Verottajan lausunnolle VM on sen sijaan antanut lisäaikaa."

Aika rouhea perustelu ministeriöstä, onkohan virkamiehellä ollut huono päivä? :-)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuolla Facebookissa käytävissä keskusteluissa ollaan raivoissaan siitä, että tuo 15 euron kuukautinen korotus takuueläkkeisiin on lähinnä vitsi. Nyt mennään mielestäni vähän kaksilla rattailla, sillä kun viime vuonna laskettiin että indeksien jäädytys leikkaa lapsilisiä yhden lapsen perheissä eurolla kuukaudessa, niin kansa oli aivan ravoissaan. Nyt sitten 15 euron korotusta pidetään vitsinä.

Pekka Pylkkönen

Siinä myös iloisesti unohdetaan että koko takuueläke lanseerattiin 2011. Se nosti kansaneläkeläisen tuloja kerralla kolmanneksella-puolella. Mikähän väestönosa on ikinä nostanut yhtä paljon Suomessa tulojaan näin lyhyessä ajassa?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta.

Kepu,kok lehmäkauppa. Kepulle takuueläke,kok Kelamaksunpoisto.

Nythän kävi niin että kun kelamaksu poistettiin loppuikin rahat kansaneläkkeistä,jtka maksetaan verovaroista. Kepu keksi idean lanseerataan ihan uusi eläke "pienituloisille" eläkeläisille.Takuueläke.
lähde:
SKL
Eikä se ollutkaan tarkoitettu pientä työeläkettä saaville . Vain niille jotka maksavat pientä omaa eläkettä (jonka päälle saa 100% takuueläkkeen),tai kellä ei ole eläkettä ollenkaan .
Keitähän ne ovat?

Marko Parkkola
Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvä pointti kyllä. Yksi ei ole puolue niin lainkaan. Muokkasin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Se on hauska tämä suurten lukujen matematiikka. Jos vaikka koulutuspuolen asiat suhteuttaisi, niin yhtälö olisi jotakuinkin seuraava: mä otin tuossa sulta taannoin pari hunttia, mut saat nyt femman takas. Eiks tää ole sit ihan jees? ;-)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sillä tavoinhan se menee. Takuueläkkeistä napattiin kahdeksan euroa, nyt annetaan takaisin. Indeksi kuitenkin jäädytettiin ja asumistuista kai leikataan. Koulutuksesta vietiin hitosti ja nyt annetaan vähän takaisin. Good guy, hallitus. Seuraaviin vaaleihin ratsastetaan sitten tällä. Sipilä ja Orpo - auringonlaskun ratsastajat.

Tuossa jo vuosi sitten tätä ennustelin. Ensimmäiset kaksi vuotta kuritetaan köyhää kansaa niin rajusti, että tukka pölisee ja sitten aletaan löysäilemään kohti eduskuntavaaleja. Maakuntavaalit toimivat välietappina, jossa voidaan hyvin mitata, missä mennään. Keskustahan ne kotiin hoitaa. Vaalit. Toisaalta tämä on samaan aikaan paras hallitus, mitä meillä on ollut vuosikymmeniin. Mitä se kertoo Suomesta?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Takuueläke -15 20e nyt 15e=35e.
Työeläkkeistä indeksikorotus 4v pois.

A) Pientä työeläkettä saavan takuueläkettä vähentää
asumistuki
leskeneläke
toimeentulotuki
parisuhde
Käteen vajaa 600e/kk.

B) Mutta jos et tarvitse edm.tukia saa 100% takuueläkkeen .
Omaisuus ja pääomatulot ei vähennä edm.eläkettä.
lähde:
Kela EDI-Lex -10

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kokoomus,Kokoomus ja Kokoomus? Miten kokoomus 2 hallituskaudella koko historian ajan vie "perheyritys (kone,Fazzer,Pauling ym.)/MTK" Kepua? Kyllä miljonäärin johtama "Alkio-puolue" ihan itse pitää kotiinpäin vedosta huolen.
Siltarumpu pekkarointi näkyy hyvin nytkin budjetissa.

hallitustus: puhuu veroista muunneltua totuutta.
- Sen mukaan veroaste nousee, toisin kuin valtiovarainministeri keroi.
– Orpo jätti tarkoitushakuisesti kertomatta, että lämmityspolttoaineveroon tulee raju korotus.
Yle 31.8

Ja joka päätöksen takana on Kepu,kok,Sp eduskuntaryhmä. Orpo-poika vain tuo rahaministerinä ne julkisuuteen.(Kuuluu raha-,vero-ministeriön tontille)
Arkadianmäki ei P-Korea .Jossa yksi ihminen päättää kaiken.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Budjettiesityksen menopuolen loppusummaa vielä nähtävästi pimitetään, kun ei ole saatavilla mistään lähteestä. VM:n sivutkin ovat tältä osin mykkänä.

V. 2017 budjettihan kasvoi 2,1 % edelliseen vuoteen verraten, mutta nostatti silti äläkän leikkauksista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos noin on, niin pimitetäänhän sitä tulopuoltakin yhtäläiseen. Menopuolen loppusumma on sentilleen sama kuin tulopuolen loppusumma lisättynä uuden lainan oton määrällä, mikä budjetoitu lainanotto on ilmoitettu.

Pekka Pylkkönen

Tulot voivat kuitenkin tarkoittaa myös omaisuuden panemista lihoiksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Yrtystukia on yritetty purkaa jo vuosikausia, eli ei se ole onnistunut millään muullakaan hallituskokoonpanolla. Nyt siitä edes hiukan puhutaan jopa hallituksessa, eli saapa nähdä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En pidättelisi hengitystäni, mutta toivoahan aina sopii. Niihin logistiikkatukiin, mistä jossain vaiheessa puhuttiin, ei kyllä kannata kajota, sillä se tappaisi puolet Suomesta. Ruotsi on tietääkseni muutenkin avokätisempi sen suhteen. Paljon olisi kuitenkin punakynälle töitä.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Mielenkiintoinen tuo toteamuksesi siitä, että parlamentaarinen valmistelu olisi vain keino haudata asiat joita ei oikeasti halutakaan edistää. Asettaa näet mielenkiintoiseen valoon opposition jatkuvat vaatimukset parlamentaarisesta valmistelusta vaikkapa soteasian suhteen...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Eikö se sinusta ole sellainen?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Maahanmuuttajien kotouttamiseen puolestaan on varattu noin puoli miljardia."

Maahanmuuttajien kotoutuksen ilmeinen rahansiirtotarve on nähtävä julmuutena leipäjonoihin joutuneiden eläkeläisten hylkäämisinä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Periaatteessa mikä tahansa menoerä voidaan nähdä samoin.

Eikö kotouttamista pitäisi tehdä?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Kotouttamisen raha on valtaisa valtiolle hyödytön tulonsiirto varakkaille mm. Petteri Orpon suvulle, traditio joka ansaitsisi jo oman festivaalin. Mikä kumma olisi sen festivaalin sopiva nimi...? ;)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun kepu,kok teki -10 talousarviota vuodelle-11. Ennakoitiin työttömyyskorvauksista säästyvän 4 milj.? Ennustajia vai karenssin tuomia säästöjä?

2 milj ohjattiin turkistuottajien lomittajille
2 milj. kotouttamiseen.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Leipäjonolaiset saavat ruokaa ilmaiseksi, eikä verottaja edes puutu. Mikä tässä on huonoa?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pääministerin korpinsilmä katsoo rakastettuihinsa. Korppeja lentelee ja he tietävät, milloin on hyvä nokkia.

Jumalat rakastavat nöyriä. Suomalaisten vähäosaisten palkanmasua saa vielä odottaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eiköhän sitä ole odotettu koko Suomen itsenäisyyden ajan, ja taidetaan odottaa tulevaisuudessakin, oli mitkä tahansa puolueet hallituksessa.

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Kuuluisa vesitysvärssy.

Mutta etteikö jotain tottakin... Sveitsin suorademokratia -järjestelmä vaikuttaa toimivan selvästi paremmin. Nyt vain pitäisi keksiä millä saada tämä omamme vaihtoon hyväksikäyttäjien toisinsanoen eliitin ja EU:n näännyttävästä syleilystä.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Hallitus antaa
Kympin vähäosaiselle
Hyväosaiselle ei koroteta veroa
Nostaa haittaveroja
Saas nähdä mitkä toteutuvat?
Olettaa sopii että tuloerot kasvavat.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyväosaisten verotusta on korotettu jo aiemmin, ja rutkasti.

Pitäisikö kaikilta sosialisoida pois niin paljon tuloja, että jokaiselle jäisi vain sen perusturvan verran käteen?

Suomen progressio on maailman korkeimpia. Miksi sen ei pitäisi riittää?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ruumiinvalvojaiset alkavat, kunhan hallitus on saanut eduskunnan siunauksen tahdolleen.

Vähäosaiset lähtevät muovikasseineen ja vetokärryineen ruokajonoihin.

Parempiosaiset katsovat tilillään olevaa saldoa ja ottavat kalliin kulutusluoton.

Hyväosaiset lähtevät matkoille. Jättävät köyhät kipuilemaan.

Suomalainen arvokkuus näkyy ainoastaan veteraanien juhlissa, jossa presidentti istuu sotasankarin vierellä ja kuuntelee surumielistä laulua Veteraanin iltahuudosta.

Pekka Pylkkönen

80-90% maailman ihmisistä katsoo sitä suomalaista vähäosaista ja ihmettelee että miten ihmeessä tuo voi valittaa mistään.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Pekka, hyvä huomiosi!

Meillä on kaikkea, mitä kehitysmaiden ihmisillä ei ole.

Et kuitenkaan vertaa meitä Ruotsiin tai Norjaan!

Peilaat omaasi kenties, jossa puhdas vesi virtaa ja jokapäiväinen leipäsi on lähempänä kuin lähin Elanto.

Mitäpä tässä selittämään.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Nuo 80-90% ajattelee:Luojan kiitos meillä ei ole noita ALV,veroja eikä hintoja .

Tiesitkö että se köyhä maksaa saman kaupassa +ALV kuin miljonäärikin?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Pekka Pylkkönen, osallisuus on suhteellista. Ihminen ei ole vain kävelevä lannantuottaja, vaan haluaa olla toimiva, hyödyllinen ja arvostettu yksikkö. Sellainen hän ei kykene tasavertaisesti olemaan yhteiskuntajärjestelmässämme vaikka hänellä olisikin kymmenkertaiset tulot intialaiseen kolleegaansa nähden. Ei, jos hän silti on meidän järjestelmässämme hädintuskin omillaan yksin toimeentuleva.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.P:"80-90% maailman ihmisistä katsoo sitä suomalaista vähäosaista.."
Mistä ne sitä katsoo, facestako S8lla? Ihan oikeasti Pekka, jos et jo käy terapeutilla, niin suosittelen vahvasti. Tuo suomalaisen työttömän/vähävaraisen yms. halveksunta saavuttaa kohdallasi jo sellaiset mittasuhteet, että että..no joo. Se suhteellinen köyhyys jne.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Parempiosaiset katsovat tilillään olevaa saldoa ja ottavat kalliin kulutusluoton."

Ei kuulosta hyväosaiselta, jos joutuu ottamaan kalliin kulutusluoton. Mieti nyt hiukan mitä kirjoitat!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Tai elävät vain Kelan etuuksilla ja muut tulot on joko Panamassa tai Verottomissa Nordean kuorissa .

100:le leskeneläke 7 500e/kk+Kaikki Kelan muut etuudet mihin on oikeutettu.

Ansiosidonnainen vanheimpainraha (5 000e/kk ansaitsevalle)
- 4 500e-3 500e /kk+lapsilisät,lapsiperheen muut tuet.
lähde:
IL-17

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #39

Vuonna 2015 Kela maksoi perhe-etuuksia 3 miljardin euron edestä. Vanhempainpäivärahojen osuus kakusta oli yli miljardin.

Kelan etuuspäällikkö Johanna Aholainen sanoo, että ansiosidonnaisia etuuksia koskeva kritiikki tulisi kohdistaa kansanedustajille ja työmarkkinaosapuolille.

Yleisesti ottaen Aholainen pitää kohtuullisena, että myös hyvätuloisille perheille maksetaan ansiosidonnaisia etuuksia jonkin aikaa.

Pienituloiset ja tulottomat työttömät on häviäjiä .

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #39

Keskimääräinen leskeneläke 550e/kk
Pienin n.120e/kk
IL

Vanheimpainraha pienin 23e/pv .
Kela

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Juha, et lukenut loppuun saakka.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Ja ketkä saavatkaan ilmaisen ruuan?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei sentään vielä budjetoitu henkilökohtaisia konepistooleja ministereille.

Ilmeisesti hallituksen usko yhteiskuntarauhaan on edelleen katteettoman vahva ja pelolle ei ole annettu sille kuuluvaa valtaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset