Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Perussuomalaiset hajosivat - jopa 20 loikkasi uuteen eduskuntaryhmään

  • kuva: wikimedia commons
    kuva: wikimedia commons

Suomessa on jo useamman päivän uutisoitu siitä, kuinka moni perussuomalaisten eduskuntaryhmässä pelkäsi uuden johdon alaisessa puolueessa heikkojen ja huono-osaisten asioiden jäävän maahanmuutto- ja EU-kritiikin alle. 

Eilen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva Elomaa sanoi, että jos lapsiperheiden ja vanhusten asioilla ei ole suurta jalansijaa puolueessa, niin sitten voi tulla vaikeuksia.

Jopa kovista puheistaan tunnettu Pentti Oinonen ilmoitti eilen, ettei hän lähde enää ehdolle eduskuntaan. Jussi Halla-ahon, Laura Huhtasaaren ja Teuvo Hakkaraisen vetämä maahanmuuttokriittinen linja oli liikaa jopa Oinoselle.

Ylen haastattelema Oinonen kritisoi erityisesti puolueen muuttunutta arvomaailmaa.

– Puolue ei aja samanlaisia arvoja ja asioita kuin aikoinaan. Tuntuu tosi pahalta. Kaltoin kohdelluilla turvapaikanhakijoilla ja maahanmuuttajilla on oltava ihmisarvo. Tietenkin pitää tiukkana olla, etteivät asiattomat pääse osallisiksi etuuksista, mutta harkintaa pitää olla heitäkin kohtaan ja hyväsydämisyyttä, pettyneen oloinen Oinonen tiivisti.

TÄNÄÄN PUOLEN PÄIVÄN AIKAAN  järjestetyssä eduskuntaryhmän kokouksessa se sitten tapahtui - perussuomalaiset jakaantuivat soinilais-terholaisiin ja halla-ahottelijoihin. Eroajien joukossa ovat niin entinen puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini kuin kaikki muutkin perussuomalaisten ministerit. He tulevat muodostamaan yhdessä uuden eduskuntaryhmän, joka on epäilemättä valmis jatkamaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa.

Toisin sanoen keskusta ja kokoomus nappaavat nuoren kansanedustaja Simon Elon johtaman Uusi vahtoehto -eduskuntaryhmän mukaansa ja meno jatkuu entisellään. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolestaan jää luotsaamaan jäljelle jääneitä kansanedustajia Brysselistä käsin. Tsemppiä hänelle.

Kokoomuksen Petteri Orpo on ilmoittanut  olevansa hajoamisesta mielissään. Kiitellyt oikein erikseen. Todennäköisesti uusi hallituspohja vetää mukaansa myös joko Kristillisdemokraatit tai RKP:n, mikäli eduskunnan enemmistöä ei saada järjesteltyä vanhojen jäsenien kesken.

SE EI NYT VARSINAISESTI ollut yllätys, ettei Soini suostunut jättämään hillotolppaansa Halla-aholle, mutta kuinka puolueen rahojen oikein käy, kun Timo säätiöineen istuu edelleen perussuomalaisten possupankin päällä?  

Ja mitä ihmettä Ritva Elomaa oikein tarkoitti, kun hän puhui pienen ihmisen asioista?

Minun mielestäni nämä "pienten ihmisten" asiat eivät ole tulleet kovin selvästi esiin heidän kaksivuotisella hallitustaipaleellaan. Päätökset ovat olleet kaikkea muuta kuin pientä ihmistä varten.

Sitä voisi helposti luulla Elomaan höpöttävän omiaan.

 

"Nyt ei enää kuku kepun käki – sen jo Suomen kansa näki."

- Timo Soini, 16.11.2007

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mitäköhän uutta nuo tuovat? Itse toivon että eivät päässe hallitukseen, koska ovat antaneet oman puolueensa räjähtää.

Ei jatkoon.

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238469...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vai Uusi vaihtoehto? Kas kun ei Imperiumin vastaisku.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Perssujen lisäksi on nyt uusi puolue nimeltä Uuvatit.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Arja Juvonen mukaan. Nyt lukumäärä on 21. Tuskin jää tähän.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Täytyy tunnustaa, että en nähnyt tämän tapahtuvan. Kauankohan kestää, että opportunistina tunnettu Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainenkin lähtevät Uuteen Vaihtoehtoon.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #11

No en oikeastaan. Huhtasaari on ihan täysin halla-aholainen ollut aina. Teuvo taas on showmies ja tykkää rupatella, mitä mieleen juolahtaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Arja Juvonen oli ihan ilmiselvästi jäänyt vahingossa listalta pois. Luulen, että Kankaanniemi myös jatkaa uusissa tuulissa, kunhan saa ryhmäpuheenjohtajuuden harteiltaan.

On mukavaa, kun joskus osuu onki oikean kiven viereen:
http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238308-...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #39

Hyvin ounastelit ja toivoit, Kai. Melkein luulisi sinun olleen kärpäsenä katossa, kun tuo 20 kansanedustaajakin osui aluksi aivan nappiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #39

Turun Sanomat kirjoitti asiasta jo 3.6.2017. Tämä suunnitelma oli siis jopa median tiedossa: "Halla-ahon perussuomalaisista irtisanoutuva ryhmä koostuisi ainakin noin 20 kansanedustajasta. Sipilän hallitus voisi helposti jatkaa työskentelyään, koska keskustalla on 49 ja kokoomuksella 37 kansanedustajaa. Koossa olisi valmis enemmistöhallitus, jonka toimintakykyä Sipilä saattaisi vahvistaa kristillisdemokraateilla ja rkp:llä tai jommallakummalla."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi."

Timo Soini blogissaan 3.6.2017

http://timosoini.fi/2017/06/juudas-meni-ja-hirtti-...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Perussuomalaisten Facebook -ryhmässä on melkomoinen rokkenrolli päällä.

Popcornit esiin ystävät.

https://www.facebook.com/perussuomalaiset/?fref=ts...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Lainaan suoraan pari nasevaa:

- "Nooh, se on tuo neitimäinen niskatnakellen hajoittaminen vanhastaan SMPläisillä geeneissä, niin hyvä vaan kun häipyivät."

- "Timo Soini kasvoi koko Suomen politiikan historian pahimmaksi rötösherraksi."

- "paskahousut joutikin lähteä"

- "Voin sanoa et toivottavasti äänestäjät muistavat 2019 ettei yksikään noista pääse eduskuntaan takaisin."

- "Puolet Persuista olikin federalisteja. Aina Sampo Terhoa myöten, joka niin viisaita sanoja on sanonut liittovaltiokehitystä vastaan. Nyt kun selvästi suurin ongelma hallitusjatkolle oli Persujen integraatiovastaisuus, Terho loikkaa. Uskomatonta paskaa."

- "Tämä kaikki sataa perussuomalaisten äänikassaan. Kaksi vuotta ja Soini, Terho ja muut suvakit ovat historiaa"

- "En olisi ikinä uskonut että soini on noin selkärannaton petturi"

.. ja tätä tavaraa riittää.

Äänekäs vähemmistö (vai enemmistö?) on raivoissaan.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #10

Jos on näitä eri maakuntien soinilaisia uskominen, aavistuksen lievempi mutta samantyyppinen uho vallitsi jo persujen puoluekokouksessa kun Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi. Ilmeisesti siellä oli ryhmäydytty sillä tavoin, että soinilaiset ja halla-aholaiset olivat sekaisin ja soinilaisia sitten tympäisi voittajien yliampuva ilakointi ja uhoaminen kun "mestari" voitti. Osa näistä oli vieläpä hyvässä maistissa, mikä tuskin ainakaan estoja rajoitti.

Veikkaankin, että jos soinilaisia olisi ollut varapuheenjohtajissa edes yksi ja siltaa soinilaisiin olisi muutenkin ylläpidetty Halla-ahon voiton jälkeen (uhoilu ja vallankaappausretoriikka jätetty vähemmälle), kynnys uuden ryhmän perustamiseen olisi ollut huomattavasti korkeampi. Nyt kun kävi näin, halla-aholaiset voivat ainakin nauttia siitä ettei tarvitse esittää enää mitään. Varmasti moni nauttiikin siitä, että nyt soinilaisia voi herjata vaikka millä mitalla vailla seuraamuksia. Muiden puolueiden jäsenet ovat tietysti "pettureita" olleet ihan aina (turbopersut eivät tee kompromisseja vaan haluavat muodstaa hallituksen yksin), mutta nyt pääsee oikein luvan kanssa sättimään omiakin. Ihanaa!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #76

Tuossa joku maakuntapoliitikko juuri tänään kertoi lehessä, kuinka Teuvo Hakkaraista oli äänestetty kännissä ja läpällä, koska eihän varapuheenjohtaja muutenkaan mitään tee. Ollut vissiin reippaampi meno siellä kokouksessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #76

"Veikkaankin, että jos soinilaisia olisi ollut varapuheenjohtajissa edes yksi"

Eivät sitten viitsineet edes keskustella asiasta. Tosipuheessa Halla-aho oli se ongelma, Soinin ei ollut alunperinkään tarkoitus noudattaa puolueen ohjelmaa. Soinin pelko oli että Halla-aho noudattaisi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Maan keskihinta esim. Kainuussa on 1540 €/ha. Eiköhän hehtaarin alalle saa muutaman poliittisen haudan itsensä hirttäjille. Hinta vastannee 30 hopearahan ostovoimaa.

http://www.mhy.fi/kainuu/kiinteistovalitys

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuli kieltämättä melko yllätyksenä tuo, että Halla-aho suhtautuu optimistisesti ihmisiin ja pyrkii ajattelemaan kaikista hyvää. Tämä lausunto on melkomoisessa ristiriidassa hänen aiempien lausuntojensa kanssa, noh, kaikissa yhteyksissä.

Se oli myös melkomoinen yllätys, että niin moni perussuomalaisten entinen kansanedustaja oli valmis tukemaan hallituksen kaikkia hankkeita kyseenalaistamatta ja lupautui samalla pidättäytymään niiden kritisoimisesta. Niin tosiaan, olivat myös valmiita syventämään Euroopan unionin sisäistä integraatiota ilman vastalauseita ja mukisemista. Minä olen aina pitänyt perussuomalaisia EU-kriittisenä puolueena. Ilmeisesti se ei sitä ollutkaan.

Toisaalta täytyy silti muistaa, että tämä on vain kolikon toinen puoli ja Halla-ahon näkemys. Minä en itse sitä henkilökohtaisesti ainakaan aivan purematta nielisi. Yllättävää oli myös se, kuinka vähän minulla ja Jussi Halla-aholla on yhteistä. Itsehän ajattelen yleensä aina negatiivisesti ihmisistä ja epäilen heidän tarkoitusperiään, enkä edes yritä peitellä sitä. Mielestäni Euroopan integraatio ei ole myöskään huono asia, sillä mehän elämme tällä hetkellä Euroopan historian pisintä rauhallista ajanjaksoa. Let's make Europe great again.

HS: ”Tämä on yksi masentavimpia päiviä”, sanoo Jussi Halla-aho ja kertoo oman näkemyksensä johtamansa puolueen hajoamisesta

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005253312.html...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Perussuomalainen puolue tarvitsi tämän jakautumisen uudistuakseen ja puhdistuakseen siihen henkisesti kuulumattomista jäsenistä.

Opportunistit irtaantuivat puolueesta kaivamaan omaa poliittista hautaansa.

En ymmärrä muutaman PerSu poliitikon sanoja, ettei puolue ole enää sama kuin mihin aikoinaan liittyi.

Eihän puolue ole yhdessä yössä voinut muuttua eikä puheenjohtaja tee puoluetta vaan sen jäsenistö.

Tämä on niin huolellisesti suunniteltu kuvio, että oikeastaan hirvittää, kuinka paljon äänestäjiä todellisuudessa vedätetäänkään.

Eronneiden nimilistassa on kuitenkin parikymmentä nimeä, joita ei seuraavassa eduskunnassa oletettavasti enää nähdä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Luulen käyvän myös toisin päin: PS-eduskuntaryhmässä ei jatkossa ole 16 kansanedustajaa, hyvä jos 10 pystyy uusimaan edustajapaikkansa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Juuri uutisoitiin ettei Sipilä jätä eronpyynntöä. Jatkanevat sitten tuon porukan kanssa..

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hallituksen linja siis pitää, vaikka perussuomalaiset vaihtuivatkin uuvatteihin. Tämä ei varsinaisesti tule yllätyksenä. Itse tosin oletin, että tässä nyt on draamaa muutamaksi viikoksi, jonka jälkeen keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset pääsevät sopuun ja meno jatkuu entisellään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Puoluetuet jäävät kuitenkin Halla-ahon puolueelle ellei lakia taas muuteta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei sitä lakia nyt ihan niin vain muuteta. Halla-aholla ja muilla on nyt melko hyvin pätäkkää, millä mällätä Brysseli - Helsinki -väliä. Mitäpä mieltä muuten olet tästä teatterista näin entisenä perussuomalaisaktiivina, Aimo?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Raamattua lainatakseni Soinilla on nyt kivienkeruun aika.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Puoluetuet jäävät kuitenkin Halla-ahon puolueelle ellei lakia taas muuteta."

Ja jos eduskunta vaivautuu muuttamaan lakia vain Persujen nitistämiseksi, niin se vain kasvattaa muhimassa olevaa jytkyä entisestään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eivätkös puoluetuet ole menneet koko ajan säätiölle, jota hallinnoi itseoikeutetusti Timo Soini.
Puoluetuet virrannevat edelleen kyseiseen säätiöön. Halla-aholla lienee kiire muuttaa jatkossa tulevien rahojen virtaa toiseen suuntaan.

Puoluetoimistohan maksaa myös vuokraa tuolle Soinin hallinnoimalle säätiölle. Eiköhän puoluetoimistoväestä suurin osa siirry myös tuolle Uudelle vaihtoehdolle.

Mitä jää Halla-aholle? Huhtasaari, Hakkarainen ja kalustettu puoluetoimisto... ja 72 tuntia villiä vallan huumaa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Miten käy niiden säätiön varojen. Jos nimi on Perussuomalaisten niin kenelle ne kuuluvat. On varmaan kivaa kuulla kun niistä kiistellään.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Pääasia että maahan saadaan toimiva hallitus. Oli siellä sitten ketkä hyvänsä.

Sen verran jo oman elämänikin aikana olen hallituksia nähnyt että millään kokoonpanolla ne eivät mitään kovin radikaalia saa aikaan. Sen verran sementtiä on puoluekoneistojen, virkamiesten ja oikeusistuimien palleilla.

Vaikka hallitus olisi yhtä hilpeää natsia, keskitysleirit yksinkertaisesti pysähtyisivät koneistoon.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Näinpä. Systeemi on rakennettu sillä tavoin, että yksi hallitus ei saa vielä kovin paljoa pahaa aikaan. Tarvitaan 2-3 kautta, että voidaan sementoida hankkeet ja tehdä lopullisia ratkaisuja. Tavallaan kankea virkamieskoneisto on tässä mielessä myös järjestelmän suojelumekanismi, vaikka siitä usein harmia onkin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"jos lapsiperheiden ja vanhusten asioilla ei ole suurta jalansijaa puolueessa, niin sitten voi tulla vaikeuksia."

Mikä on estänyt ajamasta pienen ihmisen asiaa? Miten tämä tulee nyt mahdolliseksi, eli mikä muuttui, tuskin Halla-aho kuitenkaan on ollut aiemmin päättävässä asemassa estämässä pienten ihmisten asioiden ajamista.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kun puhuttiin jo mahdollisista uusista vaaleista, niin niillä meni jo vahingossa vaalipuhemoodi päälle. Kyllä se taas unohtuu.

Antti Mussalo

Rahan - ja vallanahneet loikkasivat. Kysymys tulevissa vaaleissa kuuluukin, miten voit äänestää ihmistä joka ei pidä sanaansa ja loikkii vaan rahan ja vallan perässä? Vastaus on helppo: et mitenkään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Vai että Uusi vaihtoehto.

Kun logoa ja muuta ei ole, niin ehdottaisin tuota tekstiä yhdessä Soinin kasvokuvan kanssa. Siinä olisi sopivaa tragikomiikkaa.. :-)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Jessus sentään, minun täytyy myöntää, rakastan rakenteita tuulettavaa persuilmiötä. Röhönaurut RKP/KD:lle, hallitusohjelmaa ei avatakaan, sri Vaasa, tervetuloa alkoholilainuudistus yms yms. Tätä eroahan on kaikki kateelliset vaatineet, saitte sen ja Halla-aholaiset ovat mamukriittisille oiva vaihtoehto. Miksei ei kukaan näe tätä loistavaa järjestelyä?

Nyt ei muuta kuin Sipilältä pökköä pesään. kyllä lähtee. Vie se hallitusohjelma maaliin, näkyy varmasti gallupeissa seuraavan 2 vuoden aikana, vihervasemmiston syömähammas on historiaa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Uuden eduskuntaryhmän perustaminen selkeytti tilannetta. Timo Soinin moraaliseen luonteeseen on aina kuulunut ihmisyyden ja ihmisarvon kunnioitus, Jussi Halla-aho puolestaan edustaa jotain aivan muuta.

Suoraselkäinen ja kunnioitettava päätös, isänmaan etu ensisijalle!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Timo Soinin moraaliseen luonteeseen on aina kuulunut ihmisyyden ja ihmisarvon kunnioitus"

Ei siihen ole ainakaan kuulunut oman puolueen äänestäjien etujen ajaminen. Mitä virkaa on poliitikolla joka hukkaa äänestäjänsä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Koskahan kentällä alkaa rytistä, eiköhän tämä heijastu mm. kunnanvaltuustoihin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minua on ihmetyttänyt ennen kaikkea Sampo Terhon hyppy. Eikös se vielä ennen puheenjohtajavaaleja kehunut, ettei hänellä ja Jussi Halla-aholla ole juurikaan linjaeroja. Samasta puusta veistettyjä. Paitsi että toinen asuu Töölössä ja toinen Eirassa. Nyt hän kuitenkin lähti "maltillisten soinilaisten" matkaan. Huono häviäjäkö.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Iso Raha komppaa Sipilää ja S.Niinistöä. Kyllä ovat salamannopeasti ajan hermolla:

"This is a very natural and certainly an attractive alternative (for Sipila)...That would give the government a clear majority in the parliament, and the current economic and reform programme would stay on track," Danske Bank economist Pasi Kuoppamaki said.

Read more: http://www.nasdaq.com/article/finnish-nationalists...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Seuraavathan ekonomistit:

Ekonomisti: Hallituskriisi tuo nousupaineita valtionlainan korkoihin

Hallituksen kompurointia suurissa rakenneuudistuksissa seurataan tarkasti myös markkinoilla. Hallituskriisi ei ole aiheuttanut välittömiä vaikutuksia, mutta pitkittyessään se tuo nousupaineita muun muassa Suomen valtionlainan korkoihin.

https://yle.fi/uutiset/3-8438549

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eli seteliselkärankaiset pitävät lainojemme korot alhaisina? Sehän on hieno asia : )

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #32

Voi sen näköjään joku noinkin tulkita:)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Eikö hallituksen ole ensin erottava kun kokoonpano muuttuu?

"Perussuomalaiset ministerit on nimitetty henkilöinä, mutta käytännön vaatimukset vaativat uuden hallituksen muodostamista, professori Panu Minkkinen arvio"

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005252626.html

--

Ongelmallista on myös se ettei ko. ryhmällä ole äänestäjien mandaattia.

Voiko eduskunnassa vapaasti muodostella uusia ryhmiä ja lisätä niitä hallitukseen?

--

Järkevintä olisi jokatap. mennä uusiin vaaleihin, mikä puhdistaisi ilman.

Ehdotetun uuden kokoonpanon kannatus äänestäjien keskuudessa lienee alle 50% . Esim. kok 20, kepu 16, uuva 5% = 41%

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuota minäkin olen tässä vähän pohtinut. Entinen asianajaja Sauli Niinistö näyttää päätyneen tähän business as usual-lähestymistapaan. Tuosta ei saisi kyllä olla minkäänlaista epäselvyyttä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

RKP hyppää pomminvarmasti kelkkaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En muuten törmännyt perussuomalaisten facebook-seinällä yhteenkään kommenttiin, jossa olisi osoitettu ymmärrystä tälle päätökselle. Käytännössä ymmärtäjiä on ollut lähinnä meidän ei-persujen joukossa. Kertoo melko paljon tilanteen vakavuudesta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Erikoinen operaatio jota on varmasti suunniteltu jo pitkään pienessä piirissä mikäli Halla-Aho tulee valituksi.

Erikoinen operaatio erityisesti siksi, että hyvin moni perussuomalaisiin jäänyt kansanedustaja oli pidetty tästä manooveristä täysin tietämättömänä.

Minulla ei ollut mitään hajua tästä, arvelin itse että 5-6 lähtee.

Well played.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuossa mietin, että jos Soini oli todella näin paljon Halla-ahoa vastaan, niin hän olisi juntannut miestä enemmän ennen puheenjohtajakamppailua. Tämä kuulostaa todella laskelmoidulta hommalta, joka on varmasti käyty pariin kertaan lävitse Kesärannassa.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu ei tämä spontaania ole ainakaan ydinjoukon osalta, mikä lienee se 5-6 edustajaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #37

Minne suuntaan te Mikko lähdette?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #54

Jani jää perussuomalaisiin.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Mäkin ajattelin maksimissaan kolmea-neljää loikkaria.

Mutta multa oli mennyt ihan ohi, että oot Mikko Mäkelän Janin avustaja. Aika yllätys. Yllätys ei sitten ole se, että avustettavasi oli jätetty tän game planin ulkopuolelle. Anteeksi, että sanon näin, mutta avustettavasi ei ole ole mun näkökulmasta sellainen tyyppi, joka pitäisi ottaa mukaan mihinkään päätöksentekoon vähääkään viittaavaan asiaan. Tää mielikuva ihan someulostulojen takia. Varmaan ihan täyspäinen sälli pohjimmiltaan. Ei vaan anna itsestään sellaista kuvaa ulos.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Juu ei tarvetta anteeksipyynnöille. Fiksu tyyppi on oikeasti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Halla-aho teki typerästi, kun ilmoitti jo etukäteen, että ministerisalkut ja muutkin luottamuspaikat menevät uudestaan jakoon. Totta kai siellä silloin alkaa supina käymään. Ihmisiä kiinnostaa heidän oma liksansa. Tuntuu kuin Soini, Sipilä ja Orpo olisivat vetäneet Halla-ahoa nenästä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Miulle on tiedustelujen pohjalta vahvistunut näkemys, että koska tämä toteutunut on uutisoitu lehdessä melko tarkkaan jo viikko ennen puoluekokousta 3.6. (jopa loikkaavien kansanedustajien määrä oli lähes oikein 20) , niin Halla-Ahon ainoa virhe on se että tuli valituksi.

Sen tiedän että useampi loikkanut sai tietää tästä suunnitelmasta vasta kun se oli tapahtunut, kuten vaikka Veera Ruoho joka sitten loikkasi n. 20 min suuren loikkauksen jälkeen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Monessa paikassa nyt toitotetaan sitä, että Soinihan sanoi, että ei loikkaa mihinkään.

Niinkuin toisaalla kirjoitin, niin perjantaina Soinin lautasella oli herkullinen täytekakunpala, ja sunnuntaina joku oli sen vaihtanut lautaselliseksi paskaa.

Pitäisikö silloinkin kiltisti syödä se läjä, vai ehkä miettiä, että tämä ei ole minua varten enää.

No ne ketkä sen läjän syövät ovat varmasti sitten niitä ''viisaita'' jotka eivät sanojaan syö.

Tai sitten ei.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kiinnitin tuohon kommenttiisi huomiota sen jälkeen kun olin itse hetken unelmoinut:
http://mikkokarna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238308-...

On hienoa, että joskus toiveet voivat toteutuakin!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eihän tämä käytännössä mitään muuta koska Soini ja puolueensa ei ollut saanut mitään puolueensa agendaa hallituksessa läpi. Tulee mieleen että oliko tarkoituskaan vai pitkitettiinkö vain prosessia että EU:n komissio ehtii tehdä liittovaltiosuunnitelman valmiiksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hauskaa, että olen toistaiseksi ennakoinut oikein persuepisodin jokaisen käänteen. Toivotaan, että osun oikeaan myös Vihreiden ensi viikonlopun suhteen. Sillä vasta on merkitystä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Jos Toukoa ei valita niin kaikki muut puolueet ovat onnellisia.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Timppa istuu edelleen possupankin päällä" – selvennätkö, millainen tämä kuvio on rahojen hallinnan suhteen puolueen puheenjohtajan vaihduttua?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mahdotonta selventää, kun se tuntuu olevan epäselvää perussuomalaisille itselleenkin. Mutta joka tapauksessa entisten SMP:läisten porukka hallinnoi säätiötä, joka hallinnoi perussuomalaisten rahoja. Tietysti puolueen uusi hallitus voi tehdä nyt pikakokouksen ja päättää, että säätiö heivataan himppeen, mutta uskon kuitenkin, että Timo Soini on turvannut tämän jollakin tavalla. Siinä tulee epäilemättä vastaan jonkinlainen siirtymäaika. Tyhmä hän olisi, jos ei näin olisi tehnyt. Soini teki myös jo ennen puheenjohtajavaaleja selväksi sen, että uusi puheenjohtaja ei automaattisesti pääse istumaan possupankin päälle eli säätiön hallitukseen.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Puoluetuki tulee eduskuntaryhmälle aka puolueelle. Säätiön rooli on omistaa puoluetoimisto (joka on 1,5 miljoonan arvoinen toki) ja puolue maksaa säätiölle vuokraa siitä.

Veikkaisin että jos sopua ei säätiön suhteen tule, niin perussuomalaiset muuttavat puoluetoimistonsa jonnekin muualle ja säätiölle jää vain se toimisto.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Säätiön hallituksessa istuu Timo ja uskotut miehet. Halla-aholle valuu perussuomalaisten puoluetuki ja jäsenmaksut vaalikauden loppuun, mutta viimeisten kuuden vuoden tuotto on Soinilla hyvässä tallessa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Eli: Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän jäsenet saavat palkkionsa ym. asemansa mukaiset etuudet valtion (= veronmaksajien) pussista edelleenkin, mutta tämän lisäksi 37 eduskuntapaikkaa vastaava valtion budjetista puolueorganisaation pyörittämiseen, vaalikampanjointiin ym. maksettava puoluetuki menee edelleen täysimääräisesti Perussuomalaisten eduskuntaryhmälle, Halla-ahon ym. puoluejohdon päätösvaltaan?

Puoluetoimiston ym. puolueen nimissä olevien kiinteistöjen ja muun sijoitetun omaisuuden hallinta siis on tuon Soinin ja ex-SMP-läisten miehittämän säätiön hallinnassa?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #57

Niin on, vaikka napanuoraa virallisen puolueorganisaation suuntaan piisaa.
http://www.talouselama.fi/uutiset/kl-perussuomalai...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mietin jo noin 10 sekkaa, että voisin äänestää Uuvatteja, jotta "Mestaria ja Hänen Hattivatteja" v1tutta1s1.

Mutta sitten otin lääkkeet... ;)

Henry

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Soinilla on nyt aikaa keräillä viskelemänsä kivet tukijoineen.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Hallitus oletettavasti tuo eduskuntaan ohjelmansa mukaisia esityksiä. Halla-aho on julkisesti vaatinut hallitusta noudattamaan hallitusohjelmaansa. Kun hallitus näin siis suurella todennäköisyydellä toimii, Halla-ahon klaanin pitäisi tukea sitä. Toisaalta klaani ei itse ole mukana hallituksessa. Joko oppositioryhmä äänestää hallituksen puolesta tai puhuu itsensä kanssa ristiin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Arja Juvonen ei ole tällä hetkellä minkään ryhmän jäsen. Pidetään silmällä, sillä hän kelpaisi varmasti moneenkin puolueeseen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Perussuomalaisten äänenkantajan teettämän gallupin mukaan 83 prosenttia vastanneista (ääniä 5695) ei ole valmiita kannattamaan uuvatteja. Tässä väkisinkin alkaa miettimään, että näillä eduskuntaryhmän jättäneillä kansanedustajilla ei ole ollut minkäänlaista hajua siitä, minkälaiset ihmiset heitä oikeastaan äänestävät. Vaikka kovasti ovat kehuneet vaalien alla aina jalkautuneensa kansalaisten pariin.

HS teki kohtalaisen ansiokkaan analyysin siitä, minkä vuoksi perussuomalaisissa ei ole tapahtunut mitään halla-ajattelijoiden systemaattisesti järjestettyä kaappausta: http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005252436.html...

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

Soinin sanomaa puoluetuista ja seteliselkärankaisista "setelit menivät mutta selkäranka jäi". Tätä arvo-jumalat Orpo ja Sipilä arvostavat. Kahden vuoden ministerinpalkka on arvokkaampi kuin kahdenkymmenen vuoden puoluetyö. Tämän jälkeen Soinin entiset sloganit jäävä omaan arvoonsa.

Kyllä Veikko Vennamolla oli selkärankaa Soiniin verrattuna.

Käyttäjän HenriJrvi kuva
Henri Järvi

Poliitikko elää henkilökohtaisista voitoista ja tappioistaan

Pelissä jossa kansalaiselle jätetään legimitoijan ja laskunmaksajan rooli, pelinappulan osa

Pelinappula Eduskunta kermalle, siellä Eduskunnassa

Siellä henkilökohtaisten voittojen shakkilaudalla

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Täytyy silti sanoa, että on tuo Soini hemmetin sutki jätkä. Tämähän oli valmisteltu jo ennen puoluekokousta. Jopa media tiesi tästä etukäteen. Ensimmäiset julkaisut 3.6.2017 aiheesta "Soini ja 20 kansanedustajaa nostavat kytkintä". Puhuvat selkärangasta, kun ovat menossa putsaamaan Sipilän ja Orpon kengänalusia. Viemään loppuun sote-uudistuksen, kun hallintarekisterithän jo juntattiin läpi.

Monella vasemmistolaiskaverilla tuntuu olevan jokin outo harhakuva, jonka mukaan nämä lähteneet olisivat joitain hyviksiä tai pienen ihmisen puolella. Katinkontit. Varmasti ovat kaikki huomanneet millaista hallituspolitiikkaa he ovat toteuttaneet kahden kuluneen vuoden aikana. Uusi vaihtoehto ei ole mitään muuta kuin vähän rosoisempi kokoomus, joka on puolillaan nuivia.

Kyllä ne on nämä poliittisen uransa "isänmaan puolesta" uhranneet (no nyyh) etsineet varmasti uudet poliittiset kodit keskustasta, kokoomuksesta ja demareista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset