Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Rasistipoliisit jäivät housut kintuissa kiinni

  • kuva: wikimedia commons / santeri viinamäki
    kuva: wikimedia commons / santeri viinamäki

Verkkojulkaisu Long Play kertoi tänään, että poliiseilla on salainen Facebook-ryhmä, jossa on Long Playlle toimitettujen kuvakaappausten perusteella käyty avoimen rasistista keskustelua, jota edes Internet-poliisina kunnostautunut Marko "Fobba" Forss ei ole saanut aisoihin.

Long Playn Kati Pietarinen kirjoitti, että hänen käsiinsä on päätynyt yli sata kuvakaappausta edellä mainitusta salaisesta ryhmästä. Keskustelujen perusteella avoimen rasistinen kommentointi on siellä hyvin yleistä, eivätkä moderaattorit ole juurikaan puuttuneet asiaan. 

Pietarisen mukaan ryhmään jaetaan myös maahanmuuttoa käsitteleviä artikkeleita ja videoita tahoilta, jotka tunnetaan valheellisten juttujen levittämisestä ja propagandasta. Tällaisiksi hän nimeää mm. brittiläinen äärioikeistopuolue Britain Firstin, Suomen Sisun, MV-lehden, Uutismaailman sekä naapurimaassa majailevan Paavo Tajukankaan blogin.

Poliisien kerrotaan irvailleen jopa Helsingin Rautatieasemalla tapahtuneen turvapaikanhakijan hirttäytymisyrityksen kustannuksella, jota oli kuvailtu "kelvottomaksi yritykseksi".

Tunnustan olleeni hieman järkyttynyt poliisien tavasta puhua maahanmuuttajista ja heidän tekemistään rikoksista. Toisaalta artikkelia lukiessa aloin miettimään myös tätä nykyistä keskusteluilmapiiriä, jossa ei ole juurikaan sijaa kritiikille.

Henkilökohtaisesti olen itsekin joskus tehnyt päätöksen, etten kirjoita tai kommentoi maahanmuuttopolitiikasta mitään, en halaistua sanaakaan, koska netti on puolillaan ihmisiä, jotka oikein hakemalla hakevat jotain, millä voisi toisia leimata.

Kritiikki, edes perusteltu sellainen, ei ole aina suotavaa.

Sen varmasti huomasivat Pirkko Saisio ja Suvi-Anne Siimeskin.

Long Playn toimittaja ei missään vaiheessa kysynyt itseltään, mistä poliisien rasismi tai siihen viittaavat kommentit oikein kumpuavat, ja miksi he purkavat sitä pienessä ja suljetussa yhteisössä. Häntä ei kiinnostanut syyt ilmiön taustalla. Vasara piti lyödä pöytään mahdollisimman nopeaa.

Toimittajakin varmasti ymmärtää, että poliisit näiden yhteiskunnallisten ongelmien ja epäkohtien kanssa ensisijaisesti joutuu painimaan. Poliisit ne ovat, jotka joutuvat työssään päivittäin kohtaamaan epäonnistuneen maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan synnyttämiä lieveilmiöitä. Tietysti minäkin toivoisin poliisilta hieman korkeampaa moraalia sekä kriittisempää suhtautumista rasistisiin roskajulkaisuihin, mutta täytyy muistaa, että hekin ovat vain ihmisiä - siinä missä me muutkin.

Jokaisella meistä on päiviä, kun on pakko päästää höyryjä ulos. Joskus hieman värikästä kieltäkin käyttäen. Se tehdään työkavereiden kesken kapakassa, vanhojen ystävien ympäröimänä suljetussa WhatsApp -ryhmässä tai vaikkapa privaatissa Facebook-ryhmässä. Minusta siinä ei ole mitään outoa, eikä ne tunteet minnekään häviä, vaikka me tässä nyt yhteen ääneen sanoisimmekin, että "soo-soo poliisit".

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo Long Playlle kuulleensa poliisien Facebook-ryhmästä huhuja. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida ryhmän keskusteluja.

Lähde: Long Play 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (93 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Long Playn juttu on ennakkopuffi huomenissa ilmestyvälle samaa aihepiiriä käsittelevälle laajemmalle artikkelille ...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sitä odotellessa.

Tuo minua kyllä poliisien toimissa ihmetyttää, jos ne tosiaan jotain MV-lehteä ja Tajukangasta komppaavat. Ei voi käsittää.

Toisaalta tuskinpa poliisilla on sen kummemmat eväät medianlukutaitoon kuin tavallisella kansalaisellakaan. Ja sanoihan tuo vasemmiston entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeskin kerran, että MV-lehti oli ainoa tiedotusväline, josta hän sai mitään tietoa naapurustoon perustettavasta vastaanottokeskuksesta.

Siimes kritisoi viranomaisia juuri tästä tiedotuksen puutteesta.

Ihmisillä on tapana pelätä vierasta ja outoa. Tieto karsii näitä pelkoja.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mielestäni keskustelijoiden olisi hyvä ymmärtää, että politiikan kritisoiminen ei ole ihmisryhmien kritisoimista - vaikka tässä poliisien tapauksessa tietysti mentiin ilmeisesti siihenkin. Minä viittaan siis lähinnä Saisioon ja Siimekseen.

Tällä hetkellä meillä on ihan hitonmoinen ongelma maahanmuuttajien syrjäytymisessä, joka kasvattaa melkoisesti riskejä mm. epäsosiaaliseen käytökseen ja radikalisoitumiseen.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Poliittiseen paitsioon ajautumisen riskistä huolimatta totean tähän, että oletan anteliaan sosiaalipolitiikan vähentävän myös maahanmuuttajien syrjäytymisriskiä. Nykyinen hallituksen talouslinja säästötoimenpiteineen tuottaa täysin päinvastaista tulosta - maahanmuuttajien ohella osattomiksi kokee itsensä myös yhä suurempi joukko ikänsä Suomessa asuneista.

Poliiseilla on käytännön näkemystä köyhyyden ja yhteiskunnallisen osattomuuden aikaansaamasta rikollisuudesta, mihin on sitten helppo hakea syyllisiä yhteiskunnan ulkopuolelta tulleista maahanmuuttajista...

Tuohon lyhyeen Long Playn ennakkoartikkeliin lainatut fb-kommentit eivät ihan raivopäisintä rasismia edusta, mutta kuitenkin niissä on viitteitä vahvemmasta segregaatio-ajattelumallista "meistä ja muista".

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #8

Toisaalta kun koko maahanmuuttopolitiikkamme perustuu segregaatioon, niin siihenhän se väistämättäkin johtaa. Periaatteessa sosiaalista elämää, hyvää meininkiä ja yhteenkuuluvuutta riittää tasan siihen saakka, että sinut lähetetään pois vastaanottokeskuksesta ja passitetaan johonkin itähelsinkiläiseen yksiöön syrjäytymään. Rahaa alkaa tulemaan tilillesi, mutta muuten olet siellä täysin omillasi. Siinä tilanteessa ihminen luontaisesti hakeutuu samankaltaisten ihmisten ja maanmiestensä seuraan, koska kärsii yksinäisyydestä ja ulkopuolisuuden tunteesta. Tämän myötä kantasuomalaiset kontaktit häviävät kokonaan.

Toisaalta ensimmäisen sukupolven maahanmuuttajien kotouttaminen on muutenkin hankalaa, lapsissa on tulevaisuus mutta kun monessa suhteessa olemme epäonnistuneet toisen sukupolven maahanmuuttajienkin integroimisessa. Siinä käy helposti niin, kun syrjäytyneet yrittävät pitää huolen, etteivät tänne tulleet syrjäytyisi. Mitäpä me yhteisöllisyydestä enää mitään tietäisimme - individualistit ja suorittajat.

Tarmo Leinonen Vastaus kommenttiin #9

Lapsissa on tulevaisuus mutta kun monessa suhteessa olemme epäonnistuneet poliisienkin integroimisessa?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #8

Ei välttämättä. Esim OECD on todennut korkean työttömyysturvan kasvattavan tuloeroja pitkällä tähtäimellä työttömyysjaksojen pidentymisen kautta.

Työllisyys luo osallisuutta ja jakaa tuloja oikeudenmukaisemmalla tavalla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #30

Tosi hyvä pointti, Pekka. Mahdollisesti pitää myös paikkaansa.

Uskon muutenkin, että työ on parasta integraatiota ja sosiaaliturvaa. Pidän kuitenkin edellytyksenä sitä, että siitä työstä maksetaan myös asiaankuuluva palkka.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #32

Muotoilisin asian näin: työstä tulee saada asiaankuluvasti lisää tuloja. Matalan tuottavuuden alojen matalat palkat ovat yksi asia jota haluan myös veronmaksajana subventoida. Näen siitä vain niin paljon hyötyä. Työllistymisen hyödyt ihmiselle sekä lisääntyneen bkt:n hyöty koko porukalle. Tämä niin kauan kun on todennäköistä että koko väestö ei kouluttaudu maistereiksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Toimittaja Pietarinenkin varmasti ymmärtää sen, että poliisihan näiden yhteiskunnallisten ongelmien ja epäkohtien kanssa ensisijaisesti joutuu painimaan. He kohtaavat työssään epäonnistuneen maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan synnyttämiä lieveilmiöitä päivittäin."

Erittäin hyvä Martti, että huomioit tämän seikan. Poliisin työ kyynistää enemmän kuin mikään muu ammatti ehkä seksityöläisiä lukuun ottamatta. Poliisi ei liikennevalvontaa lukuun ottamatta juurikaan tapaa muita kuin rikollisia ja heidän uhrejaan. Jätän koulupoliisilätinät ja PR:n tässä kohtaa väliin.

Maahantulijoihin on vaikeaa suhtautua neutraalisti, jos jokaiseen tapaamiseen liittyy jokin epäkohta.

Poliisit valitettavasti näkevät usein asiat syvemmältä kuin normi kansalaiset. Heillä on se etu, että he tietävät enemmän kuin muut.

Me luemme lehdistä sen mitä poliisit näkevät työssään päivittäin.

Arveluttaa myös tuo uutisointi, jonka mukaan kuvakaappaukset ovat HUOM! suljetusta facebook-ryhmästä. Sisältö ei siis ole lähtökohtaisesti julkista eikä julkaistavaksi tarkoitettua.

Tarmo Leinonen

"Poliisi ei liikennevalvontaa lukuun ottamatta juurikaan tapaa muita kuin rikollisia ja heidän uhrejaan."

Koko kansan ryyppäyskausi odottelee vain lämpimiä kelejä - kyllä poliisi tapaa kohta muitakin kuin rikollisia ja maahanmuuttajia.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Nojaa. Kyllä olen helkkarin pettynyt joidenkin poliisien ammattiylpeyden tasoon. Mv-lehteä ja Paavoa, ei hyvää päivää. Joku taso sentään poliisissakin pitää olla.

Sen sijaan haluan uskoa että kyse on pienestä pösilöporukasta joka kaipaa ohjausta.

Mielipiteeseeni poliisista, joka on myönteinen, tämä ei vaikuta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sama homma, Petra.

Minäkin olen aina arvostanut suomalaista poliisia. Tämän lisäksi pohjoismaalaiset poliisit ovat lähes ainoita poliiseja maailmassa, joita ei tarvitse koskaan pelätä.

Myötälaitasessakin voi mennä morjenstamaan.

Minunkin on vaikea uskoa, että siellä olisi kovin montaa tyyppiä levittelemässä MV:tä poliisien ryhmässä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Mietin ihan samaa tuossa, että minkähänlainen otos tämä on poliiseista. Samalla minua naurattaa katsella tuolla facebookissa paikoin kun nyt KAIKKI poliisit on NATSISIKOJA.

Ei sillä, että odottelisin johdonmukaisuutta, mutta mietin moniko muu pohtii, miten noin typeriä ihmisiä voi olla olemassa.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Sehän on ihan yleistä tietoa, että poliisikunta on keskimäärin muuta kansaa enemmän oikealle kallellaan. Näemmä myös laitaoikealle tyypillistä rasismia mahtuu mukaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #18

Se yleinen tieto on jäänyt minulta tietämättä - joskin nyt kun mainitsit, muistan etäisesti että viime vuosina oli jotain puolueselvityksiä. Ihanko ikä- ja sukupuolivakioituna on noin?

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #22

Äkkiseltään löytyi Kalevan viimevuotinen juttu aiheesta: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/poliisien-puo...

Ikä- ja sukupuolivakioinnista linkin juttu ei valitettavasti kerro.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Henkilökohtaisesti olen itsekin joskus tehnyt päätöksen, etten kirjoita tai kommentoi ""

Eurooppa tulee kaatumaan rasismin pelkoon.

Minäkin mietin milloin lopetan nämä julkiset vaikutusyritykseni. Tabut ja tekopyhyys, tietämättömyys sosiologisista perusasioista ja täydellinen ymmärtämättömyys sen suhteen miten kovia kognitiivisia tosiasioita kulttuurierot ovat -- poliittinen korrektius tulee korjaamaan voiton.

Niillä ei ole puolellaan pelkästään älylliset väistöliikkeensä, niillä on puolellaan myös laki. Mitään ei ole tehtävissä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kaatumaan. Just, just. Ihan just on hilkulla kaatua. Suosittelen Sepille Twitter-tiliä nimeltä HarSverigeKollapsat, josta voi joka päivä seurata onko Ruotsi kaatunut. Toistaiseksi ei ole kaatunut kuin kerran. Aprillipäivänä.

Niko Sillanpää

#6: Kannattaa lukea Douglas Murrayn uusin "The Strange Death of Europe".

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Douglas Murrayn uusin...

Sosiologian alku autonomisena tieteenä palautuu runsaan sadan vuoden taakse Durkheimin tilastollisiin tutkimuksiin itsemurhista -- mikä olisikaan aukottomuudessaan kammottavampi historiallinen rekapitulaatio kuin kuvaus siitä miten Eurooppa nyt tekee itsemurhaa.

Monikulttuurisuuden oikea nimi voisi olla kulttuurinen anomia. Toki on näitä kirjoittajia jotka näkevät kokonaisuuksia. Mutta se taida auttaa koska romahdus tapahtuu yhteisövoimien, varsinkin moraalin, tasolla.

Tarmo Leinonen

"Eurooppa tulee kaatumaan rasismin pelkoon. Minäkin mietin milloin lopetan nämä julkiset vaikutusyritykseni."

Osta Eurooppa salaa.

Tarmo Leinonen

"Pietarisen mukaan R´ryhmään jaetaan myös maahanmuuttoa käsitteleviä artikkeleita ja videoita tahoilta, jotka tunnetaan valheellisten juttujen levittämisestä ja propagandasta."

Hesariinko tässä taas viitattiin?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä jäin kyllä noita kuvakaappauksia lueskellessani pohtimaan, etten taida edelleenkään ymmärtää mitä rasismi oikeastaan on.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olihan tuolla tuota "yön musta" ja "geneettinen epäonnistuja" -juttua, joka on selvästi rasistista, mutta tuo Musta Barbaari homma oli täyttä mediahuomion hakua. Poliisi pyytää esittämään henkilöllisyystodistuksen, eikä sitä suostuta näyttämään. Kyllä poliisin on silloin toimittava. Puheet pahoinpitelyistä sun muistahan olivat silminnäkijöiden mukaan täyttä potaskaa.

Katsotaan huomenna, kun kokonainen artikkeli tulee.

Siinä saattaa olla enemmän näitä kuvakaappauksia.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

"Geneettinen epäonnistuja" jäi huomaamatta. Hihamerkkihomma osui mielestäni lähimmäksi.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""... "yön musta"... ""

YLE:n Elävässä arkistossa on edelleen nähtävissä taannoinen EY-jäsenyyttä mainostava propagandaohjelma, jolla lupsakkaasti lepsuttelevat toimittajat Markus Kajo ja Hannu Lumivuori taapertelevat Brysselin turuilla ja kummastelevat muun muassa sitä mistä "yönmustat neekerikauppiaat" saavat kaiken sen rihkaman mitä toreilla kauppaavat.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/05/09/markus-kaj...

Ja siis jostain kohdasta 2:35 lähtien.

Ajatelkaas oman yhteiskunnallisen keskusteluilmapiirimme mustumista noiden aikojen jälkeen. Yö on todellakin laskeutunut päällemme. Nyt samanlaisesta puheesta joutuu siis virallisesti rasistileimalla lätkityksi, kukaties menettää virkansa.

Kaikenlainen pöyristyminen menee nyt läpi, niin hirvittävä on tämä poliittisen korrektiuden normipaine. Totalitarismille ominainen piirre -- ilmiantokulttuuri -- nimetään nyt orwellilaisessa uuskielessämme "journalismiksi".

Eipä täällä juuri älyn tai valon pilkahduksia enää näy keskellä tätä toimittajien vapaaehtoisesti päähänsä vetämää mustaa säkkiä jonka sisällä on lupa tunnustaa vain Suurta Yhteistä Valhetta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #26

Tuo kieliminen on minustakin hyvin vastenmielistä nimenomaan jonkinlaisena yleisesti hyväksyttävänä toimintanta, jolla Ihanteen Viholliset saadaan aisoihin. Se on tyylipuhdasta Neuvostoliittoa se.

Jotenkin on vaikea nähdä mitä väliä sillä oikeastaan on, mitä poliisit sanoivat ja miten siitä joku pöyristyy ja miksi. Vähän sivustakatsojan olohan tässä on.

Ja jos toimittajat ja kansalaiset haluavat helvetin, jossa kaikki kyttäävät toisiaan, ei muuta kuin isompaa vaihdetta. Se johtaa lopulta raaistumiseen ja purkautuu väkivaltana tai jonain käsittämättömänä toimintanta tavalla tai toisella, jota saa sitten taivastella.

Ruotsissa taitaa jo olla ongelmia värvätä "kelvollisia" poliiseja.

https://www.aamulehti.fi/maailma/ruotsissa-pula-ke...

Ratkaisu on tiputtaa "kelvollisen" kriteerejä. Sillä, kuten millään muullakaan ei tietenkään ole mitään seurauksia, vaan tulemme todistamaan kaikesta irrallisia "hämmästyttäviä" tapahtumia jatkossakin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #44

Me elämme jo sellaisessa. Poterot on kaivettu, kansa jakautunut ja keskustelukulttuuri kuollut.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #46

Ei tämä nyt vielä paha ole. Ketään ei kyyditetä leireille, jos nyt jotain varoituksia jaellaan, työsuhteita puretaan ja tulevaisuuden projekteja hiekotetaan.

Sitäpaitsi tämä ei ole luisumassa sellaiseen perinteiseen äärimaskuliiniseen helvettiin, ellei se sitten tule jonkinlaisena äärimmäisenä vastareaktiona.

Tavallaan jännä tilanne se, että me katsomme nykypäivän Venäjää kuin jonain taantumuksellisena ja jälkeenjääneenä paikkana, kun voi olla niinkin masentava tilanne, että se on meitä vuosikymmeniä edellä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #50

Ei tarvitse olla ennustaja tietääkseen, mihin tämä nykyinen neuvostohenkinen ilmapiiri tulee johtamaan. NRK:n (Norjan YLE) raportin mukaan Ruotsissa eroaa noin 1000 konstaapelia vuodessa. Se on melko paljon. Todennäköisesti Suomenkin tulevaisuus, koska Suomi ottaa aivan kaikessa - tiedottamisesta lähtien - mallia Ruotsista Saksan sijaan.

Suomessa on keskimäärin hemmetin fiksut, mukavat ja joviaalit konstaapelit, koska ei järjestyshommissa muuten pärjää. Typerykset joutuisivat hankaluuksiin kentällä sekä työkavereiden kanssa maijassa. Epäilen, että tässä kun tarpeeksi demonisoidaan, pöyristellään ja morkataan, niin nämä hyvät poliisit alkavat hakkeutua pois poliisin töistä, minne ikinä vain pääsevätki.

Pian ei löydy enää uusia halukkaitakaan, koska palkka ei vastaa työtoimenkuvaa. Puheet alkavat kyllä kiertämään kansan syvissä riveissä melko nopeasti: "Tee poika mitä ikinä haluat, mutta poliisiksi älä lähde. Koiran virka".

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #78

"Hver eneste dag slutter tre politifolk i Sverige. 80% av styrken sier at de vurderer å finne en annen jobb".

- eli joka ainoa päivä 3 poliisia lyö hanskat tiskiin ja 80% poliiseista harkitsee alan vaihtoa, kunhan löytäisivät jotain muuta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #26

Kuitenkin jää mietityttämään onko siinä jotain pahaa,jos haukumme toisiamme vähemmän. Onko toisten solvaaminen jotenkin keskusteluilmapiirin kirkastumista?

Esim. afrikkalaiset oli vielä vähän aikaa sitten eläintarhassa eläinten vieressä meidän sivistyneiden eurooppalaisten tarkasteltavana,koska heitä pidettiin eläiminä. Onko siis oikein sanoa heitä edelleen eläimiksi,jos ei ole,niin miksi ei? Tummuisiko keskusteluilmapiirimme,jos emme solvaisi heitä enään eläimiksi?

Jostain syystä kiinnität kovasti huomiota juuri siihen,että täytyy saada sanoa asiansa solvaavasti. Mikäli ei saa sanoa,niin kaikki menee huonosti. Minusta vähän tuntuu..siis tuntuu,että Suomessakin on aika paljon nielty vuosikymmenten saatossa ilmaisutapoja ettei ihan kaikkea enään lauota. Esim. lahtarit,punikit jne. Nyt niitä käytetään solvauksena ja hienostihan se repii aina kahtiajaon auki. Minusta siinä solvaus toimii taas keskusteluilmapiirimme tummentamisena.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #74

""... täytyy saada sanoa asiansa solvaavasti...""

Kysymyksen voisi asettaa toisesta suunnasta: onko loukkaantumisherkkyyden kasvattaminen kanssakäymiselle hyväksi?

Muista, että meillä on voimassa säädetty laki -- jota on myös sananvapauskiistoissa käytetty -- joka ottaa lähtökohdaksi sen että uskonnolliselta pohjalta nousevat taipumukset reagoida aggressiivisesti ja väkivallalla ovat hyväksyttäviä siinä mielessä, että ne voidaan ottaa legitiimeinä lainsäädännön lähtökohtana.

Samaan aikaan kamppaillaan äärimmäisen uskonnollisen fundamentalismin tuotteiden, terrorismin, kanssa.

Jos emme pysty ratkaisemaan tätä omaa kaksoismoraaliamme, kuinka voimme edetä edes lapsenaskelta kohtaamaan todellisia ongelmia -- kokonaan kognitiivisesti eriperusteisten kulttuurien yhteensopimattomuuden ongelmia?

Solvaamisella voi olla vain solvaamisen tarkoitus. Mutta sellaisten tarkoitusten tasolla kulttuurien hylkimisreaktioiden ongelmia ei ratkaista. Kun kuitenkin jo todellisten ongelmien esiin nostaminen koetaan hyökkäyksenä ja solvaamisena, silloin ollaan vaikean edessä.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #77

Mikä laki meillä hyväksyy uskonnollispohjaisen väkivallan?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #77

"..onko loukkaantumisherkkyyden kasvattaminen kanssakäymiselle hyväksi?"

Mitä käyttöä sanoilla on,jos kaikki ovat niin kovanahkaisia ettei niillä ole enään vaikutusta?

Näyttääkö juurikin kehitys menevän siihen suuntaan,että sanojen vaikutus vähenisi kulttuureissa vai sittenkin kasvaisi. Näin yhtäkkiä ajatellen mitä pidemmälle kulttuurit menevät sitä enemmän sisältöä sanat sisältävät kunnes pakosta tarvitaan tarkempia sanoja ilmaisuun ja mikä muukaan ajaisi siihen paremmin kuin tunteet. Saattaa olla toki,että yliajattelen tämäm asian.

"..kokonaan kognitiivisesti eriperusteisten kulttuurien yhteensopimattomuuden ongelmia?"

Kuten olen joskus bloginkin kirjoittanut,niin emme näillä eväillä kykene kohtaamaankaan vaan jäämme jalkoihin. Toki länsimaalainen kulttuuri ei kestä kohdata muutenkaan väkivaltaista kulttuuria vaan sen pitää sortua samalle tasolle pärjätäkseen.

Viimeisestä kappaleesta olen tismalleen samaa mieltä ja juuri siinä on tämä ongelman ydin tällä hetkellä. Ne jotka vain pelkästään solvaa pilaa niidenkin uskottavuuden keskustelun avaajina joilla on oleellista sanottavaa asioista. Sitä en tiedä onko kyseessä sitten eräänlainen yhteisömekanismi suojaamaan ettei lapsi menisi pesuveden mukana.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #74

Ei tietenkään. Sellaisesta ilmapiirisä tulee päästä eroon, mutta nitistämällä pari "paskalakkia", "natsia", "fasistia", "rasistia", "lahtaria", "Auschwitzin vartijaa" ja "ihmissaastaa" (nimitykset lainattu sosiaalisesta mediasta) me tuskin saavutetaan mitään muuta kuin katkeruutta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Karua, mutta ei yllättävää. Toki luottamus laskee tämänkin ansiosta poliisia kohtaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ei yllätä. Kyynistymisen ymmärtää. Nämä poliisit eivät ole niitä, joita meille telkussa näytetään. Mieleen tulee vain yksi PR-erehdys, mutta ei siitä tällä erää enempää.

Saattaa vaikuttaa epäortodoksiselta, mutta on parempi, että nämä vatipäärasistipoliisit ovat vastuullisessa tehtävässä vastuussa tekemisistään ja sanomisistaan. Tarkkailun alla. Parempi niin kuin huutelemassa mielipiteitään kadulla vastaan tulijoille tai viskomassa polttopulloja vastaanottokeskuksiin.

Odotetaan mitä selvitys kertoo. Minun perusluottamustani poliisin toimintaan yleisellä tasolla tämä ei heikennä.

Ilkka Huotari

MV:n/Paavo Tajukankaan (josta en ole löytänyt yhtään valheellista juttua) juttujen jakaminen tuskin voi olla väärin, kuten väitettiin. Kohua yritetään nostaa tyhjästä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Voi Heesus sentään, Huotari. Kaikkien näiden vuosien jälkeen, kaikkien väittelyiden jälkeen jos edelleen väität tuota, on jo oikeutettua kutsua sinun kirjoittelua falskiksi.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705292200153339...

Ilkka Huotari

Sanoin, että Paavo Tajukankaan blogista en ole löytänyt yhtään valheellista juttua.

MV:stä en tällaista väittänyt. MV:ssä on ollut paljon virheitä, joita voi väittää osaksi tarkoituksellisiksi (vähintään niin, että ei viitsitä tarkastaa faktoja).

Paavon blogista muistan yhden valokuvan jostain mielenosoituksesta, joka antoi väärän kuvan tilaisuudesta. Virhe korjattiin aika nopeasti.

Vaikka MV ei olekaan kovin luotettava, on siellä juttuja, jotka pitävät paikkaansa ja asioita, joita muu media ei viitsi uutisoida.

(Jos luet kommenttini uudestaan, niin se suluissa oleva kohta koskee siis pelkästään Paavon blogia.)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #31

Narautin Tajukankaan valheesta housut jalassa kun hän fabuloi että turvapaikan saaneita uusruotsalaisia olisi majoitettu Grand Hoteliin Fagersjön tulipalon jälkeen. Olin yhteydessä kaikkiin ruotsalaisiin instansseihin mitä keksiä vain voi ja kaikki olivat hyvin ihmeissään miten tuollaisia valheita voidaan esittää Suomessa.

Se on toki vain yksi Tajukankaan sepitteistä, mutta ethän sinä niistä ole koskaan ole ollut kiinnostunut.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #33

? Tietenkin olen kiinnostunut sepitteistä, ja yleensäkin totuudesta.

Tajukangas väittää: "Mistäkö tiedän, että sotapakolaisia vietiin myös Grandiin? Tästä minulla on muutama silminnäkijälausunto."

Uskon, että lähteet ovat voineet tällaista sanoa aivan hyvin, ja lähteet on tuotu esiin, joten Paavon puolelta en näe mitään valehtelua. Se olisi valehtelua, jos lähteet olisivat keksittyjä/ne eivät olisi tällaista sanoneet.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #33

Muistankin tapauksen, kun toit sen esiin.

Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo Vastaus kommenttiin #33

Tajukankaalla siis vain yksi todistettu(?) virhe useiden tuhansien (vai enemmänkin?) hänen julkaisemien väitteiden joukossa? Tai joka tapauksessa alle tuhannesosa väitteistä virheellisiä? Ja sekö on syy mustamaalata hänen kirjoitusmotiivinsa niin alas, ettei kenenkään totuuden etsijän kannattaisi hänen tekstejään lukea??
Tajukankaalla on myös paljon puhetta netissä ja minulle siitä selviää varsin pitkän linjan tutkailua ja harvinaisen paljon aitoutta, leppoisuutta ja hyväntahtoisuutta.

Tuntuu hassulta että niitä kiinnostaa "neutraalin objektiivisen" tyylinen keskustelukulttuurin kahtiajaosta kommunikointi, jotka itse harjoittavat mustamaalaamista jne.
Rakentavaan keskustelukulttuuriin ei kuulu kenenkään hyväntahtoisuuden täydellinen kyseenalaistaminen. Eikä se johda mihinkään hyvään. Ei, vaikka vastapuolella olisi Hitler.
On parempia keinoja keskustella ja vaikuttaa.

Nuo tuntuvat minusta niin itsestään selviltä, että nämä loputtomat mustamaalaamiset vaikuttavat epäterveen narsistisilta omien tunteiden "terapoinnilta". Ja jos niin on, niin eikös se ala olla jo Uuden Suomen sääntöjen vastaista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaipa jokaiseen ammattikuntaan mahtuu heikkoja tapauksia, ja siitä varmasti on kyse. Kun kyse on poliisista, niin tottakai asiaan pitää puuttua, ja niinhän onneksi tehdäänkin.

En kuitenkaan usko, että prosentuaalisesti kyse on isosta määrästä, mutta huono asia joka tapauksessa.

Luotan kuitenkin aina poliisiin ja poliisin puoluettomuuteen, vaikka muutama mätämuna joukossa olisikin.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Jaahas, vai sellaista tapahtuu suljetussa ryhmässä. Huomenna ilmeisesti selviää enemmän.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Huomenna ilmeisesti...""

Tuossa ei tule olemaan mitään mitä emme tietäisi jo tänään.

Joukko julkisuuteen potrettiensa kanssa tyrkyttäytyviä journalisteja, jotka eivät erota totalitarismille ominaista ilmianatokulttuuria journalismista, julkaisee jutun, jossa esitellään kielenkäyttöä joka on irrotettu ympäristöstään ja käyttöyhteydestään ja joka nostetaan tikun nokkaan ja esitellään ideologisen sosiaalisen paineen vääristämässä rasistijahtaamisen raamissa.

Eli ei tule todellakaan tapahtumaan mitään mitä kannattaisi noteerata. Yhdenkään ihmisen järki tai ymmärrys ei tule kasvamaan, eikä se tositieto, mitä tarvittaisiin toisiinsa yhteensopimattomien kulttuurien todellisten kognitiivisten kohtaamisongelmien hallitsemiseksi, lisäänny yhtään.

Sitten saatamme ehkä nähdä tragikoomisen jälkinäytöksen, jossa poliisin johtoporras joutuu vakavalla naamalla suorittamaan julkispaineen vaatiman puhdistus- ja rangaistusoperaation kenttäväkensä keskuudessa. Epäselväksi jää kenelle sekään tuottaa yhtään mitään hyötyä, mutta toki toimenpiteet todistavat totalitarismin piirteitä itsessään tiedostamattomille "journalisteille" miten "oikeassa" he olivatkaan, ja miten heillä on "todellista valtaa" --

Ja tietysti tuollaiset mielipidevainot tuottavat suunnatonta tyydytystä myös kaikille moralisteista oralisteiksi kehittyneille nettikirjoittelijoille.

Eli ei siis mitään uutta auringon alla siinäkään. Jälleen kerran tulee vain todistetuksi se ettei kukaan koskaan opi mitään.

Pekka Pylkkönen

Olennaista on että virkamies toimii lain vaatimusten mukaan. Olet sitten henkilökohtaisessa elämässäsi rasisti tai kukkahattu, virkatehtävissä noudatetaan lakia. Jos se ei maistu, muihin töihin vain. Niin ja lakia muuttamaan siten kuin se demokratiassa muutetaan.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

No ei se ihan noinkaan ole. Ei poliisi voi vapaa-ajallakaan olla rasisti. Miten voidaan olettaa, että poliisi kohtaisi työssään maahanmuuttajan tasapuolisesti ja sovinnollisuutta edistäen, jos vapaa-ajalla olisi esim. some-rasisti? Kyllä se vapaa-aika pitää olla aika linjassa sen kanssa, mitä poliisilta edellytetään. Toki kaikilla on sananvapaus, mutta kovinta pakkovaltaa käyttävien viranomaisten joukossa ei rasismia voi hyväksyä. Toki ymmärrän varsin hyvin myös sen inhimillisen puolen, jonka poliisi työssään kohtaa ja joka tässäkin blogissa on varsin ansiokkaasti tuotu esiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mutta ministeri ja kansanedustaja voi olla rasisti?

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #47

""... voi olla rasisti? ""

Se onko joku "rasisti" vai ei tarkoittaa osapuilleen jotain yhtä täsmällistä kuin kysymys, onko joku "noita" vai ei.

Sanan merkitys on sen käyttö. Ja motiiveja, joilla sanaa "rasisti" käytetään, on määrättömästi. Pelosta -- "noitahan" on maagiset mahdit omaava olento joka voi uhata kokonaisia "kansanryhmiä" -- projektiivisten olkiukkojen todellisiin lynkkaustarpeisiin.

Moraalisesti motiivit ovat ihan mitä sattuu. Minulla ei ole todellista havaintoa siitä että ne olisivat koskaan pelkästään hyveellisiä.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #47

Yksittäisen poliisin toimivaltuudet suhteessa kansalaiseen ja muihin yksilöihin ovat verrattomasti laajemmat kuin yksittäisen ministerin tai kansanedustajan. Puolueellinen poliisi on yksilön oikeusturvan kannalta verrattomasti suurempi uhka kuin usein lähtökohtaisesti puolueellinen kansanedustaja. Paha poliisi on vaarallisempi kuin paha kansanedustaja, muutoin tv:n fiktiiviset touhusarjat ja -elokuvat tehtäisiin parlamentaarikoista eikä poliiseista.

Viikonloppu- tai vapaavuororasismi herättää oikeutetun epäilyn asenteellisuuden ulottumisesta virkatyöhön. Lähtökohtaisesti oletamme mielipiteiden olevan aitoja. Oikeudenkäytön yhdenvertaisuudesta herätetään aika ajoin perusteltuja epäilyjä. Myös käsitykset lainvalvonnan yhdenvertaisuudesta ovat herkkä aihe.

Jos rasistiset mielipiteet poliisin ja vaikkapa pelastustoimen piirissä mielletään yleisiksi, on selvä, että luottamus murenee juuri niissä kansanosissa, joiden luottamuksen säilyttäminen on erityisen tärkeää.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #52

Mutta lähtenemme oletuksesta että poliisi on syytön kunnes saa oikeudessa tuomion? Myös virka-aseman väärinkäytöstä voidaan Suomessa tuomita laillisesti.

Yleinen laillisuusperiaate on vielä tärkeämpi kuin yksittäinen paha poliisi virassa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #57

Tottahan toki laillisuusperiaate menee edelle. Valitettavasti vapauttava oikeuden päätös yksittäisen poliisin kohdalla ei välttämättä palauta yleisön luottamusta kyseiseen poliisihenkilöön tai poliisin kykyyn kohdella ihmisiä tasavertaisesti. Maine menee sekunneissa, sen korjaaminen kestää kauan. Kyseessä ei ole pelkästään yhden viranhaltijan maine. Jokainen viranhaltija kantaa vastuuta työnantajansa maineesta.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #52

""Oikeudenkäytön yhdenvertaisuudesta... ""

Tällaisia periaatteet ovat mahdollisia vain yhden moraalisen järjestelmän piirissä. Me voimme noudattaa sitä keskuudessamme. Mutta durkheimilaisittain: sitä mikä sijoittuu "mekaaniseen" normatiiviseen moraaliin, ei voi viedä "orgaaniseen", omantunnonetiikkaan perustuvaan järjestelmään.

Eli periaatteessa vaatimus mekaanisesta yhdenvertaisuudesta romahduttaa omantunnonetiikkaan perustuvan järjestelmämme. -- Tämähän on yksi kaikkein keskeisimpiä "monikulttuurisuuteen" liittyviä uhkakuvia.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #47

Kansanedustajana meillä voi olla juuri niin vatipäisiä ihmisiä, kun kansa haluaa. Ministereillä on taas tiukemmat edellytykset, mutta kukapa ministerin nimityksen kaataisi?

Pekka Pylkkönen

Jos kykenet hoitamaan tehtäväsi lain vaatimusten mukaan, minkä sille voi mitä mieltä olet asioista? Eri asia on jos tuomioita rupeaa tipahtelemaan. Poliisilta edellytetään kuitenkin jonkin sortin nuhteettomuutta.

Periaatteessa asenteet ja uskomukset on mahdollista jättää narikkaan töihin tullessa. Löisin vaikka vetoa että ateisteja työskentelee pappeina esimerkiksi. Helsingin teologisesta ainakin tavataan sanoa että se on varmin tapa tehdä uskovaisesta ateisti, mutta moni varmasti haluaa silti hyödyntää sen koulutuksensa ansiotyössä. Jotkut virassa olevat lääkärit harrastavat myös homeopatiaa. Ja niin eespäin, eespäin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #48

Facebookin puolella tuli hieno kommentti vastaan, kun mainitsin poliisienkin olevan vain ihmisiä.

- "Samaa selittivät Auschwitzin vartijat."

Tätä meininkiä pidetään ilmeisesti sinä toisena ääripäänä. Tai luulisin niin.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #49

Ymmärrän kyllä ajatuksen mutta aika kaltevalla pinnalla nyt mennään. Suomen vertaaminen natsisaksaan on ainakin omasta mielestäni aika kaukaa haettua.

Vallan kolmijako-opin perusteella poliisille ei yksinkertaisesti kuulu lainsäädäntö- tai tulkintavalta. Kaikissa näissä systeemeissä on ongelmansa, mutta uskoisin että Suomessa vähintään oikeus puuttuisi asiaan mikäli poliisi rupeaisi järjestelemään kuolemanleirejä rasistisin tarkoitusperin. Ja niiden laillistaminen taas.. veisi nykyjärjestelmässä aika kauan.

Pitääkö poliisin saada toimia oman moraalinsa mukaisesti vaikka se merkitsisi laillisuusperiaatteen romuttumista ja mielivaltaa? Tai kenenkään muunkaan? Eiköhän lie helpointa että virkamies noudattaa aina lakia juuri niinkuin se kirjoitetaan tai luopuu virastaan.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #49

Näiden kommenttien viljeleminen osoittaa kyllä kirjoittajan olevan todellisen hakoteillä. Some-kirjoittelun vertaaminen keskitysleirin vertoimiseen on todella, todella kaukaa haettu.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen Vastaus kommenttiin #48

Tietysti jokaisella saa olla omat mielipiteet. Niiden julkituominen on taas toinen juttu. Poliisilta odotetaan asiallisuutta ja puolueettomuutta. Edellytykset vastata tähän odotukseen heikkenee, jos tuo julki rasistisia mielipiteitä.

Somessa näkyy olevan ammattipahastujat vauhdissa. Saattaa olla, että poliisien kohtaama todellisuus ei vastaa heidän vaalenpunaisia unelmia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #53

Tottakai julkikuvalla on väliä. Siinä olet aivan oikeassa.

Ja mielestäni osa poliiseista on toiminut asiattomasti ja hyvin harkitsemattomasti.

Onhan se nyt selvä, että jos ryhmässä on tuhansia poliiseja, niin jossain vaiheessa tällaiseen kiinnitetään huomiota ja se vuotaa lehdistöön, vaikka lakia ei sen varsinaisessa merkityksessä rikottaisikaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #53

Se johtanee myös pitkällä aikavälillä "Somen" rappeutumiseen. "Some" toimii vain niin pitkään, kun sitä voi käyttää "somettamiseen". Jos siellä pitää kirjoittaa ulkoa annettuja, tietynlaisia ja oikein muotoiltuja mielipiteitä päivästä toiseen, pasteta kissavideoita tai jakaa kuvia omasta perseestään (kunhan ei liian räikeitä), saattaa olla, että ei siellä kukaan jaksa aikaansa käyttää.

Twitterhän on ongelmissa kannattavuutensa kanssa ja syitä sille en tiedä, mutta olisiko se ihme, jos on aika raskas on tuo administraatiopuoli, kun pitää vahdata.

Keinoäly tuonee helpotusta siihen, mutta sitten ollaan taas tuossa ongelmakohdassa yksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #53

Lainaan tähän Ossi Ojutkankaan kommenttia tuolta toisaalta.

"Jos poliisit eivät saisi tällaista purkaa lainkaan ja heiltä edellytettäisiin poliittisesti täysin korrektia ja neutraalia ilmaisua, voisipa maasta loppua poliisit kesken. Tai heidät pitäisi korvata roboteilla."

Ei meistä kukaan ole yli-ihminen.

Tai no Judge Dredd on melko kova.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #67

Dredd on vaan jäärä, Judge Death taitaa olla ennemmin se, mitä haetaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #67

Niin. Ennen (a)sosiaalista mediaa mentiin ehkä vapailla porukalla saunaan. Juotiin olutta. Syötiin makkaraa. Puhuttiin suu puhtaaksi. Dokumentteja ei jäänyt. Kuka kuulopuheille olisi korvaansa lotkauttanut? Yleisö ei saanut tietää. Luottamusta ei murennettu. Toimintaa virkatyössä arvioitiin virkatyössä suoriutumisen perusteella.

Tänään halutaan mielipiteiden jäävän esille. Siis kirjoitetaan. Tukeutuminen suljettuun ryhmään ja luulo niissä käytyjen keskustelujen säilymiseen luottamuksellisina on älyllisesti todella laiskaa. Kirjalliset tuotokset voivat päätyä kaikkien nähtäville. "Oho" ja "läpällä kännissä/selvin päin" eivät vakuuta. Toimintaa virkatyössä arvioidaan mielipiteiden ja virkatyössä suoriutumisen perusteella. Jälkimmäinen voi värittyä ikävästi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #53

"Poliisihallitus on päättänyt toimittaa sen sunnuntaina valtakunnansyyttäjänvirastoon esitutkinnan edellytysten selvittämiseksi."

http://yle.fi/uutiset/3-9648586

Tiedättekö mihin tämä numeron nosto ja mahdollinen esitutkinta tulee johtamaan? Katkeroitumiseen ja ketutukseen. Kuka siinä voittaa?

Kirjallinen huomautus olisi nyt paikallaan ja sen jälkeen antaa asian yksinkertaisesti olla. Asianomaiset henkilöt saavat opetuksen ja ymmärtävät julkikuvan merkityksen työssään sekä sen, että sosiaalinen media ei ole koskaan suljettu tai yksityinen tila, vaan, noh, sosiaalinen ja julkinen. Halusipa tai ei.

Mikäli tällä aletaan nyt kuukausi tolkulla mässäilemään ja uhkailemaan potkuilla tai ilmiannoilla, niin se johtaa vain vihan kierteeseen, jonka kanssa meillä muutenkin on Suomessa ongelmia.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #48

""Eri asia on jos tuomioita rupeaa tipahtelemaan. ""

Siis "rasismi" ei ole rikos. Jos olisi, minäkin, jolla ei ole mitään sitä vastaan että minua nimitetään "rasistiksi", lojuisin jo kaltereiden takana.

Näissä mielipiderikoksissa tuomiot ovat tulleet lähinnä kahden lain pohjalta. On käytetty joko "kansanryhmää vastaan kiihottamista" koskevan lain tai "uskonrauhan rikkomista" koskevan lain pykäliä.

Kumpikaan noista laeistra ei kestä käsiteanalyysia, ja jälkimmäinen on jopa esimerkki kyseenalaisten taipumusten hyväksymisestä ja legitimoimisesta lain lähtökohdiksi.

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #58

Oikkoselta odotan kirjoitusta tästä aiheesta eli miksi jokin idea, ideaali, ihanne valtaa ns. sivistyneistön konsensuksen vaikkei kukaan sitä oikeasti kannata, jokin mahdottoman ryhmäideaalin kaipuu vaikka syvällä itsessä ei sitä kannata (suuri enemmistö on isänmaallinen kaikkien tutkimusten mukaan mutta silti äänestetään / päätetään kaikkea muuta)

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #63

""... miksi jokin idea, ideaali, ihanne valtaa ns. sivistyneistön konsensuksen vaikkei kukaan sitä oikeasti kannata... ""

Tässähän on kyse siitä durkheimilaisen sosiologian tosiasiasta, että auktorisoiduilla arvoilla on ominaisuuksia, jotka liittyvät enemmän niiden statusasemaan ja auktorisoivaan mahtiin kuin niiden kulloiseenkin sisältöön.

Ja wittgensteinilaisittain ottaen inhimillinen kieli yhteisöllisenä muodosteena pyrkii nimenomaan vakiinnuttamaan tietyt kielen käyttötavat ja käsitteet, jotta kaikelle käsitteelliselle ajattelulle tarpeellinen alusta, wittgensteinilaisittain "varmuus" syntyisi. ""Vain "varmuuden" pohjalta on kriittinern epäily mahdollista.""

Olen sivunnut asiaa kirjoittaessani "Vihreän liikkeen psykohistoriasta":

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #58

Tottakai se on hyvin tulkinnallista. En ole varma olisinko tuominnut esimerkiksi Halla-Ahoa, mutta onhan tuolla julkisuudessa sellaista puhetta jota ei pitäisi ihmisistä harrastaa.

Oma kysymyksensä on se että milloin puheesta pitää rangaista juridisisesti ja milloin riittää maksaa sosiaalinen hinta.

Virkamiehen on kohdeltava kaikkia yhdenvertaisesti. Se on jo melko kattava sääntö.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #65

""... on kohdeltava kaikkia yhdenvertaisesti... ""

Siis tämä säänntö on mahdollinen ainoastaan yhdenlaatuisessa moraalijärjestelmässä kerrallaan. Sitä mikä on "yhdenvertaista" mekaanisen normimoraalin vallitessa ei voi viedä orgaaniseen omantunnonetiikkaan perustuvaan järjestelmään.

Jos haluat asian rautalankana, "suvaitseva" järjestelmä ei koskaan voi sisällyttää itseensä "suvaitsematonta" järjestelmää.

"Yhdenvertaisuus" on yhtä falski käsite kuin "rasisti". Sitä voidaan käyttää mitä epämääräisimpien motiivien varassa. Perustavanlaatuiset lähtökohdat, kuten tosiasia ettei moraalia ole vain yhtä laatua, voidaan ohittaa, kun takerrutaan ymmärryksen noituvaan käsitteeseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #65

"Virkamiehen on kohdeltava kaikkia yhdenvertaisesti."

Mikä rangaistus tulee jos kutsuu Putinia tai venäläistä siaksi? Entä jos sanoo muslimia???

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Se vähä teksti mitä nyt on julkisuudessa ollut, näyttää siltä että puhuvat suvaittavista uudisasukaista samalla tavalla kun ei suvaittavista kanta-asukaista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Noh, täytyyhän poliisienkin saada päästää liikoja höyryjä ulos. He kun joutuvat luultavasti lähes päivittäin painimaan maahantulijoiden ongelmien kanssa. Parempi siis että he purkavat turhautumiaan kirjoittamalla kuin käsipelillä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos Muttisia näkee vain maksamattomina asiakkaina, niin siitä voi syntyä palveluntarjoajalle vino kuva kaikista Muttisista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On kyllä outoa etteivät poliisit paljstuneet salarasmuklaisiksi tai muiksi äärisuvakeiksi. Pitäisikö tästä jotain päätellä mitä nyt kotoutetaan poliiseja entistä enemmin, tarvitaan lisää resursseja poliisien kotoutumiseen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei mennä Mikko tuohon.

Ollaan sellaisen yläpuolella.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Useimmissa tapauksissa riittänee keskustelu esimiehen kanssa. Valtakunnansyyttäjä arvioi "paketin" ja onko esitutkintaan aihetta.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Seitsemän prosenttia suomalaisista omaa rasistisia mielipiteitä joten poliisin joukosta heitäkin luonnollisesti löytyy.

Poliisikin on vain ihminen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Someraadin mukaan näin ei saisi olla.

Käyttäjän VesaHellman kuva
Vesa Hellman

"Seitsemän prosenttia suomalaisista omaa rasistisia mielipiteitä joten poliisin joukosta heitäkin luonnollisesti löytyy."

Mistä tälläinen lukema on kotoisin?

Oma tuntuma on että tuosta puuttuu joku numero edestä.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Myös Risikko näyttää hyökkäävän rysän päälle vaikka kukaan tuskin on ehtinyt selvittää edes mistä on kyse.

Rasistijahti on kuin Villin Lännen kommunistijahti: joku huutaa tienristeyksessä "Kommunisteja!" ja pyssyjen räiske alkaa sillä siunaamalla. Savun hälvettyä kysellään: "Missä, missä?"

Se on kuin syömään pyytäisi. "Nollatoleranssi rasismille!" Sitä ei ole varaa raottaa edes senttiäkään, sitä omaa laatikkoa, jotta maailmaa näkyisi sen ulkopuolelta. Siellä ollaan ja siellä pysytään. Nollaan takerrutaan.

Kuka kertaisi näille neropateille ministereille, ettei "rasismilla" riekkuminen auta ratkaisemaan ainoatakaan oikeaa ongelmaa. Ettemme ole nyt tekemisissä taikasanojen eikä woo-doo-magiikan kanssa jossa uskotaan siihen että kirosanat oikeasti tuhoavat ihmisiä.

Että olemme tekemisissä paljon, paljon, paljon vakavampien yhteiskunnallisten kysymysten kanssa -- sellaisten joiden ratkaisemisessa tarvitaan ihmistieteiden -- antropologian, sosiologian, psykologian, kognitiotieteen -- antamaa parasta tietoa, eikä poliittis-moralistiselle julistukselle ominaisia, tosiasiassa onttoja paatosteluja.

Että olemme tekemisissä yhteisövoimien, yhteisöominaisuuksien ja yhteisöilmiöiden kanssa -- sellaisen kulttuurien yhteentörmäyksen kanssa joka ei ratkea millään yksilötasolla.

Kuka kertoisi näille ministereille, ettei siitä, että kaikilla on ihmisarvo, mitenkään seuraa se, että kaikki kulttuurit sopeutuisivat keskenään. Ne eivät sopeudu. Ne voivat vain kääntää toistensa kielteisimmät puolet esiin ja aiheuttaa molemminpuolisen moraaliromahduksen.

Emmekä saa tuomita kulttuurisia hylkimisreaktioita kuin ne olisivat vain väärin ajattelevien tai sielullisesti harhautuneiden yksilöiden tekoja.

-----

Viittasin tuolla ylempänä siihen, että keskellä tätä vallitsevaa täydellistä järjettömyytta olen monta kertaa miettinyt vetäytyväni tästä täysin toivottomasta julkisesta vaikuttamisyrityksestä.

Poliisipäällystön ja ministeri Risikon reaktion jälkeen olen entistä vakuuttuneempi siitä, ettei järki meillä voi näissä asioissa enää voittaa. Olemme matkalla mielipidesensuuriin, entistä määrätietoisempaan monikultturisuuskritiikin kriminalisoimiseen ja faktiseen totalitarismiin, jossa ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuuri alkavat kukoistaa.

Minulle taisi nyt riittää.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

En ole lukenut poliisien kommentteja. Toivottavasti taustalla ei ole mitään vakavampaa asenneongelmaa.

Tästä aloin kuitenkin pohtimaan, että sinällään mustaa huumoria voi vääntää erilaisista asioista olematta rasisti tai mitään muutakaan erityistä. Kait jokainen suomalainen nyt tuntee ainakin pienen repertuäärin juutalaisvitsejä olematta mitenkään erityisen juutalaisvihaaja. Loput tuhkakuppiin ja niin edelleen.

Itselleni musta huumori on joskus tapa käsitellä vaikeita asioita ja nimenomaisesti korostaa sitä, miten julmasti ja välinpitämättömästi voimme suhtautua kärsimykseen.

Aikoinaan kommentoin kirjoitusta Aylan Kurdin kuolemasta, "Heitähän joku rasistinen kommentti tämänkin kirjoituksen perään", heittämällä jonkin rasistisen kommentin senkin kirjoituksen perään:

    «Siinä taas on tullut yksi elintasosurffari loikoilemaan Kreikan hiekkarannoille, kun me suomalaiset joudutaan raatamaan töissä.»
    «Tainnut ankkurilapsi irrota elintasosta.»

Kommenttini poistettiin puheenvuorosta asiattomana kahdesti ja molemmilla kerroilla palautettiin. Moderaattorit taisivat ymmärtää pointtini. Sydämettömänä voi sanoa tai kirjoittaa kaikenlaista julmaa. Jokainen meistä voi ottaa sen asenteen tai toisen, tai molemmat. Toisten äärimmäinen kärsimys on vaikea asia kohdata ja sitä voi käsitellä monilla tavoin. Musta huumori on usein jotain, mikä seuraa syvän myötätunnon jälkeen.

Pelkkien lööppien perusteella on vaikea sanoa onko todella kyse rasistisista asenteista vai mistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On luultavaa, että on suomalaisia , joiden luottamus poliisiin on jo nyt lisääntynyt tämän rasismi-jupakan myötä ennen tapauksen johdosta suoritettavia tarkempia tutkimuksia.

Nämä suomalaiset eivät välttämättä ole lainkaan rasisteja vaan realistisella asenteella maailmaa ympärillään tarkastelevia kunnon kansalaisia. Ja osa varmasti myös mustan huumorin ystäviä tai ymmärtäjiä.

P.S. Mustan Barbaarin tapauksesta muistamme virkavaltamme kunniaksi : paljon porua ja vähän villoja.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Nämä suomalaiset eivät välttämättä ole lainkaan rasisteja vaan realistisella asenteella maailmaa ympärillään tarkastelevia kunnon kansalaisia. Ja osa varmasti myös mustan huumorin ystäviä tai ymmärtäjiä.»

Kuvaamani tragedioiva musta huumori siis on parodiaa tietyn porukan kärsimystä epäinhimillisesti vähättelevää, usein rasistista mustaa huumoria kohtaan. Valitettavasti se parodian kohteena oleva porukka "huumoreineen" on todella olemassa, eikä parodia olekaan parodiaa. Se on todellinen ja surullinen ilmiö.

Valitettavasti sen porukan rasismi ja kärsimyksen vähättely usein kuitataan huumorina.

Paihoittelen, jos en riittävän selvästi ilmaissut mitä huumoria tarkoitin. Ehkä se voidaan ymmärtää (tahallisesti?) väärin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Poliisit ammattikuntana taitaa olla työpaikkakiusatuin tämän hetken Suomessa. Tehdessään työtä (lain noudattanista) se joutuu turhan usein näihin Mustan Barbaarin episodin tapaisiin selkkauksiin. Ensin lattiatasolla sitten somessa esimiesten säestäessä samassa kuorossa. Anarkistit voi tökkiä työkaveria (ratsuhevonen) seipäillä, no problem...Kannattaisi mennä johonkin raviradalle yrittämään samaa. Punatukkainen pastori änkeää peruuttavan poliisiauton taakse hokien ; kuvaa kuvaa mulla on paperit... MV?

Odotetaanko täälläkin länsinaapurin esimerkkiä työsuojelua uhkaavista vaaroista?
https://www.liveleak.com/view?i=da0_1491131593

ps Martilta oiva, tasapainoinen blogi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ainoa kestävä ratkaisu poliisin Suomessa harjoittaman rasismin poistamiseksi on, että poliisikoulutukseen hyväksyttävän hakijan tulee olla maahanmuuttajataustainen henkilö.

Uskon, että eduskunta on valmis 5/6-enemmistöllä muuttamaan rasistisen poliisikuntamme monikulttuuriseksi voimavaraksi estämällä kantasuomalaisten pääsyn poliiseiksi.

P.S. Sarkasmivaroitus.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Saksassa poliisikoulu on muistaakseni pikakaista kansalaisuuteen. Mielestäni erinomainen juttu, koska monikulttuurisessa maassa tarvitaan poliiseja monista eri kulttuureista. Pystytään myös asioimaan ihmisten kanssa heodän äidinkielellään, jos nämä eivät osaa saksaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa poliisin ammatti on sangen tavoiteltu nuorten parissa. Ainoastaan noin joka kymmenes hakija pääsee sisään.

Maahanmuuttajataustaisia nuoria on ollut hakijoiden joukossa, mutta (liian) harva heistä on tullut valituksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset