Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Keskusta tekisi alkoholilaista omantunnon kysymyksen

  • kuva: eduskunta.fi
    kuva: eduskunta.fi

Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät eivät päässeet keskiviikkona sopuun alkoholilain kokonaisuudistuksesta, kun keskusta ei pitäytynyt hallitusneuvotteluissa sovituissa asioissa.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan asia palaa nyt hallituksen pöydälle.

Ylen A-studiossa eilen vierailleen keskustan kansanedustaja Markus Lohen mukaan nelosoluet nousivat kynnyskysymykseksi.

– Pahin ongelma oli se, että alkoholiprosenttia olisi nostettu vähittäismyynnissä ja nelosoluet olisivat menneet kauppoihin. Se olisi aiheuttanut todella paljon kustannuksia yhteiskunnalle, Lohi kiteytti.

Keskustan eduskuntaryhmä on vaatinut, että kansanedustajat saisivat äänestää vapaasti omantuntonsa mukaan 5,5 prosenttia alkoholia sisältävien juomien myymisen sallimisesta ruokakaupoissa.

Perussuomalaiset ovat olleet vaatimuksista käärmeissään.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turusen (ps.) mielestä kyse on suuremmasta asiasta kuin alkoholilaki. Kyse on hallituksen sisäisistä pelisäännöistä ja periaatteista.

– Kompromissi tehtiin siis jo vuosi sitten. Tämä on keskustan iltalypsy, Turunen sanoo.

Turunen ja perussuomalaiset saivat taannoin runsaasti kritiikkiä osakseen, kun puolueen johto pakotti ryhmäkurin turvin kansanedustajat äänestämään kiistellyn hallintarekisteriuudistuksen puolesta.

Sipilä ei ollut toisten uhrauksista huolimatta valmis ottamaan vastaavaa löylytystä äänestäjäkunnaltaan.

Keskustalle alkoholilaista on muodostunut omantunnon kysymys.

Sopii kuitenkin kysyä, että missä tuo omatunto oikein oli, kun koulutussäästöistä ja eläkeläisten asioista päätettiin. Missä oli keskustan omatunto, kun hallintarekisteriuudistus noustettiin neljännen kerran pöydälle, tai kun pääministeri ja puolueen puheenjohtaja painosti verovaroin rahoitetun mediatalon toimittajia, jotta nämä eivät penkoisi hänen lastensa liiketoimia?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Perussuomalaisessa eduskuntaryhmässä ei ole ryhmäkuria.
Perussuomalaisten valtuustoryhmissä ei ole ryhmäkuria."

-T.Soini-

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Perussuomalaiset ovat käyttäneet röyhkeästi ryhmäkuria hyväkseen, mutta mielestäni tämä asia ei liity juurikaan ryhmäkuriin, vaan keskustan kepulointiin ja siihen, kuinka puolue on vetämässä maton hallituskumppaniensa jalkojen alta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Toki se liittyy ryhmäkuriin siinä mielessä, että persut eivät hyväksyneet Kepun ehdotusta jonka mukaan äänestyksessä Kepulla ei olisi ryhmäkuria.

Kepuloinnista, tässäkin asiassa, samaa mieltä. Mutta ei tämä nyt ihan ensimmäinen sellainen asia ole, jossa hallitus kävelee oman hallitusohjelmansa yli.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #3

Se on kyllä totta.

Tavallaan vähän huvittaa tuokin, että nelosoluesta tuli takinkäännön maailmanmestaruutta havittelevien perussuomalaisten "periaatekysymys", jossa ei anneta tuumaakaan periksi.

Kertooko tämä enemmän puolueen poliitikoista, vaiko kenties heidän äänestäjäkunnastaan, en osaa sanoa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #4

Oluen alkoholipitoisuus on sen verran mitätön kysymys, että siinä voi turvallisesti kiukutella ja nostaa profiilia, kuitenkaan suututtamatta isompiaan.

Sitä olen miettinyt, että mitä muuta on tällä hetkellä käsittelyssä. Suomessa kun on otettu tavaksi heittää kansalle tällainen toisarvoinen täky, josta nousseen raivon savuverhon takana ujutetaan joku oikeasti merkittävä asia läpi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #5

Tuokin on hyvä pointti ja sitä on tehty jo pitkään.

Ihmiset eivät hurmiossaan huomaa, että mitä verhojen takana tapahtuu.

Tässä tapauksessa tosin epäilen, että ei ole aivan niin yksinkertaista. Tulee liian pian hallintarekisteriuudistuksen jälkeen, joka tosiaan ajoi varsinkin persut todella ahtaalle, vaikka onhan tuolta kyllä sote- ja maakuntauudistuskin tulossa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #5

Henkilökohtaisesti olen aina ollut sitä mieltä, että hanat auki vain - niin halvalla kuin lähtee. Ei niitä aikuisia ihmisiä, jotka itseään hengiltä ovat juomassa, voi muutenkaan pelastaa. Se on omavalintainen hidas kuolema ja kaikki muu on pelkkää pölhöpopulistista tekohengitystä.

Raadollisesti sanoen.. eipä siihen menisi kuin pari vuotta ja ongelma on ratkaissut itse itsensä. Meillä olisi sen jälkeen terve keskieurooppalainen alkoholikulttuuri.

Tuossa eilen tukiasuntolassa asuva blogisti, Sampo Syreeni, tuumasi, että eivät pahimmat densut muutenkaan mitään hienoja nelosoluita kaupasta hae, vaan tekevät tavaransa itse. Hän mm. on simamiehiä ja jakaa ohjeita myös Facebook-sivuillaan. Pienpanimoiden nelosoluet ovat keskiluokkaisten isämiesten hommaa, jotka juovat kohtuudella. He tuskin näkyvät piikkinä terveystilastoissa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #8

"...terve keskieurooppalainen alkoholikulttuuri..."

Puhun nyt vain omista kokemuksista mutta minusta ranskalaiset ja italialaiset nuoret dokaavat siinä kuin suomalaisetkin. Muistan kun joskus aikoja sitten olin ranskalaisen ystäväni 30-vuotispippaloissa Nizzassa, silloin juomana oli Vodka + Red Bull (jälkimmäistä piti hakea Monacosta junalla kun ainakin silloin energiajuoman myyminen oli kielletty Ranskassa). Bilbaossa ei tarvinnut pitkään kadulla saapastella kun näkee samanlaisia seurueita kuin Hakaniementorilla. Jne.

Skandinaavit, britit, irkut ja sakemannit dokaavat siinä kuin suomalaisetkin. Tietenkin maissa joissa luontaisesti kasvaa viini ja oma paikallinen tuotanto on vahvaa ja vahvasti tuettua, myös kulutus kohdistuu viineihin. Sitten on erikseen olutta ja väkeviä tuottavat maat.

"Suomalainen viinapää" on myytti, jota tukevat niin alkoholinsaatavuutta vapauttavat kuin sitä kiristävätkin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #10

Saksassa harvemmin kuitenkaan törmää ihan samaan kuin Suomessa. Tai ei ainakaan samassa mittakaavassa. Tietysti nekin dokaavat, mutta suomalainen nakkikioski- ja taksitolppakulttuuri on ihan omaa luokkaansa. Ranskassa taas, omien kokemuksieni mukaan, nuoriso kyllä juo jonkin verran, mutta enemmän siellä pössytellään.

Tuossa juuri kävin Helsingissä ja olin pistävinäni merkille, että sosiaaliset ongelmat (mm. kodittomuus, alkoholismi, huumausaineet) ovat lisääntyneet melko railakkaasti viimeisen viiden vuoden aikana. Tietysti lämpenevät päivätkin vaikuttavat siihen. Ihmiset tulevat pois kellareistaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #14

"Ranskassa taas, omien kokemuksieni mukaan, nuoriso kyllä juo jonkin verran, mutta enemmän siellä pössytellään."

Suomessa ollaan menossa samaan suuntaan. Muutos on ollut iso viimeisen 10 vuoden aikana. Jännää sinänsä, kannabis on laitonta. Ei oikein kieltolaki toimi tässäkään suhteessa.
Kannabiksen käytön lisääntyminen jatkuu myös tulevaisuudessa.

Jos alkoholikeskustelua on vaikeaa, niin kannabiskeskustelua ei edes käydä, ainakaan poliitisella tasolla.
Tosin kannabiksen käyttö ei juuri vaikuta kansanterveyden kannalta suuntaa eikä toiseen. Rangaistuksista pitäisi luopua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #14

Se on totta että keski-Euroopassa ja briteissä mukana on pössyttely enemmän kuin Suomessa. Mutta, ja puhun vain omista kokemuksistani, olen ollut saamaisillani turpiini myös Kölniläisellä nakkikioskilla humalaisten germaanien toimesta. Piti sitten ystäväni kanssa poistua "go home" -huutojen saattelemana ettei olisi käynyt pahasti. Viimeksi kun olen taksitolpalla ollut huolestunut nenäni hyvinvoinnista se tapahtui Montpellierissä.

Koitan kaivaa sen Eurostatin tilaston, jossa EU-maista humalahakuisessa juomisessa Suomi oli jossain sijalla 15.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Kyllä tämä A-oluen tuominen vähittäismyyntiin on suomalaisille aivan tarpeeksi vallankumouksellinen asia, että se kantaa jo sinänsä somekeskustelua ilman, että kenenkään tarvitsee tarkoitushakuisesti heittää pökköä pesään.

Pekka Iiskonmaki

Suomi on aina ollut muiden valtioden vietävissä.

Eikös Jorma sovita, että Viro hoitaa jatkossakin mallikkaasti suomalaisten juomat.

Laivat ja pakettiautot liikkuvat ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Samassa pakettiautossa tulee varaosat traktoreihin, autoihin, rakennustarvikkeita ja kaakeleita ym. Suomen maaseudulle, jonka Keskusta on palveluista tyhjentänyt.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Koko pompsi samassa paketissa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #16

#16
Lopulta maaseudun onni on nykyinen systeemi. Juomat alkavat tulla Latviasta, mutta kaikki muu maalla tarvittava tulee Tallinnasta.

Esim. Autojen varaosat on puolet Suomen hinnoista. Samalla auto tankataan jne.

Traktorien varaosat ovat vielä halvempia. Esim. venäläisiä tapeetteja tuodaan Suomen maaseudulle valtavia määriä. Ne löytyy netistä ja voi tilata ennakkoon.

Kylästa lähtee paku ja kaksi miestä, Paluukuorma tulee koko kylän palveluna.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kyllä kaikki ammattilaiset ajaa nyt teistä ohi ja hakee sen pakettiautollisen Latvian puolelta. Siinä saa kaksi ja puoli tuntia suuntaansa kestävälle matkalle hyvän tuntipalkan. On se sama viina niin paljon halvempaa Latvian puolella.

Takaisin tullessa voi pysähtyä syömään Pärnussa, jossa on hyviä ravintoloita ja hinnat vain puolet Tallinnan hinnoista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #19

Pitäisikin melkein lähteä käymään Latviassa. Useampi vuosi vierähtänyt edellisestä visiitistä. Hieno maa ja hienoja ihmisiä. Ihan niin kuin nuo eestiläiset naapurimmekin.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #19

#19
Käy Veli joskus Valkassa ja pysähdy Tartossa syömään. Latviassa on myös hyvää ruokaa.

A-Olutkori maksaa 9 euroa.

Samoin kannattaa ostaa kaikki limonadit ja soodavedet, jotka ovat Suomessa kalliita.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #25

Olen tulossa Tarttoon suunnistuksen MM-kisoihin heinäkuun alussa. Eikä se ole suinkaan ensimmäinen reissu tuohon kaupunkiin. Siellä Ilusalongitkin ovat paljon halvempia kuin Tallinnassa. Eli vaimot ja vastaavat mukaan Tarttoon.

Kisojen välipäivänä ajelu Riikaan.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #25

Sooda on täälläkin halpaa ja etenkin hyvää. Tuntuu järjettömältä rahdata huonompaa vettä, vaikka prosentuaalinen ale olisikin kohdillaan.

Pirkka vishy on loistavaa hintalaatusuhteelta ja pienestä lasipullosta tarjoiltu Hartwallin Vishy on jopa parempi kuin S.Pellegrino.

Minä olen melkoinen kuplavesien suurkuluttaja ja vihaan rahtaamista jopa lähikaupasta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ajat muuttuu ja hallitus ei voi toimia jos ensin ei sovita yhdessä kompromissia joka sitten viedään hallitusryhmien äänillä läpi eduskunnassa. Tästä asiasta voi naureskella toki, mutta vähänkään fiksumpi jättää ilkkumisen sikseen ja muistelee että kuinka suomalainen eduskunta toimii.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eikös Sipilä ja kokoomus juuri vakuutelleet ettei hallitussopimusta kirjoiteta uusiksi ja menikö viikkoakaan kun hallitussopimus repesi keskustan toimesta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kokoomus seuraa nyt tyytyväisenä taustalla. Heillä ei ole kahden muun hallituspuolueen välisessä kiistelyssä kuin voitettavaa. Puoluejohto on Machiavellinsä lukenut.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Keskustasta on nopeasti tehtävä omantunnon kysymys. Sovituista ja mitättömistä asioista iltalypsyä, jarruttelua ja venkoilua.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kari Salonen toi Facebookin puolella esiin hauskan pointin paradoksista, joka tässä omantunnon kysymyksessä esiintyy. Häntä kummastutti, miten omantunnon kysymyksellä voidaan määritellä muiden ihmisten oikeuksia. Eikö omaatuntoa voisi tällaisessa tapauksessa laajentaa niin, että se käsittäisi loputkin kansalaiset.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kasimir Leino kertoo runossaan KUNNON MIES !

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Eivät nämä Keskusta byrokratianpurkutalkoot oikein ota sujuakseen. Äskettäinen apteekkeja koskeva "uudistus" oli niin mitäänsanomaton, että siitä tuli pelkkä vitsi. Nyt taas riidellään niin mitättömistä asioista, kuin festarien olutkarsinat ja voimakkuudeltaan 5,5 % juomien myynnin sallimisesta ruokakaupoissa (keskeisemmässä Euroopassa ruokakaupoista saa tosiaan viinaa ja viiniä). Ja sitten oli se hupaisa lista, josta Liberan Heikki Pursiainen teki oikein hyvän arvion http://www.libera.fi/blogi/keskustan-puolivillaine...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

No mikä on ongelma? Jokainen kansanedustaja jokaisesta puolueesta äänestää asiassa kuten parhaaksi näkee ja jos kansanedustajien enemmistö kannattaa lakia, se tulee voimaan. Jos enemmistö vastustaa ehdotusta, se hylätään.
Helppoa, kun sen osaa. Kepu on tyytyväinen, kansa on tyytyväinen ja ainoastaan pari puoluepamppua ovat tyytymättömiä. Heille lohtua tuo kuitenkin se, että he saavat tyytymättömyydestään varsin hyvän rahallisen korvauksen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Meinaatko siis, että yhtäkkiä alettaisiin muka oikeasti elämään edustuksellisessa demokratiassa, jossa kansanedustajat saavat itse päättää, puoluediktatuurien sijaan?

Ihan pähkähullu ajatus, demokratia Suomessa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Enhän minä, mutta kun hallituspuolue Keskusta niin vaatii.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

Se on niin monelle tuo ryhmäkuuluvuus niin tärkeä asia, että ovat valmiita myymään sielunsa. Johan kepukin oli suostumassa lopullisessa äänestyksessä hyväksymään 5,5%, kunhan änkyrät saavat ensin änkyröidä.

Paha sanoa koitettiinko tässä rakentaa kulissia omille äänestäjille, vai onko tämä hallituksen tulkinta siitä että kansalle pitää tarjota sirkushuveja.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllä kai se (mielellään puhdas) omatunto saisi aina olla mukana. ;-))
"Se antaa rohkeutta miehen poveen", totesi muistaakseni Aleksis Kivi

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Joissakin raamattupiireissä alkoholi on kai nykyäänkin vielä tabu.

Lainaan tähän pätkän amerikkalaista James Crumleyta,

"Son, never trust a man who doesn’t drink because he’s probably a self-righteous sort, a man who thinks he knows right from wrong all the time. Some of them are good men, but in the name of goodness, they cause most of the suffering in the world. They’re the judges, the meddlers. And, son, never trust a man who drinks but refuses to get drunk. They’re usually afraid of something deep down inside, either that they’re a coward or a fool or mean and violent. You can’t trust a man who’s afraid of himself. But sometimes, son, you can trust a man who occasionally kneels before a toilet. The chances are that he is learning something about humility and his natural human foolishness, about how to survive himself. It’s damned hard for a man to take himself too seriously when he’s heaving his guts into a dirty toilet bowl."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Joissakin raamattupiireissä alkoholi on kai nykyäänkin vielä tabu.

Tuo on minua aina ihmetyttänyt. Eikös se Jeesuskin muuttanut veden viiniksi, että hyvät pidot voisivat jatkua?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tyylikkäämpää olisi ollut alunalkaenkin hallitusneuvotteluissa merkitä tämä alkholiasia uskontokysymykseksi, jossa on omantunnonvapaus.
En anna pisteitä omalle puolueellenikaan loppukahinasta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kuten tuolla toisaalla kirjoitin, niin tässä on asian ydin:

Persuja nimenomaan vaadittiin ruotuun ja kapinallisten rankaisuun keskustan ja kokoomuksen toimesta hallintarekisteriasiassa. Nyt keskusta on ihan omin lupineen jälkeenpäin määrittänyt alkoholilain omantunnonkysymykseksi (tai siis tuon prosenttikohdan siitä). Asian ongelmaa korostaa se, että kipeä kompromissi on jo vuosi sitten sovittu.

Persuissa ihan oikein kysytään, että mikä on omantunnonkysymyksen ja ei-omantunnonkysymyksen ero kun ovat joutuneet nielemään karvaita kompromisseja.

Jos kepu olisi taipunut edes siihen, että koska yhdessä on sovittu tämä prosenttiasia, niin rankaisevat (=antavat huomautuksen lestadiolais/raittiuskapinallisille jotka äänestävät vastaan) homma ok. Ei käynyt keskustalle.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuolla Facebookin puolella totesinkin, että Turunen on ihan aiheesta tuohtunut. Samat pelisäännöt kuuluvat kaikelle. Hauskinta, että monet suomalaiset lehdet uutisoivat perussuomalaisten vesittäneen kompromissin. Keskustahan se alkuperäisestä suunnitelmasta poikkesi ja lähti uutta kompromissia rakentamaan. Perussuomalaiset olisivat pitäytyneet alkuperäisessä.

Jos minä en nyt aivan väärin muista, niin perussuomalaiset olisivat halunneet jopa 8,8 prosenttiin saakka kaikki alkoholit ruokakauppoihin. Yhteinen maaperä löydettiin 5,5 prosentin kohdalta. Nyt sekään ei kelpaa. Se on ollut mielenkiintoista seurata, kuinka kokoomus on ollut koko sanaharkan ajan hiljaa, vaikka samaan aikaan keskusta pyrkii kepuloimaan myös heidän kustannuksellaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Itseasiassa persut olisi halunneet oluet 8,5% asti kauppoihin joka palvelisi olutkulttuuria parhaiten. Kokoomus oli enempi tuomassa viinejäkin. Tiukkoja ei tainnut kukaan vaatia virallisesti kauppoihin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #33

Joo, 8,5% se olikin. On kyllä ronski veto Sipilältä alkaa sooloilemaan tässä vaiheessa. Ymmärrät varmasti siltikin, kuinka tragikoomiselta tämä selkkaus näyttää. Nyt siellä neuvotellaan hallituksessa.

Eilen iltauutisissa Soini totesi, että omantunnon kuuleminen on kyttyrän hieromista. Kukaan ei tosiaan ole viinaa vaatinut kauppoihin. Toisille se tuo nelosolutkin tuntuu olevan liikaa. Soini on aivan oikeassa.

Tänään puolestaan kirjoiteltiin siitä, kuinka jotkut pienpanimot saattavat joutua laittamaan lapun luukulle, jos tämä nyt tyrmätään, koska he olivat valmistautuneet lakimuutokseen laajentamalla toiminaa, investoimalla.

Henkilökohtaisesti uskon uudistuksen menevän lävite eduskunnassa, ei tässä siitä ole kiinni, vaan rikotuista lupauksista hallituksen sisällä. Tai kuten Turunen sanoi, yhteisistä pelisäännöistä.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #33

"Tiukkoja ei tainnut kukaan vaatia virallisesti kauppoihin."

Tämä lienee ollut suuri virhe. Jos joku olisi aihetta edes väläytellyt, niin 8,5% olisi tuntunut voitolta raittiusväelle. Suomessa ei opita tinkimisestä edes alkeita, niin ei samoja kaupankäyntitekniikoita osata oikein politiikassakaan käyttää. Siksi "maan tavat" tuntuvat aina niin suloisen kömpelöiltä korruptioksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #36

Hauska pointti, jossa voi hyvinkin olla perää. Suoraan kun olisi vaadittu kasikymppiset kaupanhyllyihin, niin 8,5% olisi tosiaan saattanut tuntua voitolta. Sipilän kannattajakunta tosin on nollatoleranssin väkeä. Palauttaisivat varmaan mielellään kieltolain takaisin asialistalle, jos se vain olisi mahdollista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Minä esittäisin kompromissiksi, että prosenttirajaksi laitetaan perussuomalaisten ehdottama 8,5% ja sallitaan keskustalaisten äänestää omantunnon mukaan. Parasta kompromississa on se, että tuo "salliminen" on tyhjä kirjain, koska se on jo kirjattu perustuslakiin. Silti kaikki voittavat ja säilyttävät kasvonsa. Helppoa kuin heinänteko!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #40

Tuo on muuten hyvä ehdotus, sillä taustajoukkoihin saataisiin vasemmisto, vihreät, rkp, kokoomus, perussuomalaiset ja osa demareista. Keskusta voisi pitää tunkkinsa ja äänestää omantunnon mukaan. Ei heidänkään tarvitse sitten hävetä, kun kotikylän pidoissa ja Suviseuroissa käyvät. Kasvot säilyvät.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #41

Näin minä tuon mielessäni rakentelin, että oppositiosta löytyisi suuri joukko tukijoita, jotka mielellään näpäyttäisivät keskustaa. Oppisivat kerrankin, että iltalypsyllä saattaa vahingossa kaataa koko tonkan, ja silloin valuu aamulypsynkin maidot maahan.

Lisäys: Vaikka tuossa nyt vähän ilkeästi asian ilmaisen, niin kyseessähän olisi siis aito kompromissi, jossa molemmat joustavat. Se mitä keskusta esitti oli vedätystä, pelkkä iltalypsy. Eiväthän he olleet tulossa mitenkään vastaan, saadakseen tahtonsa läpi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #42

Laitoin ehdotustasi eteenpäin tuonne perussuomalaistenkin korville. Tuo on oikeasti hyvä ja demokraattinen kompromissi. Kyllähän se olisi päheä, jos edustuksellinen demokratia nostaisi tällä tavoin hieman ryvettynyttä profiiliaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #43

Kiitos, siitähän se riemu repeäisi, kun tuo menisi läpi. Voisin perustaa oman Suomen asioiden "CMI:n". ;)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Mietin että mitähän se helsinkiläinen keskustalainen nyt ajattelee, kun hän äänesti eduskuntaan liberaalin ja viinejä ruokakauppaan tavoittelevan Olli Rehnin, mutta saikin lopulta kriittisellä hetkellä äänillään mielellään keskioluetkin alkoon siirtävän Pekka Puskan joka on tämän vatuloinnin pääarkkitehtejä?

Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?

https://twitter.com/ollirehn/status/56476303308882...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Se ei mennyt niin kuin elokuvissa. Tekisi mieli näsäviisastella ja sanoa, että vahingonilo voittaa jouluilon, mutta kun tässä nyt on kuitenkin kyse koko kansaa koskevista päätöksistä, niin edes minä en voi iloita tästä farssista. Todella ala-arvoinen temppu keskustalta.

Tuossa pari päivää sitten Sipilä totesi, että kitinästä on päästävä uudistumisen mielialaan. Mutta nelosolutta ei jumalauta juoda. Terveys menee korkillisestakin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Jakelukanavasta riippumatta, toiset juovat aina enemmän k. ne toiset. Jotkut niistä toisista juovat tisleitä ja sitten ne toiset taas käymisen kautta valmistettua juomaa. Jotkut taas eivät juo lainkaan Jne. Tarvitaanko tähänkin tosiaan eläimellistä laumaa turhanpäiväisiä virkamiehiä ohjeistamaan, valvomaan ja tyhjää toimittamaan.

Hurskastelun maksimointia tämä % kikkailu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kasimir Leino kertoo runossaan "KUNNON MIES"!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset