Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Perussuomalaiset riitautuivat hallintarekisteristä - "Soinin valta rakoilee"

Perussuomalaisten kerrotaan riitautuneen tänään eduskunnassa paljon keskustelua herättäneen hallintarekisterilain uudistuksen vuoksi, jonka myötä laki vedettiin pois eduskunnan täysistunnon keskusteluista. 

Hallintarekisterilaista oli alunperin määrä äänestää huomenna, mutta hallituspuolueen riitautumisen vuoksi äänestys jouduttiin siirtämään, eikä uutta äänestyspäivää ole ainkaan vielä toistaiseksi sovittu.

Yle Uutisten mukaan ongelmat alkoivat kasaantumaan perussuomalaisten ylimääräisessä ryhmäkokouksessa, jonka yhteydessä puolueen poliisikansanedustajat ilmoittivat vastustavansa lakialoitetta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän tuoreen puheenjohtajan Toimi Kankaanniemen mukaan tilanne on mutkistunut.

– Lähdeveron säätäminen ei olekaan niin yksinkertaista kuin alun perin näytti, Kankaanniemen kerrotaan sanoneen.

Olen pitänyt hallintarekisteriä koskevaa uudistusta alusta lähtien perussuomalaisten viimeisenä mahdollisuutena palauttaa uskottavuutensa tavallisen kansan silmissä.

Kyseessä on tuhannen taalan paikka osoittaa, että mitä he eivät olleet valmiita myymään.

Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen ei ole suostunut kommentoimaan asiaan. Poliisikansanedustajien tapaan myös Turunen itse vastusti aikaisemmin lakia. Hänen takkinsa kuitenkin kääntyi pääministeri Sipilän virka-asunnolla pidetyn hallituksen kehysriihen jälkeen.

Poliisikansanedustajien yllättävä ulostulo kuitenkin osoittaa selviä merkkejä siitä, että puheenjohtaja Timo Soinin vankkumattoman yksinvallan aika puolueen sisällä on saavuttamassa väistämättömän loppunsa.

Soini taisi ilmoittaa lähdöstään hieman liian aikaisin. 

Vielä kolme kuukautta sitten perussuomalaiset nuhtelivat julkisesti sukupuolineutraalia avioliittolakia puolueen linjan vastaisesti äänestäneet kansanedustajansa Tiina Elovaaran, Arja Juvosen ja Ville Tavion.

Perussuomalaisille tämä  voi hyvinkin tarkoittaa uuden ajan alkua.

Lähde: Yle Uutiset

 

Lisää aiheesta:

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kerrankin pääsee kehumaan.

Hienosti toimittu perussuomalaiset!

Poliisipersut ovat kunnostautuneet todenteolla.

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Eipä nuolaista ennen kuin tipahtaa. Mutta jos tipahtaa niin mukava kerrankin ja harvakseltaan kehaista. Ei juurikaan ole kyllästymiseen asti sitä joutunut harrastamaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Näin on Pasi.

Pitää kuitenkin antaa kiitosta, jos siihen on edes vähän varaa.

Tiedä vaikka rohkaistuisivat niin, että myös tulevaisuudessa on syytä kiitellä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kerrotko ihan varmuudeksi meille lukijoillesi, että mikä olisi muuttumassa. Ajan siis lähinnä takaa muuttuisiko vastaus näihin kahteen kysymykseen: Voiko Suomi tänään estää suomalaista omistamasta osakkeita hallintarekisterin kautta? Onko tuollainen omistaminen laitonta?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kävimme sen keskustelun muistaakseni ensimmäisen kerran joulukuussa 2015. Sen jälkeen ainakin pari kertaa. Muistaakseni viimeiset kaksi kertaa ulkoistin riistokapitalistina väittelemisen Niko Kaistakorvelle. Itse seurasin 3D-lasit päässä vain sivusta, kun te väänsitte, ja soin popcorneja.Tuossa blogitekstissä on "lisää aiheesta" -osio. Löydät keskuskestulut sieltä. Lukaiset nopeasti ja sitten voit huokaista syvään ja sanoa että "Huh huh, olipa kovat väännöt taas Usarissa".

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niinpä, väännetty on vaikka kuinka. Nikolle hatunnosto kestävyydestä ja sinnikkyydestä. Edelleen on vain osoittamatta missä suomalaisilta on kielletty tuo omistaminen?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #10

Ja jos ihan totta puhutaan, niin olen kännykän päässä ja muksun lätkäharkoissa. Saksassa kännykkänetti käy heikommin kuin kehitysmaissa. Siksi on huono lähteä mukaan isompiin debatteihin nyt.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Ei syytä stressata, kysymykseni oli tarkoitettukin retoriseksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #10

Ei jaksa enää monella rintamalla, siirryin ihmettelemään soten tietojärjestelmiä vaikka ovatkin tätä epäseksikkäämpi aihe. Tämä rekisterikeissi etenee liian hallitsemattomasti. Tosin alkaisi Ylen pohjalta taas Terrafamekin lämmetä mut ei jaksa enää.. Taidan olla vanha.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #20

Siinä on vähän myös se, että kun päätä hakkaa tarpeeksi seinään, niin lopulta siitä seuraa aina kuhmu. Terrafamesta ja sotestakin on niin lukemattoman monia kirjoituksia, mutta jos jotain olen huomannut, niin kirjoittamalla ei voi vaikuttaa. Kynä saattaa pärjätä miekalle, mutta raha on kynääkin mahtavampi.

Tavallaan eniten tuohon motivaation todennäköisesti vaikuttaa juurikin tuo mainitsemasi asioiden hallitsemattomuus sekä se tosiasia että nämä päätökset ovat ihan äärettömän epäloogisia. Tottakai niitä pyritään esittämänä rationaalisella tavalla ja mahdollisimman positiivisessa valossa, mutta mihin tahansa kuokkasi isketkään, niin maasta tulee pelkkää paskaa. Mielestäni sekin kertoo jo jotain, että lähestulkoon kaikki asiantuntijat torppaavat nämä hallituksen kärkihankkeet finanssipiiriä lukuunottamatta, mutta tästä huolimatta ne näyttäisivät aina vain etenevän.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Joo huomasin, taisi jaksaminen loppua siihen alivaltiosihteeri Saarenheimon blogiin. Soten tietojärjetelmistä emme harmikseni saa riitaa aikaiseksi. Emme tosin taida Terrafamestakaan riitaa saada aikaiseksi, pelkästään siitä onko oikein vihjailla väärinkäytöksistä vailla mitään todisteida.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #23

Pirullisinta muuten on se, että hallintarekisteriasiassakin ymmärrän Stenbäckin kannan ja sen millä tavalla hän sen itselleen perustelee.

Se on rationaalinen perustelu.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #23

No, väännetään nyt sitten hieman. Sisäistän kyllä mitä mainitsemasi alivaltiosihteeri sanoi, vaikka se koskikin edellistä esitystä, jossa oli Suomeenkin tulossa hallitusrekisteri. Saatan ehkä olla samaa mieltäkin, vaikken alivaltiosihteerin lausumaa otakaan juridisesti pätevänä kuten sen linkin alunperin jakanut totesi. Tämä asia on ilmeisen vaikea, kun esimerkiksi talousvaliokunta toteaa mietinnössään seuraavaa:

"Artiklan 38 (5) tarkoittama poikkeussäännös.
Asetuksen 38 artiklan 5 kohdan mukaan "…arvopaperikeskuksen ja sen osallistujien on tarjottava yksilöllistä asiakaserottelua sellaisen jäsenvaltion kansalaisille ja asukkaille ja siihen sijoittautuneille oikeushenkilöille, jossa tätä edellytetään sen jäsenvaltion kansallisen lainsäädännön mukaisesti, jonka nojalla arvopaperit on luotu, sellaisena kuin se on voimassa 17 päivänä syyskuuta 2014. Tätä velvoitetta sovelletaan niin pitkään kuin kansallista lainsäädäntöä ei ole muutettu tai kumottu ja sen tavoitteet ovat edelleen voimassa."
Talousvaliokunnan asiantuntijakuulemisessa on esitetty ristiriitaisiakin käsityksiä siitä, kuinka poikkeusäännöstä tulisi tulkita. Myös hallituksen esityksessä poikkeussäännön on todettu olevan tulkinnanvarainen. Tulkinnanvaraisuutta voidaan todeta liittyvän sekä poikkeussäännön käytön oikeuteen että säännön sisältöön.
Artiklan sanamuodon perusteella poikkeussääntöä käyttävien valtioiden kansalaisille on tarjottava yksilöllisesti eroteltuja tilejä kaikissa arvopaperikeskuksissa. Tällöin arvopaperikeskuksen osapuolten on eroteltava kyseisten maiden lainsäädännön alla liikkeeseen lasketut arvopaperit, jos näin edellytetään kyseisen maan lainsäädännössä. Asetuksessa ei kuitenkaan määritellä, mitä yksilöllinen asiakaserottelu tarkoittaa; säännöksen tarkempi sisältö jää kansallisessa lainsäädännössä määriteltäväksi. Asetuksen johdantolauseessa 42 todetaan, että asetus ei itsessään edellytä minkään tietyn arvopaperien säilytysjärjestelmämuodon käyttöä, vaan jäsenvaltiot voivat jatkaa nykyisten säilytysmalliensa käyttöä. Asetus ei myöskään velvoita tarjoamaan suoraan hallittuja tilejä niissä maissa, joissa tällainen järjestelmä ei ole käytössä.
Valiokunnan asiantuntijakuulemisessa on esitetty, että säännöstä tulisi lukea kirjaimellisesti siten, että oikeus poikkeaman käyttöön on voimassa ainoastaan niin kauan kuin lainsäädäntöä ei ole muutettu. Täten käsillä olevan hallituksen esityksen mukaiset muutokset merkitsisivät asetuksen suoman poikkeussäännön käyttöoikeuden menettämistä.
Tähän liittyen on toisaalta esitetty, että poikkeussääntö luo jäsenvaltioille mahdollisuuden pitää voimassa 17.9.2014 vallinnut säilytysjärjestelmiä koskenut oikeustila, eikä muun lainsäädännön muuttaminen merkitse poikkeuksen käytön oikeuden lakkaamista. Talousvaliokunta puoltaa tätä näkemystä ja katsoo, että muunlainen tulkinta olisi epäjohdonmukainen, koska asetus itsessään edellyttää muutoksia lainsäädäntöön."

Tuo on aika sekava selvitys, ei sen pohjalta kyllä voida todeta että luonnollisen suomalaisen henkilön suhteen olisi laitonta käyttää ulkomaista hallintarekisteriä. kuten alivaltiosihteeri toteaa, niin lait koskevat arvopaperikeskuksia eikä henkilöitä. Jos luen tuota oikein, niin suomalaiselle ei saisi nykytilassa tarjota hallintarekisteröintiä, jossa omistus häviää johonkin yhteisomistuksen laariin. Toisaalta mikäli henkilölle tällainen annetaan, niin se lienee ulkomaisen tarjoajan ongelma. Toisaalta tarkoittaako lain teksti on tarjottava sitä, että muita ei saa tarjota? lain henki lienee niin, mutta olisiko se pätevä oikeudessa, niin ei havaintoa. lakiasiat meikäläiselllä enempi harrastus..

Joten olet Max oikeassa, että väittämäni siitä, että omistaminen nykytilassa hallintarekisterin kautta olisi laitonta, on väärin. Tuota talousvaliokunnan tekstiä ja asetusta tulkitessani minulle syntyy kuva, että suomalaiselle ei tällä hetkellä pitäisi olla mahdollista piikoutua hallintarekisterin taakse vaan omistajatietojen tulisi olla yksilöityjä.

Ymmärtääkseni talousvaliokunnan kuvauksen mukaan tästä luopuisimme samalla.

Monikohan muuten edes eduskunnassa siäsistää tämän koko kokonaisuuden? Ei ole ollut ihan triviali harjoitus edes yrittää ymmärtää ja edelleenkin vaikutukset ovat itsellänikin hakusessa.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/T...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Kiitos, on suoraselkäistä myöntää olleensa väärässä. Juuri tuostahan oli kysymys. Sitten on vielä hyvä muistaa, että arvopaperikeskus ja osakevälittäjä ovat eri asia. En ihan heti keksi miten Suomi saisi rajoitettua ulkomaisen (EU) osakevälittäjän oikeutta tarjota palvelujaan asiakkailleen myös Helsingin pörssin osalta. Kyseiset osakevälittäjät toimivat luonnollisesti kotimaansa lainsäädännön puitteissa ja pitänevät kaikkien asiakkaidensa omistukset hallintarekisterissä, ellei asiakas varta vasten pyydä omistustaan rekisteröitäväksi osakasluetteloa varten.

Tuskin siellä eduskunnassa asiaa ymmärretään juurikaan paremmin kuin täälläkään. Ei ole ensimmäinen kerta kun lainsäädäntöömme leivotaan tehottomuutta luovaa kommervenkkiä, jotta näyttäisi siltä että rötösherrat laitetaan kuriin. Surullista kyllä, ihmiset miettivät kokoluokkana omia säästöjään... Niille jotka veronkiertoa tekevät, muutaman holdingyhtiön pykääminen ei ole kynnyskysymys muutenkaan. Heille kysymys hallintarekisteristä on aika merkityksetön asia.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Hienoa työtä kun miettii että tavan riviedustajat pystyvät lyömään kiilaa hallituksessa jos asia painaa mieltä eikä näe muutosta positiivisena... hieno homma!!

Toivotaan että nyt onnistuisi Torppamaan kokonaan tai saisi muita hyviä asioita läpi kompromissina

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Hallintarekisteri on yksi hinta puolueen puheenjohtajan eläkeviralle, pitää saada Kokoomus mukaan päätämään mikä duuni olisi tarjolla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Persuissa kytee kapina Soinin hirmuhallintoa ja hillotolppia vastaan. Tiedä vaikka muutkin uskaltaisivat avata suunsa ja olla omaa mieltä.

Viva la Revolution!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tähän asti rivit on ammuttu suoraksi, nyt tilanne on selvästi muuttumassa.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Jännästi tästä tulee tunne että koko rekisteri olisi persujen kontolla. Voisi melkein vannoa, että alkuperäinen idea on kokoomuksen ja keskustalla ei ole asian läpimenon kanssa mitään ongelmia.
Miksei heille tule tulta perseen alle? Millä propagandalla koko homma on saatu laitettua perussuomalaisten syyksi kun he ovat vain kyydissä tässä junassa?

Jos tämä halutaan kumota, ei kannata luottaa pelkästään persujen poliiseihin. Kokoomusta tuskin kansan murheet kiinnostaa, joten suosittelisin keskustalaisten painostamista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Persujen kontolla siinä mielessä, että jos perussuomalaisten kansanedustajat äänestävät omatuntonsa mukaisesti, niin hallituksella ei välttämättä riitä paukut enemmistöön. Kokoomus junaili asiat taas niin, että ainoa jonka maine kärsii on renki ja apupoika. He kyllä osaavat tämän pelin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eikö tuo ollut aika lailla virkamiesvetoinen juttu alkujaan? Miten ajattelit että niitä voitaisiin asialla hiillostaa, jotka sitä kannattavat? Persuja hiillostetaan, koska Soini ilmoitti etteivät he myy persettään, mutta myivät sittenkin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kokoomuksen ja valtiovarainministeriön projekti. Tai näin olen käsittänyt. Tosin ministeriössäkin on tietääkseni melkon puoluekirjallisia töissä.

Max on aivan oikeassa tuon viimeisen lausahduksensa kanssa.

Myivät sittenkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #17

Varmasti on monia puoluekirjallisia ja vaikka ei olisikaan, niin lienevät siinä ministeriössä oikealle kallellaan. Suomessa kun ei ole oikeistopuoluetta, niin lähimpänä vasemmalta löytyy sitten Kokoomus poliittista prosessia vetämään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Kokoomus sentään isolla vaikka vanititkin tuota opastusta toisaalla.
Näin se menee, ohjeet on vähän eri juttu kuin se ajatus tuolla takaraivossa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #42

Vanitan aina hyfin muotoiltuja fastauksia merkityksettömiin kysymyksiin. Kun kommentti ansaitsee tulla sifalletuksi, niin kuuluukin tehdä. Ei fähintään itselleni!

Et ehkä huomannut, mutta juuri ennen tuota kyseistä kommenttia lykkäsin blogistille suosituksen kommenttiin #15, jossa hän totesi Kokoomuksen taas kerran viekkaasti toimineen niin että syyllisyys ikävistä omista päätöksistä lankeaa muiden niskaan. Mitäköhän tarkoitit sillä takaraivossa olevalla ajatuksella?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #43

Sitä että kokoomus näyttää mielestäsi kirjoitettavan isolla alkukirjaimella vaikka tuolla juuri vanitit kommenttia jossa opastettiin oikein olan takaa minun tietojeni olemattomuutta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #47

Et näköjään tulkitse sitä kommenttia samoin kanssani. Luehan se uudestaan keskittyen viimeiseen virkkeeseen, niin ymmärtänet miksi sitä suosittelin.

P.s. Itse kirjoitan muidenkin puolueiden nimet isolla alkukirjaimella, Vaikka se minusta nähtävästi moukan tekeekin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #53

"Oliko sinulla muita yhtä hienoja kysymyksiä?"

Kyllä minä tuon ymmärsin, eli "älä tule keskustelemaan viisaampiesi kanssa" , sehän siinä oli se sanoma ,nimenomaan tuossa viimeisessä. Muutoinhan koko kommentti oli vain kopioitu jostain.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Katsos, tulkitsin näköjään väärin. Luulin sen tarkoitetun ihmettelyksi oliko itse asiaan kommentoitavaa, vai pelkästään kielioppiin. Vaikeata on, tämä luetun ymmärtäminen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #59

Minä en alunperinkään puhunut kieliopista,minulle on ihan yks`lysti miten kukin sanoja kirjoittaa mutta niitten sanojen takana olevista ajatuksista ja tarkoitusperistä olen kiinnostunut. Siksi kysyin tuossa kommentissani ketä "perussuomalaisilla" tarkoitetaan mutta ajatukseni ei mennyt perille.
Sortsit kovasti koko sotkusta, nou haat viilinks ?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #53

http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&ai...

Olen tainnut olla samoilla linjoilla kanssasi suosituksen vastaisesti. Pitääpä miettiä, olisiko luovuttava moukkamaisuudesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Jos vaikka molemmat tekisimme parannuksen, niin Erkin kommentti on johtanut johonkin hyvään. Kiitos linkistä, aion ainakin nyt yrittää.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #58
Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #47

Tuota.. öö.. tiedätkö miksi kyseiseen kommenttiin kirjoitettiin kokoomus isolla?

No siksi, koska puolue mainittiin kommentin ensimmäisenä sanana.

Lauseethan alkavat aina isolla kirjaimella ja loppuvat pisteeseen, jonka jälkeen tulee uusi iso kirjain. Tuosta saivartelustasi tekee huvittavan se, että ilmeisesti sinulla itselläsi ei ole kieliopin perusteet aivan hallussa, mutta yrität silti minua ojennella. Ei se mitään, koska varmasti minä teen paljon kirjoitusvirheitä.
En tosin välitä niistä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #66

Ööpä hyvinkin.
Jos maltoit lukea niin kommentoin 47:ssa kommenttia 43 jossa tilanne ei ole kirjoittamasi kaltainen. Siinä olet kyllä oikeassa minulla on paljon puutteita kieliopin jopa suomenkielen kieliopin osaamisessa. Sinua en ole kieliopissa ojentanut mitenkään ainoastaan kysyin mutta se taisi osua herkkään kohtaan. Kuten tuossa 62:ssa kerroin niin minulle on tärkeämpää ne ajatukset siellä sanojen takana jotka eivät aina tule suoraan näkyviin kun sanoillakin on monenlaisia merkityksiä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #68

Aa, selkiö. Luulin tarkoitit minun kommenttiani kokoomuksesta. Joka tapauksessa kyseisessä hommassa puhe oli perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja ennen kaikkea puolueen hallituksesta, joka sellaisia huomautuksia jakelee.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siteeraan harvoin itseäni, mutta nyt se on paikallaan. Tässä kommenttini Mikko Kärnän 3.5 blogiin:

"Keskustelu käy kuumana ulkomaiselle hallintarekisteröinnille suunnitellusta lähdeverosta. EU on kyllä yleensä tarkkana siitä, että kaikki verotus on yhteismarkkinoilla toimiville neutraalia ja syrjimätöntä. Kun rangaistusluonteista lähdeveroa kaavaillaan nyt vain suomalaisille ulkomaisen rekisteröinnin estämiseksi, voi hyvinkin olla, että tämä haisee komission mielestä.

Jos hallitus on todella ovela, se tietää tämän ja menee ensi syksynä komission selän taakse, kun kaavailtua lähdeveroa ei saadakaan säädettyä : D"

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tuolta lisää asiaa mm listaamattomista yhtiöistä, joista blogin joskus kirjoittelin.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/hallitus-valm...

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Jos perussuomalaiset ovat keskenään SAMAA mieltä, se johtuu liian ankarasta ryhmäkurista ja pakkovallasta.

Jos perussuomalaiset ovat keskenään ERI mieltä, se johtuu hajaannuksesta ja riitaantumisesta.

M.O.T.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jos perussuomalaiset antavat huomautuksen kolmelle kansanedustajalleen, jotka äänestävät sukupuolineutraalia avioliittolakia, niin mistä se johtuu?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Pitäisikö tuossa "perussuomalaiset" olla iso P-kirjain vai tarkoititko jotenkin yleisesti ?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #36

Ei. Puolueiden nimet kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, kun ei tarkoiteta puolueen virallista, puoluerekisteriin merkittyä nimeä. Pienellä alkukirjaimella kirjoitetaan yhtenäisyyden vuoksi myös ne puolueennimet, joiden ns. käyttönimi on sama kuin puoluerekisteriin merkitty nimi (ilman lyhennettä rp.). - Kotimaisten kielten keskus

Oliko sinulla muita yhtä hienoja kysymyksiä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #37

No, onko puolue sitten antanut huomautuksia joillekin ja tässä tarkoitan sitä virallista puoluetta ?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #41

Enkö minä juuri sanonut, että onpa hyvinkin.

YLE: Perussuomalaiset antoi kolmelle edustajalle huomautuksen homoliittojen puoltamisesta

http://yle.fi/uutiset/3-9476666

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Lakiesitys näyttää etenevän.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005203715.html

-----

Kai Mykkänen hallintarekisterin käänteestä: "Käynnissä mielikuvapolitikointi"
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hallintarekist...

---

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Yle kirjoittaa: "Puolue esittää, että hallintarekisterien kautta suomalaisiin yrityksiin sijoittaville suomalaisille tulisi 50 %:n ennakkoperintä osinkotuotoista."

Perussuomalaiset sittenkin hyväksymässä hallintarekisterilain
#uutisvahti

http://yle.fi/uutiset/3-9603558

Kertokaapa miten ihmeessä käytännössä suoritetaan ennakkoperintä, kun lähtökohtaisesti ei tiedetä onko hallintarekisterin takana suomalainen vai ulkomainen? Eikä osingonmaksussa sitä hallintarekisterin kautta tarvi tietää?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Eihän tuossa ole järjen häivää.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuohan on täysin posketon ehdotus, joka kertoo melko paljon siitä, kuinka perillä siellä näistä asioista ollaan. Idiootitko tätä maata johtaa?

Muistui mieleen tämä tutkimus.

People aren't smart enough for Democracy to flourish: "The research, led by David Dunning, a psychologist at Cornell University, shows that incompetent people are inherently unable to judge the competence of other people, or the quality of those people's ideas. For example, if people lack expertise on tax reform, it is very difficult for them to identify the candidates who are actual experts. They simply lack the mental tools needed to make meaningful judgments."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter.

Winston Churchill osasi olla arrogantti, mutta valitettavasti tuossa on vinha totuus. Asiaa ei paranna se, että valitsemme liian usein edustajiksemme kaltaisiamme.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #34

Aloin suunnittelemaan lakialoitetta, jonka mukaan kansanedustaja, kunnanvaltuutettu tai virkamies ei saa osallistua päätökseen tai äänestykseen, ellei hän ymmärrä sitä ja sen vaikutuksia. Vaikea valvottava, mutta tarpeellinen, Toimi sai juuri punaisen kortin ja kolme äänesstyskieltoa. :-)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #39

Laitan välittömästi nimeni alle. Pelkästä provokaatiostakin.

Ehdottomasti tarpeellinen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuolla ministeri Jussi Niinistö kirjoitteli juuri, että perussuomalaisia johdetaan edestä käsin. Tänään tosiaan taas nähtiin, että näin tosiaan tehdään. Päivällä heidän ilmoitettiin riitaantuneen hallintarekisteriä koskevan kysymyksen edessä. Nyt sitten oli sopu kuitenkin löytynyt. Käviköhän suurmufti ja maisterisjätkä ihan itse laittamassa kätyrit ruotuun? Ei kuitenkaan ollut aivan ongelmatonta, kuten Niko toi tuossa hyvin esiin. Kankaanniemen puheet perussuomalaisten esityksestä on vailla järjenhäivää.

Perussuomalaiset siis esittävät, että hallintarekisterien kautta suomalaisiin yrityksiin sijoittaville suomalaisille tulisi 50%:n ennakkoperintä heidän osinkotuotoistaan, jos he eivät ole ilmoittaneet osingoistaan verottajalle.

Hän ei kuitenkaan tuonut ilmi, että kuinka ihmeessä tällainen ennakkoperintä sitten käytännössä toteutetaan, kun lähtökohtaisestikaan ei tiedetä onko hallintarekisterin takana suomalainen vai ulkomainen omistaja, jos nyt oikein käsitin? Se ei tosiaan käy ilmi osinkojen maksussa, jos ne kulkevat hallintarekisterin kautta ja on ketjutettu kunnolla, eikä verottajalla ole tietoa omistajasta.

Meinasikohan Kankaanniemi itse käydä ovelta ovelle kyselemässä ihmisiltä, että ovatko he kiertäneet veroja, vai pistääköhän puolue Sahamies-Hakkaraisen kiertämään ovia tämän moottoripyöräilyä harrastavien ystäviensä kanssa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jos nyt tulkitsin asian oikein, kaikista osingoista tuntemattomille vastaanottajille pidätetään jatkossa 50% ennakonpidätys. Käytännössä tuo tietysti hyvitetään lopullisessa verotuksessa, jos teet Suomeen veroilmoituksen.

Noin 30 vuotta Suomen lainsäädäntöä on muokattu ulkomaisen pääoman houkuttelemiseksi Suomeen. Se ainakin loppui nyt. Enää ei tarvitse surkutella miten ulkolaisten omistus pörssiyhtiöissämme aina vain kasvaa. Kun edessäsi on kaikki maailman pörssiyhtiöt, miksi sijoittaisit pieneen, taloudellisesti huonosti pärjänneeseen maahan, jonka viranomaisten veropolitiikka on arvaamatonta ja vaatii erityistä byrokratiaa?

Hyvää yötä OMXH!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #44

Mä en oikein saa kiinni tämän homman järjenjuoksusta. HS:n artikkelissa Kankaanniemi toteaa: "Käsittääkseni tämä toimii niin, että kun ulkomaisen hallintarekisterin kautta tulee osinkoja suomalaisille, niistä osingoista pidätetään 50 prosenttia Suomen verottajalle, jos saajan henkilöllisyys ei ole tunnistettavissa.”

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005203331.html

45% pörssin omistuksista tulee ulkomailta eri maiden hallintarekisterien kautta ja on mahdoton rumba ruveta niitä perkaamaan sekä asettamaan ehtoja.

Jotenkin tässä nyt menee sekaisin se, että puhutaan ennakonpidätyksestä, mutta silti kyseessä olisi sanktio, joka tulisi vasta mikäli suomalainen omistus tulee julki.

Hämmentävää että PS.n ryhmä asettuu tällaisen taakse vaikkeivät todennäköisesti tiedä miten se oikein toimisi. Tai sitten ovat vaan minua fiksumpia, mie en saa kiinni..

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Hallintarekisteri on nähtävästi astmaattinen kirosana, mutta kuitenkin EU:n integroitumisen tärkeimpiä kymyksiä. Näin minä olen simppelinä tapauksena tullut tähän johtopäätökseen.

Tuskin Macronin valinta tuo jarruja rahanja vallan dynamiikkaan, jos sitten muuhunkaan.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

”Suomessa toimiva hallintarekisteröinnin
hoitaja tai säilyttäjä voi myös sopia arvopaperien
lopullisen omistajan kanssa, että häntä
koskevat tiedot toimitetaan pyynnöstä viranomaiselle
ja arvopaperin liikkeeseenlaskijalle.
Poikkeuksellisesti on mahdollista, että arvopaperien
lopullista omistajaa koskevaa tietoa
ei saada selville.”

”Hallintarekisteröinnin hoitaja tai säilyttäjä vastaa silloin oman huolellisuusvelvoitteensa täyttämisestä ja Suomessa verovelvollinen arvopaperien omistaja esimerkiksi verovelvollisuutensa täyttämisestä.”

Petteri Orpo puhui Ylen ykkösaamussa, ettei rekisteriä oteta käyttöön Suomessa.
Hallintarekisterilain uudistus on pakko tehdä, jotta arvopaperikeskuksella oikeus toimia. Vain mahdollista mikäli hallintarekisterilakia ei muuteta.

http://areena.yle.fi/1-3831852

Kuinka sen lähdeveron perintä ulkomaalaiselta varainhoitoyritykseltä tapahtuu, mikäli se ei ole ilmoittanut, ketkä suomalaiset omistavat hallintarekisterin kautta osinkoa maksavan osakeyhtiön arvopapereita. Kuinka osakkeiden myynnin verotus tapahtuu, mikäli ei ole tietoa siitä kuka omistaa kuka myy. Nykyisen lainsäädännön muuttamista arvopaperikeskuksen oikeudesta toimia Suomessa pelkästään tämän lain muuttamisen myötä, en ymmärrä. Hallintarekisteri ei toimi edelleenkään Suomessa ja jo nykyisin suomalaisilla, jotka haluavat sijoittaa arvopapereihin Suomessa, he voivat käyttää näitä ulkomaalaisia varainhoitoyrityksiä, joilla on mahdollisuus käydä arvopaperi kauppa suomalaisilla arvopapereilla.
Mikä muuttuu? Peritään lähdeveroa, mikäli ulkomaalaiset varainhoitoyhtiöt ja niitä käyttävät suomalaiset haluavat maksaa Suomeen veroa ja ilmoittavat verottajalle omistajat. Haluavatko?
Miksi he muutoin käyttäisivät näitä, sillä pelkästään halvemmat sijoittamiskustannukset voivat olla kysymyksessä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Esitetty 50 % enakkoperintä ei muuta käytännössä mitään. Ennakkoperintä (50 %) on veron ennakko. Lopullinen verotus palauttaa liikaa kannetun veron.

Pääomatuloissa kuten osinkotulossa ja myyntivoitossa lopullinen vero on 30 000 € asti 30 % ja ylimenevältä osalta 32%. Ennakkoveron maksanut saa siis liikaa perityn veron takaisin veronpalautuksena. Palautus maksetaan verovelvolliselle tosin vasta verovuoden lopullisen verotuspäätöksesen yhteydessä.

Tällä savuverholla lisätään vain ja ainoastaan verottajan työmäärää, byrokratiaa ja verohallinon kuluja. Poliittista mainetta tästä temppuilusta ei kukaan saa. Päinvastoin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Sen se muuttaa, että ulkomainen sijoittaja joutuu antamaan puolet osingoistaan valtiolle lainaan puoleksitoista vuodeksi ja erikseen "anomaan" rahaa maksettavaksi takaisin. Pisteitä ei toki kannata antaa kenellekään, ellei pisteiden edessä ole miinusmerkkiä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Max Stenbäck

Niin. Suomi on aina halunnut pitää ulkomaiset investoinnit pois Suomesta. On pidetty pahana, että investoinnit lisäisivät työpaikkoja ja taloudellista aktiviteettia. Suomi on maailman laidalla ja haluaa olla täällä hiljaa herättämättä kenenkään kiinnostusta meitä kohtaan. Rakennetaan sen estämiseksi niin vahva byrokratia, että ketään ei kiinnosta.

Kyllä tällä älyttömyydellä saadaan ulkomaiset sijoittajat pois tukemasta suomalaista teollisuutta. Yksinomaan Helsingin pörssin noteeratuista osakkeista noin puolet on ulkomaisten sijoittajien hallussa.

Tehdään nyt asiat niin vaikeaksi, että pörssistä ulkolaiset sijoittajat vetävät pois 100 miljardia euroa. Kaksi kertaa Suomen valtion budjetti. Sen seuraus voi olla suurempi kuin muutaman suomalaisen sijoittajan yritys pimittää veronsa ulkomailta saadusta tulosta ja nimensä salaaminen. Veronkierron estämisessä on nytkin voimassa oleva lainsäädäntö, mutta lisätään kierroksia ja karkoitetaan kaikki.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #49

Kertonee näistä kansamme edustajista kaiken tarpeellisen, että vaikuttavat uskovan veropetokseen valmiin henkilön pitävän virolaisen OÜ:n perustamista ylivoimaisen haastavana.

Masentavinta on, että kansa saa ansaitsemansa johtajat. Mitä pahaa olemme tehneet, näiden ansaitsemiseksi?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #50

Sellaiset johtajat, kuin on kansa!

Aika moni edustaja taitaa saada keskivertokansalaista paremman toimeentulonsa 4 -vuotta kerrallaan melko heppoisin kyvyin.

Demokratia on siitä ihmeellinen valintaperuste, että kyvyistä viis, kunhan äänen saanut pitää huolen, että meidän Paavon elintaso nousee eikä Ellin tarvitse työttömäksi jäädä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #49

Max & Ilkka,
vaikka monia typeryyksiä on tehty, niin en usko että tässä ollaan ihan näin järjetöntä puuhaamassa. Luulen että tämä perustuu sanktion uhkaan ja lain sisältö voisi olla jotain seuraavaa: mikäli tunnistetaan, että hallintarekisterin kautta Suomeen sijoittanut on suomalainen eikä henkilöllisyys ole tiedossa, peritään osingoista 50% ennakonpidätys.

Käytännössä sitten tuosta 45%:n hallintarekistereistä tulevasta sijoitusmassasta on mahdoton tätä saada selville. Eli säädetään laki, joka on toki olemassa, mutta jonka valvonta ja toteutus ei toimi. Mikäli tunnistetaan ei siis käytännössä toteudu.

Toinen mahdollisuus on, että kun tätä tutkitaan päädytään siihen, että ei voidakaan toteuttaa, jotteivät pääomat karkaa Suomesta. Yritettiin kuitenkin ja itse hallintarekisterilaki on jo voimassa. Kaikki hyvin...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Tuohan olisi se kaikkein järjettömin versio. Ei tuo ole mikään sanktio, vaan avoin kutsu kokeilla kepillä jäätä. Käytännössä tietäisit jo veroilmoitusta tehdessäsi jäätkö kiinni jos teet veropetoksen. Tuohan vain houkuttelisi muuten rehellisiä ihmisiä kokeilemaan, huomaako verottaja. Mielestäni tuo olisi rakenteena moraalia nakertava viritelmä. Enkä edes halua miettiä sitä työmäärää, minkä se aiheuttaisi...

Tuon salaliittoteorian melkein ostan. On tämä ehdotus siinä määrin älytön, että pakko jollain on olla ketunhäntä kainalossa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #55

Samaa mieltä. :-) en usko tätä kovinkaan pitkälle mietityn, kun valiokunnan ponnen perusteella jotain pitää keksiä. Tämä nyt päätännässä oleva lakihan on muuten siitä normaalia erikoisempi, että sillä hetkellä, kun se hyväksytään, luovutaan myönnetystä erivapaudesta eikä paluuta käytännössä ole.

Ilmeisesti tuon "sanktion" lisäksi ei ole olemassa tavallaan rangaistusta siitä, että näin teki? Eli voidaanko kuten Ilkka kuvasi se sitten kuitenkin oikaista lopullisessa verotuksessa, jolloin ei oikeastaan ole edes sanktio kyseessä..

Elä nyt siekin lähde salaliittoteorioiden tielle, se on lopun alkua.. ;-)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Kyllä ennakonpidätys tarkoittaa määritelmällisesti sitä, että liikaa pidätetty osa palautetaan (tai liian vähän pidätetty karhutaan) lopullisen verotuksen valmistuttua. Eihän tuosta nyt sanktiota voi automaattisesti seuratakaan, ennen kuin veroilmoitus on jätetty. Ilmoitusvelvollisuushan on käytännössä yleensä noin vuoden osingonmaksun jälkeen.

Melkein jo unohdin valani salaliittojen vastustamiseksi, kiitos huomautuksesta. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuin paljon Suomalaiset köyhät saisivat enemmän rahaa, jos tuota saatanallista hallintarekisteriä ei tulisi?

Lähtisikö Suomen talous järisyttävään nousuun?

Pelastuisiko maailma Suomalaisilta veronkiertäjiltä?

Mikä helvetin kohina tää on, kun ei mitää ole tapahtunut, vai onko nyt kyse siitä, että mahdollisia rikoksia pyritään estämään, sillä oletuksella, että lähes 100% sijoittajista on roistoja?

Onko tämä samainen järjestelmä aiheuttanut järkyttävän rikosaallon muissa Euroopan maissa?

Ei ymmärrä, ja ehkä ihan hyvä niin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tästä on tullut vaikutuksia suurempi kysymys mun silmissäni osittain siksi, että päätöksentekijät eivät itsekään tunnu ymmärtävän asiaa ja sen vaikutuksia. Onko ihan ok säätää laki, vaikkei sitä ymmärretä kunnolla? ja taas pikaisella aikataululla kaiken sote-säädön keskellä. Minusta ei.

Käyttäjän SiniLappalainen kuva
Sini Lappalainen

Ja mistä se taas johtuu.(#54) Luulen että osittain johtuu siitä että sekä kokoomus että persut että mahdollisesti kepukin suhtautuu lähtökohtaisesti vihamielisesti ministeriöihin. Niissä taas olisi osaaminen.
On vallalla jonkinlainen vallankaappaus jossa on tarkoitus heikentää perinteistä valtiomuotoamme siis sen käytänteitä ja tiedonhallintaa. Voi sanoa että hallitus on kaaoshallitus. Joka kysymyksessä tehdään isoja sotkuja sillä että ei perehdytä ministeriöitä kuunnellen vaan nimenomaan itseisarvona pidetään ministeriöiden ohittaminen. Korjatkaa jos olen väärässä. Toivon olevani väärässä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu en ymmärrä mitään tästä kohusta, kun ei ole kauheasti kokemusta tuosta sijoittamisesta, tänään kylläkin sijoitin 2e peliautomaattiin, ja tuplasin rahani, mutta ilmeisesti tämä ei kuulu hallintarekisteriasiaan.

Sitä vielä suuremmin ihmettelen, että kun puhutaan valtavista uhkakuvista ja rahan virtaamisesta kauas verottajan ulottumattomiin, niin eikö Suomi kuitenkin ole valtio, joka säätää omat lakinsa.

Eikä tuon järjestelmän sitten voi purkaa, jos se sitten aiheuttaa sen ruttoon verrattavan katastrofin? Olen ymmärtänyt, että eduskunta säätää lait, ja pystyy myös lakeja muuttamaan.

Ei kai tässä mitään maailmankaikkeuden viimeistä päätöstä nyt olla tekemässä.

Minusta koko kohu on täysin lapsellinen ja poliittinen, ja toisaalta hyvinhän sillä taas saadaan lehtiä myydyksi ja poliitikkoja haukutuksi.

Jos vaaleilla valittu enemmistö haluaa lain voimaan, niin sehän on täysin demokraattisesti heidän oikeus, mitään huutoäänestyksiä tuskin tähänkään asiaan tarvitaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Itse asiassa tämä on siitä erikoinen laki, ettei voi purkaa. Nykyinen poikkeus EU-asetuksessa on voimassa kunnes lakia muutetaan ja sitten mahdollisuutta ei enää ole käyttää tuota poikkeusta.

Mun mielestäni tämä korostaa sitä, että pitäisi ainakin ymmärtää mitä on tekemässä ja mitkä ovat vaikutukset.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaiken voi muuttaa, senkun muuttaa, monissa maissa on lainsäädäntöä muutettu EU:n vastaiseksi, ei se nyt sentään mikään jumalan sana ole.

Tuskinpa siitä seurasi yhtään mitään, vaikka Suomi ilmoittaisi palaavansa vanhaan järjestelmään, nuhteita juu ja sormen heristelyä.

EU on tällä hetkellä niin sekaisin, että siellä voi tehdä melkein mitä tahansa, onneton järjestelmä, joka pitäisi kokonaan uudistaa, mutta taitaa olla mahdotonta.

EU on Suomelle hyvä, mutta liikaa sinne kumarretaan aina. Tuttavani Italiassa nauraa aina Suomen touhuja direktiivien vuoksi, Italiassa ne laitetaan käytäntöön, jos niistä on hyötyä, huonot direktiivit vain unohdetaan. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ollaanko poikkeusta purkamassa. Eikö jatkossakin suomalaisen juridisen henkilön omistama osake suomalaisessa yhtiössä pidä olla suoralla asiakastilillä, mikäli osake on Suomessa toimivan välittäjän kautta säilytyksessä suomalaisessa arvopaperikeskuksessa? Luulin että tuolta osin asia pysyy ennallaan. Onko meillä jokin muukin poikkeus käytössä?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Auttakee kun mie en tajua. Sipilä ja Orpo ovat nyt sanoneet, että ratkaisussa verottaja saa varmasti rahansa pois. Nyt myös valtionvarainministeriön neuvotteleva virkamies vakuuttaa:
"Miten tieto tulee hallintarekisteriketjusta?
Sijoittajaa lähinnä oleva säilyttäjä ilmoittaa sopimuksensa mukaisesti kaikkien asiakkaittensa omistamien osinkoa jakavan yhtiön osakkeiden määrän sekä maksettavan osingon hallintarekisteriketjussa seuraavalle. Asiakkaat voivat olla yksittäisiä sijoittajia tai säilytyspalvelujen tarjoajia.
Tämä säilyttäjä tai vastaava toimija koostaa vastaavasti omien asiakkaittensa tiedot ja lähettää ne eteenpäin, kunnes tiedot tulevat osinkoa jakavalle yhtiölle eli käytännössä useimmiten yhtiön asioita hoitavalle pankille. Yhtiö saa myös tarvittavat tiedot osingonsaajien henkilöllisyydestä. Tämä tapahtuu yleensä yksityisen palveluntuottajan käyttämän järjestelmän kautta, jotta ketjussa muut eivät saa asiakastietoja."

http://yle.fi/uutiset/3-9605810

Tämä jotenkin sotii erilaisia aiempia näkemyksiä vastaan, kun mielestäni yhtiö ei ole hallintarekisteröidyistä osakkeista tiennyt tähän asti omistajia ulkomailta eikä sen käsittääkseni osinkoja maksaakseen ole tarvinnutkaan tietää. Noita omistuksia on käsittääkseni se 45% ja siinä tapauksessa, että haluaa käyttää äänivaltaa tms niin pitäisi ilmoittautua.

Jos kuvio menee noin, niin porsaanreikä on kait sitten tukossa. Jotenkin vieläkin silti ihmettelen tätä. Jos homma toimisi noin, niin jo nyt ei pitäisi olla mahdollista piilottaa omaisuuttaan ulkomaiseen rekisteriin, jonka mahdollisuus on taas ollut yksi perustelu sille, miksi tämä ei muuta mitään. Nyt maatieto omistajista näyttäisikin sitten liikkuvan automaattisesti yhtiölle?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Arvelisin herrojen puhuvan pehmoisia. Eiköhän tiedot jatkossakin tule verottajalle osakevälittäjän ilmoittamana ja verovelvollisen täydentämänä. Ei kai arvopaperikeskuksessa edes rekisteröidä kauppahintaa, joten aika surkea tietolähde tuo olisi pääomaverojen pohjaksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201705112200132...

Osakesäästäjien keskusliiton puheenjohtaja, Vaasan yliopiston rahoituksen ja laskentatoimen professori Timo Rothovius suhtautuu epäilevästi siihen, että suomalaisviranomaiset saisivat omistustietoja kaikista EU-maista.

- Varsinkin joku Luxemburg luovuttaa aika nihkeästi tietoa Suomeen. Luulen, että pitää olla yksilöity rikosepäily - epäilen vahvasti, että tietoa ei lähetetä könttänä, sillä eihän kukaan laittaisi rahojaan sinne, jos se olisi niin avointa, Rothovius kommentoi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset