Perussuomalaiset myivät sen sittenkin – "Poliittisen historiani paras päivä!"

"Ei ollutkaan vapaakauppa ja kaivos, mitä siellä kabineteissa väännettiin silmät väärällään näiden kohujen ja kuntavaalien aikaan, vaan se olikin hallintarekisteri."

TAANNOIN PUOLUEENSA "saavuttamasta" eurooppaministerin salkusta iloinnut talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.) vaikuttaa kääntäneen veneensä kohti puolueen lopullista rappiota. Talousvaliokunta hyväksyi tänään mietinnön kiistellyn hallintarekisterin lakiesityksestä.

Lopullinen sinetti laille paiskataan myöhemmin eduskunnan suuressa salissa, jossa hallituspuolueet tulevat todennäköisesti äänestämään yksimielisesti sen puolesta. 

Nyt olisi persuilla tuhannen taalan paikka osoittaa, että mitä ne eivät olleet valmiita myymään. Saa nähdä. Tuskin tässä hengitystä kannattaa pidätellä.

Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet vastustavansa lakia tähän asti, mutta tänään puolueen jäsenet äänestivät valiokunnassa lain puolesta. Ylen tänään haastattelema valiokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen myöntää suoraan, että asiasta sovittiin kehysriihessä. Kultarannan koristeltujen ovien takana on käyty lehmäkauppaa.

TURUSEN MUKAAN kyseessä on yksi hänen poliittisen historiansa merkittävimmistä ja parhaista päivistä, sillä hänen mielestään perussuomalaiset saivat asiassa merkittävän voiton, vaikka hallituksen alkuperäistä lakiesitystä ei muutettu lainkaan muutamaa sivuhuomautusta lukuunottamatta. Turusen puheet tuntuvat varsin kummallisilta, mikäli ottaa huomioon puolueen surkean menestyksen kunnallisvaaleissa sekä pitkään jatkuneen jäsenkadon.

Lausumissa valiokunta edellyttää hallitusta säätämään lain, jolla omistuksensa ilmoittamatta jättäneitä rangaistaisiin. Sipilän luotsaama kopla ei näin ikään edes halunnut rangaista ihmisiä alkuperäisessä esityksessään, vaikka he jäisivät veronkierrosta housut kintuissa kiinni.

Hallitus on edelleen pidättäytynyt kannassaan, jonka mukaan EU:n arvopaperikeskussäädäntö edellyttäisi suomalaisen hallintarekisterijärjestelmän uudistamista ja arvopaperimarkkinoiden avaamista kilpailulle. 
Se ei kuitenkaan pidä täysin paikkaansa.

Suomen oikeusministeriö on ollut asiasta eri mieltä.

Pari vuotta sitten marraskuussa oikeusministeriöstä kerrottiin sen  olevan hyvin epätodennäköistä, että maamme nykyinen järjestelmä katsottaisiin tuoreimman EU-asetuksen vastaiseksi.

Ilmeisesti tilanne kuitenkin muuttui radikaalisti alkuviikosta, kun kokoomus nappasi oikeusministerin salkun itselleen hallituksen käymässä puoliväliriihessä. 

Suomi on nimenomaan pyrkinyt aina neuvottelemaan asetukseen poikkeuksen, jolla nykyistä avointa ja läpinäkyvää osakeomistusta voitaisiin jatkaa ja osaltaan myös saanut luvan tähän. 

NYT OLISI KUITENKIN hyvä pitää mielessä, että Euroopan unioni ei varsinaisesti edellytä muuttamaan Suomen lainsäädännöstä kohtia, jotka koskevat osakeomistuksien hallintarekisteröintiä. Kyse on puhtaasti hallituksen sekä epärehellisten omistajien toivomuksesta, eikä suinkaan maallemme asetetusta pakosta. Tämä on hallituksen tahto, eikä unionin. Tuskin nykyinen hallitus on edes pyytänyt jatkoa aikaisemmin nauttimallemme erityisoikeudelle.

Pian hyväksyttävän lain jälkeen suomalaiset voivat omistaa pörssiyhtiöiden osakkeita ulkomaisten hallintarekisteriyhtiöiden kautta sekä ketjuttamaan halutessaan omaisuutensa viranomaisten valvovien silmien kantamattomiin. Edellä mainitusta syystä esimerkiksi veroviranomaiset ja poliisit ovat vastustaneet kovin sanoin hallintarekisterien vapauttamista kilpailulle. 

Muistaako teistä muuten kukaan,

että mitä ne persut eivät olleet valmiita myymään?

Sori siitä.

 

Lähde: Yle Uutiset

masik
Sitoutumaton Helsinki

Kolarista ponnistanut puuhamies. Mielipiteet ovat omiani, eivätkä ne edusta organisaatioita, joissa toimin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu