Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Näkökulma: Kyttääkö SDP jo perussuomalaisten hallituspaikkaa?

  • kuva: wikimedia commons / johannes jansson
    kuva: wikimedia commons / johannes jansson

Viime torstaina eduskunnassa nähtiin merkillinen näytelmä, kun SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru nosti pääministeri Juha Sipilän (kesk.) puheet esille. Kiuru muistutti eduskuntaa iitä, kuinka Sipilä oli sanonut hallituksen leikkaavan ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa.

Kiurun mukaan väite ei pidä paikkaansa, sillä todellisuudessa hallitus on leikannut päätöksillään ammatillisesta koulutuksesta huomattavasti enemmän, jos huomioidaan laskelmissa myös kilpailukykysopimuksen leikkaukset, investointien takuuorotuksen poito ja muut pienemmät erät.

Kansanedustajan tekemien laskelmien mukaan amattilliseen koulutukseen kohdistetut leikkaukset ovat nousseet kokonaisuudessaan jo yli 260 miljoonaan euroon, ja nousevat entisestään, mikäli hallituksen uusimmat suunnitelmat lähiopetuksen vähentämisestä toteutuvat. 

– On käsittämätöntä, että keskustan johdolla tehdään päätöksiä, jotka romuttavat maaseudulla ja haja-asutusalueilla asuvien nuorten mahdollisuudet ammatilliseen koulutukseen. Kyse on ammatillisen koulutuksen keskittämisestä. Näyttääkin vahvasti siltä, että kokoomusministeri Sanni Grahn-Laasonen on harhauttanut pääministeriä ja keskustaa leikkausten todellisesta määrästä sekä uudistuksen vaikutuksista ammatilliseen koulutukseen, Kiuru sanoo.

Tunnustan ihmetelleeni jo pitkään SDP:n hampaatonta oppositiopolitiikkaa, mutta tämä ulostulo ylittää huvittavuudellaan kaiken tähän astisen. Kolmikymppinen Sanni Grahn-Laasonen, jota pidetään lähinnä kokoomusjohdon puhuvana päänä ja viestinvälittäjänä, huijaamassa  opetus- ja kulttuuriministerin roolissaan vanhoillista keskustajohtoa ja sen miljonääripuheenjohtajaa. 

Kiurun kummalliseen ulostuloon on pakko suhtautua tietynlaisella kriittisyydellä. 
Ilmeisesti hänen puheilleen on olemassa muutama eri selitys.

1.) SPD:ssä uskotaan Halla-ahon nousevan perussuomalaisten johtoon, jonka seurauksena hallitus hajoaa ja SDP:lle syntyy hallituspuolueen mentävä aukko. Keskustan ja kokoomuksen puheenjohtajat ovat olleet vaitonaisia hallituksen tulevaisuusnäkymistä, mutta puolueaktiivien keskuudessa on kuiskittu siitä, kuinka muut puolueet aikoisivat sanoutua irti hallitusyhteistyöstä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa.

2.) SDP:ssä valmistaudutaan jo nyt vuoden 2019 eduskuntavaalien voittoon ja petaavat keskustasta itselleen tulevaa hallituskumppania. SDP:ssä tiedetään, että vihervasemmistolaisen koalition kannatus ei riitä hallituksen muodostamiseen, jonka vuoksi joku nykyisistä hallituspuolueista on pakko ottaa mukaan myös seuraavaan hallitukseen.

3.) SDP:n kansanedustaja Krista Kiuru on jäänyt pysyvästi sivuraiteelle ja tarvitsee nyt ulkopuolista tukea poliittisen purren kääntämiseen. Kiuru tyrkytti itseään SDP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi päästääkseen uudelleen ministeriksi, kun demarit nousevat ensi kerran hallitukseen. Köpelöstihän siinä kävi, kun jopa hänen oma piirijärjestönsä hylkäsi edustajan viime helmikuussa järjestetyssä puoluekokouksessa.

Onhan sekin tietysti mahdollista, että kansanedustaja Kiurun kommentti olisi tarkoitettu sarkastisesti kuittaukseksi pääministeri Juha Sipilälle, mutta hänen sarkasminsa ei vain välittynyt samalla tavalla kotikatsomoihin tai edes lehtien toimituksiin saakka.

Henkilökohtaisesti epäilen vahvasti sitä, että kyse olisi pelkästään suosionsa kadottaneen Kiurun näkemyksistä, koska jopa puolueen äänenkantaja Demokraatti -lehti näki kansanedustajan kommenttien arvon ja kirjoitti niistä kattavan artikkelin puoluelehteen ("SDP:n Krista Kiuru: ”Sanni Grahn-Laasonen on harhauttanut pääministeriä ja keskustaa”). Kyllä  tässä minusta nyt ollaan vähän turhan aikaisessa liikkeellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Paremmissa piireissä on alkanut jokseenkin koominen Halla-ahon hyysäys:

https://suomenkuvalehti.fi/ylamaan-kettu/2017/03/1...

Varmaankin turhaan, koska Halla-aho ei varmaan edes suostu hallitukseen, jos hänet valitaan persujen puheenjohtajaksi. Brysselissä on paremmat koulut ja ravintolat kuin Helsingissä.

Syksyllä pitäisi järjestää ylimääräiset eduskuntavaalit, mutta se ei kuulemma sovi Suomen satavuotisjuhliin. On siinäkin syy!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Brysselissä on paremmat koulut ja ravintolat kuin Helsingissä.

Oppia ikä kaikki, varsinkin kun Halla-ahon lapset ovat äidin kanssa Helsingissä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo Halla-ahon asenne kummastuttaa minua. Siis että hän ei suostu edes tulemaan Brysselistä takaisin, jos hänet valitaan. Mutta toisaalta Halla-aho ei ole ikinä esittäytynyt minulle ihmisenä, joka viihtyisi valokeilassa myös internetin ulkopuolella. Hän on ennen kaikkea terävimmillään silloin, kun hän on näppäimistön ja ruudun takana. Esiintymiskyvyt ovat hieman parantuneet viime vuosina, mutta jännittäminen paistaa edelleen läpi haastatteluissa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lienee sitoutunut äänestäjilleen vaaleissa antamaansa lupaukseen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #7

Epäilen, mutta voihan se tietysti niinkin olla.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #8

Sipilä hoitaa puolueensa puheenjohtajan ohella valtakunnan pääministerin, kansanedustajan sekä Kempeleen kunnanvaltuutetun tehtäviä.

Jos Halla-aho ei pyri ministeriksi tultuaan PS:n pj:ksi, niin mitä tehtävää ehdotat hänelle Suomessa?

MEPit ovat Brysselissä (tai Strasbourgissa) keskim. 4 pv/viikko.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #9

Ministeriksi tultuuan PS:n puheenjohtajaksi? Eikö hän nimenomaan ole pyrkimässä puheenjohtajaksi, mutta ei kuitenkaan ministeriksi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

Jos Halla-aho ei pyri ministeriksi - tultuaan PS:n pj:ksi,..

Suomenkieli antaa mahdollisuuden ymmärtää tuon lauseen molemmin päin. Halusit kuitenkin ymmärtää väärinpäin, vaikka tiesit, mitä tarkoitin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #15

Kommentissasi ei ollut väliviivaa tai pilkkua.

"Jos Halla-aho ei pyri ministeriksi tultuaan PS:n pj:ksi"

Tämän voi ymmärtää vain yhdellä tavalla, ja ymmärsin sen tasan niin kuin siinä lukee. Suomen kielellä tuskin on tuon kirjoitusvirheesi kanssa mitään tekemistä, että lähde sitä tästä syyttämään. Ei kuitenkaan sorruta muotoseikkoihin. Nyt sentään ymmärsin, mitä hait takaa. PS: Suomen kieli ei ole yhdyssana, mutta "suomenkielinen" on. ;)

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #16

Martti, jos ryhdyt saivartelemaan, kannattaisi se hallita. Rautiaisen lause oli virheetön ja aidosti kaksitulkintainen, koska lauseenvastikkeita ei suomessa eroteta pilkuilla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #17

Ei muuten ole.

Tuon "ministeriksi tultuaan" voi ymmärtää vain yhdellä tavalla.

"Jos Halla-ahon ei pyri puheenjohtajaksi tultuaan ministeriksi, niin mitä virkaa hänelle ehdottaisit?" olisi oikea rakenne lauseenvastikkeen mukaisestikin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lauseenvastike

Rautiaisen lauseessa Halla-ahon tulisi pyrkiä perussuomalaisten puheenjohtajaksi noustuaan ensin ministeriksi. En minä kirjoitusvirheistä välitä, mutta kun aletaan perusteettomasti nokittelemaan ja väitetään virheellisiä lauseita oikeaoppisiksi, niin silloin on pakko korjata ja mainita.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #19

Hohhoijaa. Olet nyt jotenkin jumiutunut tuohon "ministeriksi tultuaan" -tulkintaan. Täytyykö tosiaan vääntää rautalangasta?

Rautiainen kirjoitti:

"Jos Halla-aho ei pyri ministeriksi tultuaan PS:n pj:ksi, niin mitä tehtävää ehdotat hänelle Suomessa?"

Jos-lauseessa on kaksi verbiä. Ensimmäinen on "pyri", jota seuraa "ministeriksi". Nämä yhdistämällä saadaan "pyri ministeriksi".

Toinen verbi on "tultuaan" (temporaalilauseenvastike), jota seuraa "PS:n pj:ksi". Varmaan osaat nämä yhdistää.

Toki lauseen voi ymmärtää myös tavalla, jossa temporaalivastike "ministeriksi tultuaan" on ilmaisun "pyri PS:n pj:ksi" sisällä, mutta olet kyllä aika pässinpää, jos väität, että tämä on ainoa tapa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #27

Onko kyseinen lause mielestäsi siis kieliopillisesti täysin oikein?

Saisiko sillä täydet pisteet lukiossa äidinkielen kokeesta?

Toivottavasti et ole opettaja. Totisesti.

Ja tottakai minä olen jumiutunut tuohon "pyri ministeriksi tultuaan PS:n puheenjohtajaksi", koska tuossa lauseessa sanat "puheenjohtajaksi" ja "ministeriksi" olivat vaihtaneet paikkaa, ja sen jälkeen minua syyteltiin siitä, että halusin tahallaan ymmärtää väärin, vaikka lauserakenteessa oli selkeä virhe.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #29

Jahhah, rautalankavääntönikään ei saanut sinua ymmärtämään, mutta hanttiin panet raivoisasti, vieläpä mahdollista ammattitaitoani solvaten.

Relaisit vähän, ja lukisit kaikessa rauhassa ylemmän kommenttini, ehkä valo lopulta välähtää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Jos Halla-aho ei pyri ministeriksi tultuaan PS:n pj:ksi, niin...

Jos Halla-aho ei ministeriksi tultuaan pyri PS:n pj:ksi, niin...

Nämä kaksi lausetta eivät todellakaan tarkoita samaa asiaa edes pahalla tahdolla tulkittuna. Suomen kielessä sanajärjestyksellä on merkityksensä. Painetussa tekstissä sanojen painotus jää myös kuulematta verrattuna ääneen luettuun tekstiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

Ei ehkä vuoden tarpeellisin keskustelu, mutta osallistutaan nyt.

Kaikkein selvintä olisi pitää tapahtumat aikajärjestyksessä ja infinitiivi yhdessä: "Jos Halla-aho PS:n puheenjohtajaksi tultuaan ei pyri ministeriksi..."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #41

Tietysti, mutta tämä ei muuta alkuperäisen lauseen merkitystä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #17

Olli,
Asikaisen blogeihin tuskin kannattaa enempää muiden asiantuntemusta tuhlata.

Kuten hän itse toteaa:
"Asikainen Martti
Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.
"

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #21

Olipa kyllä melko huonon häviäjän kommentti. Mene opettelemaan argumentaation perussäännöt, Harri. Skepsiksen sivuilta pääset hyvään alkuun:

http://www.skepsis.fi/jutut/virhelista.html

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #21

Asikainen on minusta kirjoittanut usein ihan mielnkiintoisia, mutta tässä kommenttiketjussa ilmenevä täydellinen kyvyttömyys myöntää omaa mokaa ei kerro hyvää miehen arvostelukyvystä. (Jos on liian henkilöön menevä kommentti, sensuroi ihmeessä, Martti; en yleensä kirjoita sellaisia, mutta tämänkertainen on vähän liian paksua; sitä paitsi kirjoitit itsekin sellaisen.)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #35

Asikainen on kyllästynyt nillittäjiin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #16

"Kommentissasi ei ollut väliviivaa tai pilkkua."

Ei siihen pilkkua kuulukaan, mutta väliviiva oli ainoastaan auttamassa sinua ymmärtämään paremmin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #12

Soini ulkoministerinä vetää PS I-politiikkaa..Halla-Aho puolueen Pj Persujen II-politiikkaa.
Vaihtelu virkistää puolueidenkin välillä mitä politiikkaa kukin henk.koht. ajaa puolueessa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minusta tuo Kiurun kommentti on aivan poskettoman absurdi, jos sitä ei tosiaan ole tarkoitettu sarkastistiseksi piikittelyksi. Sanni Grahn-Laasonen uunottamassa Sipilää ja keskustaa. Kyllä Sipilä tietää tasan tarkkaan, mistä tämän hallituskauden aikana on leikelty. Ja tietävät muutkin hallituksen jäsenet, jotka neuvotteluissa ja budjettiriihissä ovat olleet. Ei näitä päätöksiä yksin tehdä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Miten Laasonen uunottaa? Ministerivaliokunnassa esim?
Entä opetus ja sivistys-valiokunnassa jossa istuu oppositiostakin jäseniä?
Eduskunta ei ole duuma.Siellä vahtii aina joku taho toistaan .
Hallituksen työskentelyä eduskunta.
Ministeriöiden töitä Valiokunnat.
Hallituksensa ministeriöitä ,ministerivaliokunta.Ettei joku ministeriö/ministeri pääse yksin sooloileen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #24

Sitä sinun pitää kysyä SDP:n Krista Kiurulta.

Demokraatti: SDP:n Krista Kiuru: ”Sanni Grahn-Laasonen on harhauttanut pääministeriä ja keskustaa” https://demokraatti.fi/sdpn-krista-kiuru-sanni-gra...

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Tulikohan tuo Suomen Kuvalehden linkki oikein? Tuolta en ainakaan minä löytänyt mitään "parempien piirien Halla-ahon hyysäyksestä".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No en minäkään löytänyt muuta ko. kirjoituksesta kuin sen että kannattaa tutustua lähemmin erimieltä oleviin ja keskustella asioista. Niin ja sellainen ohjeistus on kirjoituksessa myös annettuna, että kannattaa perustella omat mielipiteensä, eikä esittää niitä tunteilulla. Eikös Halla-aho esitä aina perusteluja mielipiteilleen?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #11

Halla-aho on melko hyvä perustelemaan argumenttinsa, vaikka hänen perustelunsa eivät kaikkia miellytäkään. Hän harvemmin perustelee kommentteja tunteilla, vaikka kommentit kyllä monen tunteisiin vetoavatkin. Se puolestaan, että onko Halla-aho oikeassa vai väärässä, on aivan toinen asia ja mielestäni epärelevantti tässä asiayhteydessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Niin, onko oikeassa vai väärässä, riippunee ihan kunkin omista mielipiteistä jollei ole esittää sitä faktatietoa. Eikä kosketa tuo yksinomaan Halla-ahoa vaan kohdistuu kaikkiin kritiikkiä saneleviin. SK:n kirjoituksessa esitetyn mukaisesti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #28

Faktaa on puolesta ja vastaan. Faktan lähdearvo merkitsee eniten.

Siitä tas ei ole yksimielisyyttä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #11

Minä olen Halla-ahon asiattomuuksia lukenut tältäkin palstalta. Vaalivideollaan hän tunteili "puolue-eliitin ehdokkaasta," mutta aika falskilta se kyllä näytti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #32

Jounin mielipide ilman yhtäkään esimerkkiä asiattomuuksista. Tätä tavanomaista omilla tunteilla pelaamista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #36

Jyrki Lehtola, IS: Demokratian kulmakivi

"Harmillista. Harmillista, kun jotkut eivät ymmärrä journalismia.
Eivät ymmärrä, että avoin vuoropuhelu on demokratian kulmakivi, mikä tarkoittaa median oikeutta kysyä, että jos olisit kuivakakku, mikä kuivakakku olisit.

Sen Soinin paikkaa tavoittelee nyt tämä tamperelainen perushevari, pusikoissa piilotteleva kielitieteilijä, yksinäisten Mestari Jussi Halla-aho.

Hyvä kun tavoittelee, vihdoinkin voidaan käsitellä maahanmuuttopolitiikkaa kertomalla, että Halla-aho on maahanmuuttokriitikoksi punaposkinen.

Tunnelmat kuitenkin menivät, kun se ei suostunut leikkimään meidän säännöillä. Se ei halunnut avoimeen vuoropuheluun, jossa siltä voisi kysyä, eikö luhtakerttunenkin ole maahanmuuttaja, kun se lentää tänne Afrikasta saakka, journalismi on demokratian kulmakivi."

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005130930.html

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Skotlantilaistunut valtiotieteiden tohtori, Turun yliopiston erikoistutkija ja Göteborgin yliopiston vieraileva tutkija Mari K. Niemi on aina sympannyt Halla-ahoa puolueensa johtoon. Tässä valossa ajateltuna hänen tuoreinkaan teksti ei ole mikään poikkeus, vaan jatkaa tutuksi koettua linjaa.

Tässäpä tekstin aloitus tammikuulta.

Suomen Kuvalehti: Kohti halla-aholaisten arvojen mukaista Suomea

"Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon toteutumassa oleva puheenjohtajaehdokkuus on ainakin teoriassa juuri sitä, mitä perussuomalaiset tarvitsee.

Vaihtoehtona itsensä äänestäjille myynyt puolue on väljähtänyt. Se on leimautunut osaksi eliittiä kantaessaan vastuuta sellaisesta…"

https://suomenkuvalehti.fi/ylamaan-kettu/2017/01/2...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse uskon Halla-ahon Brysseliin jäämisen taustalla olevan puhdasta taktikointia puoluekokousta ajatellen. Mikäli Halla-aho olisi ilmoittanut halunsa hallitukseen olisi se saattanut tarkoittaa Soinin lähtöä sieltä ja kun Soinin kannatus puolueessa on kuitenkin vahva olisi tälläinen epäily heikentänyt Halla-ahon mahdollisuuksia puh.joht vaalissa koska Soinille halutaan antaa kunniallinen lähtö puolueen johdosta eläkkeelle.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo on hyvää spekulaatiota Arto, jossa voi hyvinkin olla perää. Soinilla on edelleen kannattajansa ja hänen tulevaisuuden ura-aikomukset ovat vielä pimennossa. Lupaus Brysseliin jäämisestä voi lisätä hänen suosiotaan soinilaisten piireissä, mutta toisaalta samaan aikaan jotkut varmati näkevät sen vastuunpakoiluna. Kumpi painaa enemmän. En tiedä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näitä spelkulaatioita riittää vielä monta monituista ennen kesää ja kaikki on yhtä oikeassa tai väärässä, tuleivaisuuden ennustaminen on hankalaa politiikassa, ja täysin mahdotonta se on persujen kohdalla.

Kiurun puheita nyt ei kannata kauheasti analysoida, sillä epätoivoinen ja puolueessaan syrjään sysätty ihminen voi päästää suustaan mitä vaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuoda pidinkin vaihtoehtona kolme. Minä en tunne Kiurua tai ole edes seurannut hänen poliittista uraansa kovin tarkasti, mutta varmasti se hieman naista söi, kun syrjättiin sysään. En kuitenkaan ymmärrä, että millä tavalla keskustan silittely myötäkarvaan ja opetusministerin demonisointi parantaisi hänen asemaansa demareiden sisällä tai politiikassa muutenkaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos SDP on huolissaan maaseudun ja haja-asutusalueiden väen kohtalosta, asialle on tasan kaksi selitystä:
- suuri kusetus
- suuri epätoivo

Sipilällä ei ole mitään syytä hajottaa hallitusta nyt, kun toimenpiteitä aletaan toteuttamaan. SDP:n ottaminen hallitukseen takaisi, että kaikki suunnitelmat romuttuvat ja taas kerran lähdetään lähtöruudusta.

Kokoomuksellakaan ei varmaan ole mitään syytä palata lähtöruutuun. Sitähän ennenaikaisiin vaaleihin meneminenkin tarkoittaisi. Eivätkä kyselytkään tue sitä, että hallituksen hajottaminen kannattaisi.

Eikä perussuomalaistenkaan kannata lähteä karkuun hallituksesta. Joten ennustan edelleen, että Perussuomalaisten seuraava puheenjohtaja on Sampo Terho. Viimeistään sanomalla, että ei halua ministeriksi, Halla-aho ilmoitti, että ei hän ihan oikeasti halua puheenjohtajaksi. Vaikka puheenjohtajan, eduskuntaryhmän ja ministeriryhmän välillä vallitsisi miten luja luottamus tahansa, hallituksen kokouksissa päätöksiä tekevät läsnäolijat.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvä kommentti, Juho.

Minäkään en näe minkäänlaista loogista selitykselle sille, että hallitus hajoaisi nyt, kun jotain on saatu aikaan. Periaatteessa seuraavat kaksi vuotta olisi sitten yhtä takapakkia ja riitelyä. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpohan ei ole viitannut mitään sen suuntaista, että hän ei olisi valmis työskentelemään Halla-ahon kanssa. Myöskään Sipilä ei ole sanonut sellaista. Kommentti on peräisin Jan Vapaavuorelta (kok.), joka pyrki tätä kautta kasvattamaan pormestarisuosiotaan punavihreässä Helsingissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset