Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Perussuomalaisissa iloitaan - "Huvikuunari- ja juppikootterivero nurin"

  • kuva: wikimedia commons / ppntori
    kuva: wikimedia commons / ppntori

Perussuomalaisten taustajoukoissa iloittiin eilen, kun he onnistuivat kaatamaan pahamaineisen kepuliveron. Luit aivan oikein. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti asiasta eilen Twitterissä.

Jossakin vaiheessa matkan varrella ulkoministeri Timo Soinin (ps.) herrojen huvikuunarit ja juppikootterit muuttuivat keskustalaisen hankkeeksi, vaikka se olikin maisterismies itse, joka tästä uudesta verosta henkseleitään paukutellen tiedotti, kun hallitus julkisti viime syksynä vuoden 2017 budjettiesityksen.

Myöhemmin joulukuussa perussuomalaisten järjestämällä työmiehen tuumaustunnilla Soini joutui jo tarkentamaan sanamuotojaan, kun kannatus oli lähtenyt entistä jyrkempään laskuun. Kyse ei ollutkaan juppiskootterista vaan juppikootterista - ja sillä hän omien sanojensa mukaan tarkoitti vesijettejä. 

- Sanotaan, että juppikootteri on moottoripyörä. Ei juppikootteri ole moottoripyörä, juppikootteri on vesijetti. Miksi tiedän tämän? Olen itse keksinyt termin juppikootteri, Soini selvensi sanomisiaan.

Asia on niin sanotusti pihvi eli juppiskootteri olikin juppikootteri, eikä sillä ole mitään tekemistä kaksipyöräisten menopelien kanssa.

Tai näin ainakin tällä erää väitetään. Ja verokaan ei itse asiassa ollut perussuomalaisten hanke, vaan perussuomalaisaktiivien mukaan kyse oli kepuliverosta.

Asia on niin sanotusti pihvi. Kyllä poliittisten puheiden peruminen osaakin olla helppoa, kun keksii alati sanoja omasta päästään. Niiden merkityksiä voi sitten jälkikäteen muokata tarpeiden mukaisesti.

Moottoripyörävero oli matkan varrella muuttunut kepuliveroksi ja sen poistaminen Soinin ehdotukseksi.

Hallituksen mukaan veron hyötysuhde oli heikko, vaikka vielä hallitusohjelmassa vene- ja moottoriajoneuvoverolta odotettiin jopa 50 miljoonan euron tuottoa. Moottoripyöräveron piti olla 150 euroa vuodessa ja veneveron 150–300 euroa. 

Olisikohan näitä asioita pitänyt pohtia jo ennen budjettiriihtä?

Tai ennen sen jälkeistä tiedotustilaisuutta, jossa maisterisjätkä nappasi kaiken kunnian?

Nyt on kyllä pakkoa kysyä, että kuinka tätä maata oikein johdetaan?

Kuntavaalit lähestyvät..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllähän vesiskootterit Suomen kesää pilaavat ja Soini ehkä niitä tarkoitti mutta astui omaan miinaan, eli sanaväännöillä ja hauskoilla sanoilla mollaamisen paluupostiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Miten tällaiseen hallitukseen voi luottaa, kun siellä ei näytetä tunnistavan päätä perseestä. Alunperin oli selvää, että vene- ja moottoripyörävero kulkee käsikynkkää, mutta tästä huolimatta Soini puhkui intoa sen puolesta. Kun kansalaispalautetta alkoi virtaamaan, niin yhtäkkiä kyse olikin pelkästään veneverosta. 50 miljoonaa euroa tuottoa, hyötysuhde on heikko?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

En tiedä enää. Tuntuu että siellä on tyypit vallassa jotka eivät oikein itsekkään tiedä mitä tekevät.
Kunhan heittelevät koepalloja kansan suuntaan ja katsovat miten kansa reagoi.
Todennäköisesti syynä myös nuo lähestyvät kunnallisvaalit. Itse ainakin äänestän ehdokasta joka tekee jotain kaupunkimme eteen enkä mitään taivaanrannanmaalaajaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ote lipsuu pahasti. Sipilän ja persujen yhteistyö on surkea huvinäytelmä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Panu Raatikaisen eilinen lista puhuu puolestaan.

Sipilän hallituksen merkittävät saavutukset:

- Hallitus peruu oman esityksensä eläkkeensaajien asumistuen leikkauksista
- Hallitus peruu oman esityksensä hallintarekisteristä
- Hallitus peruu oman esityksensä Luken ja Syken fuusiosta
- Hallitus peruu oman esityksensä työttömien haastattelujen yksityistämisestä
- Hallitus peruu oman esityksensä päivähoitomaksujen korottamisesta
- Hallitus peruu oman esityksensä vanhuspalveluiden hoitajamitoituksen pienentämisestä
- Hallitus peruu oman esityksensä kotoutumistuesta
- Hallitus peruu oman esityksensä vene- ja moottoripyöräverosta

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Peruttujen lista on kasvanut tasaisesti. Saa nähdä mitä kuntavaalien jälkeen.

http://yle.fi/uutiset/3-9461698

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"En minä usein kiroile, mutta nyt on kyllä pakkoa kysyä, että kuinka helvetti tätä maata oikein johdetaan?"

Hyvä kysymys, ja vastauksia siihen saa varmaan monenlaisia. En ole koskaan omistanut venettä tai moottoripyörää. Vahingoniloinen olisin voinut olla jos verot olisivat toteutuneet. Auton käyttömaksusta on sen verran hampaankolossa.

Kysymykseen maan johtamisesta vastaan nyt, että sitä johdetaan lottokoneella. Toivottavasti kupongin numerot riittävät koko hallituskaudeksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Muutin tekstiä hieman Tuure, kun en tiedä mikä US:n suhtautuminen on voimasanoihin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Persuilla oli ainakin ennen prikaati sensuurisantroja, jotka painoivat ilmiantonappia aina kun suurta johtajaa arvosteltiin. Tuommoinen kirosana on turhan helppo täky niille.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #12

Pesin onneksi suuni saippualla. Ja siistin kieleni. Lapsuuden muistoille.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

En pääse enää korjaamaan lainaustani, mutta eiköhän tuo sana tunneilmaisuna tässä tapauksessa läpi mene. Monen kadunmiehen kieli on viime aikoina ollut paljon ronskimpaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lapsuudessani näin lehtisen, jossa kerrottiin,"Ristiin rastiin kananlailla, ryntää ken on mieltä vailla"!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hallitus nappasi niskalenkin hallituksesta. Mihin tässä oppositiota edes tarvitaan, kun on tällainen hallitus?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä odottelen jo "hyrrimäsauvoille" verotusta...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ja lapsentappobortin kieltoa. Nakkimukivero.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Taivas varjele sun kanssais nainen..hmmmmmmmmmmmmmmmm?..siis jos hyrrimäsauva on se, miksi minä nyt sitä tässä luulen ?? :))))))))))))))

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"- Sanotaan, että juppikootteri on moottoripyörä. Ei juppikootteri ole moottoripyörä, juppikootteri on vesijetti. Miksi tiedän tämän? Olen itse keksinyt termin juppikootteri, Soini selvensi sanomisiaan."

Juu. Soini, joka kirjoittaa Rysseli ja ploki, "keksi" juppikootterin.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Maisterisjätkä puhuu kansankielellä kato..persulia nääs :))

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Se on kova poika keksimään juttuja.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Suomen poliittiessa historiassa on ennenkin ollut jos jonkinmoista villiä vipeltäjää,mutta eiköhän meillä tässä nyt ole kaikkien aikojen poliittinen pelle numero uno.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Ois varmaan erittäinkin mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa kuuntelemassa noissa hallituksen kokouksissa.
Kun Sipilästä tuli pääministeri aattelin,että joskos tämä tästä vielä..no toivehan oli turhaa..ei Sipilällekkään voi isommin pojoja antaa,mutta olihan se melko selvää,että ei persuista ja Soinista ole tositoimiin tietotaito ei vain riitä..jos ei hallitse muuta kuin pölhöpopulismin,niin kuraa riittää..oisvat menneet vaan sillon heti ensimäisen jytkyn jälkeen hallitukseeen,niin tää soopa ois jo ohi..vaan opettelivat sen ensimäisen kauden,eikä mitään opittu..henkilökohtaisesti ihailen :)) niitä ihmisiä,jotka omalla kuvallaan ja nimellään sottaavat julkisesti vapaaehtoisesti omat housunsa..persulan logiikalla..on ne nii rohkeita..ETTÄ..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eroaako tämä kohellus jotenkin viime hallituksen toimista?

Ihan samaa tasoa, mutta onhan se kuitenkin parempi, että huonoja päätöksiä ei saateta voimaan. Se oli vielä pahempi, että huonot päätökset väkisin toimeenpantaisiin.

Eli parempi kuin pahempi. :)

Mä odotan ihan mielenkiinnolla, mites sitten se seuraava hallitus toimii, vaikkaanpa näin opposition maailmanparannuksia kuunnellessa, että taitaa sama touhu jatkua.

Demokratia on ihanaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei niin millään tapaa. Tai noh. Viime hallitus oli sateenkaaren värinen sixpäkki, ilman yhteistä ideologista nimittäjää, kun taas tämän piti olla hyvin rasvattu oikeistolaiskone, joka laittaa hihat heilumaan ja Suomen kuntoon. Minusta se on melko väsynyt perustelu. Siis, että koska viime hallitus oli toivoton, niin meillä myös on oikeus olla kritiikin ulkopuolella ja vähintään yhtä toivottomia. Ei se niin mene.

Politiikka on ihanaa. Saa valita kaverikapitalismin ja kaverisosialismin väliltä. Eroavaisuuksissahan on lähinnä kyse pienistä muotoseikoista ja eliitin eri sidosryhmistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No niin se menee, vika on loppujen lopuksi meissä itsessämme. Äänestäjä on liian höveli ja äänestää aina vanhojen mielikuvien mukaan.

Jotain uutta pitää joskus saada tuohon hallitustyöhön, mutta vaikealta se tuntuu. Yksi iso syy on se, että aina pelätään hallituksen kaatumista ja siksi ei uskalleta toteuttaa uudistuksia. Mikä maailmanloppu se kaatuminen on, sittenhän tulee vaalit ja uudet yrittäjät, jne.

Lopulta kuitenkin löytyy se punainen lanka, minkä avulla on mahdollista edetä. Neljä vuotta on liian pitkä aika istua käsien päällä, kaksi vuotta yritetään varovasti, ja sitten loppuaika odotellaan vaaleja.

Ainoa häviäjä on Suomi.

Käyttäjän CalleLang kuva
Calle Lang

Vuonna 2016 suomessa oli hesarin mukaan 5600 rekisteröityä vesiskootteria. Moottoripyöriä oli viime vuoden syyskuussa rekisterissä 203300.
Ero on sen verran suuri että laskemalla verokertymää eri koottereiden välillä on aika helppoa arvata mitä Soini tarkoitti.
Tai sitten hänen laskutaitonsa on uusiosanojen keksimistä heikompi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ja jos "kootterilla" ei tarkoitettu kaksipyöräisiä, niin mistä sitten tälläinen väittämä:

"Herrojen huvikuunarit ja juppikootterit ovat tästä lähtien sitten verolla. Tähänkään ei vasemmiston aikana ole pystytty. Jottei synny epäselvyyttä niin mopot ja perämoottorit selviävät verotta eli sen hauen voi katiskasta hakea peräprutkulla aivan kevein mielin ja mopon sarven hangassa voi käydä kirkonkylällä ostoksilla ilman verovainoa."

Ensin Soini kertoo kahdesta verotuskohteesta, joista "huvikuunareihin", eli verotettaviin vesikulkuneuvoihin ei tulla laskemaan mukaan pieniä moottoriveneitä. Seuraavaksi hän samalla tapaa erottelee "juppikoottereista" ne, joita ei tulla liittämään verotuksen piiriin. Samalla hän tuli kertoneeksi, että kyseessä ovat kaksipyöräiset.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Todella hyviä huomioita molemmilta. Tässä tulee ihan sellainen olo kuin Soini koittaisi kusettaa meitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Ai nyt tuli semmoinen olo? Jotenkin olen pitänyt Soinia aina sellaisena torikaupan helppoheikkinä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #27

Kirjoitus kommentteineen voi sisältää sarkasmia ja pähkinänjäänteitä.

Ville Ylitalo huomautti Facebookin puolella meidän kaikkien menevän metsään, koska oletamme että Soinin puheissa olisi jotain johdonmukaisuutta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28

Pelimieshän Soini on, miettikää nyt miten hän on nostanut puolueen mitättömyydestä ulkoministeripuolueeksi.

Se vaatii taitoa ja paljon puhetta, pitää osata käsitellä kansaa, ja puhua niinkuin kansa haluaa. Karismaattinen ja taitava poliitikko, vaikkei hänen politiikasta pitäisikään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #28

En kuitenkaan malttanut olla viisastelematta. Vaihtoehtoisena kommenttina oli "No shit, Sherlock?".

Kyllä Soinissa sen verran taitaa olla savolaista, että hänen puheissaan vastuu on kuulijalla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #31

Harakka irvaili sairaslomailevan Soinin ajaneen venekolarin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #32

Käsi ei ole ollut nyt enkelin kädessä, kun Soini on nyt fyysisestikin langennut.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #34

Veronmaksajan ja äänestäjän lompsassahan se on ollut. Ei ehdi joka paikkaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset