Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Pekka Haavisto mukaan häviäjien kierrokselle

  • kuva: wikimedia commons / petri krohn
    kuva: wikimedia commons / petri krohn

Kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.) ilmoitti Ylen Ykkösaamussa lähtevänsä vihreiden presidenttiehdokkaaksi. Haavisto kertoo harkinneensa puolueen pyyntöä hyvin pitkään, mutta päättäneensä lopulta vastata myöntyvästi. Hänen mukaan päätökseen on vaikuttanut ennen kaikkea maailman yleinen tilanne.

Haavisto pyrkii tuomaan presidentinvaaleihin tärkeää arvokeskustelua sekä keskustelua siitä, mitä kotimaamme seuraavat sata vuotta voivat mahdollisesti olle.

- Maailmassa täytyy aina toimia oman vakaumuksena ja ajattelunsa mukaan. Nyt näen hyvin tärkeänä, että näistä presidentinvaaleista muodostuu keskustelumahdollisuus Suomen tulevaisuudesta ja turvallisuudesta. Meillä tulee isoja puolustushankintoja ja näin pois päin, Haavisto sanoi asiantuntevasti.

Viime presidentinvaaleissa Haavisto eteni aina toiselle kierrokselle saakka, jossa hän koki rökäletappion kokoomuslaisen Sauli Niinistön napattua hurjat 62,6 prosenttia äänistä. Toisella kierroksella äänestysaktiivisuus oli kotimaassa 68,9 prosenttia, mikä oli presidentinvaalien alhaisin tulos sitten vuoden 1950 vaalien, jolloin presidentti Juho Kusti Paasikivi varmisti jatkokautensa.

Presidenttikisaan toistamiseen lähtevällä Haavistolla ei varmastikaan tule olemaan  edessä maailman helpommat vaalit. Haavistolla on vielä hänen menneisyyden päätöksensä sovittamatta.

Edellisessä hallituksessa Heidi Hautalan omistajaohjausministerinä korvannut Haavisto kantaa poliittisen vastuun Fortumin sähköverkon myymisestä sekä sitä seuranneista hinnankorotuksista. Haavistoa tullaan epäilemättä hiillostamaan myös teräsjätti Rautaruukin ja ruotsalaisen SSAB:n fuusioitumisesta. Hän hyppäsi mukaan häviäjien kierrokselle, keskustalaisen Matti Vanhasen seuraksi.

Tuskin tässä hirveän monella kuitenkaan on hinkua lähteä tuleviin vaaleihin Niinistön poljettavaksi. Jostain se on puolueidenkin ehdokkaat silti revittävä. Helpompi uhrata kerran käytetyt kasvot ja säästää muut tulevaisuutta varten. Suomessa on ollut yleensä tapana valita istuva presidentti lähes poikkeuksetta myös jatkokaudelle.

Presidentti Niinistö ei ole vielä toistaiseksi ilmoittanut jatkoaikeistaan, mutta kokoomuksen piirissä ollaan luottavaisin mielin. Tällä hetkellä maassamme ei ole yhtä ainoatakaan poliittista vaikuttajaa, jolla olisi mitään mahdollisuuksia haastaa istuvaa presidenttiä.

Ylen viime joulukuussa Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Niinistön puoluerajoja rikkova kannatus liitelee aivan omissa lukemissaan. Tuolloin jopa 52 prosenttia vastaajista piti Niinistöä parhaana mahdollisena ehdokkaana seuraavaksi presidentiksi. Kyselyn mukaan Hänen vahvin kannatuksensa tulee kokoomuksesta (75%), keskustasta (65%) ja ehkä hieman yllättäen SDP:stä (51%).

Vihreiden Haavistolla oli noin 9 prosentin kannatus vastanneiden keskuudessa.

Jos presidentti Niinistö nyt jostain kummallisesta syystä päättääkin jäädä vaalien ulkopuolelle, niin se kyllä laittaa koko paketin uusiksi. Haaviston kertoimet nousisivat tuolloin välittömästi. Tietysti hankalaahan se vielä tässä vaiheessa on sen enempää sanoa, koska mitään varmistusta ei ole vielä tullut. Puolueiden sisällä hänen tulevasta päätöksestään tiedetään varmasti enemmän kuin meidän rivikansalaisten keskuudessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minä tunnustan äänestäneeni viime vaaleissa Pekkaa. Sen jälkeen hänestä tosiaan on tullut Natottaja, joka olisi mielellään myynyt kaikki valtion omistukset. En olisi koskaan arvannut sitä, kuinka pirun hyvän presidentin Sauli Niinistöstä sai. Kerrankos sitä minäkin miehestä erehdyn.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

– Olen pyytänyt häntä harkitsemaan ehdokkuutta useamman kerran ja tämä on hyvä uutinen vihreille ja Suomelle. Niin Suomi kuin maailmakin tarvitsevat Pekan kaltaista humaania arvojohtajaa ja rauhanrakentajaa, Saulin veljenpoika Ville Niinistö kehuu Turun Sanomissa.

Viime presidentinvaalit olivat todella poikkeukselliset. Ensimmäistä kertaa en joutunut vaihtamaan ehdokasta toisella kierroksella. Sain loppuun saakka äänestää parasta enkä viimeisessä vaiheessa sitä vähemmän huonoa vaihtoehtoa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Pekka varmasti on hyvä ehdokas humanitaarisessa mielessä ajateltuna, ja koska kovat arvot ovat yleistyneet ympäri maailmaa, niin ripaus seksuaalivähemmistöä ei varmastikaan olisi huono asia. Hänen suhtautumisensa puolustusliittoon sekä päätökset omistajaohjausministerinä tulevat kuitenkin vaikuttamaan radikaalisti valintaani. Niinistö tulee voittamaan nämä "muodolliset" vaalit, mikäli hän vain päättää lähteä toiselle kierrokselle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Jos TP Niinistö lähtee niin saattaa olla kolmekin Niinistöä kun sotaministerikin harkitsee ehdokkuuttaan:

Edit: toinenkin:)

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002923470.html

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #6

Tuossa tapauksessa valinnan saattavat hyvinkin ratkaista niin vielä kotona asuvat kuin vanhainkotien ja palvelutalojen seniilit vanhukset, joilla saulit ja villet ja jussit saattavat hyvinkin sattumanvaraisesti saada kannatusta, kunhan vaan on se jostain tuttu Niinistö.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Viime kerralla monien ongelma oli varmaan se, että toisella kierroksella vastakkain oli kaksi kovin samanlaista ehdokasta: sekä Niinistö että Haavisto ovat Nato-myönteisiä, eikä kumpaakaan voi mieltää vasemmistolaiseksi. Tai jos ollaan tarkkoja, niin molemmat olivat Nato-myönteisiä ainakin silloin. En tiedä, miten Trumpin valinta USA:n presidentiksi on vaikuttanut herrojen ajatteluun.

Omistajaohjausministeri on kyllä sellainen pesti että siinä ei näköjään voi onnistua. Ainakaan tähän asti kukaan ei ole toiminnastaan kiitosta saanut.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Ihmettelen , miten omistajaohjaus on prsedentin tehtävässä tärkeämpää kuin humaanit arvot ja rauhantahto?
Mitä enemmän määrätyt nationalistipiirit ryhmittyvät Sauli Niinistön taakse, sitä varmemmin äänestän miltei ketä tshansa hänen vastaehdokastaan.
No, paitsi Timo Soinia tai Halla- ahoa.
Niinistö ei ole NATOn eikä yksityistämisen vastustaja, ei erityisesti rauhan mies, mutta on mielistellyt tehokkaasti populisteja. Siksikö häntä pitäisi äänestää ja häneen luottaa ?
E i kiitos !

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Joo, etenkin kun Haavisto on ainoa presidenttiehdokas, joka on vastannut omistajaohjauksesta. Vähiinpä käyvät ehdokkaat, jos tuo on ehdoton vaatimus.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Juha Hämäläinen pohti Facebookin puolella sitä, kuinka presidentti Niinistön kokoomuslaisuus on vuosien verralla laimentunut. Hän myös arveli presidentin persoonallisuuden muokkautuneen hänen vaimonsa kuoleman sekä sen jälkeen, kun häneltä oli itseltään lähteä henki tsunamin uhrina. Tuollaiset kokemukset pysäyttävät pohtimaan elämän arvoja.

Myös minä olen huomannut hänessä tiettyä maanläheisyyttä ja nöyryyttä. Niinistön henkilökohtaiset tragediat ovat kenties saaneet hänet pohtimaan enemmän sitä, mikä tässä elämässä loppujen lopuksi on tärkeää tämän lyhyen ja varsin rajallisen taipaleemme aikana. Mene ja tiedä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Juha Hämäläinen pohti Facebookin puolella sitä, kuinka presidentti Niinistön kokoomuslaisuus on vuosien verralla laimentunut.

Lähtihän se sosialidemokratiakin Ahtisaaresta ja kuppa Töölöstä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mutta SDP vonkaa Jutta Urpilaista.

Jutta laittaa sukkikset taas jalkaan, jonka jälkeen velatkin muuttuvat saataviksi.

https://seura.fi/digilehti/062017/sdp-vonkaa-urpil...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

Se, joka paljon vonkaa, joskus aina saapi.
~Vienankarjalainen sananlasku

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #22

Hyvin sanottu vienankarjalaisilta.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel Vastaus kommenttiin #23

Vienankarjalainen Katri-mummo Jyskyjärveltä kertoi minulle toisenkin sanonnan:"Sitä kehutaan, jota kehutaan" (koskee mainiosti nykyistä presidenttiämme).

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Kokoomuslaisuus ei ole lähtenyt. Niinistöstä mihinkään. Hän vain tarvitsee sen julistamista nykyisessä tehtävässään vähemmän .
Jos hän pääsee ottamaan kantaa sinun mainitsemiisi asioihin, hän ottaa ihan yhtä kokoomuslaisen kannan kuin aina ennenkin.
Pikemminkin pidän hänen " tolkku"- puheitaan vastuuttomana opportunismina ja populismina kuin minkäänlaisena humanismina.

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Minäkin äänestin Haavistoa, jonka puolue sinällään aiheuttaa 100-prosettisen okennusreaktion itsessäni. Mutta NATO-Niinistö on myös hirvittävä vaihtoehto. Tässä on ns. vastassa paskempi toistaan, Väyrystä äänestäisin aina näiden kahden paskavaihtoehdon yli.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei Niinistö ole koskaan ollut erityisen Nato-myönteinen.

Hänhän on ennen kaikkea korostanut malttia itään päin.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Harvoin näkee näin komeata poliittista itsemurhaa. Komea suoritus.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ole hyvä vain. Minusta Niinistö on maltillinen. En ole politiikassa mukana, joten poliittinen itsemurha tulee olemaan haasteellinen. Itsemurhaan en ole lähdössä. :)

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #16

En tarkoittanut sinua. Vaan edellistä. Väykän äänestäjää.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #19

Aa, tämä eksynyt väyrysläinen kesustalaisnuori, joka ei ole vielä valinnut puoltaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun on tapana demokraattisessa valtiossa antaa mahdollisuus osallistua joka puolueesta oma presitentiehdokas. Näin tapahtuu tasapuolisesti kaikkien eri puolueiden äänestäjien ehdokas samalle viivalle.

Aivan samoin kuin eduskuntavaaleissa.
Se kun ei ole periytyvä virka automaattisesti kuten Ruotsilla kunkku.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei tietenkään ole, mutta kansa näyttäisi olevan poikkeuksellisen tyytyväinen Niinistöön. Nykyinen presidentti Sauli Niinistö sai joulukuussa kannatusta yli puoluerajojen, mutta hänen vahvin kannatuksensa tulee kokoomuksesta (75%), keskustasta (65%) ja ehkä hieman yllättäen SDP:stä (51%). Haavistolla oli noin 9 prosentin kannatus.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Sauli Niinistö on toiminut presidenttinä jämäkästi. Haavisto ei olisi presidentinä uskottava maailmalla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Haavisto olisi hyvä näpäytys konservatismiin ja ahdasmielisyyteen vajonneelle maailmalle. Tosin hän ei kuitenkaan ole niin hyvä näpäytys, että olisin valmis äänestämään häntä presidentiksi, jos virkaan on parempikin mies tarjolla.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tuttua tekstiä.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö arvioi, että keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen muodostama hallitus edustaa ”konservatiivista mädännäisyyttä” ja sorsii naisia.

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/846584/Ville+Niin...

Haavisto lähtee sitten vaaleihin naisten ja vähemmistöjen edustajana.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskimpa tuo näpäys parantas suhteita islamilaisiin maihin.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jämäkästi mielipidevaikuttajana -08 lähtien .
Maata johtaa pääministeri yhdessä valtioneuvoston ja eduskunnan kanssa.
Lissabonin sopimus-08 Vanhanen,Katainen+rkp,vihr.

Käyttäjän Creap kuva
Vesa Nikkanen

Ellen väärin muista, niin Niinistö oli valtiovarainministerinä 2000-luvun alussa myynyt 66 tuhannen lamavelallisen velat ulkomaisille perintäyhtiöille puoli-ilmaiseksi. Että sellainen koko kansan pressa.

Risto Salonen

Taisi estää myös Soneran myynnin, jolla olisi kuitattu valtion silloiset velat.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Risto Salonen

Miksi ette tarkista väitteitänne !

Erkki Tuomioja torjui Soneran myynnin 1999

Kauppa- ja teollisuusministerinä toiminut Erkki Tuomioja (sd) torjui valtioneuvoston talouspoliittisen ministerivaliokunnan kolmessa kokouksessa kesällä ja syksyllä 1999 Soneran ns. nollavaltuudet eli käytännössä fuusion.

Myynnistä olisi saanut 90 €/osake. Myynnillä olisi maksettu koko senhetkinen Suomen valtion velka. Myöhemmin Erkki myi osakkeet fuusiossa 3 € kappalehintaan

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Haavistoa dissataan vaikka vaaleihin on vielä aikaa.

Kuka tietää mitä Pekalla on takataskussa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Eiköhän Pekka saa ääneni molemmilla kierroksilla kuten viimeksikin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toisella kierroksella sinun täytyy sitten kirjoittaa Haaviston nimi äänestyslippuun.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toistaiseksi voimme valita Haaviston ja Vanhasen väliltä. Noista kahdesta valitsen Haaviston.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #37

Mikäli äänestäjiä ja hyväksyttyjä ääniä on ensi vuonna yhtä paljon kuin vuonna 2012, niin vaalien toisella kierroksella teidän kahden äänenne lisäksi tarvitaan vielä 1 439 875 lisä-ääntä, jotta Pekka Haavistosta tulisi maamme seuraava presidentti.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Onkohan näissä vaaleissa muita samoja ehdokkaitakaan kuin Haavisto ja Niinistö? Eikä niistäkään kumpikaan ole enää sama mies kuin silloin. "Samaan virtaan ei voi astua kahdesti."

Siru Paananen

Pekka Haavisto on kaikilla parametreillä parempi kuin Sauli Niinistö.

Pekka Haavisto hävisi 2012 vaalit epärehellisessä kisassa. Suomalaiset tietäkää asioiden taustoja nyt ja tässä!

A) yleissivistys
Pekka Haavisto on koulutukseltaan valtiotieteen ylioppilas. Ylioppilaaksihan Haavisto kirjoitti huippuarvosanoin. Hänellä on erittäin hyvä tuntemus vallitsevasta lainsäädännöstä.

Sauli Niinistön kokemus on pelkästään huijaukset,petos,erehdyttäminen ja kiero pankkiiritoiminta.

Sauli Niinistön ainoat meriitit niin elämässä kuin politiikassa on ja vain ainoastaan maanpetokset,talousrikokset,insesti,aviorikokset ja tyhmyys.

Niinistön tuntemus lainsäädännöstä on kyläjuristin vanhentuneet tiedot ja taidot vuosimallia 1974. Valtiovarainministerinä hän ajoi Suomen EU-petokseen, ja syyllistyi maanpetokseen. Kokoomuksen puheenjohtajana hän toimi varsin vaatimattomalla menestyksellä. Hän salasi 2012 vaaleissa täydellisesti kansalaisilta totuuden itsestään joka on luettavissa muun muassa tästä katso ole hyvä ja klikkaa http://sauliniinistosalosta.blogspot.fi/2016/12/10...

Jotain Sauli Niinistön pienestä sielusta ja kylmäverisyydestä kertoo se että jo valtiovarainministerinä hän katsoi kannattavaksi potkia maassamakaavia ja poisti yksinhuoltajilta yksinhuoltajien vähennykset. Säälittävän ahdasmielinen teko Sauli Niinistöltä, hän ei ole koskaan ollut Suomalaisten puolella tai ajanut Suomalaisten etua. Hänen arvovaltansa presidenttinä on nolla.

Niinistön ongelma on sivistymättömyys, tyhmyys, huono ulosanti, jääräpäisyys, hän ei opi asioita eikä siksi ymmärrä mitä työtä hänen pitäisi presidenttinä tehdä.Hän ei osaa hoitaa presidentin ja Suomen poliittisia tehtäviä.

B) pätevyys puolustusvoimien ylipäälliköksi

Armeija osalta siinä missä Sauli Niinistö on pelkkä reserviläinen niin Pekka Haavistolle on myönnetty sotilasansiomitali hänen työstään kriisialueilla. Haaviston kansainvälisen turvallisuuspoliikan tuntemus on huomattavasti laajempaa, kuin mitä pelkän RUK:n käymällä saa. Jotain kertonee sekin, että Haavisto on eduskunnassa sekä ulkoasiainvaliokunnan että puolustusvaliokunnan jäsen, kun taas Niinistö on ollut ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä vain yhden viikon vuonna 1995.

C) kokemus
"Sauli Niinistöllä on takanaan vaatimaton ura B-luokan kyläjuristina kotimaan politiikassa sekä valtiovarainministerinä tosin kyseenalaisella menestyksellä, mutta Pekka Haaviston ulko- ja turvallisuuspoliittiset näytöt ovatkin sitten aivan eri luokkaa.

Pekka Haavisto johti YK:n ympäristöohjelman UNEP:n tutkimusryhmiä mm. Kosovossa, Afganistanissa, Irakissa, Liberiassa, Palestiinassa ja Sudanissa, vastasi YK:n köyhdytettyä uraania koskevista kenttätutkimuksista Kosovossa, Montenegrossa, Serbiassa ja Bosnia-Hertzegovinassa, toimi UNEP:n edustajana selvittämässä Romaniassa Baia Maren kaivosonnettomuutta, Euroopan unionin erityisedustajana Sudanissa ja Darfurissa 2005-2007, YK:n erityisasiantuntijana Darfurin rauhanprosessissa 2007 ja ulkoministerin erityisedustajana Afrikan kriiseissä 2009-.

Näihin tehtäviin Pekka Haavisto nimitettiin ensisijaisesti asiantuntemuksensa, ei poliittisen taustansa vuoksi.

Haavisto on toiminut vierailevana tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa, luennoitsijana Helsingin yliopistossa, Ulkopolitiikka-lehti pyysi neljääkymmentä suomalaista asiantuntijaa nimeämään ja listaamaan 10-20 tärkeintä suomalaista kansainvälistä vaikuttajaa politiikassa ja talouselämässä. Heillä tuli olla työnsä tai verkostojensa kautta poikkeuksellista vaikutusvaltaa maailmalla. Pekka Haavisto sijoittui tässä vertailussa sijalle 5, korkeammalle kuin istuva tasavallan presidentti.

Sauli Niinistö ei edes 26 enemmän kuin yhden maininnan keränneen vaikuttajan joukkoon mahtunut."

"Listan ykkönen, presidentti Martti Ahtisaarikin nimesi Pekka Haaviston "seuraajakseen" ja kertonut mm., että YK:n pääsihteeri Ban-Ki Moon pyysi häntä esittelemään Haaviston tälle."

Talouselämästä haetulla analogialla: presidentti ei ole Suomen toimitusjohtaja, vaan pikemminkin viestintäpäällikkö, myyntimies (tai -nainen) ja bisnesguru joka lietsoo innostusta ja tuo uusia ajattelutapoja taloon. Näiden tehtävien hoidon kannalta on samantekevää, onko presidentti varatuomari vai ylioppilas, reservin kapteeni vai siviilipalvelusmies. Osaaminen ratkaisee, eivät tittelit.

Sauli Niinistöllä ei ole bisnesälyä, hän on sotkenut järjestelmällisesti kaikki asiat mihin on kätensä iskenyt ja missä päässyt vaikuttamaan. Niinistön ongelma on sivistymättömyys, tyhmyys, huono ulosanti, jääräpäisyys, hän ei opi asioita eikä siksi ymmärrä mitä työtä hänen pitäisi presidenttinä tehdä.Hän ei osaa hoitaa presidentin ja Suomen poliittisia tehtäviä. Sauli Niinistön ÄO on muuten tutkittu ja se on pitkälti alla suomalaisen keskiarvon, noin 75. Lukion päästötodistuksessa Niinistön keskiarvokin oli puolestaan niinkin heikko kuin 6,5. Yhä useampi ihmetteleekin koko kansan puolesta miten noin tyhmä ihminen yleensäkään voi toimia presidenttinä. Tänään kaikki näkevät sen että hän ei ole saanut presidenttinä mitään konkreettista hyvää Suomelle.

Niinistö tyhmyydelle nauraa kaikki. USA ihmettelee mikä kahjo siellä Suomessa on presidenttinä jolla on aikaa pelkästään tutkiskella kasveja
lue lisää täältä http://www.facebook.com/todellisuus

Niinistön tyhmyyttä käyttää hyväksi kaikki ammattihuijarit ja rikolliset lue aiheesta lisää täältä

http://uberuutiset.fi/2016/03/23/se-presidenttiaki...

http://makwan-amirkhan.blogspot.fi

http://mvlehti.net/2015/12/30/niinisto-armahti-tan...

D) fyysiset tekijät
-Pekka Haavisto on Niinistöä huomattavasti nuorempi, ja presidentillinen uskottavuus sekä käsitys presidentin statuksesta hyvä

-Sauli Niinistö olisi seuraavissa vaaleissa jo yli 70 vuotias, siis selkeästi jo yli ikäinen vaativaan presidentin tehtävään.

Hän antaa jo nyt päivittäin signaaleja että hän ei pysty suoriutumaan presidentin tehtävistä. Sauli Niinistöltä puuttuu presidentin tehtävään merkittävin ominaisuus nimittäin paineensietokyky, empaattisuus ja diplomatia. Hänessä ei ole presidentillistä auktoriteettia. Hän on itsekin nyt todistanut viiden vuoden aikana että on soveltumaton presidentin tehtäviin. Hän ei ole saanut mitään konkreettista hyvää Suomelle tänä aikana.

Maailman yleisessä tiedossa ja naurun aiheena alkaa jo olla että Suomen presidenttinä istuva Sauli Niinistö on jo niin hauras höppänä vanhus ja henkisesti niin rajoitteinen että valevaimonkin virkaa hänelle täytyy hoitaa oma puolta nuorempi sukulaistyttönsä, se sama Jenni Haukio jonka Niinistö alisti kanssaan haureuteen tämän ollessa vielä alaikäinen

Pekka Haavisto ei salaa sitä että on gay, 2012 kansa karsasti seksuaalista poikkeavuutta, todettakoon Pekka Haaviston eduksi että seksuaalinen poikkeavuus ei ole tuomittavaa vaan se on hyve politiikassa. Suuren maailman ja maailman mahtavimman valtion presidenttikin antoi esimerkkiä että seksuaalisen poikkeavuuden hyväksyminen politiikassa on tärkeää ja sallittua katso tästä klikkaamalla täältä linkit http://presidentti2018.strikingly.com

Suomella olisi siis asian suhteen merkittävää opittavaa!

Kaikilla parametreillä, kaikilla tasoilla Pekka Haavisto on hyvä ja paras vaihtoehto Suomen presidentiksi. Tämä kannattaa jokaisen Suomalaisen muistaa tulevaisuudessa astuessa uuteen päivään. Sauli Niinistön "Jammu-sedän" maine kasvaa ja jo pelkästään suomen maine kärsii siitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset