Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Stubb jatkaa pinnailuaan - "Veloitus sivutyöstä jopa 9300 euroa tunnilta"

  • kuva: wikimedia commons / magnus fröderberg
    kuva: wikimedia commons / magnus fröderberg
  • Stubb jatkaa pinnailuaan - "Veloitus sivutyöstä jopa 9300 euroa tunnilta"
  • Stubb jatkaa pinnailuaan - "Veloitus sivutyöstä jopa 9300 euroa tunnilta"

Suomen Kuvalehti uutisoi eilen kansanedustaja Alexander Stubbin (kok.) uudesta liikeideasta. Stubbin kerrotaan tuotteistaneen heleän ja positiivisen puheensa. Lehden saamien tietojen mukaan entinen ministeri pyytää puolen tunnin puheenvuorostaan jopa 9 300 euroa. Hintaan sisältyy vähintään edelläkin mainittu puolen tunnin puheenvuoro ja yhtä pitkä keskustelu samaisesta aiheesta.

Tämän lisäksi hintaan on laskettu mukaan arvolisäveron, johon vaikuttaa myös tilaisuuden pitopaikka.

Tiedettävästi kansanedustajille palkkion pyytäminen puheenvuoroista on tuiki harvinaista. Tavanomaisesti poliitikot perivät puheistaan korkeintaan matkakulut ja jotain pientä mahan täytteeksi, jos eduskunta ei maksa niitä ei erikseen.

Hienoa kuulla että entinen pää- ja valtiovarainministerimme menestyy. Stubb on aina painottanut puheissaan sitä, kuinka meidän kaikkien tulisi kadehtia vähemmän toisiamme ja toivoa toisillemme pelkästään onnistumisia. Tästä syystä olenkin pääosin vilpittömän iloinen Stubbin puolesta, vaikka mahtuu tähän mukaan vähän risujakin.

En nimittäin voi olla kritisoimatta häntä siitä, kuinka hän nostaa tiliä kahdesta eri paikasta. Ensin hänelle maksetaan veronmaksajien kukkarosta ja tämän jälkeen vielä hänen pitämistään yksityisistä puhetilaisuuksissa, jotka ovat usein eduskuntatyön tiellä. Edes vikkelyydestään tunnettu Stubb ei pysty olemaan kahdessa paikassa yhtäaikaisesti. Tätä on jatkunut jo hyvän tovin.

Tiedettävästi Stubb aloitti politiikasta lintsaamisen kesällä, kun hän puheenjohtajuudesta luovuttuaan jätti kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen välistä. Sen koommin nuorekasta kokoomuskonkaria ei ole kotimaan politiikassa paljoa näkynytkään.

Eduskunnan täysistunnoista hän pinnasi syyskauden aikana yhteensä 24 kertaa, eikä häntä paljoa ulkoasiainvaliokunnan kokoontumisetkaan kiinnostaneet. Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan neljästäkymmenestä kahdesta kokouksesta Stubb jätti syyskaudella kaikkiaan yhdeksäntoista väliin. Virallisten poissaolotilastojen mukaan Stubbin outojen katoamisien syiksi on merkitty ”muu poissaolo”, joten tässä tapauksessa ei voida puhua esimerkiksi sairaudesta. Eduskunnan sivuilta löytyvien tietojen mukaan hän ei myöskään ole ollut työmatkoilla, sillä poissaolojen tilastoinnissa eduskuntatyöhön liittyvät tehtävät rinnastetaan läsnäoloon täysistunnossa, jolloin kansanedustajalle ei tule erillistä merkintää poissaolosta.

Täysistuntojen sijaan Stubb on twiittiensä perusteella reissaillut muun muassa Berliinissä, Brysselissä, Frankfurtissa, Haagissa, Hong Kongissa, Lontoossa, Pekingissä, Tukholmassa ja Varsovassa. Puhumassa erilaisissa yksityistilaisuuksissa ja think-tankeissa. Tällä hetkellä minulla ei ole tarkempia tietoja siitä, mitä nämä matkat ovat koskeneet ja pitäneet sisällään, tai kuinka moni niistä olisi kiilannut kalenterissa kansanedustajatyön edelle. Periaatteessa hän juoksee maailmalla konsultoimassa suomalaisten veronmaksajien piikkiin. Stubb ei nimittäin pitänyt eduskunnassa yhtä ainuttakaan puheenvuoroa koko syyskauden aikana, vaikka hän kävikin useamman kerran ulkomailla lätisemässä viisaitaan.

Stubbin viime marraskuussa antaman lausunnon mukaan matkustelusta on hyötyä myös hänen työssään ulkoasiainvaliokunnassa. Tosin hänen varsinaista panosta on alituisten poissaolojen vuoksi mahdotonta arvioida. Moni muukin varmasti haluaisi tietää, että missä entinen valtiovarainministerimme oikein luuraa? Keitä hän konsultointitehtävissään oikein neuvoo? Ja ketä hän oikein edustaa eduskuntasalissa ollessaan?

Pystyisin hyväksymään nämä yllättävät matkustelusta johtuvat poissaolot vielä jollain tasolla, mikäli kyse olisi eduskunnan työasioista ja posiitivisen Suomi -kuvan luomisesta, mutta tällä hetkellä vaikuttaa kovasti siltä, että entinen ministeri on ulkomailla ennen kaikkea luomassa nimeä ja tekemässä tiliä itselleen. Kansanedustajan palkkiota ei katsokaas tarvitse ansaita, vaan se pärähtää tilille joka tapauksessa, kunhan vain on kertaalleen tullut valituksi tehtävään. 

 

Kansanedustaja Alexander Stubbin merkillisistä poissaoloista

uutisoi ensimmäisenä verkkolehti Uusi Suomi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Miten me veronmaksajina voisimme puuttua tuon pinnarin palkanmaksuun.?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Äänestämällä tulevaisuudessa toisin. Minua hämmästyttää kyllä valtavasti se, että tähän ei ole olemassa mitään lakia. Luulin vielä viime marraskuussa, että Stubb matkusteli maailmalla luomassa positiivisempaa Suomi -kuvaa ja että kyse oli eduskunnan maksamista reissuista, mutta nyt kun selvisi, että hän lähettää yhdeksän tonnin laskun perästä, niin onhan tämä nyt äärimmäisen moraalitonta touhua.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Stubbilla on isot asuntovelat ja rahan hankinta tavalla tai toisella on sen takia se keskeinen toimintaa ohjaava tekijä.

Juuso Hämäläinen Vastaus kommenttiin #18

No tämähän se yksinkertainen selitys on. Velkaa oli jossain vaiheessa lähemmäs 800 tonnia. No sillä ei saa Hesasta tai Espoosta kuin hieman keskivertoa paremman tönön. Ei kannata kadehtia.

Jos velkaa olisi nyt 700 tonnia niin Stubbin puhuttava noin 300 kertaa yksi tunti, että talo oma. Huomioin alvn, ansiotuloveron, sotut ja kulut tuossa. Ei hassumpaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Emme mitenkään.
Ala-Talo tekee keikkoja.
Sopeutumiseläkkeellä Bisnestä tekee Karpela ,S.Lindeen ja pääomatulot ei vaikuta "työttömyyskorvaukseen" jota Lindenkin saa vuosia 5 000e/kk.
Hakkaraisella on eliitti-saha bisne.Kepulaisilla suurtila-isännillä omat yritykset.

Niillä on ollut hyvä "AY" joka niiden työehdot on tehnyt

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tuosta maksamisesta. Ei tyhmä ole se, jolle maksetaan vaan se, joka maksaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En minä sitä, etteikö Stubbin puheet olisi 9 300 euron arvoisia, vaan lähinnä minua kiinnostaa tämä aspekti suomalaisten veronmaksajien näkökulmasta ajatellen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Teit aika selväksi, ettei paljon kiinnosta Stubbin tilinteko, mainitsemalla sen vain kolmesti blogissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #21

Näpyttelin tekstin kolmelta yöllä, kun heräsin paloautoon, enkä saanut enää unta. Tein varmasti monia asioita selväksi. Jotkut nätimmin, jotkut rumasti. Lähinnä nostin tuon saumman esiin useamman kerran, koska suurin osa Facebookin puolelle tulleista kommenteista ovat olleet suunnilleen "kuka maksaa tuon jätkän pääsiäispashasta noin paljon", "kuka tuota haluaisi kuulla" tai "minkä takia kukaan maksaisi valheista". Stubb ei ole tyhmä jätkä, vaikka meillä paljon eriävia näkemyksiä onkin, enkä pidä häntä erityisen rehellisenä poliitikkona. Hän on taitava, menestyksekäs ja monikansallinen ihminen.

En tosiaan oikein tiedä, että miten tällaiseen pitäisi suhtautua. Jos kyse olisi oikeasti pelkästään suhdeverkoston kasvattamisesta ja poliittisesta työstä, niin ei se niin pahalta silloin näyttäisi. Mutta kun noita poissaoloja on noin paljon, ja puheiden pitämisessä tavoitellaan selkeästi omaa taloudellista etua, niin niihin on melko hankala suhtautua neutraalin tyynesti. Kun ottaa huomioon myös sen, että eduskunnassa entinen ministeri ei ole saanut edes kissaa sanottua sen jälkeen, kun Petteri Orpo nappasi häneltä kokoomuksen puheenjohtajuuden ja ministerisalkun. Minä muuten ounastelin blogissani silloin kesällä, että rivikansanedustajuus tuskin riittää Stubbille. Hän on kunnianhimoinen kaveri. Taisin olla oikeassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #26

Ihmehän se olisi ollut, jos Stubb olisi tyytynyt pelkkään rivikansanedustajuuteen.

Pointtini ei ollut, ettetkö saisi paheksua, tai vaikka kadehta halutessasi. Mielestäni on kuitenkin suoraselkäistä olla väittämättä olevansa välinpitämätön, jos nostaa asian kolmesti esiin yhdessä blogitekstissä.

Niin, että miten suhtautua. Kyllä tuo poissaolojen määrä kohtuuttomalta tuntuu. Stubbilla peiliin katsomisen paikka. Minusta on todella ikävä etteivät nämä alexit ja callet hoida hommaa tyylikkäästi kauden loppuun. Joka leikkiin lähtee, se leikin kestäkööm!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #33

Minusta 9 300 euroa ei ole kovin iso summa entisestä ministeristä, joka on kansainvälisesti jossain määrin tunnettu ja kirjoittaa Financial Timesiin.

Tony Blair velotti muistaakseni 333 000 puntaa 20 - 30 minuutin puheesta Maailman nälkä -tapahtumassa. Hillary ja Bill Clinton ovat tienanneet yhteensä 153 miljoonaa dollaria rupattelemalla mukavia eri think-tankeissa ja investointipankeissa.

Mutta tämä kuvio kokonaisuudessaan.. onhan tämä nyt aivan hiton paksua.

Paheksun sitä tässä kontekstissa.

Stubbia näkymättömän kansanedustajan roolissa.

Tahkoamassa rahaa ulkomailla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Ihmettelinkin jo otsikon lukiessani, että lähtipäs Martilta mopo käsistä. Ennemminkin voisi kysyä miten pääministeritaustainen kaveri lentelee ympäri maailmaa noin pienten palkkioiden perässä. Ahtisaari ei tuosta rahasta kirjoittane edes neuvottelukutsua osapuolille... Laskuttaisi kunnolla, niin ei tarvitsisi laiminlyödä päiväduunia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #39

Filosofi Himasen hinnoilla saa varmaan kuunnella Stubbia ainakin 78 tuntia.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #26

"Minä muuten ounastelin blogissani silloin kesällä, että rivikansanedustajuus tuskin riittää Stubbille."

Jotkut asioista perillä olevat tutkivat blogistit esittivät ennen viime vaaleja, ettei Stubb voi jäädä rivikansanedustajaksi, koska hänen palkkansa ei riitä velkojen maksueriin. Eli ilmeisesti nyt kun hän on rivikansanedustajana, hänen täytyy velkojensa takia rahastaa jostakin muustakin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #42

Markku Laitinen

Velkahan on varallisuutta. Mistä tiedät Stubbin perheen varallisuuden ja omistusten arvon.

Kyllä asuntovelkaa kannattaa ottaa, kun on joustovaraa reilusti, ja pistää omaisuuttaan muihin tuottaviin kohteisiin. Niistä saa helposti 4-7 % koron, kun asuntolainan korko on olematon ja senkin voi hyödyntää verotuksessa.

Minulla on käsitys, että hänen asuntonsa arvo Espoossa on lähes kaksinkertainen hänen asuntovelkaansa nähden.

Nyt pitää löytää parempia perusteluja.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #44

"Mistä tiedät Stubbin perheen varallisuuden ja omistusten arvon."

Outo kysymys, koska viestissä mihin vastasit, mainitsin että eräät blogistit esittivät ennen viime vaaleja, Stubbin velkojen olevan niin suuria, ettei rivikansanedustajan palkka riitä niiden hoitamiseen.

"Minulla on käsitys, että hänen asuntonsa arvo Espoossa on lähes kaksinkertainen hänen asuntovelkaansa nähden."

Mutta mistäs sinä tiedät Stubbin velkojen määrän ja asunnosta maksetun hinnan, sekä asunnon nykyisen arvon?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #45

Markku Laitinen

Niitä vatvotaan joka vuosi iltapäivälehdissä. Mä voin jeesata sua.

Subbilla hirviömäinen asuntovelka. Stubbien asuntolaina näkyi ministereiden sidonnaisuusilmoituksissa ensimmäisen kerran heinäkuussa 2010. Tuolloin Stubb ilmoitti asuntolainansa suuruudeksi 745 000 euroa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000077473...

IL selvitti ministereiden velat. Stubbilla hurja asuntolaina

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014062618442425_u...

Subbin omakotitalo Espoossa. Stubbin uudessa asunnossa on 271 neliötä, pitäen sisällään kuusi huonetta, keittiön ja saunaosaston, askartelu- ja kodinhoitohuoneen sekä varaston ja autotallin. Sijaintina on merellinen Westend.

Leikitään nyt, että asunnon hinta oli 2009 n. miljoona euroa. Nyt vastaavanlaisia asuntoja näyttää olevan Westendissä myynnissä hintaan. 1 500 000- 3 000 000 €

Nyt kun Stubb oletettavasti siirtyy kansainvälisiin hommiin, niin hän myy oman asuntonsa 1,5-2 miljoonan voitolla. Verottomana. Kas kun oman asunnon myyntivoitosta ei mene myyntivoiton veroa. Sangen hyvä sijoitus.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #47

No mutta jos stubbilla on noin hyvä tilanne, mihin hän tarvitsee puhujapalkkioitaan? Onko kyse siis ahneudesta?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #42

En ole niin hänen yksityselämäänsä porautunut, mutta hänen persoonallisuudestaan olen huomannut, että miestä vetää eteenpäin ennen kaikkea kunnianhimo. Nuo näkemykset asuntolainan suuruudesta tuntuvat kuitenkin perustelluilta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansanedustaja ei ole työsuhteessa, ei siis työpaikallaolo velvollisuutta, ei työaikaa, ei tulosten ja etenkään onnistumisten mittarointia. Oma rotunsa siis, ja edustavat toki valitsijoitaan ansiokkaasti.

Toiset edustajat ottavat tuosta edustamisesta 100 % ilon irti.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Asiakashan se on se, joka maksaa. Stubbin puheille ja näkemyksille näyttäisi olevan täten kysyntää, joten miksipä ei.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Lienee aiheellista muistuttaa, että eduskunnassa Stubb ei pitänyt yhtä ainuttakaan puheenvuoroa syyskauden aikana, mutta muualla tämä kyllä käy lätisemässä.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Älkääs nyt, kyllä tästä Stubbin hommasta varmasti koituu vielä kymmenen hyvää ja 11 kaunista, kaikkien meidän veronmaksajien plakkariin. Ehkä me ei vielä ymmärretä mutta varmasti tienataan kaikki! (kommentti sisältää sarkasmia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

"Good sleep. Good morning session on the @wattbike. Good coffee. Good raw porridge. Good energy levels. Gonna be a good day! Good morning."

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Vanhanen tekee konsultti bisnestä.Samoin Sipilä,E.Lehti .Ei tuo mitään uutta ole elinkeinoelämässä . Päättäjä/talouden tilanteet ja niiden yhteensovittaminen Globaalin markkinatalouden keinoin.
Stubilla jos kellä on tieto tuosta hallussa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kokoomuslaista ahneutta. Jaana Pelkonen on tehnyt juontokeikkoja, tosin varmaankin paljon pienemmällä liksalla kuin Stubb. Taisi kerran olla pois jopa talousarvion käsittelystä, josta sitten metakka nousi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo on jo melko paha Jaanalta. Toisaalta eipä hän taida muutenkaan paljoa muusta puhua kuin alkoholista?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Asiassa on mielenkiintoista se, miksi elinkeinoelämä on kiinnostunut Stubbin sanomisista ja valmis maksamaan esiintymisistä ?

Mikähän olisi muiden politiikkojen markkina-arvo tässä suhteessa ?

Jenkeissä ahne ns. deomokraattien Clintoin pariskunta on takonut satoja miljoonia dollareita juuri tällaisilla rahastavilla esiintymisillään jo 1990-luvulta lähtien.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Stubb on puheita myöten sellainen käärmeöljykauppias ja yrityskonsultti, joka tuo mukanaan hyviä viboja, joilla korjataan puoleksi tunniksi työyhteisö. Epäilen myös monen näistä puhekeikoista liittyvän EU:n erilaisten työryhmien toimintaan.

Stubb kirjoitti Facebook-sivuillaan 14. tammikuuta seuraavan viestin:

"Viimeisten kuukausien aikana on tullut paljon yhteistyökyselyitä kansainvälistä yliopistoista ja think-tankeista. Olen näistä perin kiitollinen. Akateeminen pohdinta ja analysointi on aina ollut keskeinen työkalu, jolla pyrin ymmärtämään kansainvälisen politiikan megatrendejä. Lue, keskustele, kuuntele, opi, kirjoita, ymmärrä.

Olen aina halunut yhdistää käytännön ja teorian. Ministerinä jäi vähemmän aikaa teorialle, enemmän käytännölle. Nyt tilanne on päinvastainen, mutta ymmärrys käytännöstä tietenkin syvällisempi kuin aiemmin. Ministerinä kansainvälisen politiikan sanavapaus oli myös rajattu - se on osa käytännön realiteettia.
Think-tankien osalta olen päätynyt yhteistyöhön kolmen instituution kanssa: Centre for European Reform (Lontoo/Bryssel), European Council for Foreign Relations (Lontoo/Bryssel) ja Centre for Strategic and International Studies (Washington DC).

Näistä viimeisin yhteistyökuvio julkaistiin Washingtonissa eilen. Liityin CSIS:n Stuart Centren neuvonantajaryhmään pohtimaan Pohjois-Euroopan turvallisuutta. Tässä järjestön lehdistötiedote https://www.csis.org/…/csis-establishes-high-level-advisory….

Ajatushautomot tunnetaan lyhenteistään: CER, ECFR ja CSIS. Ja niiden kotisivut löytyvät täältä: http://www.cer.org, http://www.ecfr.eu ja http://www.csis.org. Neuvonantajina ja asiantuntijoina on paljon entisiä tuttuja ja kollegoita.
Päädyin näihin kolmeen, koska ne kattavat kansainvälistä politiikkaa, taloutta ja turvallisuutta laidasta laitaan. Perspektiivi on kuitenkin eurooppalainen ja transatlanttinen. Esimerkiksi CER panostaa tällä hetkellä paljon Brexit-keskusteluun. ECFR taasen pohtii EU:n roolia maailmanpolitiikassa. CSIS keskittyy transatlanttisiin suhteisiin.

Kytkös näihin instituutioihin auttaa myös pitämään yllä kansainvälisiä kontaktiverkkoja ja pysymään ajan hermoilla. Meillä on vuosittain kokouksia ja seminaareja ympäri maailmaa. Seuraavaksi CER:n hallituksen kokous Lontoossa 6 helmikuuta.

Tänään lennän Pekingiin, jossa tapaan paikallisia think-tankeja ja päättäjiä ja pidän puheenvuoron EUn ja Kiinan suhteista. Mutta ennen sitä keskityn tietenkin oleelliseen, eli junnusäbään. Näillä eväillä kohti viikonloppua."

Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo

Kannattaa muuten tutkia 1) keiden ja minkä ansiosta kansanedustajat voivat merkittävästi sivutoimeilla.
Suomen päättäjienhän tulisi olla lojaaleja Suomen kansalle eli mm. Suomen perustuslain kirjaimen ja hengen toteuttamisessa.
Vrt. esim. yksityisellä sektorilla, siellä missä tieto on valtaa ja valta rahaa, lojaliteettivaatimus on niin tiukka, että helposti heikosti käy, jos näyttää siltä, että olet todennäköisesti ollut vaikka vain työhaastattelussa oman organisaation ulkopuolella. Siksi ne tehdään hyvin salaten viikonloppuisin.

2) Stubbin ko. työnantajien rahoittajat ja muut linkitykset.
(Esim. CFR on ollut eräs keskeisimmistä USA:n äärimmäisen sotapolitiikan ideoijista.)

Stubbin tyyli on ainakin Länsi-Euroopassa (en seuraa kovin paljon itää) tyypillistä entisille avainministereille ja valtionpäämiehille.
Eli koska on hieman riskialtista lahjoa poliitikkoja lähettämällä heille rahaa jonnekin salaiselle tilille veroparatiisiin (mistä he eivät välttämättä saa sitä nopeasti käyttöönsäkään?), niin jo hyvin kauan on ollut tapana, että maailman eliittiglobalistien ja -siionistien tukijoille maksetaan "jälkipalkkaa" maksamalla puhumisista suuria.
Esim. jostain luin, että yhdestä puheesta on jenkeissä maksettu 200 000 USD.

Tapana vain on, että näistä ei puhuta, vaikka summat ovat ratkaisevan suuria, yleensä paljon virkapalkkoja suurempia.
Esim. Obamalla on käytössä tämä "jälkipalkkainen" rikastumiskeino. Hänen presidentinpalkkionsa on hyvin vähän niihin korruptiolta näyttäviin verrattuna.

Stubbin tyylissä harvinaisempaa on nopeus millä hän alkoi saamaan "jälkipalkkaansa".

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Pakko nyt vähän nostaa omaa häntää. Uusi Suomihan kertoi tästä jo tuossa marraskuussa: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/208507-minne-kato...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Muistan hyvin Jenni. Se oli hyvä juttu teiltä. Tuolloin tosiaan luulin vielä, että nämä puhekeikat olivat tarkoitettu positiivisen ja kansainvälisen Suomi -kuvan luomiseksi, eikä suinkaan sivutoimiseksi elinkeinoksi, kuten nyt pahasti näyttäisi olevan.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Niinpä, kuten niin usein aiemminkin: Tästä uutisoi maassamme ensimmäisenä Uusi Suomi....hyvä, Jenni! Hyvä, US-kansalaisjournalistit!

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/229404-tast...

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171106-nh-9...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Alexander Stubb valittiin eduskuntaan, ei konsultiksi, äänimäärällä 27 129. Häntä äänestäneet ovat saaneet sitä, mitä halusivatkin. Näillä mennään. On tietysti eri asia, halvennetaanko tällaisella toiminnalla eduskunnan arvovaltaa. Vanha kansanviisaus sanoo ”häntä heiluttaa koiraa.” Kumpi olisi vertauskuvallisesti koira ja kumpi häntä tässä tapauksessa?
Eduskunnalla on puhemies, varapuhemiehet ja muut pienemmät ”viskaalit”. Olisiko heillä mahdollisuus puuttua näihin ”muihin poissaoloihin.” Mikäli kaikki 199 muuta edustaja rupeaisivat myös ”konsultoimaan”, niin koko eduskunnan toiminta halvaantuisi saman tien. Onko eduskunnan arvovalta matkalla ”viemäriin?”

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Häntä äänestäneet ovat saaneet sitä, mitä halusivatkin.

Röyhkeää ylimielisyyttä olettaa, että Stubbia äänestäneet olisivat tienneet, että kaveri jättää työnsä tekemättä. Mihin perustat sellaisen näkemyksen? Varmasti saivat mitä tilasivat, mutta aina ei voi menusta varmasti sanoa, mitä annos sisältää.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Jukka on tässä kyllä aivan oikeassa. Häntä äänestäneet ovat saaneet sitä, mitä halusivatkin: aitoa, pesunkestävää Stubbia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #29

Kerrohan Ilmari myös sinä, millä perusteella tiesit etukäteen Stubbin jättävän työsä tekemättä? En voi väittää kovin tiiviisti kaveria seuranneeni, mutta minulla on aiemmin ollut käsitys, että on hoitanut hommansa, vaikkakaan ei aina minua miellyttävällä tavalla. En osannut odottaa että jättäisi vain hommat tekemättä. Odotin kyllä, että pyytää vapautusta kesken kauden siirtyäkseen johonkin EU-hommaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä Stubbin homma on ok. Kyllä siellä niitä napinpainajia on riittävästi, ja eiköhän hän ole paikalla, kun jotain merkittävää on äänestyksessä.

Stubbin ajatukset ilmeisesti kiinnostavat muualla Euroopassa enemmän kuin Suomessa, joten hyvä homma, että joku täältä kelpaa johonkin.

Stubb on Suomen poliitikoista kansainvälisesti kiinnostavin, joten valtiokin voisi maksaa hänelle hieman extraa noista puhematkoista.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

petteri ritala

Joku edustaja makaa kotona krapulassa, joku nukkuu eduskunnassa, joku käy henkilökohtaista vaalikampanjaa käyttäen hyväksi ay-liiton palkattua väkeä ja joku käy puhumassa pyydettäessä ja maksaa palkkioistaan veronsa.

Niin ja kuka maksaisi mitään Antti Rinteen puheesta ! No veronmaksajat tietysti ja kalliisti !

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sait sitten vedettyä Rinteen ja sdp tähän kun puhe on kok ja Stubista?

Vai halveksitkö SDP ja Rinnettä äänestäneitä veronmaksajia?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #52

Siihen tottuu, Marja-Liisa.

Se on hänen tyylinsä käydä keskustelua, joten hyväksytään Ilkka sellaisena kuin hän on. Ktylyllä tänne näkemyksiä, kokemuksia ja tuntemuksia mahtuu. En tosiaan muista kovinkaan montaa keskustelua, jossa negatiivisia obsessioita vasemmistoa kohtaan tunteva Varsio olisi kommentoinut itse aihetta lainkaan. Nyt sentään liipattiin melko läheltä, kun hän mainitsi Stubbin verotulot, jotka ovat kansantaloudelle tässä kyseisessä tapauksessa plussaa. Se on jo alku. Tosin jos ajatellaan kokonaisuutta, niin pakkasen puolelle tässäkin mennään.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #55

Martti Asikainen

Hyvä huomio. Minä olen puoleni valinnut niinkuin sinäkin. Omalla puolellani meinaan jatkossakin pysyä.

Se mitä obsessioihin tulee ole sitä mieltä, että se on näiden keskustelujen ydin ja lähtökohta. Ei kai se nyt ole perustelu aiheettomalle pilkkaamiselle. No se käy sinulta kyllä luonnostaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #59

Tottakai ymmärrän myös sinun kantasi. Jos en nyt aivan väärin muista, niin olet maatalousyrittäjä ammatiltasi. Eduskuntapuoluoleista sinun etujasi etäisesti ajavat keskusta ja kokoomus. Se olisi melko mielipuolista äänestää omaa viiteryhmäänsä ja etua vastaan. Aivan samasta syystä Marja-Liisa on aina henkeen ja vereen puolustelemassa demareita, vaikka toisinaan heitäkin voi aiheesta kritisoida. Minä itse olen vasemmalla, tunnustan, mutta en liputa yhdenkään puolueen nimeen.

Nykyvasemmisto ei vastaa minun ideaaliani, vaikka tietysti sielläkin omat tähtensä loistaa. Ihan niin kuin oikeistossakin. Lähinnä hyvinvointiyhteiskunnan rappeutumisesta ja taloudellisen eriarvoisuudesta lisääntymisestä olen huolissani. Ne lisäävät vastakkainasettelua sekä syövät yhteiskuntarauhaa. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi minua potuttaa suunnattomasti poliittisen aseman väärinkäyttö, verotuksen epäoikeudenmukaisuus palkansaajia kohtaan, liika byrokratia sekä kaverikapitalismi, joka tuntuu rehottavan leveämmin kuin koskaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #52

Ja sinä muuten sorrut itsekin usein samaan. Jos kirjoitan SDP:n Lipposesta, Urpilaisesta tai Rinteestä, niin saan kymmenen kommenttia kokoomuksesta, keskustasta, Esko Ahosta, Matti Vanhasesta ja Jyrki Kataisesta. Ei se mitään. Täällä saa ja kuuluukin tuoda mielipiteitä esiin. :)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Alexanderissa ja Donaldissa on vähän samaa. Kumpikin on ihan pikkuisen narsisteja ja kumpikin on ”kovia poikia” puhumaan ja twiittaamaan. Mukana voi olla myös ”vaihtoehtoista faktaa.” Sillä saa osan kuulijakunnasta täysin pyörryksiin. Se on nähty niin Suomessa kuin Amerikan mailla. ”Rapakon” takaa on tosin alkanut kuulumaan vähän soraääniä, kun heidän tärkeintä lakiaan Yhdysvaltain perustuslakia on ruvettu tulkitsemaan Donaldin taholta ”omiin nimiin”.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hyvä ja osuva havainto. Onhan heissä toki ihan vähän eroakin. Vai twiittaakohan the Donald seuraavaksi "Multiculturalism is an asset. That's all!"

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Toinen on multikultturalismia edistävä federalisti ja miesfeministi, toinen taas.. noh.. miljonääri nationalisti, rasisti ja misogynisti. Jonkin verran on eroja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Stubb hoitaa suhteet länteen, Bäckman suhteet itään, Soini yläkertaan ja Niinistö kotimaan maakuntiin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck
Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Nyt Pekka rauhoitu, tai lähetän sulle laskun terapiasta ja depressiolääkkeistä.. ;-) sarcasm flag raised..

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jaakko Aalto tuossa viittasikin jo asuntolainaan. Muistan katselleeni Stubbin sekä Grahn-Laasosen velkoja sidonnaisuusilmoituksissa ja ihmetelleeni, kuinka suurehko riskinotto vaikuttaisi perustuvan olettamaan poliittisen uran jatkumisesta ja korkeamissa tehtävissä kuin mihin kansanedustajan palkka riittää. Stubbilla laina oli todella suuri.

Vaikuttaisi siltä, että elintason yllääpito vaatisi ministerin ja puheenjohtajan palkkaa. Nyt sitten koitetaan paikata asiaa näin. Sinällään tämä on ihan kunnioitettavaa yritteliäisyyttä. Jos se kuitenkin johtaa siihen, että kolmisen vuotta neljästä eduskunnassa kuluu ajoittain hengaillen ja puhumatta mitään istunnoissa keskittyen rahan keruuseen muualta, on teko mielestäni äänestäjiä sekä kansanedustuslaitosta halventava.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Hyvin kiteytetty. Yksilövalintana onnistunut, mutta poliitikkona äänestäjiä sekä kansanedustajalaitosta halventava. Tosin uskon, että Stubbi on saanut jo sellaiset kontaktit aikaiseksi, ettei hänen tarvitse enää seuraavissa vaaleissa sylkeäkään eduskuntaan päin. Eiköhän tuo lähde kansainvälisiin tehtäviin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Näin minäkin veikkaan, voi olla hyväkin niin ja kyllä hän noissä varmaan menestyykin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Paljonkohan Stubb saa itse:

Suomen Kuvalehden mukaan puhujia välittävä Speakersforum perii Stubbin luennosta noin 9 300 euroa ja tähän hintaan sisältyy puolen tunnin puhe ja puolen tunnin keskustelu.

Puhujia välittävän Speakersforumin listoilla on ex-ministeri Alexander Stubbin lisäksi kuusi muuta kansanedustajaa, joita voi tilata eri tilaisuuksiin maksetuiksi puhujiksi.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000507799...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ottaisikohan tuo 20 prosenttia. Ylempänä totesinkin, että melko halvalla entinen ministeri lähtee, jos vertaa muihin kansainvälisesti tunnettuihin henkilöihin ja poliitikoihin. Hänen myyntivolyyminsa on kuitenkin kova. Tai näin poissaolot ainakin antavat ymmärtää.

Tilaan pian Stubbin syntymäpäiväjuhlilleni, kun täytän pyöreitä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Saako häneltä vapaasti tilata aiheenkin? Arvoisa syntymäpäiväsankari, merkityksesi EU:n kehitykselle on ollut korvaamaton... ;-)

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Alexander on toiminnan mies. Puolueen puheenjohtajaksi pääsyä edesauttoi aikanaan ennen puoluekokousta puhutut 800 puhelua. Huhtikuussa 2015 hän kertoi lähettäneensä 17 500 twiittiä! Nämä luvut ovat siis hänen itsensä sanomia. Kunnioitettavaa ahkeruutta. Harva pystyy samaan. Täytyy nostaa hattua. Hänen kannattaisi ryhtyä samalla tarmolla presidenttiehdokkaaksi.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Veloitus sivutyöstä jopa 9300 euroa tunnilta"

Herääkin kysymys, minkälainen ihmeen idiootti maksaa joutavista tyhjänpäiväisyyksistä/ Eu/europropagandasta yhtikäs mitään?

Toisaalta voin todeta, että olen sen verran masokisti, että jos A. Stubb maksaisi minulle about tuplan eli 20 000 egee , voisin alentua kuuntelemaan tunnin hänen bullshittiaan. Tosin bissee pitäisi olla tarjolla runsaasti ennen puhetta ja sen jälkeen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Lisävaatimuksena bisselasissa olisi hyvä olla vielä se klassillinen huurre tarjoilun yhteydessä, jolloin jalo ”ohrapirtelö” maistuu tosi hyvältä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Stubb on tunnettu uraa uurtava uusliberaali ja selvästi muuten yhtä fiksu kuin vasemman jalan saapas, joten on ehkä hyväkin, kun pysyy jossain muualla.

Muistan, kun Stubb aikoinaan PM nä, 2014 Veropäivillä vakavalla naamalla väitti, että yhtenä Suomen talouden ongelmana on liian vähäinen työvoiman tarjonta. Eli käänteisesti, Suomessa ei ole siis tarpeeksi ( omasta takaa )työttömiä.

No, ei ole kyllä niitä töitäkään. Nyt n. 16.800 paikkaa vapaana. Saa valita, haluaako vaikka puhelnmyyjäksi, vai erityisosaajaksi.

http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Turun Sanomat
2008
Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) mukaan talouden kehityksen kannalta työttömyyttäkin suuremmaksi ongelmaksi
-nousee työvoimapula.

- Olen tästä huolissani myös suomalaisen omistajuuden näkökulmasta. Ilman tärkeintä resurssia, osaavaa työvoimaa, eivät yritykset tietenkään Suomessa pysy,
sanoi Vanhanen

Taitaa oll Kepu,kok,EK Mantra jota käyttää myös Juhanna Vartiainen (kok)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuota samaa on hoettu 90-luvusta lähtien. Monella minun ikäiselläni aikuisella on vähän kusetettu maku suussa. Ei tullut eläkepommia, vaikka nuorimmatkin suurista ikäluokista alkavat olemaan kohta seitsemänkymppisiä. Ei tullut työvoimapulaa, vaan pätkätöitä, työharjotteluja ja nollatuntisopimuksia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #57

Sehän on kehityksen kulku globaalissa taloudessa, eikä varsinkaan Suomessa ei ole ymmärretty asian päälle yhtään mitään - saati sitten nykyiseen valuuttaamme liittyviin vastuisiin ja sitoumuksiin työmarkkinoilla.

Suomi on humalainen mies.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #62

Äläpä nyt ala yhtään panettelemaan meitä humalaisia miehiä.

Me emme varmasti ole Suomi.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Oikeastaan eihän tässä voi muuta kuin odotella Stubbin eroilmoitusta Eduskunnasta - sekä mihin täkyyn Stubb tarttuu.

Stubbin 'kaksoiskansalaisuus' panee ajattelemaan, että Suomessakin olisi parempi brittiläinen systeemi, jossa ei jäädä nurkkiin norkoilemaan silloin kun jatko on jossain muualla. Niin edellinen pääministeri David Cameron kuin valtiovarainministeri Osborn'kin erosivat parlamentista välittömästi hävityn brexit-äänestyksen jälkeen viime kesänä.

Muuten he vaikuttavat hiihtelevän samoja latuja Stubbin kanssa. Ex-poliitikkojen hillopurkki on heillekin tuo kv.puhesirkus, josta Osbornen kerrotaan kuitanneen 600.000 euroa vain kahdessa kuukaudessa. Puheiden lomassa Cameron kirjoittelee muistelmiaan, joista hänelle maksettiin etu-maksuna jo noin 1.000.000 euroa.

Mutta nuo siis entisinä parlamentin jäseninä - toisin kuin Stubb.

Stubb esiintyi eilen Bloomberg-tv'ssä. Ei suinkaan kansanedustajana vaan 'entisenä pääministerinä'(frm. prime-minister). Toinen ohjelman haastateltu sitten tietysti puhutteli Stubbia 'mr. prime minister'iksi' jota - kuten arvata saattaa - Stubb ei suinkaan lähtenyt korjaamaan. Ja olihan Stubb +20 vuoden urallaan tosiaan pääministeri kokonaiset 11 kuukautta (7/2014-5/2015)!

Mutta hyvä, että joku muu kuin me jaksaa kuunnella.

Saa sitten nähdä, miten Stubb hoitaa puhe-tulojensa laskutuksen ja verotuksen. Kirjaako kaikki tänne Suomeen vai onko perustanut firman jonnekin muualle, jonka kautta onkin sitten helpompi asioita järjestellä. Tutkivat journalistit varmaankin tarkastavat tämän kansanedustajien sivutulot-tiedostosta - jos sellainen on olemassa ...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olen jo pitkään leikitellyt ajatuksella, jossa päättäjät olisivat töissä provikkapalkalla. Luotaisiin hommaan omat indeksinsä (yritysten ja ihmisten hyvinvointi, terveydenhuolto kansantalous ja sitä rataa - you name it). Silloin kun maalla menee hyvin, niin päättäjilläkin menee hyvin. Tuolloin voidaan syödä vähän enemmän lastista, eikä se haittaa yhtään. Mutta kun maalla menee kohta kymmenettä vuotta putkeen päin Toijalaa, niin ei sitä kyllä silloin palkkaakaan ole siellä norsunluutornissa ansaittu.

Petteri Hiienkoski

Vanhan sanonnan mukaan tyhmä ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa. =)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Siis kenellä on varaa maksaa tyhjästä?

Juuso Hämäläinen

Stubb tuossa eilen illalla soitti ja pyysi välittämään kiitokset tästä keskustelusta. Sanoi sitten, ettei mulla muuta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset