Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Missä teidän arvopohjanne oikein lepää, ulkoministeri Timo Soini?

  • kuva: wikimedia commons / kallema
    kuva: wikimedia commons / kallema

Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Janne Virkkunen kummasteli ulkoministeri Timo Soinin (ps.) Turkin vierailun aikaisia puheita kirjoittamassaan mielipidekirjoituksessa. Soini vieraili 11. tammikuuta Turkin pääkaupungissa Ankarassa järjestetyssä suurlähettiläskokouksessa.

Virkkunen myöntää Soinin puheen olleen pääosin tasapainoinen, mutta häntä hämmästytti kovasti maininta Suomen ja Turkin yhteisestä arvopohjasta.

Virkkunen kertoo ystävänsä Kadri Gürselin lojuneen vankilassa jo kuukausia. Kadri on kotimaassaan tunnettu lehtimies, joka on satojen muiden journalistien tavoin päätynyt vankilaan ilman mahdollisuutta puolustaa itseään oikeudenkäynnissä. Kadri on toiminut myös kansainvälisen sananvapausjärjestö IPI:n Turkin ryhmän puheenjohtajana.

- Minulla ei ole yhteistä arvopohjaa sellaisen maan kanssa, joka on matkalla presidentti Recep Tayyip Erdoğanin ja hänen AK-puolueensa yksinvaltaan ja joka ei kykene tunnustamaan vapaan tiedonvälityksen merkitystä demokratian yhtenä tukipylväänä, Virkkunen kirjoittaa Helsingin Sanomissa. 

Minä olen Virkkusen kanssa samaa mieltä.

Turkki on jo useamman vuoden ajan luisunut syvemmälle pimeyteen, jossa sanalla ja mielipiteenvapaudella ei ole enää sijaa. Erdoğanin valtakausi on tullut tunnetuksi silmittömästä poliisiväkivallasta ja mielivaltaisista pidätyksistä, jotka ovat kohdistuneet pääosin toisinajattelijoihin ja oppositioon.

Viimeisen parin vuoden aikana maassa on nähty kyynelkaasumeri jos toinenkin, ja paikoittain ilmapiiri on alkanut muistuttamaan kuin sotatannerta. Tutkijoiden, opettajien ja lehtimiesten katoaminen ja kiduttaminen on tänä päivänä arkea. Ei siis ihme, että viime kesän vallankumousyrityksen jälkeen lukuisat turkkilaiset Nato-upseerit ja diplomaatit ovat hakeneet turvapaikkaa Norjasta. Samaan aikaan huomattava määrä tutkijoita ja oikeusoppineita on paennut kotimaansa vainoja eri puolille Eurooppaa. 

Haluaisin tehdä ulkoministeri Soinille nyt selväksi, ettei sitä ihan kaikkia persauksia tarvitse puhtaaksi nuolla, vaikka vähän lipevä kaveri olisikin. Jokaisen sitä pitää raja asiaan kuin asiaan vetää. En tiedä minkälainen arvopohja herra ministerillä on, mutta ainakaan minun arvopohjani ei ole yhtäläinen Turkin nykyhallinnon kanssa, eikä käsittääkseni ole kyllä kovin monen muunkaan suomalaisen.

Euroopan unionin kriittisenä äänenä kotimaamme poliittisella kentällä tunnetuksi tullut perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on viime aikoina puolustanut kovaan ääneen Turkin EU-jäsenyysneuvotteluja sekä niiden edistymistä. Soini on ilmoittanut Suomen tukevan Turkin EU-neuvotteluprosessia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jotut nokkelat Facebookin puolella toivat jo esiin Islamin. He eivät kai tiedä mitään Turkin sisäpoliittisesta tilanteesta. Islamia käytetään vain vallan apuvälineenä totalitarismissa, nepotismissa ja rahan kavaltamisessa. Tätä samaa tehdään monessa muussakin islamilaisessa maassa, joissa valta on kasaantunut kansan ulottumattomiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mutta me suomalaiset.. me jaamme tämän arvopohjan ja näytämme vihreää valoa diktaattorille. Peukut pystyyn. Mielestäni on hyvin huolestuttavaa, jos Turkille lähetetään tällainen signaali. Siis että kaikki on hyvin ja me muutkin tekisimme noin teidän tilanteessanne.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Muun kuin suodatetun ja hallituksen hyväksymän median anti Turkista ohenee
tehokkaasti ja nopeasti:

Media Report: 3 journalists killed, 299 detained, 80 arrested in 3 months
http://www.anfenglish.com/freedom-of-the-press/med...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan media hirvitys. Tulee kyllä myös mieleen Sipilän "ilkikurinen" entä jos lopetamme rahoituksen Ylen toimittajille.
Kuinka monta kertaa voi Soini menettää arvostelukykynsä ja sitten vaan kuitata jotain karavaaneista ja koirista. Lopuksi on yksi koirien kanssa eikä osaa enää nähdä ihmistä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Eiköhän tähän saada jokin lattea kliimaksi vielä aikaiseksi. Puhutaanko karavaaraneista, koirista vai ravihevostista, sitä en osaa sanoa. Mutta pomminvarma paikka tässä soinismille on. Kyllä nyt petti populistin harkintakyky pahan kerran.

Juha Hämäläinen

Turkin eduskunta äänesti kyllä Erdo-kaanin 18 kohdan diktatuurisäädöksille, jotka keskittävät valtaa Erdo-kaanille.

Erdo voi olla yhtaikaisesti pääministeri ja pressa, sekä tietäjien mukaan tämä mahdollistaa Erdo-kaanille uus-Ottomanian valtikan kantamisen jopa vuoteen 2034 asti........

Kenties tätä samaa kehitystä Timo PerusSoinilainen haluaa Suomeen, jos arvot on kohdallaan ja isot miehet johtaa!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuli mieleen vanha kirjoitukseni "Perussuomalaiset ajavat Suomeen sharia-lakia".

"Pyrin yleensä ottamaan etäisyyttä tähän kaikkialla raivoavaan pakolaiskeskusteluun, mutta tällä kertaa en voinut vastustaa kiusausta. Huomasin nimittäin, että sharia-lakia Suomeen eivät suinkaan ole viime viikkoina ajaneet muslimit, vaan isänmaallisina kunnostautuneet perussuomalaiset.

Tai siltä tämä nyt pahasti ainakin vaikuttaa, kun yksi ehdottaa ihmisoikeuksien kaventamista, toiset kuuluttavat kuolemantuomion perään, ja myös evoluutio-oppia on alettu avoimesti epäilemään. Sitten oli vielä tämä sukupuolineutraali avioliittolaki. Varmasti teidänkin muistissanne on, kuinka Timo Soini vaati kuin kalifi konsanaan, että perussuomalaiset kansanedustajat äänestäisivät sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan.

Ja näin myös tapahtui.

Perussuomalaisia ja ääri-islamisteja yhdistää useampi seikka kuin haluaisitte ehkä uskoakaan. Eikö viha vääräuskoisia kohtaan ja halu partioida katuja sekä toimittaa kansalaisoikeudenkäynteitä olekin molempien järjestöjen asialistalla.

Tai sellaisen kuvan minä ainakin olen usean perussuomalaisen kunnanvaltuutetun ja kansanedustajan puheista saanut. Puhumattakaan siitä retoriikasta, jonka mukaan muslimit pitäisi saada pikimiten pois pilaamasta isänmaatamme. Vääräuskoisia ne jihadistitkin vainoavat."

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208515-perus...

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Yhdessä valtakunnassa ei voi olla kahta rinnakkaista - ja tietyin ehdoin keskenään ristiriidassa olevaa - lainsäädäntöä. Yhden, maallisen lainsäädännön, joka koskee jokaista valtakunnan alueella toimivaa, (länsimaisessa) demokratiassa on riitettävä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Turkkihan oli ottomaanien kukoistuksen aikaan melko suvaitsevainen ja edistynyt, jos vertaa esimerkiksi saman aikakauden Eurooppaan. Tuossa kaveri toi juuri esiin, että ortodoksikirkon patriarkalla oli jopa visiirin virka sulttaanin seraajissa. Melko iso päällikkö.

Juha Hämäläinen

Jep, jep, mutta miksi kreikkalaiset miehet kulkivat aina pareittain ?

Koska jos näkivät turkkilaisen tulevan vastaan toinen hyppäsi toisen selkään ja näin säästyttiin kantamasta ottomaania kotiin, joka oli ottomaanin vallassa päättää..."toimettomalla kreikkalaisella" sai teettää mitä vain!

Suvaitsevaisia olivat kirkkoa kohtaan, koska kirkolla oli rahaa! Ja tuota rahaa, omaisuutta ja varsinkin maata Kreikan ortodoksikirkko keräsi juuri ottomaanimiehityksen aikana. Kreikkalaiset lahjoitti kirkolleen omaisuuttaan, maata ja muuta, koska pasha ottomaani lupasi jättää jumalan miesten omaisuuden rauhaan......

Kostas kreikkalainen toivoi saavansa omaisuutensa takaisin kunhan ottomaanit karkoitetaan......Toisin kävi ja edelleenkin löydät Kreikasta katkeria ihmisiä, jotka haikailevat sukunsa omaisuuden perään

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Etninen vihapropaganda on tunnettua siitä että käytetään keskiajalta periytyviä kansantaruja. Ja Juha vetoaa tällaiseen hölmöläissatuun Ikäänkuin faktana alkamalla vihapropagandan kehityksen sanalla Miksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Heh heh, Sininen Suvaitsevaisuus iski jälleen....Näistä ajoista on oikeaa tutkimustakin, mutta Teidän sivistystaso ei riitä niiden lukemiseen, joten jätän ne linkkaamatta tähän.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Sinin yleissivistys on erittäin kehnoa apukoulutasoa, jos 1800 luvun alku kymmenykset on "keskiaikaa"!

Ottaisi edes hieman selvää asioista, ennen kuin oksennat toisten päälle, niin joku voisi joskus kenties ottaa sinut tosissaan......

Lue Sini vaikka tämä niin aikamääreesi korjaantuu!

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_vapaussota

Tämä on hieman täydellisempi, kuten odottaa voi: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%C...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #10

Kreikassa viha turkkilaisia kohtaan on yhä käsin kosketeltavissa. Ja tavallaan sen ymmärtääkin, kun asenteet ei ole ajan saatossa muuttunut vastarannallakaan. Synkkäähän se silti on.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #21

400 vuotta sortoa, murhia ja hyväksikäyttöä ei unohdu hetkessä, eikä Turkki ole rajaloukkauksillaan ja alluevaatimuksillaan asiaa auttanut

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Toisaalta on huomioitava peliolosuhteet. Ottomania ei ollut yhtenäinen: alamaisina oli uskonnollisesti katsoen melkoinen osa kristittyjä ja tuon ajan maailmassa uskonnolla oli nykyistä näkyvämpi merkitys. Toiseksi ottomaanien hallintotapa merkitsi sitä, että patriarkan asettaminen tuollaiseen tehtävään varmisti ortodoksien uskollisuutta ja patriarkka oli samalla käytännössä maallinenkin hallitsija - ottomaanista käytännöllisyyttähän se. Etnisesti valtakunta oli tuolloin todella monikielinen ja Anatolian keskuksista Konstantinopoli/Kostantiniyye (ns. Istanbul) varsin pitkään kreikkalaisenemmistöinen, kuin myös Smyrna (ns. Izmir). Toisaalla, vain vähän nykyisestä Ankarasta itään alkoi (tuolloin toistaiseksi tuhoamaton) Kurdistan maaseutuineen kaupunkeineen kuten Antep (ns. Gaziantep), Amed (ns. Diyarbakir) ja monet muut. Turkkia puhuvien suhteellista osuutta on johdonmukaisesti nostettu eri menetelmin ja kristityistä on aika hyvin päästy eroon.

Ankaraa on Ankaran meno.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

MA: "...mutta häntä hämmästytti kovsti maininta Suomen ja Turkin yhteisestä arvopohjasta."

Blogitekstissäsi esiin ottamasi lisäksi maidemme arvopohjia erottaa mm. sellainen, että 1) Turkki miehittää Kyprosta, siirsi sinne satojatuhansia turkkilaisia, pakotti sadattuhannet kyproksenkreikkalaiset pakenemaan kodeistaan ja näin nämä ihmiset menettivät laillisesti heille (yhä) kuuluvan omaisuutensa ja maansa, 2) Turkki ei ole tunnustanut armenialaisiin (n. 1 500 000) ja assyrialaisiin (200 000 - 500 000) kohdistamaansa kansanmurhaa - vaikka kuolleita ei saada takaisin, heidän omaisuutensa on palautettava jälkeläisille, korvattava tehty paha ja julkisesti pyydettävä anteeksi, 3) Turkki ei hyväksy vähemmistöjään, jotka muuten ovat alueen alkuperäiskansoja toisin kuin turkkilaiset, jotka tulivat keskiajalla valloittajina - vähemmistökansoja ovat georgialaisten sukukansa lazit, assyrialaiset ja suurin vähemmistökansa kurdit, joita Turkin miehittämässä Pohjois-Kurdistanissa ja muualla ns. Turkissa elää noin 25 miljoonaa. Apuharvennuksen tuloksena armenialaisia Turkissa tuskin enää lie ja assyrialaisia on suhteellisen vähän.

Turkin AKP-hallinto ei sulattanut kurdimielisen HDP-puolueen menestystä edellisissä vaaleissa, ja toimitti pian toiset, ennenaikaiset vaalit, joiden tulos miellytti vallanpitäjiä. Vaaleista on raportoitu vilppiä, uhkailua, tietyllä tavalla äänestämään pakottamista, väärentämistä.

Mitä listaamiisi asioihin tulee, Turkissa ajetaan/on ajettu alas normaali oikeuslaitos, riippumaton (niin riippumaton kuin se noissa oloissa aiemminkaan saattoi olla) lehdistö, poistettu toimistaan ei-toivotut yliopistojen opettajat, professorit, tutkijat, siirretty syrjään armeijan upseeristoa, joka ei ole AKP-mielinen ja on liian itsenäinen - armeijahan on Turkissa viime kädessä ollut demokratian tuki ja turva, niin outoa kuin tämä onkin. Islam-opetuksen järjestämisen aloitus armeijassa tuottanee tulevaisuudessa islamismia tunnustavalle ja ajavalle AKP-puolueelle uskollisia sotilaita.

Raha puree diktaattoriinkin, etenkin sen puute. Turkkiin ei monestakaan syystä ole kenelläkään syytä kantaa turistina senttiäkään ja on mielekästä välttää Turkissa valmistetun ostamista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minunkin mielestäni turistien pitäisi ehdottomasti äänestää Turkkia vastaan kukkarollaan ja lomabudjetillaan. Hallitukset kun eivät sitä näyttäisi tekevän. Kankut kaakossa otetaan vastaan kaikki Erdoganin uhittelu ja nöyrrytään mielistellen diktaattorin edessä. Sinä päivänä, kun tuosta kaksilla korteilla pelaavasta Turkista tulee osa Euroopan unionia, niin minä ja perheeni lähdetään pois. Se on unionin loppu. Tai vaihtoehtoisesti maan tulee käydä lävitse valtavat reformit, jotka tulevat viemään ainakin viisikymmentä vuotta. Toistaiseksi työtä ei ole vielä edes aloitettu, vaikka sitä olisi millä mitalla tehtäväksi. Näin heittona vain, Norja kuulosta jo nyt melko hyvältä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Harri Hakala pohti Facebook-seinälläni, että Soinilla saattaa olla kiikarissa sama NATO-virka, joka Stubbilta jäi saamatta. Pahasti siltä kyllä näyttää.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

Mitä on jäljellä Soinin arvopohjasta? Mihin Timo Suuri ei venyisi reissatessaan 'herra ulkoministerinä' ympäri maaailmaa?

Vastausta tähänkin kysymykseen odotellessamme taitaa Timo olla herrojen kanssa kilistelemässä laseja Davosissa, jossa alkaa huomenna Maailman talousfoorumi.

Davosiin ei tänä vuonna varsinaista ykkösrivin poliitikkojen tunkua ole - tämä jokavuotinen eliitti-herrojen kimppakiva ei oikein näytä hyvältä nykyhetken maailmantilanteessa. (Ok, onhan siellä Kiinan Xi, mutta siinäpä se.)

Mutta tämä ei Timo Suurta haittaa - niin kauan on ministeri-etuja lypsettävä kuin ne on käytettävissä. Hintaan mihin hyvänsä.

Turkki, jees! Davos, jees!

Timo Suuren kruunusta puuttuu oikeastaan vain kutsu Bildenberg-kokoukseen. Eiköhän sekin vielä nähdä ..

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Pitkän matkan on "kansan mies" kulkenut. Tunnistaako tuo nakkikeisari enää edes omiaan.

Käyttäjän suvituuli952 kuva
Juha Lehtinen

.. ja vielä tärkeämpää - tunnistavatko omat enää nakkikeisarinsa?

Se nähdään puoluekokouksessa puheenjohtajaa valittaessa.

Jos Soini edes sinne saakka jaksaa, kun pitäisi kunnallisvaali-kampanjakin ensin vetää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta Kokoomus kantaa osavastuun tästä katastrofista. Mikään ei pakottanut sitä antamaan UMpallia Soinille. Keskusta taas on aina ollut epäluotettava ulkopoliittisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Muttakun se EU.

EU rakastaa Turkkia ja Suomi on EU:ssa, joten mekin rakastamme Turkkia, ei sopimuskumppania parane halveerata.

Pitää ymmärtää realiteetit, olemme naimisissa ja erota ei voi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Puolisomme on väkivaltainen narsisti, joka ei päästä meitä keittiöstä ulos muuta kuin naimaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

EUhan on jäädyttänyt neuvottelut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu ja tehnyt sopimuksen pakolaisten pitämisestä siellä. ''Jäädyttänyt'' on hupaisa termi, kun toinen käsi tekee sopimuksia ja toinen toruu, onko uskottavaa?

Ja Turkki tienaa, kun EU antaa rahaa ja kumartaa syvään.

Näin Soini sanoi juuri hesarissa Turkista:

“Jos me olemme tekemisissä vain sellaisten maiden kanssa, joilla on kaikki isot asiat kunnossa, niin me saataisiin Ruotsin-laivalla pitää pohjoismaisbaltialaisia kokouksia. Ei maailma ole sellainen”, Soini sanoi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voihan sitä kahdenkesken imarrella vaikka pohjoiskorean vankileirien päälikköä mutta Soini on vastuussa siitä miten julkisanotut lauseet vaikuttaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #26

Vastuunhan nuo poliitikot kantaa aina, eipä tästä muualla oikein ole kohua syntynyt, kuin Virkkusella ja täällä puheenvuorossa :)

Vaaleissa sitten se vastuu mitataan, putookohan Soini eduskunnasta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #28

No kaikki ei jaksa reagoida, senkun vähän tuntee kylmiä väristyksiä.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #28

PR: "Vastuunhan nuo poliitikot kantaa aina..."

Sanonta vain ei yleensä stemmaa, vaikka on miltei myyttiseksi muuttunutkin.

Vallanhan nuo poliitikot kantaa aina, sen sijaan on totuudenmukaisempaa. Valta ilman vastuuta tuottaa (viiveellä) silkkaa ongelmaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #30

Se on tämä edistyksellinen demokratia ja viisas äänestäjä, joka aina neljän vuoden välein tekee vastustamattoman viisaita valintoja.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #32

Dosentti ja politiikan tutkija Pertti Timonen on todennutkin poliittisen muistimme pituuden olevan vain kahdesta viikosta puoleen vuoteen. Nykyinen politiikka ei hänen mukaansa aiheuta suomalaisille tarpeellisia tunnekokemuksia, joista jäisi pysyviä muistijälkiä. Tai ei ainakaan kaikille. Tästä syystä ihmisille voidaan vaali toisensa jälkeen laskea ties minkälaista palturia ja puppua, koska harvempi meistä muistaa lainkaan mitä meille joskus luvattiin. Katainenhan se kerran sanoi, että ei vaalilupauksia ole edes tarkoitus pitää. Kerrankin rehellistä puhetta poliitikolta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #33

Täysin totta, näin se aina menee, ikävä kyllä. Tuota poliittista muistia ei ole kuin poliitikoilla itsellään vaalitenteissä, kun muistelevat vastapuolen kohelluksia.

Äänestäjä uskoo melkein mitä vaan. No Trumpin tapauksessa ei ainakaan tullut äänestäjille yllätystä, kun hullua äänestää, niin kyllä silloin hullun saa. :)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #35

Hyvin sanottu. Moni on muuten kehuskellut minulle näitä sinun värikkäitä kommenttejasi blogeissani, Petteri. Minä siteerasin sinua taas tuolla Facebookin puolella.

Käyttäjän SeppoRaittila kuva
Seppo Lähdevalo

Tietysti USA:n eliittiglobalistien marionetti Soini haluaa Turkin EU:n ja tekee siinä kaikkensa.
EU on pitkälti USA:n vallassa. Ja USA:n todellisten vallanpitäjien kannalta Turkin etääntyminen USA:sta tarkoittaisi lopulta USA:lle suurta vallanmenetystä euraasiassa. (EU on myös sotilaallinen asia vuosi vuodelta enemmän, vaikka asiasta yleensä vaietaan.)
Lisää siitä mitä Turkin etääntyminen yhä edelleen USA:sta merkitsisi täältä: https://vastavalkea.fi/2017/01/14/yhdysvallat-ei-e...

Yari Taipale

Kysymys kuuluu. Paljon soini saa täpäkkää tästä takinkääntöpolitiikastaan? Mitä Turkki on luvannut soinille, onko se rahaa bahaman tilille,vai jotain muuta?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Soini kärkkyy uutta pestiä, joko EU:n tai Naton sisältä. Jossain vaiheessa hänen uumoiltiin lähtevän suurlähettilääksi Iso-Britanniaan. Sitäkään korttia ei ole vielä katsottu loppuun saakka. Suuri kuva selvinnee perussuomalaisten seuraavassa puoluekokouksessa, jossa äänestettään puolueen puheenjohtajasta. Tässä vaiheessa ei ole edes varmaa, että Soini pyrkisi jatkamaan puolueen kärjessä.

Teemu Tossavainen

Onkohan Soini loikkaamassa Kokoomuksen riveihin?Vähän tuntuu että Timo oli troijan hevonen ja nyt kun kansa heräsi niin uutta hommaa etsitään.Ehkäpä EU virka tms.Timon jäljillä jäi vain savuavat rauniot Perussuomalaisten korjattavaksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Toivottavasti edes Sauli Niinistö ottaisi tähän kantaa, jotta ei tarvitsisi hävetä maailmalla olevansa mukamas Turkin kanssa arvopohjan jakava suomalainen. Mitä selitän, kun joku asiasta kyselee? No kato miellä nyt vaan on tällainen Soini ja se tykkäsi ulkopolitiikasta, joten sille nyt vaan annettiin tämä homma. Näin nyt vaan jotenkin kävi vaikka siinä ministerinhommassa tarvitaan eniten diplomatiaa ja harkintaa.. Ja hän nyt enemmän tykkää sutkautella jotain välittämättä Suomen maineesta. Ahistaa.. :-(

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset