Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Eduskunnasta pinnaava Stubb on huono häviäjä

  • kuva: twitter
    kuva: twitter

Kesällä valtiovarainministerin paikalta väistynyttä Alexander Stubbia (kok.) ei ole paljoa sen koommin näkynyt. Kuten tuoreeltaan silloin ounastelinkin, rivikansanedustajan paikka ei ole tarpeeksi arvokas ylpeälle kokoomusvaikuttajalle. Uuden Suomen eilen julkaiseman uutisen mukaan Stubb on osallistunut kesän jälkeen vain noin puoleen eduskunnan täysistunnoista. Puheenvuoroja hän ei ole tuona aikana pitänyt ainuttakaan. 

Kaikkiin Stubbin poissaoloihin on merkitty syyksi ”muu poissaolo”, joten esimerkiksi sairaudesta ei ole ollut kysymys. Hän ei ole myöskään ollut työmatkoilla, sillä eduskunnan mukaan poissaolojen tilastoinnissa eduskuntatyöhön liittyvä tehtävä rinnastetaan läsnäoloon täysistunnossa, jolloin kansanedustajalle ei tule merkintää poissaolosta.  

Tätä on jatkunut jo hyvän tovin.

Lintsaaminen alkoi jo kesällä, kun Stubb jätti osallistumatta kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokoukseen. Ei siihen näköjään paljoa vaadittu, että vastuullisuutta usein korostaneesta ministeristä tuli eduskunnan pahin pinnari. Tässä valossa tarkasteltuna potkut olivat täysin ansaitut. Hän ei ole ministeriainesta. Huono häviäjä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kertoi Uudelle Suomelle, että kansanedustajien valiokuntatyöskentelyä ja läsnäoloja seurataan tarkemmin kuin täysistuntojen läsnäoloja. Jokisen mukaan Stubbilla on ollut paljon matkoja, kansainvälisiä tehtäviä ja tapaamisia.

Samaa painotti myös Stubb itse Facebook-sivullaan, jossa hän kertoi pyrkineensä pitämään Suomen lippua mahdollisimman korkealla kansainvälisillä foorumeilla. Kansainvälisiä puheenvuoro- ja haastattelupyyntöjä tulee hänen mukaansa paljon. 

Entisellä kokoomusjohtajalla näyttäisi tosiaan olevan kädet täynnä töitä.

Ei siitä taida olla viikkoakaan, kun hän varotteli Financial Timesissa julkaistussa kolumnissaan Trumpin ja Putinin juonivan suomalaisten selän takana. Stubbilla näyttäisi olevan aikaa matkustella ja höpötellä omiaan, mutta eduskunnan täysistunnoille hän ei millään meinaa ehtiä. Kansanedustajan palkkiota ei katsos tarvitse ansaita. Se pärähtää joka tapauksessa tilille, kunhan vain on tullut valituksi tehtävään. 

Täysistuntojen sijaan Stubb on twiittiensä mukaan reissaillut muun muassa Frankfurtissa ja Lontoossa. Lieneekö mies hattu kourassa töitä hakemassa, vai mistäköhän tässä nyt oikein on  kyse. Joka tapauksessa kansa ei näyttäisi saavan kovinkaan paljoa vastinetta hänen 6 407 euron liksalleen. Ihmettelen muutenkin, että onko kansan luottamuksen menettänyt ja eduskunnan edessä valehdellut natohaukka varmasti oikea kaveri viemään Suomen ääntä maailmalle, nyt kun geopoliittiset jännitteetkin ovat alkaneet purkautumaan?

 

Lähde: Uusi Suomi

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Stubb taitaa olla siinä mielessä hyvä kansanedustaja, että hän on edelleen tunnetuin ja ehkä myös se suomalainen politiikko, jota maailmalla kuunnellaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Siitä voi olla montaa eri mieltä, että onko se hyvä asia, jos häntä kuunnellaan. Se olisi ennen kaikkea Suomen edun mukaista, jos Yhdysvaltain, Euroopan unionin ja Venäjän välit parantuisivat. Kuten useat ekonomit ovat sanoneet, niin suomalaiset ovat menettäneet tässä leikissä kaikista eniten - jopa enemmän kuin venäläiset. Stubb on maailmalla kylvämässä eripuraa ja pelkoa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Martti Asikainen

Mistäs ne huonot välit johtuvat ? Eivätkä myöskään nopeasti parane sanoipa Trump nyt mitä tahansa, koska hänen sanoillaan ei ole ollut tässä vaiheessa muuta merkitystä kuin vaalikampanjan aikainen populismi. Itse asiassa tällä viikolla EU ministerit harkitsivat Venäjä pakotteiden kiristämistä, koska pakotteiden syiden perusteissa ei ole tapahtunut mitään edistystä.

Suomen viennin kärsimyksistä. Esimerkiksi Venäjän asettamien pakotteiden takia vienti Venäjälle vähentyi 300 miljoonaa euroa vuodessa, tämän vuoden loppuun mennessä tämä alijäämä on kurottu kiinni.

Muualle kuin Venäjälle elintarvikevienti kasvoi jo kaksi vuotta sitten sata miljoonaa euroa. Venäjä-riippuvaisuuden murtuminen taisi olla lopulta siunaus suomalaiselle ruokaviennille. Viime vuonna elintarvikevienti kasvoi vuodesta 2014 kymmenellä prosentilla 1,4 miljardiin euroon.

Putinin asettamat pakotteet elintarvikkeille on pakottanut meitä monipuolistamaan vientimaiden kirjoa ja hakeman yhä uusi markkinoita, uusia kuluttajia ja jakelukanavia.

Mielestäni nostat nyt Stubbin samalle tasolle kuin Putinin tai Trumpin. Tuskin Stubbin sanomiset ovat niin painavia, että ne maailmalla tai Suomessa pelkoa herättävät. Puhdasta spekulointia NATO kysymyksistä, koska Suomi ei ole hakemassa NATO jäsenyyttä.

Toisaalta Stubb hakee kontakteja Euroopasta ja hänen tavoitteensa ovat muuaalla kuin Suomen politiikassa. Se on tervettä ajattelua nuorelta mieheltä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #10

Ilkka V., sallinet esittää tästä komentissasi kirjoittamasta kysymyksen?
"Toisaalta Stubb hakee kontakteja Euroopasta ja hänen tavoitteensa ovat muuaalla kuin Suomen politiikassa. Se on tervettä ajattelua nuorelta mieheltä."

Miksi meidän pitäisi maksaa kansanedustajan palkkiota kustannuskorvauksineen siitä, että Stubb petaakin itselleen tulevaisuuden virkaa/työpaikkaa? Sekö on valitun kansanedustajan ensisijainen tehtävä? Ulkosuhteita hoitaa mm. ulkoministeriö yhdessä EU:n kanssa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #11

Sirpa Abdallah

Miksi mahdollisuuksien käyttäminen tulevaisuutta ajatellen olisi kansanedustajilta kielletty tai erityisen moitittavaa. Siellä eduskunnassa ei yhtä ainutta korvaamatonta kansanedustajaa. Korvattavia on sitäkin enemmän.

Toisaalta kommenttini oli minun arvioni Stubbin ajatuksista. Stubb ei ole missään sanonut hakevansa aktiivisesti yksityisiä tai julkisia tehtäviä euroopasta.

Stubb on yksi puolueensa vaaleissa valittu puolueensa kansanedustaja ja jos hän hakee vapautusta kansanedustajan tehtävistä ja sen saa, tulee hänen tilalleen varalla oleva Kokoomuksen kansanedustaja. Äänestäjät antavat ensisijaisesti äänensä puolueelle ja vasta sitten valitsevat henkilön mieltymystensä mukaan.

Pahempana minä pidän henkilöitä jotka hyppäävät eduskuntakauden aikana puolueesta toiseen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #16

Ilkka V., jokaisella on omat mielipiteet kustakin käsiteltävästä asiasta, niin minullakin tuohon viimeksi mainitsemaasi "Pahempana minä pidän henkilöitä jotka hyppäävät eduskuntakauden aikana puolueesta toiseen."

Itse pidän puolueloikkauksia pienempänä murheena kuin sitä että valittu kansanedustaja matkustelee omilla reissuillaan, eikä aja ensisijaisesti eduskunnassa maamme omaa kansalaisten etua. Toki puolueloikkauksetkin ovat paheksuttavia äänestäjän antaman luottamuksen pettämisestä puoluetta kohtaan, jonka ehdokkaana hän on tullut valituksi. Puolueloikkari kuitenkin pääsääntöisesti istuu päättämässä eduskunnassa/valiokunnissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #10

Ymmärrän toki, että Stubb tykkää luoda vaikutusvaltaisia kontakteja maailmalle ja hän nauttii parrasvaloista, mutta minkä ihmeen vuoksi hän ei voi luopua kansanedustajan paikasta, kun ei selvästikään ole kiinnostunut tippaakaan kotimaan asioista? Hän voisi aivan hyvin päästää varaedustajan edustamaan ja lähteä itse näiden tärkeämpien askareiden pariin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #27

Sen jälkeen voisit kirjoittaa uuden blogin, jossa tuomitsisit hänet rintamakarkuruudesta. Kun mikään ei kelpaa, niin mikään ei kelpaa. Stubb-viha menee joillakin pakkomielteen puolelle, sen verran huolella media ja vasemmistopopulistit sitä ovat lietsoneet.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #27

Martti Asikainen

Voisit katsoa sieltä eduskunnan tilastoista täysistuntojen ja valiokuntien kevät ja syysistuntokausien poissaolot 2015-2016 poissaolot. Saatat yllättyä, mutta päätit nostaa Stubbin tikun nokkaan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Niin varmaa kuunnellaan, mutta onko sanoma Suomen edun mukaista? Stubb on pesunkestävä federalisti ja globalisti. Voisi olla hyvä,jos hän harkitsi paremmin mitä sanoo ja kirjoittaa maailman foorumeilla.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mahtaakos "herra" matkustella n.s. firman piikkiin vai kuka matkustelun maksaa?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kukapa nyt ei matkustelisi verorahoin.. Samahan tuo muutama haastattelu tehdä ja nähdä vanhoja tuttuja (Muiden maiden samanmielisiä)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubb kertoo Facebookissa, että verorahoilla on reissuista tehty vain yksi ja se Haagiin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sinulla on vain paha Stubb-kompleksi. Liberaalia demokratiaa voi puolustaa tehokkaamminkin kuin Turun mafian kesätapahtumissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En perusta miehestä. Muistatko muuten Jouni, kun juteltiin Stubbin syrjäyttämisen jälkeen ja sanoin sinulle, että hänelle tuskin tulee riittämään rivikansanedustajan pesti. Stubb tulee tähtäämään Eurooppaan, sanoin. Et uskonut minua.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Varmasti Stubb pohjustaa näillä ulkomaan matkoilla itselleen "työpaikkaa" todennäköisesti EU:un.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En uskonut sinua, koska rivikansanedustaja Stubb on ainakin toistaiseksi. Jossain viihdeohjelmassa väitettiin, että häntä yritetään saada johonkin Olympiakomitean hommaan. Pikkuisen liikaa on mielestäni vaatia häntä olemaan fyysisesti samassa tilassa kuin esimerkiksi hänen ylin kiusaajansa Hjallis Harkimo.

Pauli Pitkänen sen Facebookissa sanoi: Stubb oli liian suoraselkäinen ja suorapuheinen. Siksi vaikuttaja-agentit olivat häntä laumana erottamassa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #9

Päätoimittaja Huusko sanoi sen niin paljon kauniimmin tämän päivän blogissaan.

"Stubbin Facebookissa esittämän arvion mukaan ”matkoista on ollut hyötyä myös työssäni ulkoasiainvaliokunnassa”. Lontoossa hän on syksyn aikana tavannut muun muassa Britannian EU-erosta eli brexitistä vastanneita ministereitä ja virkamiehiä.

Stubbin mainitsema ulkoasiainvaliokunta on se ainoa valiokunta, jossa hän eduskunnassa vaikuttaa. Syksyn aikana hän olisi voinut osallistua sen kokouksiin 28 kertaa.

Ehkä Stubb hyödyntää syksyn matkakokemuksensa ulkoasiainvaliokunnassa joskus myöhemmin: hän on ollut paikalla eduskunnan sivujen mukaan vain 13:ssa kokouksessa, eli alle puolessa."

http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22637...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämähän on Suomessa ihan normaali reaktio, jos olet ulkomailla niin hudetaan, että perkele palkka vaa juoksee turhaan. Jos istut eduskunnassa nappia painamassa niin huudetaan, etkö mitään saa aikaseksi.

Etten sanois voi perse, Stubbilla on varmaan niin hyvät suhteet eurooppaan, että antaa miehen keskustella ja puhua, pääsee varmaan sellaisiin paikkoihin, joihin ei edes keskustainsinööriä kutsuta.

Niin ja Suomen ulkopoliittinen linja on pysynyt samana, oli hallituksessa kuka tahansa.

Vai vahinkoa se tekee siellä Suomelle. HUOH.

On siinä taas Uusi Suomi päässyt otsikoihin, kun jaksaa tuollaistakin kytätä, mutta me Suomalaisethan tiedetään paremmin naapurin asiat kuin se naapuri itse.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Hahaa. Stubbi näyttää elättelevän jonkinlaista sairaalloista haavetta Clintonin paluusta ja TTIP-sopimuksesta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Markku Perttula

Monelle vapaakauppasopimusten vastustajille saattaa tulla kylmä suihku, kun Trump pistää ulkolaisille tuontitavaroille, Suomi mukaanlukien, vaikka 45 % rankaisutullin suojellakseen omaa tuotantoaan.

Saataa nopeasti merkitä 20-30 000 hengen potkuja yrityksissä joissa on vientiä Yhdysvaltoihin.

Minun kantani on, että ilman vapaakauppasopimuksia Suomen viennin asema olisi todella vaikea. Vientikustannukset nousisivat vientimaihin nousisivat pahaenteisesti. Suomella on nytkin jo heikompi asema viennin kustannuksissa syrjäisen sijaintimme takia.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Saa nähdä miten käy. Kai Trumppi lähinnä Kiinaan päin suunnittelee tulleja.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Stubbin suunnitelmat romahtivat kun Trump valittiin pressaksi. Suomen koko globalistieliitillä on pasmat sekaisin.

Marko Parkkola

Matkustelu on rikkaus. Ei mulla muuta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ennen viime eduskuntavaaleja, jotkut valistuneet kansalaiset toivat esiin sellaisen asian, että Stubbilla on niin paljon velkaa, ettei hän kykene selviytymään niistä tavallisella kansanedustajan palkalla.

Ehkä hän on siksi pyörinyt maailmalla etsimässä parempipalkkaista työpaikkaa itselleen? Mutta kun se brexit tuli ja Trump heti perään, saattaa globalismin ajajien ongelmaksi koitua kohta todellinen työpula, kun kansallismielisyys valtaa alaa joka maassa ja kansalaisten demokraattisesti valitsemat päättäjätkin alkavat kallistua kansallismielisten kansalaisten puolelle.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Heh. Tuossa olet varmaan lähellä totuutta. Stubbin hyväpalkkaisen juristivaimon palkka menee kait asuntolainen hoitoon.
Mutta ne hyväpalkkaiset työpaikat vähenevät maailmalla Trumpin voiton myötä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Alexander Stubb sai kolmanneksi eniten ääniä äänimäärällä 27 129 ääntä Eduskuntavaaleissa. Äänestäjät äänestivät hänet hoitamaan kansanedustajan tointa, johon kuuluu oleellisena ja erittäin tärkeänä osana valiokuntatyö. He eivät äänestäneet häntä maailmaa kiertämään. Mikäli Stubb ei viihdy ”pulpetissa”, niin onhan sieltä mahdollisuus erota ja antaa tilaa varasijalla olevalle kokoomuslaiselle henkilölle Uudenmaan vaalipiiristä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Markku Laitinen

Tyypillistä pahantahtoisuutta ja mautonta juoruamista. Mistä kukaan tietää Stubbin ja hänen vaimonsa omaisuuden arvon. Velka ei kerro mitään varallisuudesta. Vaimon nimissä voi olla vaikka miljoonien omaisuus Hollannissa. Ei Stubbin tarvitse sitä kenellekkään kertoa. Hänen vaimonsa ilmoittaa siitä veroilmoituksessaan. Heidän asuntolainansa on n. 600 000 €. Lainaa ei saa, jos vakuuksia ei ole. Asunto Espoossa on jo varmasti lähes miljoonan arvoinen.

30 vuoden lainan kuukausi lyhennys tuolle summalle on alle n 2 700 €. Kaksi työssäkäyvää henkilöä ansaitsevat yhteensä vähintään 15 000 kuukaudessa. Verojen jälkeenkään heille ei tuota mitään tuskaa maksaa asuntolainansa lyhennyksiä jonka korosta saa vielä verovähennyksiä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Yleensä viestiin vastaamiset tehdään vastaamalla viestiin suoraan, eikä näin että tehdään ketjun jatkeeksi viesti.

Mutta itse asiaan, sitä mitä sinä pidät pahantahtoisena juoruamisena, kuuluu itse asiassa demokratiaan vahvasti. Koska kyllä kansalaisilla tulee olla tieto kansanedustajien veloista kuin myös tuloista, jotta he voivat arvioida tämän riippumattomuutta ja edustuskelpoisuutta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Markku Laitinen

Siellä ne sidonnaisuudet on nähtävissä jokaisesta kansanedustajasta rekisterissä.. Se demokratia löytyy eduskunnan keskuskansliasta.

Kansanedustajan on eduskunnan työjärjestyksen 76 a §:n perusteella annettava eduskunnalle selvitys sidonnaisuuksistaan. Ilmoitusvelvollisuus koskee niitä edustajantoimeen kuulumattomia tehtäviä, elinkeinotoimintaa, omistuksia yrityksissä sekä muuta merkittävää varallisuutta, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa edustajana.

Edustajan on annettava selvitys myös sellaisista edustajantoimeen kuulumattomista tehtävistä ja elinkeinotoiminnasta saamistaan tuloista, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa edustajana. Keskuskanslia pitää sidonnaisuuksista rekisteriä, johon talletetaan edustajien antamat tiedot.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #29

"Siellä ne sidonnaisuudet on nähtävissä jokaisesta kansanedustajasta rekisterissä.. Se demokratia löytyy eduskunnan keskuskansliasta."

Eivätkö valistuneet kansalaiset saisi tuoda näitä julkisesti esille?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minun mielestä on jotenkin outo lähtökohta tuo, että minun pitäisi arvostaa entistä ministeriä, joka saa lukuja omasta päästään ja valehtelee asiantuntijalausuntojen tuloksista päin eduskuntaa. Ei mene läpi pelkkänä argumentaatiovirheenä. Kyse on tietoisesta harhaanjohtamisesta, jolla pyrittiin vaikuttamaan eduskunnan päätöksentekoon. Nyt hän sitten on "pitämässä Suomen lippua korkealla". Kenen Suomen? En luota Stubbiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs muuten sitten tehdään kun on läpikäyty kaikkien puolueiden johtohenkilöt johtotehtävissä ja niinkuin aina, niin kaikkihan pikkuhiljaa osoittautuvat aivan paskoiksi päättäjiksi.

Eipä taida kohta olla sellaisia päättäjiä, jotka eivät olisi töppäilijöitä, vahehtelijoita tai muuten vaan huonoja ihmisiä.

Pitäisikö seuraavan hallituksen ministerit koota täältä puheenvuorosta kun täällä se lopullinen viisaus kuitenkin näyttää sijaitsevan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomalaiselle kansanvallalle, eduskuntatyölle, Stubb nostaa jalkaa kuin piski lyhtypylvään juurella.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tänään olin näkevinäni Stubbin kyselytunnilla pulpetissaan...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Stubb kirjoittaa Financial Timesissä:

”My fear is that President Trump might be tempted to strike a deal with Vladimir Putin, the Russian president, on Nato enlargement — namely that it should not take place. This would leave a security political vacuum in northern Europe, especially Finland and Sweden, who are outside the military alliance but members of the EU. Their so called “Nato option” would be made null and void.”

Onko tämä FT-kirjoitus ollut Suomen kannalta toivottavaa ja hyödyllistä toimintaa? Stubbin kirjoitukset entisenä pääministerinä ovat aivan eri tason kirjoituksia kuin tavallisten ihmisten kirjoitukset esimerkki tämän lehden palstoilla. Toivottavasti Trump ja Putin eivät saa ”ahaa-elämystä” tästä Stubbin kirjoituksesta ja ala ”diilaamaan”.
Käsitykseni mukaan tämän tyyppinen kirjoittelu vaikeuttaa vastuussa olevan valtiojohdon toimintaa, joka joutuu muutenkin toimimaan herkällä korvalla ja ”kieli keskellä suuta” tässä nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset