Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

IS:n kohuraportti - ministeri Berner itkee öisin!

Suomen varakkaimpien ihmisten joukkoon kuuluva liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo IS:lle olevansa surullinen. Finavian vuoksi pyöritykseen joutunut ministeri sanoo itkun tulleen monesti eikä hänellä ole liiemmin ollut halua liikkua kaupungilla yksin. Bernerin eroa on vaadittu useita kertoja, mutta ministerin itsensä mielestä siihen ei ole syytä. Herkkyyttä tihkuvan haastattelun varsinainen kliimaksi oli, kun Berner tunnusti hänen omien poikiensa joutuivat toisinaan hakemaan itkevän ministerin pois Kesärannasta.

- Joskus on raskasta, kun asioita ei käsitellä asioina kuten yrityselämässä, ministerin kerrotaan todenneen.

Haastattelun on tehnyt IS:n pitkäaikainen toimittaja Rita Tainola, joka omaksui työssään jo kauan aikaa sitten sylipuudelin roolin vallan vahtikoiran sijaan. Ei siis ihme, että ihmisläheisen toimittajan haastattelu huokuu empatiaa ja anteeksiantoa. Hetkittäin jo melkein unohdin, että me puhumme nyt miljonääristä.

Ministeri Bernerin mukaan hän ei ole kenenkään kaveri ja että hän näkee yritysmaailman ihmisiä vain hallituksen kokouksissa. Berner vakuuttaa, ettei hän ole tuntenut esimerkiksi Deloitten Teppo Rantasta ennen kuin hänet kutsuttiin Lasten ja nuorten säätiön hallitukseen. Toisaalta on hyvin vaikea kuvitella, etteikö Anne Bernerillä olisi kavereita ja poikkeuksellisen vaikutusvaltainen verkosto takanaan.

Tuskin häntä muuten olisi nostettu vuosien saatossa Ajatuspaja Liberan, Korjaamo Oy:n, Koskisen konsernin puunhankinta- ja sahateollisuusyrityksen, Kährs Holding AB:n, konkurssikypsän Consortium Sofin, Maskun Kalustetalon, Perheyritysten liiton, Soprany Oy:n, Suomalaisen Työn liiton, valtionyhtiö Veikauksen ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen hallituksiin. Ei näihin luottamustehtäviin suinkaan pystymetsästä miehiä ja naisia haeta. Kyllä ne suhteita ja ennen kaikkea kavereita vaativat.

Lukijalle Tainolan tekstistä syntyy kuva välittävästä ja toisten hyväksi toimivasta ihmisestä, joka uskaltaa tehdä muutoksia. Ilmeisesti minun pitäisi olla pahoillani siitä, että olen uskaltanut arvostella yhtä maamme vaikutusvaltaisinta ja varakkainta ihmistä hänen epäeettisistä toimistaan, ja saanut tätä kautta aikaan mielipahaa. Kuunnelkaahan nyt erityisellä huolella, kun kerron teille jotain tärkeää. En ole lainkaan pahoillani. Ei tunnu kerta kaikkiaan niin missään. Minusta on kai tullut tullut vuosien varrella kylmä, kun miljonäärien tunteet eivät jaksa enää hetkauttaa.

Toisaalta eipä se ole Annekaan paljoa tunteita osoittanut, kun hän on pyrkinyt ajamaan maamme hyvinvointia alas riipivällä poimunopeudella. Ilmeisesti empatia muita kohtaan vaati sen, että kalikka kolahti kerrankin hänen omaan nilkkaansa. Bernerillä on kuitenkin pätäkkää sen verran, että hänen on helppo vaihtaa maisemaa, kun yhteiskuntarauha alkaa kunnolla järkymään. Suurimmalla osalla suomalaisista tilanne ei ole aivan yhtä hyvä. Tavallisten ihmisten surut ja ilot voivat olla niin kovin erilaisia.

Lähde: Ilta-Sanomat

 

Lisää aiheesta:

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

krokotiilin kyyneleitä berneriltä...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tässä varmaan ollaan anteeksipyyntö velkaa ministeri paralle. Mitenköhän hän oikein pärjäilee siellä kartanossaan. Yksin ja täysin ilman ystäviä. Kyllä minä mieleni pahoitin, kun miljonääriä ja veroparatiisiministeriä kohdeltiin niin rumasti mediassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Itse asiassa Bernerin ministeriys kertoo kepusta kaiken. Ihan kaiken.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Kaikki kritisoijat olemme väärässä, eikä Bernerin toimissa ja päätöksissä ole mitään moitittavaa...*tirsk*

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

En kyllä ymmärrä noiden kyynelten syitä. Lähes kaikkihan menee niinkuin ministeri on suunnitelllut. Ei siis pitäisi olla syytä pillittämiseen. Ai niin, jotain pikkujuttuja kai on ollut ( aiheetta tiietty ) tapetilla.

http://www.uusilahti.fi/jutut/kannanottoja_ja_kolu...

Mutta on se kyllä hyvä, että Berner saa voimia karjalapiiraista. Ne ovat voimauttavia joo. Täältäkin jaksuhali sinne Berner ressulle. :)

Jk. Tuossa ylläolevassa linkissä hyvää " muistinvirkistäjää. "

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen
Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En tiedä kumpi on oksettavampaa. Se, että kylmän laskelmoiva bisnesnainen vetoaa naiselliseen herkkyyteen ja nyyhkytarinaan, jonka myyttiä naiset ovat pyrkineet karistelemaan vuosikymmenien ajan, vai se että IS julkaisee tällaista amerikkalaistyyppistä kuraa, jonka ainoa tarkoitus on kerätä sympatiaa ja irtopisteitä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kahdesta pahasta ei kumpikaan nappaa. Mutta ehkä IS n myötäsukaisuus ja epätoivoinen yritys muokata mielipiteitä on kuitenkin se isompi ja haisevampi p-läjä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Empatiaa hei. Empatia. Emmm pa tiii a. Se on ainut alkeellinen tunne, johon saa vedota surutta ja jolla saa tehdä politiikkaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sveitsiläinen miljonääri itkee koko matkan pankkiin?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ranskan Rivieralla jaguaarilla ajellessa on paljon mukavampi itkeä, kuin ruuhkabussissa jossain päin Itä-Helsinkiä tai Kouvolaa.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei Kouvolassa nykyään ole ruuhkabusseja.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Mitä enemmän omistat, sitä huonommin nukut... toisaalta Bernerillä taisi olla ministereistä eniten velkaa, jotain 650 000 €... minä tekisin konkan noilla veloilla, mutta toivotaan, että ministerin palkka riittää korkoihin... velka vie kanssa yöunet (kokemusta)...

Mutta se mikä Bernerissä on vaarallista, on bisneksen ja yhteiskunnan asioiden sotkeminen jonkinlaiseen hyväntekeväisyysvyyhtiin... Yhteiskunnan tulee erottautua selvästi bisneselämästä. Yhteiskunta voi tilata yksityisiltä firmoilta suoritteita avoimen kilpailun kautta, mutta siinnä kaikki.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Anne Bernerhän alun alkaenkin kilpailutti kokoomuksen ja keskustan. Tuumasi, että keskustan kautta paremmat mahdollisuudet menestykseen, ja meni sitten sinne sitoutumattomana ehdokkaana. Berner teki heti historiaa suomalaisessa politiikassa, sillä nainen oli ollut vasta muutaman kuukauden ajan ministerikelpoinen, kun hän astui virkaan. Tätä ennen hänellä ei ollut edes Suomen kansalaisuutta. Myönsihän tuo myös sen, että on politiikassa vain käymässä. Vieraana. Kauden verran, otaksun. Ja suoraan ministeriksi. Ei yhtään huonommin bisnesgurulta.

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196050-kuka-...

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

En ota nyt kantaa Bernerin tekemisiin tai tekemättä jättämisiin, vaan esitän ihan vilpittömän kysymyksen: mitä vikaa on siinä, että ihminen on miljonääri?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei mitään. Yksi parhaista kavereistanikin on, mutta hänen kohdallaan rahat eivät ole perintöä, kuten sveitsittären tapauksessa. Tätä asiaa ei voi kuitenkaan lähestyä huomioimatta taustatekijöitä ja aikaisempia tapahtumia, joten kysymyksesi ei ole kovin relevantti.

Käyttäjän MarcusWestermark kuva
Marcus Westermark

Hyvä Martti, tarkista kantasi Bernerin perityistä rahoista. Arvostelisit ennemmin asioiden kuin luokkavihan kautta. Tämä olisi oma ajatukseni, mutta "kynähän" on toki sinun.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #16

Ei minulla ole luokkavihaa, mutta mielestäni on aivan täysin absurdia, että lehti kirjoittaa menestyneen miljönääriministerin, eli yhden maailman etuoikeutetuimman ihmisen, itkuisista öistä, ja siitä kuinka hänen lapsensa hakevat häntä Kultarannasta, koska ministeri ilmeisesti pelkää ihmiskontakteja. Tai että ministeritason ihminen edes suostuisi lähtemään mukaan tuollaiseen uhreiluun.

En odottanut näkeväni tätä päivää, kun suomalainen lehdistö vajoaa näin alas. Tai poliitikko. Berner mokasi, eikä hän ole vieläkään myöntänyt tehneensä niin. Kiertelee ja kaartelee loputtomiin. Äärimmäisen vastenmielistä. Ei ihme, että ihmiset alkavat menettämään kiinnostuksensa äänestämiseen ja politiikkaan, kun siitä on tullut tällaista helvetin farssia. Kaukana loistaa poissaolollaan tolkku ja arvokkuus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #18

En odottanut näkeväni tätä päivää, kun täyspäisenä pitämäni blogisti ihan tosissaan näyttäisi ottavan kierroksia Rita Tainolan kirjoituksista. En ole montaakaan riviä hänen tekstiään lukenut, mutta lukemani perusteella ihmettelen, että kannattaisi kommentoida rivilläkään.

P.s. Kuulosti minun korvaani halvalta populismilta kutsua Berneriä yhdeksi Suomen varakkaimmista. En tosin tiedä hänen varallisuudestaan mitään, mutta luulin ettei se ei ole kovin ihmeellinen yhtä rättikauppaa lukuunottamatta?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ehdotan ministeri Bernerille koiran hankintaa.

Parempaa ja uskollisempaa ystävää ei voi ihminen itselleen toivoa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo on kyllä totta. Cockerspanielit varsinkin ovat sellaisia lutuisia hölmöläisiä, että ministerikin niiden kanssa pärjäisi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Minulla nukkuu vieressä kultainen noutaja eikä univaikeuksista tietoakaan.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #20

Nekin ovat mukavaa väkeä. Pojalleni lupasin koiran seuraavaksi syntymäpäiväksi. Mikäpä minä sitä kieltämään, kun itsekin vietin ensimmäiset 20 elinvuottani karvakavereiden ympäröimänä.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Täällä taitaa olla kateellisten kommunistien kokoontumisajot, ostakaa buffetista grillimakkaraa, kaksi yhden hinnalla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En kannata kommunismia. Se om tuhoisa aate. Ministeri Berner teki virheen,eikä sillä ole mitään tekemistä poliittisten suuntaumuksien kanssa. Ison sellaisen. Toistuvasti kiertelee kysymystä ja välttelee asemaansa kuuluvaa vastuuta. Ja nyt itkee iltapäivälehdessä, kun media on kohdellut niin ilkeästi. Mediamyllytys on aika pieni hinta siitä, että hän välttyy valtakunnanoikeudelta ja saa pitää pestinsä. Muissa sivistysmaissa ministerit ovat vaihtuneet vähemmästäkin.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Nettikius..., anteeksi, nettikirjoittajille näyttää tulevan yllätyksenä, että ministerillä ja miljonäärilläkin on tunteet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rahan- ja vallanhimo edustavat sinänsä jo melkoista tunnemaailmaa, jota itsesäälin kyyneleet eivät varsinaisesti muuta miksikään.

En puhuisi yllätyksestä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mutta että niitä pitää purkaa keltaisen lehdistön sivuilla kuin Johanna Tukiainen konsanaan, se oli yllätys. Kylmä PR-temppuhan tämä oli. Ei tuohon yritysmaailman ja politiikan asemaan nousta itkemällä iltapäivälehdissä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuka mahtaa äänestää Kepua?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset