Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Lehdistöä ei vuoden toiseksi suurin mielenosoitus kiinnostanut

  • kuva: joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliike
    kuva: joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliike
  • kuva: mikko reijola
    kuva: mikko reijola

Helsingin keskustaan kokoontui viime lauantaina tuhansia mielenosoittajia vastustamaan hallituksen köyhiin kohdistamia leikkauksia. Kehnosta säästä huolimatta Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliikkeen tapahtuma oli vuoden toiseksi suurin mielenosoitus. Paikalle oli saapunut bussilasteittain mielenosoittajia eri puolilta Suomea. Edellinen mielenilmaus järjestettiin maaliskuussa, jolloin paikalle saapui noin 10 000 ihmistä.

Poliisin arvion mukaan Rautatientorille oli kerääntynyt lauantaina noin 3 000 - 4 000 mielenosoittajaa. Poliisi kertoi mielenosoituksen sujuneen hyvin rauhallisesti ja suuremmilta järjestyhäiriöiltä vältyttiin kokonaan. 

Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliikkeen järjestäjät ilmoittivat jo hyvissä ajoin, että myös pienet ja keskisuuret yritykset ovat enemmän kuin tervetulleita edustamaan itseään tapahtumaan. Järjestäjien mukaan pienyrittäjien hätä jää tänä päivänä EK:ssa liian helposti vientiyritysten jalkoihin, sillä myös he kärsivät suomalaisten ostovoiman nopeasta kutistumisesta. Hallituksen leikkauspolitiikkaa satuttaa lähes jokaista suomalaista.

Kansanliikkeen omien sanojen mukaan se on poliittisesti sitoutumaton, jonka vuoksi myös puolueiden tunnukset olivat mielenilmauksessa kiellettyjä. 

Hyvin moni on kuitenkin kummastellut sitä, kuinka vähälle huomiolle  Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan -kansanliikkeen mielenilmaus loppujen lopuksi jäi.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n työsuojeluvaliokunnassa vaikuttava Anne Nyman kummasteli eilen avoimesti sitä, kuinka on mahdollista, ettei edes Helsingin Sanomien kaltainen valtakunnan suurin sanomalehti kirjoittanut mielenosoituksesta halaistua sanaakaan. Nymanin mukaan Hesaria lukiessa voisi helposti ajatella, että Helsingin Rautatientorilla ei tapahtunut viime lauantaina yhtään mitään. Hän kertoi selanneensa lehden useamman kerran kannesta kanteen, mutta tapahtumasta ei oltu uutisoitu.

- Ymmärrättekö, että vaikenemalla täysin lauantain mielenosoituksesta vahvistatte ihmisten yleistä käsitystä, jonka mukaan olette valmiita kertomaan vain oikeistohallitukselle mieluisia totuuksia, Nyman tilitti avoimessa kirjeessään ja vertaili toimintaa yhden totuuden Pohjois-Koreaan, jossa johdon epämieluisessa valossa esittäviä asioita ei tapahdu lainkaan.

Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa tämän sivuston blogistina kyllä itseänikin tietää, että minkä vuoksi verkkolehti Uusi Suomi jätti kokonaan raportoimatta viime lauantaina järjestetystä tapahtumasta, ja miksi juttua ei löytynyt myöskään Ulla Appelsinin Ilta-Sanomista. 

Suomen etelärannikon taannoiset sademäärät, ronskin pilan tekeminen Hjallis Harkimosta sekä Rautatietorin kaiuttimista raikuvat pornoäänet keräsivät kyllä palstatilaa useammastakin suomalaisesta lehdestä, mutta tuhansien nurkkaan ajettujen pienituloisten järjestäytyminen mielenosoituskulkueeksi maamme pääkaupungissa ei nähtävästi ylitä enää uutiskynnystä.

Onko tässä taustalla jokin takahuoneessa tehty sopimus, jonka mukaan hallitukselle annetaan budjettiriihen jälkeinen rauha, vai mistä se nyt oikein kiikastaa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Onhan tuossa ripaus ironiaa, että jos kourallinen leikkinatseja käy muka kovana kuvauttamassa itsensä jollain haudalla, niin punainen batman-puhelin huutaa kuumaana viikkojen ajan ja lehdistökin kutsutaan kansalliseen hätäkokoukseen, mutta kun 3 000 - 4 000 vähäosaisten puolustajaa kokoontuu kaatosateeseen, niin raporttia saa hakemalla hakea, eikä sitä välttämättä löydä silloinkaan.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Niiden puolustajien määrä voisi olla 30 000-40 000 ja silti lopputulos olisi sama.

Jotta yhteiskunnassamme kiinnostuttaisiin -aikuisten oikeasti- merkittävistä yhteiskunnallisista asioista, täytyisi vaihtaa melkein koko toimittajakunta! Kuten ehkä olet jo huomannut, ihmisiä (varsinkin niitä vähän fiineimpiä) kiinnostaa vain natsit. Ja varsinkin ne leikkinatsit. Ja varsinkin se, että täytyy saada sanoa, että natsi on natsi, vaikka toinen sanoisi, ettei ole natsi, koska on hemmetin tärkeää, että natseja on kaikkialla! Siksi se, että yhä useampi perhe elää köyhyysrajan alapuolella, niin kodittomien kuin työttömien määrä lisääntyy, perheväkivalta kukoistaa, terveyspalveluita on ja ei ole ja koulutuksestakin leikataan ei saa, eikä tule jatkossakaan saamaan kummoista palstatilaa. Koska natsit. Ja varsinkin ne leikkinatsit.

Vaikka vaikutan sarkastiselta, en sitä ole.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuossa eilen juuri keskusteltiin Tuomas Grenin tuoreimmassa kirjoituksessa siitä, että minkälainen blogikirjoitus (tai kirjoitus näin yleisestikin) kerää kommentteja, huomiota ja vaikutusvaltaa. Johtopäätöksenä moni tuli kai siihen tulokseen, että kommenttiryöpyn laukaisevat aiheet, kuten homoseksuaalisuus, islam, maahanmuutto, natsit, perussuomalaiset ja rakas valuuttamme euro. Jostain syystä juuri nämä kestoteemat pysyvät loputtomasti pinnalla ja uppoavat suomalaiseen lukijakuntaan. Ruohonjuuritason asiat eivät tahdo kiinnostaa, vaikka kasvava pahoinvointi näkyy kaikkialla ympärillämme. Tilanne lehdistössä tuskin on paljoa sen kummempi.

Liian kompleksiset, analyyttiset ja pitkät tekstit eivät kiinnosta ketään. Tästä syystä minäkin olen vähentänyt analyyttisempiä tulkintojani. Tekstin tulee olla provokatiivista kokovartalosukupuolielin-egoilua ja napakasti otsikoitua, jotta se vetoaisi tunteisiin. Hurtehista pitää myös olla sopivasti mukana. Tämä alituinen vastakkainasettelu on johtanut siihen, että Suomi elää kahden totuuden maailmassa, kun ihmiset eivät suostu enää edes keskustelemaan toistensa kanssa. Leirien väliin ei tahdo sopia oikein mitään. Olet aina joko puolesta, tai sitten olet vastaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #37

Et saa kirjoittaa liian lyhyesti tai tiivistetysti. Tykkään pitkistä jutuista ja se on niiden ihmisten henkistä laiskuutta, että ei jaksa lukea.

Kulunut vitsi kuuluu: Laiskuuden huippu on, että näkee unia mutta ei viitsi katsoa niitä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #43

En ollut tuota vitsiä muuten kuullut aikaisemmin. Hyvä on! Ja kiitos paljon sanoistasi. Minulla on tuossa työpöydällä useampi pitkä juttu, joihin olen käyttänyt aika paljon aikaa. Sellaisia vähän syvempiä, joihin joutui lueskelemaan yritysten vuosiraportteja ja saamia yritystukia. Pitää koittaa saada valmiiksi.

Pekka Pylkkönen

Säälittävää valitusta.

Vähäosaisia ei puolusteta huutamalla kadulla kuin apinalauma. Lauma olisi voinut mennä ja tehdä hyvää.

Mutta sehän nyt ei käy kenelläkään mielessäkään.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Eipäs vaan rohkeaa porukkaa, joka uskaltaa nousta ja näkyä. Vastustaa naurettavaa pajunköyttä mitä hallitus toistuvasti syöttää. Säälittäviä sen sijaan ovat ne henkkamaukalta puvuntakkinsa ostaneet keskiluokan pikkunilkit, jotka kuvittelevat palkansaajina tai pienyrittäjinä pääsevänsä isojen poikien kerhoon ja etuuspiiriin, kun höpöttävät vähän uusliberalismista.

Tuo koko uo valtion budjettiteatteri oli niin väsynyttä. Saatan olla paranoidi, mutta minusta tuntuu, että päivähoitomaksujen korotuksia ei koskaan edes suunniteltu. Ne nostettiin esiin vain sen takia, että jostain voitaisiin luopua ja puhua molemminpuolisesta joustosta. Good guy, hallitus.

Samaa kuraa oli myös keskustan ja kokoomuksen Guggenheim-esitys, joka nousi tapetille muka aivan viime metreillä. Kannatuksensa menettäneet perussuomalaiset muka jämerästi torppasi sen. Lehdet kirjoittavat ministerin jyrähtäneen, että Guggenheim Helsingille ei heru lanttiakaan. Siinäpä vasta jämerä kaveri, suomalaiset tuumaavat innostuneena. Piti se jämerä kaveri sanansa ja päänsä. Toisaalta ei kai tuo nyt ole mikään ihmekään, kun hän on itse ollut mukana päättämässä näistä asioista jo yli vuoden ajan. Onko joku oikeasti muka niin pohjattoman tyhmä, että kuvittelee ensi vuoden budjetin syntyvän pari tuntia kestävässä budjettiriihessä?

Ja mitä taas tulee tähän tiukkaan budjettiin, niin mikä hemmetin tiukka budjetti tämä nyt on muka sitten olevinaan, kun saman verran otetaan velkaa kuin viime vuonnakin? Minusta näyttää siltä, että rahat vain jaetaan tällä kertaa eri tavoin, kun esimerkiksi lahja-ja perintöveroa kevennetään. Tiukka budjetti.

Pekka Pylkkönen

Tuputat itse täällä jatkuvalla syötöllä sitä 'pajunköyttä'. Vaikka sinulle on linkattu tutkimukset jotka osoittavat esimerkiksi työllisyyspaketin ehdotusten nostavan työllisyyttä, jatkat edelleen samaa tarinankerrontaa tutkimustietoa vastaan. Kerrot tarinaa köyhtyneistä köyhistä, vaikka faktat puhuvat ihan muusta; pienituloisimmat ovat olleet kriisin suurimmat voittajat.

Jos edes yhden kerran viitsisit ottaa selvää siitä mistä kirjoitat. Netti ja kaikki maailman tutkimustieto ovat käden ulottuvilla kotikoneeltasi.

Ja ihan oikeasti; jos sinulla on torilla tuhansia käsipareja joutilaana, voit organisoida ne johonkin hyväänkin. Outo mielenlaatu pitää olla jotta keksii käyttävänsä energiansa parhaiten huutamalla ja raivoamalla kadulla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #11

Höpö höpö, kyllä maailmaan tutkimuksia mahtuu. Samalla tavalla voisin linkata OECD:n tutkimuksia, joiden mukaan tuloerot ovat kasvaneet Suomessa toiseksi nopeiten kaikista länsimaista. Tai IMF:n taannoisia ulostuloja siitä, kuinka talousjärjestelmässä on ehkä enemmän vialla kuin annetaan ymmärtää. Tai epätieteellisiä laskelmia siitä, kuinka eriarvoistuminen ja tuloerot syövät talouskasvua.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #13

Ja miksi emme käy keskustelua niistä vaan propagandaistisesta hötöstä ja väitteistä jotka ovat niin laveita ettei niiden todenperäisyyteen voi ottaa mitään kantaa?

OECD:lla ja IMF:lla on paljon hyviä julkaisuja. Myös sellaisia jotka esittävät esimerkiksi suuria tuloeroja kohtaan kritiikkiä.

Pahoittelen ikävää sävyä teksteissäni. En halua loukata, joskus vain ärtyneenä se pääsee unohtumaan. Ja toisaalta yritän ajatella asioita yleisesti. Esimerkiksi työttömien kepittämisessä kannattaa kuitenkin muistaa että makrotasolla kepittämisestä on hyötyä vaikka mikrotasolla yksikään työtön ei olisi laiska. Se ei ole työttömän haukkumista tai vähättelyä vaan makrotason ilmiö.

Vähän kuin kvanttifysiikassa. Yksittäisen partikkelin käyttäytyminen on mahdotonta ennustaa mutta suuressa joukossa ne käyttäytyvät statistisesti hyvinkin ennustettavasti.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #11

Pekka Pylkkönen myöntää saaneensa ARA -asunnon merinäköalalla, mutta samaan aikaan irvailee kaikille kommentoijille, jotka tuovat esiin hyvinvointiyhteiskunnan heikkouksia ja vääryyksiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #48

Kyllä tuo minusta kuulostaa yhdeltä heikkoudelta. Ei Pekkaa tosin pidä asiasta moittia, ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka antaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Tuo on sanonta jolla oikeutetaan esim rikollista toimintaa ja muuta täyttä vastuuttomuutta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #51

Ja tässä asia-yhteydessä se tarkoitti, että vaikka vastustaisi yhteiskunnan tuhlausta, ei tarvitse asettua itse yhteiskunnan ulkopuolelle. Annettujen sääntöjen mukaan pelataan, mutta voi sääntömuutoksia silti esittää. Eikö vain?

Onhan sinulle Sini anomuksen ja petoksen ero selvä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #52

Petos voi olla jopa moraalisesti korkeampi teko kuin härski oikeistolaisuus toteutettuna. Eli haukkuu edunsaajia ja lypsää itse etuja.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Haukkuu edunsaajia, nyt putosin kärryiltä?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Se oli esimerkki. Eihän ole niin että kaikki mikä on laillista on oikein. Esimerkkini oli sitä varten.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #55

En edelleenkään tajua miten esimerkkisi liittyy keskutelusäikeeseen? Missä kohtaa joku on tehnyt väärin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #56

Jos eetos on että yhteiskunnan ei pidä tukea muuta kuin poliisivoimia ja käyttäytyy tylysti kaikkia kohtaan jotka puolustavat tulonsiirtoja ja muuta yhteiskunnan tukitoimintaa ja sitten itse hyödyntää tukia niin siinä on jonkinlainen ongelma jota ei voi kuitata ikävällä sananlaskulla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #57

Pitää ymmärtää, että niin kauan kun verot kerätään nykyjärjestelmän mukaan ei ketään voi moittia oikeuksiensa hyödyntämisestä. Muutoksen puolesta puhuminen ei todellakaan tarkoita etteikö olisi nykytilanteessa samoja oikeuksia kuin kaikilla muillakin. Käyttäytyykö sitten sinun mielestäsi tylysti tai ei, ei saa millään tavoin vaikuttaa oikeuksiin. Ajatuskin jo puistattaa. Voisin jotenkin ymmärtää moraalisen paheksuntasi, jos kokisit tylyksen kohdistuvan edunsaajiin, mutta en nyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Paheksuntamme ovat 1-1. Sinä levität mentaliteettia ' ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka antaa '. Minä paheksun sitä ja sinä paheksut minun selityksiä paheksunnalleni.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #57

Ainakin minut olet käsittänyt täysin väärin, mikäli nyt tarkoitit minua.

Kannatan vahvaa hyvinvointivaltiota joka käyttäytyy järkevästi ja markkinaehtoisesti. Valtio ei saa luoda insentiiviongelmia, sillä se vähentää väkisin kokonaishyvinvointia. Verot ja tuet esimerkiksi ovat keskeisiä tekijöitä siinä miten ihmiset aikaansa käyttävät. Noin niinkuin statistisesti. Yksilötasolla toki intohimot ja vastaavat motiivit ratkaisevat enemmän ja siksi yksilön on ehkä vaikea hahmottaa vaikka verotuksen ja tukien negatiivisia vaikutuksia. Niitä on myös aina.

Hyvinvointiyhteiskunnan on käytännössä pakko käyttää kaikki resurssit äärimmäisen tehokkaasti jotta se ylipäätään voi pysyä pystyssä omillaan. Lyhytnäköinen omaneduntavoittelu ei sovi sen enempää yritystoimintaan kukn sosiaalipolitiikkaankaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #64

Jätin auki tarkoitinko sinua vai en. Kannanotostasi #64 puuttuu kysymys miten yksilö vaikuttaa talouteen omilla teoillaan. Liikumme tässä joka tapauksessa vaikuttamisen, mielipidevaikuttamisen tasolla ja toimimme tässä yksilöinä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #48

Tämä on se tapa jolla Helsingin asuntomarkkinat tällä hetkellä toimivat. Jos haluaa asua jossakin, pitää pelata niillä säännöillä jotka ovat voimassa. Minä en voi vaikuttaa kaupungin asuntoyhtiöiden asukasvalintoihin.

Joku toinen tapa järjestää markkinat olisi tehokkaampi ja kohtelisi ihmisiä tasapuolisemmin. Samalla hintojen lasku mahdollistaisi minullekin enemmän valinnanvaraa.

Aiemmin asuimme Jakomäessä kaupungin asunnossa joka oli purku-uhan alla vuosia huonon kunnon takia. Kun talo lopulta purettiin, saimme siirron nykyiseen lottovoittoasuntoon. Että ei tämä koko ajan ole yhtä ruusuilla tanssimista ollut ;)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #61

Kiitos sympaattisesta kommentista keskusteluun. On siviilirohkeutta ilmentävää että tuo omat taloudelliset järjestelynsä mukaan keskusteluun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #63

Ei kai sympaattinen kommentti kuitenkaan muuta periaatteellista kantaasi (kommentissa #57), että jos kommentoi blogistille tylysti, ei pitäisi olla oikeutta kaupungin ARA-asuntoon? Vai tulkitsenko liian tiukasti ja "jonkinlainen ongelma" tarkoittaakin tunnetason pahastumista? En ymmärrä miksi tuensaaja ei saisi kritisoida järjestelmää, et kai sentään haluaisi rajoittaa mielipiteenvapautta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #66

Arvostelussaan voi olla aikuismainen ja etäisyyttä ottava tai yleistä ilmapiiriä (siis myös taloutta) kuormittava eli pummi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #67

Arvostella voi toki monin tavoin, mutta kiemurtelusi on lähinnä noloa. Ei harha-askeleen myöntäminen satu, kokeilisit. Oikeutta sosiaalisiin etuuksiin ei voi kytkeä keskustelutyyliin tai mielipiteeseen!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

En minä mitään välttele. Oletan että ihmiset kirjoittavat niin että kantti kestää. Pylkkösen kesti.
Kyllä mielipide on arvokkaampi jos se käynyt läpi kirjoittajan punninnan monella tavalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Jos talousdebatoinnin pohjana on oletettu pyrkimys yleiseen hyvinvointiin taloudellisen kukoistuksen tai vakauden kautta niin pessimistisen ihmiskuvan levitys on ristiriidassa tavoitteen kanssa.
Jos liberalistit yms haluavat, mitä välillä epäilen, hyvää kehitystä heidän pitäisi myös osallistua siihen tekojen tasolla. Se voisi tarkoittaa että ei ylikäytä systeemiä tai että miettii tasapainoa sen välillä mitä saa ja mitä antaa, sekä pohdintaa siitä tulevatko omat vahvuudet, taidot, kyvyt ja voimat käyttöön.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #71

Miksi oletat etteivät he tee niin?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

Koska he harvoin tuovat muuta kuin nykysysteemin tuomiopäiväsaarnoja talouskeskusteluihin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #74

Meillä lienee hyvin eriävät käsitykset siitä, ketkä ovat liberalisteja.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #66

Meillä on Maxin kanssa ollut tapana aina koetella toistemme hermoja verbaalisesti. Se tapahtuu hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä. Todellisuudessahan me pidämme molemmat hyvistä oluista, jolloin kaikki muu jää sen varjoon.

Pekka Pylkkösen kommentti säälittävistä valittajista sen sijaan oli poikkeuksellisen tyly ja harkitsematon. Minä en luonnollisestikaan kyseisessä tempauksessa ollut mukana, mutta esimerkiksi tuossa käyttämässäni kuvituskuvassa näkyy olevan myös vammaisyhdistyksen väkeä. Ilmeisesti Pekan kotona ei ole opetettu hyviä käytöstapoja tai kykyä myötätuntoon ja empatiaan.

Ei se hänen oma vikansa kuitenkaan ole, vaan vanhempia siitä tulisi ensisijaisesti syyttää. Laajat tutkimukset ovat todentaneet, että empatian kehittyminen ja rakentuminen riippuu pääosin vanhempien vuorovaikutustavoista niin lapsen kuin muidenkin ihmisten kanssa. Tyypillisesti 5–6-vuotias on jo oppinut ymmärtämään, miltä toisesta tuntuu, kun esimerkiksi lyö lapiolla päähän. Kaikki lapset eivät kuitenkaan kehity samassa tahdissa.

Hallitushan on kovaa vauhtia leikkaamassa turhien normien purkuna mm. vammaisilta sievän siivun. Ei heidän elämänsä mielestäni kyllä turhan helppoa tälläkään hetkellä ole, vaikka tietystikään omakohtaisia kokemuksia minulta ei löydy. Seuraan melko ahkerasti netissä käytävää keskustelua vammaisten oikeuksista ja elinolosuhteista Suomessa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Kyllä pidämme, ja monissa muissakin tärkeissä kymyksissä olemme mielipiteinemme hyvin lähellä toisiamme.

Esitin vain huomion, että tylyillä ihmisillä on samat oikeudet, kuin kohteliaillakin. Jostain syystä Sini ei tuota niele.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

Nielen minä sen. Mutta talousala myrkyttyy tylytyksestä. Mentaliteetti on taloudessa tärkeä.
Minä pidän ns Kallion kuplaa ja vihreisiin päin kallellaan olevia ihmisiä esimerkillisinä talousvaikuttajina. Minusta he eivät myrkytä ilmapiiriä eivätkä marise ja tekevät itse bisneksiä ja hankkeita.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #69

Pyydän anteeksi sitä kommenttia, se oli aivan tarpeettomasti loukkaava eikä vienyt asiaa eteenpäin millään tavalla.

Itse otan toisinaan hiukan nokkiini teksteistäsi joissa yhteiskunnallista analyysiä minun laillani tekevät leimataan ihmishirviöiksi. Vartiainen tokaisi asian hyvin: "olen arvoiltani vasemmistolainen mutta analyysiltäni oikeistolainen". Jos päämäärä on kuitenkin se kaikkien mahdollisimman korkea hyvinvointi, tuntuu väärältä tulla kutsutuksi ahneeksi nilkiksi. 'Oikeistolainen' talouspolitiikka on minun näkökulmastani vastaava kuin yrityksen tekemä investointi; luovutaan tämän vuoden voitoista jotta jatkossa saataisiin entistä enemmän. 'Vasemmistolainen' talouspolitiikka taas näyttää päinvastaiselta; kaikki tänne nyt ja heti, huomisesta ei huolta.

Minusta esimerkiksi etujen leikkauksen pitäisi olla aivan normaali tapa toimia silloin kun talous sakkaa. Aivan samoin kuin niiden korottaminen noususuhdanteessa.

Edelleen minä elän sitä pienituloisen arkea joka päivä. Tiedän vallan hyvin että siinä ei ole kyse nälästä ja kurjuudesta, jollaiseksi se yleensä yritetään kuvata. Siinä on enemmän kyse siitä että ravintolassa tai elokuvissa käydään harvoin, ei välttämättä edes joka kuukausi. Auto on vanha tai sitä ei ole. Pari päivää viikosta syödään jotain todella halpaa ruokaa. Baarissa tyydytään yhteen tai korkeintaan kahteen. Vaatteet ovat pääasiassa supermarketista tai korkeintaan Dressmanilta. Jne.

Tosin pitää sanoa että yksinasuvalle elämä on varmasti köyhempää. Etenkin toimeentulotuki suosii hyvin vahvasti lapsiperheitä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #77

Tuossa juuri eilen erään perussuomalaisen kansanedustajan avustajan kanssa juteltiin siitä, kuinka meillä periaatteessahan on aika samanlaiset mielipiteet ja näkemykset toimivasta yhteiskunnasta ja utopiasta, mutta samaan meidän näkemyksemme siitä, kuinka sellaisen voisi teoriassa saavuttaa, eroavat piirun verran. Luulisin, että meillä on Pekka vähän sama homma.

En minä varakkaita ihmishirviöinä pidä, enkä myöskään ymmärrä sitä joidenkin vasemmistolaisten hinkua asettaa kaikki samaan normiin tai muottiin, kun emme me ole kaikki samanlaisia tai tasalaatuisia. Työskentelyn ja elämän tulee olla myös palkitsevaa, koska muutoin mielenkiinto katoaa täysin. Ei minua itseänikään kiinnostaisi toisia enempää töitä tehdä, jos siitä ei minkäänlaista korvausta saisi ja toiset vetäisivät täsmälleen saman palkan vähemmällä työmäärällä. Tai ainakin se syö motivaatiota, jos elämä ei ole lainkaan palkitsevaa. Sama pätee yrittämiseen ja kouluelämään. DDR ei ollut ihanne. Se romahti, ja ihan syystäkin.

Vaikka minusta epäilemättä saa helposti sellaisen kuvan, että vastustaisin kaikkea nykyisessä hallituksessa, niin se ei pidän aivan paikkaansa. Arvostan sitä huomattavasti enemmän kuin edeltäjäänsä, joka oli täysin toimintakyvytön eikä pystynyt tästä syystä johtamaan Suomea taantuman lävitse. Tässä on nyt kahdeksan vatuloitu, että olisi korkea aika kohta tehdä jotain. Edustan vain talousaatteiltani enemmän uuskeynesiläistä suuntaa, enkä näe kurjistamisen johtavan oikein mihinkään. Johan meiltä Euroopasta löytyy monta esimerkkiä siitä, että mihin talouskomissaari Rehnin ja hänen kavereidensa linjaukset johtivat, kun vyötä alettiin kiristämään.

Etuuksien leikkaaminen aina kaksipiippuinen juttu. Tottakai ihmisten tulisi ensisijaisesti ottaa vastuu omasta elämästään, eikä sysästä sitä eri instituutioille, mutta kun Suomessa on juuri tällä hetkellä sellainen tilanne, että töitä ei yksinkertaisesti ole tarjolla kaikille. Lähtisin itse helpottamaan pienyrittäjyyttä ja freelance-toimintaa, jotta luovat ja uskaliaat voisivat edes yrittää elättää itse itsensä. Saisivat siihen mahdollisuuden ilman taloudellista itsemurhaa. Palkattomat työt ja kaiken maailman aktivointitoimenpiteet taas ovat mielestäni alentavaa hyväksikäyttöä, joka enemmänkin lisää motivaatio-ongelmia kuin poistaa niitä.

Yhteiskuntamme on vähän liian kompleksinen minun makuuni. Ei ole oikeaa, eikä väärää tietä - on vain näkemyksiä. Periaatteessa, kun tässä on huussattu menemään nyt jo vuosikymmenien ajan, niin sellainen niin kutsuttu normien purku alkaa olemaan jo mahdotonta, koska erilaisten poliittisten etuuspiirien lonkerot ulottuvat liian syvälle yhteiskunnan eri rakenteisiin. Näin äkkiseltään normienpurkutalkoista ei tule mieleen muuta konkreettista kuin parkkikiekon vapauttaminen. Varmasti siellä muutakin on saatu aikaiseksi, mutta tuo minulla ensimmäisenä tulee mieleen.

En minä Pekka tosiaan pidä sinua ihmishirviönä, jos sinä niin ajattelit. Sinulla on tapa kärjistää, ja tiedät kyllä että minä teen ihan samoin. Kommentoijana kuitenkin arvostan sinua, vaikka eri suuntaa edustammekin. Todennäköisesti ihan mukava kaveri olet luonnossasi. Todellisessa elämässä tunnen melko paljon sinun ajatussuuntasi omaavia pienyrittäjiä ja en oikeastaan lainkaan vasemmistolaisia, joka todennäköisesti edustaisivat enemmän minun suuntaani, vaikka en heidän menoaan allekirjoitakaan. Ei meillä kaveripiirin sisällä koskaan ole ongelmia tullut, vaikka poliittiset näkemykset eroavatkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #78

Yrittäjyyden helpottaminen on hyvä juttu. Kun olet sen tehnyt, hoidathan myös että heillä on joku turva jos ei menekään kuin Strömsössä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #78

Hyi kauhia. Tulipa valtavasti kirjoitusvirheitä, kun kännykällä naputtelin pitkän viestin menemään. Tuo saksalainen auto-correct on melko piru mieheksi. Nevör again. Toivottavasti kuitenkin on jollain tapaa ymmärrettävissä oleva viesti.

periaatteessahan -> periaatteessa
pidän -> pidä
kahdeksan vatuloitu -> kahdeksan vuotta vatuloitu
olisi korkea aika -> nyt olisi jo korkea aika
leikkaaminen aina -> leikkaaminen on aina
joka enemmänkin lisää -> jotka enemmänkin lisäävät
ja en oikeastaan -> enkä oikeastaan lainkaan
joka todennäköisesti -> jotka todennäköisesti

Stenbäckin kommenttiin vielä sen verran, että kansalaispalkka tai perustulo muuttaisi koko kuvion, kun yrittäjälläkin olisi varaa epäonnistua. Suomi on aika armoton tuon yrittäjyyden suhteen. Toistaiseksi se perustulo on jäänyt eduskunnassa alalaatikkon ö-mappiin. Suomessa ei muutenkaan ole varsinaisesti yhtäkään liikettä, joka ajaisi aktiivisesti perustuloa maahamme. Tai ei ainakaan isompaa sellaista. En minäkään kyllä osaisi toimivaa perustulojärjestelmää rakentaa, mutta asiantuntijat varmasti pystyisivät siihen, jos annettaisiin käyttöön aikaa ja rahaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kyllä tämä nyt mediapeliltä vaikuttaa...

Verovaroilla saimme kuitenkin tällaisen uutisen: http://yle.fi/uutiset/tuhannet_osoittavat_helsingi...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Onneksi. Ylekinhän puhui aluksi sadoista, mutta korjasi sittemmin otsikkonsa, niin kuin kunnon lehtimies-etiikkaan kuuluu. Hyvä toimintaa Yleltä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Muistuu väkisinkin mieleen, kuinka monta tuhatta kallisarvoista palstamillimetriä käytettiin pride-marsseista raportoimiseen.

Yhteiskunnallisesti täysin merkityksettömästä pervohömpästä julkaistiin valtakunnallisesti satoja artikkeleita.

Kertoneeko tämä jotain median nykytilasta?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Annika Holmsten totesi mielestäni Facebookin puolella hyvin sanoessaan, että mielenosoitus sujui tavallaan ikävän rauhallisesti. Jos ikkunoita olisi rikottu ja poliisi joutunut käyttämään voimakeinoja, niin olisi käsillä ollut taas etusivun uutinen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Vuonna 2005 Kuurojen Liitto täytti 100 vuotta ja jokainen yhdistys sai vuorollaan viestikapulan ja se toimitettiin seuraavalle yhdistykselle. Jokainen järjesti tilaisuudet ja kutsui myös lehdistöä paikalle.

Minä satuin järjestämään juhlatilaisuuden Riihimäellä ja paikalle tuli kolme lehdistöä ja kansanedustaja Räsänen oli mukana sekä kaupunginjohtaja muutaman edustajan mukana.

Silloin Helsingissä oli suuri päivä, jossa kaikkialta ympäri Suomea saapui kuuroja osoittamaan mieltään niin tekstityksistä, palveluista ja työpaikkojen puutteista.

Silloin oli iso mielenosoitusmarssi ja hämmästytti, ettei lehdistöä ole ollut paikalla. Syytin lehdittömyyttä Kuurojen Liittoa, koska se oli heidän vastuullaan tämä pressitiedotukset. Eräs henkilö siellä myönsi, että he mokasivat lehdistön kutsumisen paikalle. Kerroin, että käsittävätkö he, että miltä tuntuu kaikista yhdistyksistä, jotka vaivalla ovat tehneet juhlatilaisuuksia ja kutsuneet lehdistöä, kaupunginjohtajia ja valtuutettuja, kansanedustajia paikalle ja silti Kuurojen Liitto mokasi tässä asiassa? Hän ei osannut muuta kuin pahoitella asiaa ja halusi ottaa selvää, että ketkä olivat vastuussa, ettei marssia näytetty edes YLE:lläkään?

Mitä jos mielenosoituksen järjestäjät ovat unohtaneet kokonaan lehdistön kutsumiset? Nythän YLE siitä sentään kirjoitti uutisen. Meidän Kuurojen Liiton 100-vuotisen mielenosoituksesta ei ollut halaistuakaan uutista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Joo, tuota tiedottamispuolta minäkin eilen syyllistin ja epäilin, kunnes sitten järjestäjien kanssa keskustelussa kävi ilmi, että sähköpostia oli lähetetty yli 500 eri mediaosoitteeseen ja Helsingin Sanomiinkin useamman kerran kuluneen kolmen kuukauden aikana. Tiedottamisesta ja tapahtuman raportoinnista jättäytyminen oli lehtien tietoinen valinta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottaha se on, että aika vähän tästä mielenosoituksesta mediassa kirjoitettiin.

Se, että mikä onmielenosoituksen aihe vaikuttaa median kiinnostukseen merkittävästi. Omasta mielestäni tällaiset: Hallitus on paska, pelastakaa köyhät, hallitus on paska jne. ei paljon mediaaja oikeastaan tavallistakaan tallaajaa kiinnosta, nämä argumentit on nähty monta kertaa ja tullaan näkemään vielä tulevaisuudessakin.

Mikä on sitten se ratkaisu, kun hallitus on paska ja miten pelstetaan ne köyhät, eipä siihen Suomen politiikassa näy mitään ihmeellistä muutosta.

Samaa kategoriaa nämä mielenosoitukset ovat kuin rasistien: muukalaiset vittuun hulinat.

Huutoa ja melskettä, mutta se ydin puuttuu, ei ne asiat kuitenkaan muutu, vaikka nuo tuolla huutavat, jos hallitus kaadetaan vaikka aina kun köyhät kärsivät, ja mennään uusiin vaaleihin, niin mitenkä se politiikkaa siitä muuttuu, demarit ja keskusta-hallitusko tämän maan nyt yhtäkkiä uudistaa.

Se näissä huvittaa, että kukaanhan ei halua köyhyyttä, mutta hallituksia vaihtamalla se tilanne ei tule muuttumaan.

Lopputulos on, että huutakaa vaan jos siitä tulee parempi olo, mutta tähän realimaailmaan se ei muutosta ikävä kyllä tuo.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minun mielestä tuhansien ihmisten jalkautuminen kaatosateeseen lähettää aika vahvan sanoman. Varsinkin, kun mukana oli ammattiliittoja ja eri yhdistyksiä. Mielenosoituksen tukijoihin kuuluivat muun muassa anarkistinen A-ryhmä, Asumisen hinnat alas ry, Demarinuoret, EU:n vastainen kansanrintama, Maan ystävät, PAM, Naisasialiitto Unioni, Oikeutta siivoojille -verkosto, Siemenpuusäätiö sekä TVY ry.

Ja kyllä kansanliikkeellä voi laittaa hallitukset polvet tutisemaan. Eurooppa on nähnyt sen lukemattomia kertoja. Pitäisi vain saada ihmiset viimeinkin ymmärtämään, että ei ole olemassa mitään kaikkivoipaa valtiota ilman kansaa. Tai puoluevaltaa ilman kansalaisten mandaattia. Me ihmiset olemme valtio, ihan jokainen, ja tästä syystä sen tulisikin instituutiona palvella meitä jokaista tasapuolisesti.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Minäpä jätän tämän videon tähän näin, niin voitte katsoa jos on aikaa. Tämä on Myllypuron leipäjono kävellen kuvattuna. Silmät on niin vietävän helppo sulkea, jos tällaiset ilmiöt eivät kosketa sinua itseäsi. Kuvaajana on Mikko Reijola.

https://www.youtube.com/watch?v=8Lw984djzJI

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #29

Suomi on täysin hukassa. Rahaa on enemmän kuin koskaan, ja siellä seistään leipäjonoissa. Köyhyys ei ole ainoastaan rahan puutetta, se on myös kaiken sosiaalisen olemassaolon este. Mihin ihminen kuuluu silloin, kun ei ole työelämässä? Onko olemassa jokin harmaa työttömien sosiaalinen yhteisö? Ay-liike ajaa niiden ihmisten asioita, joilla edelleen on töitä, EK suuryritysten, mutta pienyrittäjät on kokonaan unohdettu. Tätä vauhtia meillä on kolme-neljä suuryritystä, työttömyys miljoonassa, tyytymättömyys huipussaan ja yhteiskuntarauha mennyttä. Ajateltaisiin edes lapsia, ja nyt elämänsä alussa olevia parikymmenvuotiaita! Mitä näillä ihmisillä on edessään? Hirmuiset velat, todennäköisesti levoton maa, epätoivon täyttämä tulevaisuus, jos sitäkään. Onneksi olen jo 60-vuotias, sarkani kyntänyt monellakin alallla ja mantereella, mutta hirveältä se Suomen tulevaisuus näyttää.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Polvet tutisemaan? Mitä sen jälkeen? Uudet vaalit ja samat puolueet vallassa.

Haaveiluun perustuvaa muutosta odotetaan - Ei mikään muutu, vaikka yksi tai kaksi puoluetta hallituksesta vaihdetaan. Kaikki Suomen hiukankaan merittävät puolueet ovat olleet viime hallituksissa ja miten on köyhyys ja eriarvoisuus kehittynyt.

Eli vastauksia ei ole, hallituksen vaihdos ei Suomessa johda yhtään mihinkään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Asiaa voi lähestyä blogistin tapaan, syytellen muita "omasta" epäonnistumisesta. Tuossa ikäänkuin oletetaan, että medialla olisi joku velvollisuus edistää juuri tietyn ryhmittymän viestin levitystä. Vaihtoehtoinen tapa on miettiä miksi homma ei toiminut. Mitä olisi voitu tehdä toisin, jotta olisi saatu itselle tärkeät sidosryhmät, kuten tässä media, motivoitua toimimaan halutulla tavalla?

Aikamoista älyllistä laiskuutta oletta vastassa olevan salaliitto, joka tietoisesti vastustaa juuri "omia" tavoitteita. Toki salaliitot ovat aina viihdyttäviä ja "itsetutkiskelu" raskasta. Pystyt Martti kuitenkin huomattavasti parempaan analyysiin, halutessasi.

(Lainausmerkit laitoin, koska ymmärrän ettei blogisti edusta järjestävää tahoa)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Media teki tietoisen valinnan, eikä tässä syyllistetä ketään. Se nyt vain tahtoo olla niin, että lehdistöllä ja tiedotusvälineillä muutenkin on yhteiskunnallisia tehtäviä. Eräs keskeinen tehtävä kautta aikojen on ollut tiedottaminen ja uutisointi. Kyseessä oli kuitenkin maamme kattavin kansanliike ja vuoden toiseksi suurin mielenilmaus. Kyllä Helsingin Sanomat (ja muut toimijat) lähettävät tässä selkeän viestin. Diskurssilla on väliä. Myös sillä, jota ei esitetä. Yliopistolla minulle opetettiin median olevan vallan vahtikoira.

Pointsit MTV:lle, Iltalehdelle ja Ylelle hyvästä tiedottamisesta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Unohdit kiittää Aamulehteä, Turun Sanomia... Vaikea tässä on mitään laajempaa salaliittoa nähdä. Pahoitit siis mielesi yhden* toimituksen valinnasta koskien yhtä tapahtumaa. Toki sinulla on siihen täysi oikeus, mutta rehellisyyden nimissä, en olisi itsekään kovin korkealle priorisoinut.

Budjettiesitykseen tyytymättömiä on varmasti moninkertainen määrä tuohon mielenosoitukseen verrattuna. Minä ainakin olen tyytymätön, koska hallitus ei uskalla leikata budjetin kokonaissummaa, vaan jopa kasvattaa sitä ja lisää entisestään lainanottoa. Varmasti moni muukin on kanssani samaa mieltä, ettei ongelmana ole "suuret leikkaukset", vaan se ettei leikata. Jos joku kiukuttelee, että juuri hänen kuuluu saada enemmän, en tässä tilanteessa kauheasti välittäisi, toimittajanakaan.

Edit: *kahden toimituksen, ihmetyttihän sinua Sanoman lisäksi US.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #20

Ja Helsingin Uutisia. Kuten alenpana totesinkin, niin ei tässä ole mitään salaliittoa taustalla, vaan kyse oli muutaman toimituksen omasta valinnasta, jotka minä tosin kyseenalaistan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miksi oletat ettei media ole vallan vahtikoira, jos se ei ole kansanliikkeen äänitorvi? Juuri tämä yksi asia on minulle tärkeä, joten jos siitä ei raportoida ihan jokaisessa mediassa, ollaan valtaa pitävien sylikoira?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #22

Olen huomannut Helsingin Sanomien linjan koventuneen reilusti reilun kymmenen vuoden aikana. Asioista tiedottaminen on muuttunut kovin yksipuoleiseksi. Puheet punavirheästä julkaisusta ovatkin kovasti ylimitoitettuja. Tavallaan juuri tästä syystä he ovat lukijakuntaansakin menettäneet. Punaisille Hesari on liian oikeistolainen, oikeistolaisille puolestaan liian punvihreä. Kulttuurisivuista ja sarjakuvista pidän edelleenkin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Siitä olen täysin yksimielinen, että Hesari on siirtynyt aavistuksen oikealle. Mielestäni tuo kehitys tapahtui jo aikanaan, kun Alma (vai olikohan se silloin Aamulehti-yhtymä) lopetti Uusi Suomen. Täyttivät kai osaltaan syntynyttä tyhjiötä. Kai se sitten on jotenkin välimaastossa, kun ei sitä voi oiken porvarilliseksi väittää, eikä se enää ole demarien äänitorvi.

Luulisi että silloin ollaan aika tasapuolisia, jos kaikki pitävät muiden äänitorvena?

p.s Lisätäänkö joka kommenttiin yksi kiitos: Lapin kansalle.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #24

Lapin Kansaa kelpaa aina kiitellä.
Pari kertaa olen sinne mielipidekirjoituksenkin laittanut, ja molemmat vieläpä julkaistiin. En tiedä, onkohan Helsingin Sanomat aina ollut poliittisesti värittynyt, mutta vivahteet vain muuttuneet ajan saatossa, vai onko tämä ilmiö rantautunut sinne vasta tuossa viime vuosikymmenen puolivälissä, jolloin itse pistin sen merkille? Objektiivinen se ei ainakaan ole.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Kukapa meistä olisi? Objektiivisuus on joillakin ihanne, johon pyritään. Sitä voi varmasti lähentyä, mutta suhtaudun epäillen siihen, voiko sitä saavuttaa. Käytin aiemmin tietoisesti tasapuolinen-sanaa, joka on kuitenkin vähän eri asia. Tarkoitukseni ei ollut arvioida Hesaria tuolta osin, en usko siihen pystyväni.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Salaliiton foliohattujen kruununa olisi mahdollisuus, ettei lehdistö uskaltautunut mahdollisten vihapuheiden ja rasismin sakkorangaistuksien takia? Liian vähän rahaa maksaa sakot?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Enpä minä niin salaliittoihin usko, mutta toimituksen tietoiseen valintaan.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Otsikossa puhut "lehdistöstä". Se tarkoittanee Uuden Suomen lisäksi myös muita uutistoimituksia.

Omasta puolestani voin kertoa, että uutisoinnin "oma tonttini" on Euroopan tasolla, ja sunnuntaina käytiin mielenkiintoiset vaalit Saksan koillisosan Mecklenburg-Vorpommernin osavaltiossa. EDIT: kas tässä.

Vaalivalvojaiset sujuivat paitsi mielitiettyni, myös erittäin hyvän Ystäväni kanssa Turussa.

---

Hienoa, että mielenilmaus tehtiin kaikkien taiteiden sääntöjen mukaan. Ilahdun tätä nykyä aina, kun ilmaisut toteutuvat rauhanomaisesti. Silloin se viesti menee parhaiten perille. Rähinöinti ja muu asiaton käytös kun tuppaa kiinnostamaan "lehdistöä" enemmän kuin itse viesti - jos siis homma lähtisi lapasista.

(Caladan Brood: The Book of the Fallen)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #26

Kirjoituksessa toin esiin Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Uuden Suomen. Olen samaa mieltä tuosta mielenilmausten sujumisesta. Joukkovoima -liikkeellä on ollut yleensä rauhalliset tapahtumat. Itsenäisyyspäivän mekkaloinnit ovat sitten asia erikseen. Siellä ei tunnuta ymmärtävän, että vandalismi ja sekoileminen tuovat sympatian sijaan enemmänkin kansan vihaa ja halveksuntaa. Tietysti minä sen ymmärrän, että turhautumisesta ja voimattomuuden tunteestahan se johtuu, mutta jokin järki pitäisi siltikin säilyttää.

Minä tässä justiinsa lueskelen vaaleista. SDP jatkaa kirkkaasti vallassa, mutta yllätyksenä tuo, että AfD nousi haastamaan Merkelin CDU:ta ja meni jopa sen ohitse. Saksa on muuttumassa, vaikka sitä vastaan taistellaankin kaikilla rintamilla. Pelko on suuri. Minutkin heitettiin toissa viikonloppuna kolmesta eri metallibaarista ulos, koska minulla oli Burzumin paita päällä ja asiakkaat kokivat sen loukkaavana. Vargin mielipiteet nousivat hänen musiikkinsa edelle, ja minun pelättiin kannattavan eugeniikkaa sekä rasismia. Kahdesta kapakasta lähti vielä vihaiset kaverit perään, jotka halusivat keskustella kanssani fasismista.

Sanoin, että musiikki musiikkina, ihmiset ihmisinä ja politiikka politiikkana. Joillekin näiden kolmen asian välillä ei ole mitään eroa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #27

Jees, pureuduinkin vain kommenttiisi (Sanajärjestys suomalaista otsikkoon laittaisin: "Lehdistöä ei kiinnostanut vuoden toiseksi suurin mielenosoitus" - tempuskin muuttui.)

Jäin miettimään, jotta miksei? Siis oletan sanojesi olevan totta. Onko nyt jo niin, että "vain mekkaloimalla" pääsisi otsikoihin?

---

Minun Burzum-paidat ovat jo niin kuluneet, ettei niiden kanssa voisi mennä ihmisten ilmoille. :D

Pikkusieluista tuo: jos herra Vikernessin näkemykset ohittavat taiteellisen puolen. Mutta tätä on nähty ennenkin. Emme ole kaukana enää niistä ajoista, kun esimerkiksi juutalaisuus oli Saksassa vähän "ei-ei".

Pitäisikö siis pukeutua Ultra Bran paitaan ja hymyillä kysyttäessä?

https://www.youtube.com/watch?v=cX8szNPgrEs

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #35

Tuo on muuten totta tuo sanajärjestys. Olen alkanut itsekin huomaamaan, että mulla tulee yhä useammin saksalaista jäsentelyä eli verbi joko lauseen toisena sanana tai vaihtoehtoisesti viimeisenä, joka siis on aika paha homma. Pelottavaa. Onneksi pääsee kymmenen päivän päästä Suomeen taas kielikylpyilemään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Suomen sanajärjestys on vapaampi kuin monen muun kielen. Otsikko on ok vaikka siinä voikin halutessaan havaita saksan kielen vaikutusta josta lie osittain kysymys. Suomen kielessä on mahdollista ilmaista painotuksia sanajärjestyksellä.
Vertaa Koiraa ei ruoka kiinnosta. Koiraa ei kiinnosta ruoka. Jälkimmäinen koira on apaattinen, ensimmäinen niin kiinnostunut muista asioista ettei huomaa ruokaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Edelleenkään mun päähän ei mene miten Suomen politiikkaa muuttuu jos hallitus kaatuu.

Vaalit tulee ja samat puolueet voittaa.

Lisää mielenosoituksia? vai vallankumous.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Todennäköisesti vasemmistopuolueet hyppäisivät puikkoihin ja sitten jossiteltaisiin loppukausi. Ei se mitään muuttaisi. Ihmisten pitäisi aktivoitua ja muuttaa puolueita sisältä käsin, jotta vanhat valtarakenteet murtuisivat. Ei siellä muuten mitään tapahdu, johan se on tässä useamman kymmenen vuoden aikana huomattu. Suomi tarvitsisi sellaisia ihmisiä, jotka ajattelevat valtion ja kansan parasta. Suomen parasta. Todellisia valtion päämiehiä, eikä näitä naruissa temmeltäviä puunukkeja, jotka ajattelevat vain omaa ja sidosryhmänsä etua. Jos katsot nykyistä hallitusta ja yksittäisiä ministereitä, niin mielestäni koskaan ennen ei ole ollut tällaista farssia, kun mitä esimerkiksi Anne Bernerin touhut ovat saaneet aikaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täysin samaa mieltä, ei tuota paljon paremmin voi sanoa. Ehkä Suomen on vajottava entistä syvemmälle, ennenkuin jotain tapahtuu.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tervehdys Martti Asikainen. Kirjoitat: "Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa tämän sivuston blogistina kyllä itseänikin tietää, että minkä vuoksi verkkolehti Uusi Suomi jätti kokonaan raportoimatta viime lauantaina järjestetystä tapahtumasta".

Lyhyt vastaus: Mitään tarkoituksellista raportoimatta jättämistä ei ole tapahtunut. Viikonloppupäivystäjämme on ollut työllistetty muiden asioiden parissa. Suomen Tietotoimisto ja Yleisradio levittivät tapahtumasta uutista suomalaiselle yleisölle laajalti, mikä on hyvä asia.

http://www.lapinkansa.fi/kotimaa/tuhannet-vastusti...

http://yle.fi/uutiset/tuhannet_osoittavat_helsingi...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kiitos vastauksesta, Markku Huusko.

Kummastelin tosiaan sitä, kuinka jotkut suomalaisen mediakentän suurimmat vaikuttajat jättivät kokonaan tapahtuman välistä. Yle Uutiset, MTV, Iltalehti ja moni muu kuitenkin tekivät onneksi hyvää työtä. Tapahtuman järjestäjät vakuuttivat, että tiedotuspuoli ainakin oli heidän osaltaan kunnossa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Tiedonvälitys on nykyään sitä, että kun miljoonia vuodessa tienaava suomalainen lätkänpelaaja NHL:ssä koskee mailallaan kiekkoon vähän ennen kuin joku tai jopa hän itse mätkäisee sen maaliin, niin se on meillä uutinen kaikissa tiedotusvälineissä. Köyhien marssit eivät sitä ole.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Yle, rahoituksensa vakauden takia, tekee valitettavan yksipuolista tiedottamista.

En pitänyt lainkaan hyvänä esim. la 3.9. aamutv:n haastattelua, jossa homojen kirkollisen vihkimisen puolestapuhujina tunnetut papit olivat yksipuolisesti edustettuina.

Piispathan tekivät selkeän selonteon, että Kirkko ei vihi eikä siunaa homopareja. Valtiovallan hyväksymä rekisteröity avioliitto on selkeä. Kirkon ei tarvitse lähteä muuttamaan Raamatun arvoja.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mielenosoitus saa Suomen mediassa suurinta näkyvyyttä, kunhan sen pääsanoma alkaa sanoin:
"We have a dream - Meillä on unelma"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset