Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Maahanmuutto on uusi normaali - Nyt puhutaan jo siirtolaisista

  • kuva: wikimedia commons
    kuva: wikimedia commons

Välimerellä on tällä viikolla pelastettu jopa 14 000 Eurooppaan pyrkivää siirtolaista, kirjoittaa Yle Uutiset. Italian rannikkovartioston mukaan pelkästään eilen huterista aluksista kerättiin talteen yli 1 700 ihmistä. Afrikan puolelta Italiaan meritse pyrkivien määrä on viime päivinä noussut suotuisan sään seurauksena. Meren yli yrittäjien määrää lisää myös tiukentunut kontrolli Euroopan maarajoilla, kun Turkin kautta kulkevaa reittiä on alettu valvomaan entistä tarkemmin. Luit muuten aivan oikein - siirtolaista.

Tilanne näyttää edistyvän, kuten sen on suunniteltukin. Euroopan unionin alainen työryhmä laski jo vuonna 2008, että EU tarvitsee ainakin 56 miljoonaa työperäistä muuttajaa vuoteen 2050 mennessä, jotta alhaisen syntyvyyden aiheuttamista demografisista ongelmista selvittäisiin. Suomessa Elinkeinoelämän keskusliitto EK on pyrkinyt jo useamman vuoden lisäämään maahanmuuttoa työllisyysasteen kohentamiseksi. Euroopasta maahanmuuttajille on varattuna toisen luokan kansalaisuus ja yhteiskunnallinen asema. Heidät nähtäisiin mielellään Pohjanmaan pelloilla iloisesti laulamassa ja työskentelemässä nälkäpalkalla. 

Ja sitten heitä alkoikin yllättäen tulemaan. Toista miljoonaa vuodessa. En kyllä ihmettele yhtään, että minkä vuoksi niin moni suomalainenkin on hörähtänyt mukaan erilaisiin salaliittoteorioihin. Tässä nimittäin on enemmän kuin ainesta sellaiseen. Mielikuvien markkinointi on onnistunut eurooppalaisille täydellisesti, eikä se näyttäisi herättävän enää minkäänlaista vastarintaa, kun termit alkavat löytämään omat paikkansa. Matkan varrella syyrialaiset muuttuivat afganistanilaisisi, irakilaisiksi ja somaleiksi, naiset ja lapset nuoriksi miehiksi ja nyt pakolaisetkin ovat siirtolaisia. Suomessakin on luotu kuvaa välttämättömyydestä, jonka jälkeen siitä on tehty keinotekoisesti uusi normaali. Ja juuri näin todellisuuden sosiaalinen rakentuminen toimii. Sen ei tarvitse edustaa vallitsevaa todellisuutta, sillä riittää kunhan siihen vain uskotaan tarpeeksi.

Pienehkö ja aggressiivinen suomalaisryhmä näyttäisi tekevän hieman vastarintaa, mutta turhaahan se on. Pässinpäät ovat muutenkin väärillä jäljillä, sillä eivät nämä siirtolaiset mitään pahaa ole tehneet, eivätkä he pelottelemalla mihinkään lähde. Melko primitiivistä käytöstä. Ihmisethän ovat kautta aikain etsineet parempaa elämää, ja kerta meidän porttimme ovat nähtävästi auki, niin eihän se silloin heidän vikansa ole, kun he niistä sisään käyvät. Tekisit todennäköisesti itse aivan samoin heidän nurjassa asemassaan, jos sieltä sinun päästäsi löytyy muutakin kuin ulosteita.

Mikäli te haluatte meuhkata ja saada jotain aikaan, niin osoittakaan kiitoksenne edes oikeaan osoitteeseen. Kritiikki tulisi kohdistaa Euroopan unioniin ja sen alaisuudessa toimivaan Suomen eduskuntaan. Talikoiden ja kaapujen kanssa vastaanottokeskuksien edustalla heiluminen ei auta ketään, vaan pelkästään kärjistää tilannetta eri väestöryhmien välillä. Ne ihmiset ovat jo täällä, eivätkä he ole täältä minnekään lähdössä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Eero Mattila

Loistavaa päättelyä! Näin se menee ja kuten toteat ongelman aiheuttajat nauttivat kovaa palkkaa Suomen ja EUn virastoissa, eivät he kuluta aikaansa toreilla ja tienvarsissa. Ei tämä ole mikään yllätys, siirtolaisaalto on pitkään tiedossa ollut asia, joka on vaan muutamaan kertaan selitetty joksikin toiseksi, että saataisiin sille hyväksyntä. Kriitikot on median yksipuolisella avustuksella leimattu rasisteiksi.
- Suomen ongelmia siirtilaiset eivät tietenkään tule ratkaisemaan, mutta on siinä taas yksi ongelma lisää, jos meille joskus tulee sellainen päättäjäsukupolvi, joka edes uskaltaa ongelmista puhua. Mutta ongelma siis viranomaiset ja heidän toimintansa ei itse siirtolaiset.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Juurikin näin. Euroopassa ei ole mitään kobtrollia tähän touhuun. Se on karannut täysin lapasesta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

En nyt meripelastukseen liittyvää lainsäädäntöä kovin tarkkaan tunne, mutta tuntuisi siltä, että jos Libyan rannikolla on alus merihädässä, on hädänalaiset toimitettava Libyan rannalle eikä Suomeen. Samalla tavoin Helsingin edustalta vietäisiin väsynyt uimari Helsinkiin, eikä suinkaan esimerkiksi Bagdadiin. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"En yhtään ihmettele, että minkä vuoksi niin moni suomalainenkin on hörähtänyt mukaan erilaisiin salaliittoteorioihin. Tässä nimittäin olisi ainesta sellaiseen."

Kuka on antanut määräyksen toimittaa pakoloiset nimenomaisesti manner-Eurooppaan? Jonkun on täytynyt antaa päätökset. Missä ovat päätöksiä koskevat pöytäkirjat?

Onhan Välimeressä Libyasta pohjoiseen lähdettäessä saaria. Ainakin Kreeta ja Sisilia tulevat mieleen ensimmäisinä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Express kirjoitti vuonna 2008 vuotaneista tiedoista, joiden mukaan Afrikkaan suunniteltiin työvoimatoimistoja. Niiden kautta oli tarkoitus ottaa tuo 56 miljoonaa vierastyöläistä. Sekin olisi ollut kyllä parempi malli kuin tämä nykyinen.

http://www.express.co.uk/news/uk/65628/Secret-plot...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eikä tässä vielä kaikki. Nämä pelastusaluksethan ovat Libyan rannikon tuntumassa odottamassa. Näin ruokitaan salakujettajia säästämään kuljetuskalustoinvestoinneissa. Kyllä kumilautta sen 20-30 km kestää. Jääpähän sitten salakuljettajaressukalle enemmän fyrkkaa ammattinsa harjoittamiseen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kuten blogisti kirjoitti. Edullista työvoimaa tarvitaan, ikään, ihonväriin, tai sukupuoleen katsomatta. Pääasia on se työtunnin hinta. Jos ei palkka piisaa, niin kyllä fattalta saa loput. Kätevää ja fiksua !

Espanjan aurinkorannikon tomaattiorjien toivotaan nopeasti yleistyvän. Muuta syytä en tähän siirtolaisuuden tukemiseen näe. Eipä muuten ole vieläkään tomaattiorjien oloihin tullut parannuksia. Ei Espanjan, eikä Brysselin toimesta. Ongelma on ollut akuutti jo vuosia.

Tätä orjatyövoimaa sitten Suomalaisetkin suvaitsevaisesti haluavat päät nyökkien ja suut ymmärtäväisessä mutrussa ?

http://www.reuters.com/article/us-italy-immigrants...

https://www.theguardian.com/business/2011/feb/07/s...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuohan on monta kertaa tosiaan tullut esiin, että maahanmuutajia työllistämällä halutaan polkea palkat niin alas, että valtio joutuisi subventoimaan työssäkäyvien ihmisten elämää, koska heidän palkkansa ei enää riitä. Tämä yhtälö toimii tosin vain hetken aikaa, kunnes sitten romahtaa, kun ostovoima ei riitä ja rahat loppuvat. Pyritään ottamaan nallia amerikkalaisesta työelämästä hyvinvointivaltiossa. Ei se toimi niin.

Joitakin aikaisempia kirjoituksiani:

Valtiovarainministeri Orpo - Maahanmuuttajat töihin - Palkat joustavat alaspäin: http://www.masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210044-s...

EK saa orjansa - Tavalla tai toisella: http://www.masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205281-e...

Pakolaisasiassa on kyse myös devalvaatiosta: http://www.masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201658-p...

Rakennusala haluaisi kouluttaa kymmeniätuhansia turvapaikan saaneita omassa koulussaan: http://www.masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205482-r...

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen

"Pässinpäät ovat muutenkin väärillä jäljillä, sillä eivät siirtolaiset mitään pahaa ole tehneet, eivätkä he pelottelemalla mihinkään lähde."

Jaa et sitten ole lukenut muita kuin valtalehtiä? Aika useassa puskaraiskauksessa tekijät ovat juurikin olleet näitä "uusSuomalialaisia". Mikä velvollisuus meillä on elättää näitä elättejä?

Jos kerron sulle, että esimerkiksi Saudit päästi tuhansia kuolemaantuomittuja vapaaksi IS:n riveihin ja 1000$ viikkopalkalla. Nämä lapsisotilaat ovat nyt näitten maahantunkeutujien joukossa. No ei huolta, Päivi tietää keitä tänne on tullut.

Olen hieman skeptinen sen suhteen, että nämä "pakolaiset" työllistyisivät täällä. Esim Somalialaiset -90 luvulla tulleet ovat hyvä esimerkki. Montako Somalialaista ravintolaa tiedät? Omassa kotikaupungissani on useita etnisiä ravintoloita, mutta ei ainuttakaan Afrikkalaista. Miksi näin?

Olet oikeassa sen suhteen, että kritiikki pitääkin osoittaa juuri siihen suuntaan missä syylliset. Hoitiko sisäministeri Orpo hommansa? Mielestäni erittäin huonosti, sillä meidän ei olisi tarvinnut hyväksyä ensinmäistäkään pakolaista Ruotsista ja saati sitten Venäjältä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Puskaraiskauksia ei ole ollut kovinkaan montaa, joten aika monessa on ehkä väärä ilmaisumuoto. Ymmärrän kuitenkin huolesi, sillä yksikin on liikaa. Mitä se kertoo meidän kotouttamiskeinoistamme, kun olemme epäonnistuneet vuosikymmenien ajan?

Käyttäjän SimoHyytinen kuva
Simo Hyytinen

Itse nimitän kaikkia ulkona tapahtuneita raiskauksia "puskaraiskauksiksi". En nyt ihan heti muista maanmiesteni tekemää edellistä rikosta... Naapurustossa asunut avohoidokki puukotti lenkkeilijätytön täällä Keravalla, mutta ei käsittääkseni raiskannut. Meillä on nämä omatkin huolet, joten emme tarvitsisi enää lisää näitä.

Olet kans isä, niinkuin minäkin. Onneksi omat lapseni ovat jo aikuisia. Ei käy kateeksi isiä ketkä tyttäriään kasvattavat nykysuomessa. Ulkomaalaisuudesta tiedän aika paljon, sillä vaimoni on 8000km:n matkan takaa.

Pidän blokeistasi ja luen ne aina. "Sitoutumaton" ei ehkä ihan oikeasti kuvaa sinua ;)

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kyllä seksuaalirikosten esiintyvyys Lähi-idästä ja Afrikasta tulleilla on 16-kertainen kantasuomalaisiin nähden, kuten tilastokeskuksen tilastoista olemme nähneet. Tässä on Fb-sivusto, jossa kerätään näitä "yksittäistapauksia", joihin ko. alueilta tulleet ovat syyllistyneet. Harva tulija näihin syyllistyy, mutta absoluuttiset määrät ovat mielestäni merkityksellisiä. Tulijoiden määrän kasvaessa rikosten määrä kasvaa yliedustuksen vuoksi huimaa vauhtia. https://www.facebook.com/yksittaistapauksia/?fref=ts

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kotouttaminen on onnistunut huonosti kaikkialla muuallakin Euroopassa, joten ei Suomea ole erityinen soimaaminen. Osalla tulijoista hylkii itse länsimaista kulttuuria ja kääntyy tietoisesti sisään päin omaa uskontoaan ja kulttuuriaan suojatakseen; etenkin suojatakseen omaa jälkikasvuaan "pahoilta" länsimaisilta vaikutteilta; alkoholilta ja etenkin tyttöjä avioliiton esiaviollisilta seksisuhteilta.

Myöskään työpaikkoja eivät poliitikot varsinaisesti luo - ainoastaan edellytykset työpaikkojen luomiselle. Vähäistä koulutusta vaativat työt ovat huvenneet vähäisiksi Euroopassa. Työllistyminen on minimilähtökohta yleensä kotouttamiselle.

Ilkka Huotari

"Puskaraiskauksia ei ole ollut kovinkaan montaa"

Tuukka Kuru laskeskeli juuri, että 40-kertainen yliedustus raiskauksissa/seksuaalirikoksissa. https://www.youtube.com/watch?v=3_bxR19ljAE

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #36

En jaksa mitään Youtube-molotusta kuunnella, jos tuo on sellainen.
Löytyykö laskukaavaa ja tapausluetteloa tekstimuodossa? Ihan vain mielenkiinnosta.

Eero Mattila

Onkohan täysi mahdottomuus, että alettaisiin puhua itse asiasta eli siirtolaisuudesta. Katsottaisiin tulijoiden terveydentila, paperit ja työkunto ja sitten töihin...

- Tämä nykyinen kansantarinakartoitus ei oikeasti tuota yhtään mitään muuta kuin ongelmia, se tuskin lienee kotouttamisen tarkoitus. Eikö tulijat pitäisi saada kiinni yhteiskuntaan ja sen jäseniksi ja mikä muu siinä auttaa kuin työnteko?

Pahoin pelkään että ongelmien peittelyyn käytetään enemmän varoja kuin ongelmien ratkaisemiseen. Orpo, joka on listattu kokoomuksen suosituimmaksi ministeriksi lienee avainhenkilö, jonka mainetta halutaan pitää yllä hinnalla millä hyvänsä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Perin ikävää on lisäksi se, että virheellistä kuvaa Euroopasta paratiisina ei ole selkeästi kumottu. Merkellin ja Sipilän kutsuhuudot ovat ikäänkuin voimassa. Edelleen. Yhä saa lukea kirjoituksia, joissa annetaan ymmärtää Euroopassa tilaa ja töitä olevan ja auttamishalua riittävän. Varmaan tilaa on, Suomessakin tyhjää maata on enemmän kuin asuttua, samoin auttamishaluakin on. Töitä sitten ei kutistuvilla työmarkkinoilla taida jaettavaksi asti olla omille kansalaisillekaan. Pennut on ihan kusessa, kun ei pysyvää duunia löydy.

Tulee väksinkin mieleen, onko kyseessä maailmanluokan kusetus ?

Seppo Hildén

"Maahanmuutto on uusi normaali - Nyt puhutaan jo siirtolaisista"

Tässä vaihtari:

Maahanmuuttoa vastustavat mielenosoitukset ovat Euroopassa uusi normaali - Nyt puhutaan jo sisällissodista.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Takoitin tuolla lähinnä sitä, kuinka aikaisemmin puhuttiin aina turvapaikan hakijoista ja pakolaisista, ja nyt viimein myönnetään suurimman osan olevan siirtolaisia, vaikka he konfliktialueilta saapuvatkin. Tuosta noin vain - heittona.. mielikuvilla on väliä.

Seppo Hildén

Ymmärsin kyllä, ja totta myös otsikkosi. Samoin valitettavasti myös vaihtarini. Tämä hallitsematon ja nopea siirtolaiskehitys ei näytä hyvältä yhteiskuntarauhan puolesta Euroopassa.

Jukka Mäkinen

Kohta puhutaan jo vihollisista. Kunhan se ensimmäinen virallisen siunauksen saanut laukaus on ammuttu.

Risto Laine

"Heidät nähtäisiin mielellään Pohjanmaan pelloilla iloisesti laulamassa ja työskentelemässä nälkäpalkalla."

Ja vähän muuallakin. Kolonialismi ja Orjuus on tullut takaisin, eri muodossa vain. Saadaan etnistä väkeä siivojiksi, lasten ja vanhusten huoltajksi, että pelloille ja tehtaisiin raatamaan tulosta oligarkeille. Kohta varmaan kaikki saavat kotiinsa sellaisen, pientä korvausta vastaan valtiolle.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Siellä on miljoona odottamassa. Ja kun koko mantereella 0-14 -vuotiaiden osuus väestsötä on 40% luokkaa sekä 30 miljoonaa ihmistä syntyy lisää joka vuosi, laivat tukkii koko Välimeren pian.

Jokainen tajuaa, ettei noin voi jatkua. Ja hölmöläiset on vielä vuosikymmeniä auttaneet ruoka-, lääke- yms avulla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Käsittääkseni 8 - 12 miljoonaa on jo nyt matkalla Eurooppaan, jos Saksan maahanmuuttoministeriöön on uskominen. Kymmenet ellei jopa sadat miljoonat ihmiset miettivät vielä lähtöään. YK:n parin vuoden takaisen raportin mukaan väestön liikakasvun on kaikkea muuta kuin taitettu. Syntyvyyden kasvu veti niin sanotusti maton tutkijoiden alta, jotka kuvittelivat pahimman olevan jo takana. Lisää tietoa löytyy alimmasta linkistä (alueellinen vaihtelu, odotukset ja tulevaisuuden kasvun ennusteet).

Saksalaisministeri: 8 - 12 miljoonaa ihmistä on vielä matkalla: http://www.masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209708-g...

Tuhat ja yksi tapaa kokata ihminen: http://www.masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199362-t...

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Maailmassa on tosiaan yli 60 milj. pakolaista, jotka epäilemättä lähes kaikki tulisivat mielellään Eurooppaan, jos olisi rahaa ja se tehtäisiin helpommaksi.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Järkitekstiä taas Martilta!

Termeillä on todellakin väliä mm. siksi, että meidän pitäisi kyetä järjelliseen keskusteluun nyt käynnissä olevasta ilmiöstä.

Selkeä, suora ja analyyttinen keskustelu saattaa joskus kirpaista itse kutakin, mutta johtaa parempaan lopputulokseen kuin vaikeneminen tai asian ympärillä kiertely ja kaartelu.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Toissa kesänä asuimme Milanossa ja Venetsiassa yksityisellä vuokranantajalla ja päälimäisenä jäi mieleen asuntojen mahdottomat lukitukset! Kuulemma heidän asuinsijoillaan pelkäävät kaikki muutkin näitä paperittomia pakolaisia.. Lukkojen määristä päätellen se pitää paikkansa, ainakin näillä paremmilla asuinsijoilla.

Oli melkein surkeaa lähteä ulos kerrostaloasunnosta, kun piti kantaa valtavaa ja painavaa avainnippua mukanaan. Avaimia oli aina yhteen oveen useampia lukkoja ja kun ovia vielä oli aina kaksin kappalein yksissä karmeissa... Ja Milanossa oli vielä sisä- kuin ulko-ovissakin omat erilliset lukot plus vielä rautaportinkin isoin ja painavin avain.

Emännän määräyksestä piti myös sulkea joka huoneesta isot ikkunaluukut aina lähtiessään ulos, joten lähtö oli aina sellainen hitaansaattoinen tapahtuma, johon meni ihan liikaa aikaa kiireisellä turistilla:) Tavallaan kyllä ymmärrän asukkaiden huolen, kun kaduilla kulkee niin paljon köyhiä ja nälkäisiä nuoria miehiä, joilla ainoa keino on saada leipää suuhunsa, on varastaa se parempiosaisilta kantaväestöön kuuluvilta asukkailta.

Ilkka Huotari

Miksi Israel ei ota turvapaikanhakijoita? Koska Israelin ulkoministerin mukaan he uhkaavat turvallisuutta ja juutalaisen valtion identiteettiä:

"But if Israel treats them as refugees at least in this respect, why does it then refuse them asylum?

Foreign Ministry spokesperson Emmanuel Nahshon says the migrants threaten the security, and the identity, of the Jewish state."

http://www.bbc.com/news/magazine-35475403

Ihan vain, että näinkin voi ajatella, eikä kukaan ole kai sanonut, että tämä olisi rasismia? Vai onko Israelin maine mennyt tämän takia?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

" onko Israelin maine mennyt tämän takia?"
.............

Olen ymmärtänyt että Israelilla on maailmanpolitiikassa aivan omat sääntönsä. Sitä vain muut maat pahoittelevat ...........ja taas pahoittelevat, ja siinä se.

Ilkka Huotari

Toki kansainväliset sopimukset sitovat kaikkia?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

En solvaisi "pässinpäiksi" vokkien lähistöllä tai muualla mielenosoituksia järjestäneitä ja niihin osallistujia. On tärkeää, että kansalaiset muistuttavat mielipiteistään muuallakin, kuin hissuttelemalla netissä. Vaikka mielenilmauksia on järjestetty välillä vokeilla, niin ilmausten ei voi katsoa vain sillä perusteella kohdistuvan vokkien asukkaisiin, vaan vokkien olemassaoloon ylipäänsä. Kyllä mielestäni tällaiset rauhanomaiset mielenilmaukset ovat hyvin vähäistä ja sitä paitsi täysin laillista toimintaa verrattuna konfliktialueiden ongelmiin, joilta osa tulee. Ja noin 2/3 ei virallisenkaan tulkinnan mukaan ole hädänalaisia, vaan elintason perässä tulevia perusteettomia tulijoita.

Päättäjät eivät välitä, vaikka ylivoimainen enemmistö suomalaisista on jo pitkään halunnut rajatarkastukset takaisin, ettei ilman papereita tulla tänne, kuten valtaosa tulee. Eikä enemmistö suomalaisia Mtv:n gallupin mukaan halua vokkeja Suomeen.

Ensi lauantaina on ainakin todella poikkeuksellinen ja kiinnostava mielenilmaus tulossa Helsingissä, kun ruotsalainen somalinainen ja islam-kriitikko Mona Walter saapuu mielenosoitukseen puhumaan. Jos mediat tämän huomioivat, niin nostanee mielenosoitusten profiilia:
http://www.nykysuomi.fi/index.php/2016/09/01/pidet...

Open mic ja koko ihmisryhmää leimaavat puheet ovat mielestäni kyllä toisinaan mielenosoitusten ongelma. Silti passiivisuus on mielestäni pahinta ja toisaalta väkivallalle minulla on nollatoleranssi, jos sellaista joskus ilmenisi. Suomalaiset ovat kuitenkin rauhallista porukkaa yleensä ottaen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#29

Ruotsi on ottanut moninkertaisen määrän pakolaisstatuksella olevia tulijoita jo monia vuosia ja ongelmat ovat konkretisoituneet mm ssa mellakointina ja tuhotöinä. Pikkuterrori on tänä vuonna saanut uudet mittasuhteet. Päivittäin saa lukea autopaloista ja ilkivallasta. Nykyään autoja palaakin jo ihan missä vaan. Ennen ainoastaan isommissa kaupungeissa. Omaisuusvahingot ovat merkittäviä, ja moni autopalo voidaan tulkita myös murhan yritykseksi. Brankkaritkaan eivät enää mene mielellään paikalle, ilman poliisia.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/knalls...

"Motiivina" on integroitumisen puute, siis seuraus eristymisestä. No, eikö Ruotsi ole sitten auttanut tulijoita, antanut rahaa, ilmaisen asunnon, koulutuksen jne. Integroitumiselle löytyy jopa omat viranomaiset ? Silti ongelmat vaan lisääntyvät, alueet kurjistuvat ja maan oma väki pakenee slummiutumista. Töitäkin olisi hyvin tarjolla, maassa kun on oikea työvoimapula. Ei höpöleikisti, niinkuin Suomessa. Varoituksiahan eskaloitumisesta Ruotsalaiset ovat jo monia vuosia saaneet, kuten edellinen kirjoittaja kirjoitti. Mm ssa Mona Walterilta

Mikä ihme siinä on, ettei hallitus Suomessa näe Ruotsalaisten ongelmia ja haluaa ajaa samaan miinaan? Suomessa siis epäonnistumisen riski katoaa, kun laittaa vaan silmät kiinni. Ja sormet korviin. Laivalipun hinnalla muuten vois ministerit käydä tutustumassa naapuriin, voisivat samalla viedä tulijaisiksi kotiin halpaa Suomalaista olutta. ( pts. Sipilä )

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tottakai lännellä on ollut keskeinen rooli inhimillisen kärsimyksen pitkittymisessä. Lähi-Idässä on aina ollut levotonta, mutta vasta lännen interventio arabikevään aikana ja sitä seurannut proxy-sodankäynti sai tilanteen eskaloitumaan tähän pisteeseen. Se on lännen vastuu ja velvollisuus korjata tilanne. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tosiaankin tahtotila puuttuu.

Jotkut ovat syyttäneet esimerkiksi Syyrian tilanteesta Venäjän ja Iranin tukea presidentti Bashar al-Assadille. Makuasia kai. Minä itse katson, että Syyrian konfliktin pitkittyminen on kyllä jonkun ihan muun kuin Venäjän syytä, vaikka ei tuo itänaapurikaan kyllä mikään hyvienpuolulainen ole.

Jos käytetään verrannollisia esimerkkejä, niin Irakia ja Afganistania ei ole saatu vieläkään stabilisoitua, vaikka siellä on puuhailtu jo toistakymmentä vuotta. Libyassa raivoaa tänä päivänä kymmeniä eri terroristijoukkoja ja käsittääkseni siellä on myös kaksi keskenään kilpailevaa virallista hallintoa. Syyrialle oltiin tekemässä sama temppu - ja tehdään sama temppu - kuin mitä muutkin maat ovat kokeneet. Länsi on hyvä aloittamaan asioita, mutta ei osaa viedä niitä loppuun saakka. Tämä tapahtui jo kolonialismin jälkilöylyissä, kun länsi jätti mm. Afrikan liian nopeaa. Sinne jätettiin valtatyhjiö, jonka täyttivät kelvottomat onnenonkijat ja erilaiset radikaaliryhmittymät. Kaikki meni päin prinkkalaa.

Lähi-Idässä on käynyt aivan samoin.

Surullista myöntää, mutta minusta tuntuu, että diktatuuri on ainoa keino pitää keskenään taistelevat heimot ruodussa. Siellä ei olla vielä valmiita demokratialle, koska demokratia vaatii yhtenäistä kansaa. Pohja puuttuu kokonaan. Ei, vaikka heille kuinka paljon aseita antaisi. Muistaakseni Arabian Lawrencessa oli jokin hyvä quote tästä arabikansan yhdistymisestä, mutta en kuollaksenikaan muista miten se meni.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

[ Surullista myöntää, mutta minusta tuntuu, että diktatuuri on ainoa keino ]

Näin se on ymmärrettävä.
Kaikissa paikoissa mihin länsi on vienyt demokratiaa vallitsee kaaos.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kaipa se on nykysuuntauksen mukaista, että esimerkiksi tämän blogin kommenteissa keskitytään pakolaisiin; eipä juurikaan syihin, joista pakolaisuus kumpuaa. Lähtökohtana ovat Syyrian, Irakin ja Libyan sotatilaolot ja lisääntynyt turvattomuus suurimmassa osassa Pohjois-Afrikkaa.

Vaikuttaa siltä, ettei nykymaailmassa ole voimaa, eikä tahtoa, jolla sodat ja niihin liittyvä terrorismi saadaan loppumaan. Pakolaisuus on oire, jota hoitamalla tai hoitamatta jättämisellä terrorismi ei vähene.

Jos pakolaisia ei lainkaan auteta, heitä kuolee enemmän. Alueelliset sodatkin viimein kuivuvat, kun ihmiset joko pakenevat muualle tai kuolevat taisteluissa. Kovuus pakolaisia kohtaan on lisääntynyt. Se kertoo jotain vielä turvallisten maiden sivistystasosta, tai pereminkin sen vähäisyydestä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Miten itse hoitaisit Afrikan ongelmat?
Raha ei toistaiseksi ole auttanut, voisi sanoa että se on vain pahentanut tilannetta.

Onkohan Afrikan maaperässä jotain vikaa?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niin ne ihmiset vaan toimivat, itsekkäästi mokomat...

" ensin oma suu, sitten vasta kontin suu "

Schengenkään ei taida olla pysyvä olotila

http://www.express.co.uk/news/world/706961/Switzer...

Ilkka Huotari

"sillä eivät nämä siirtolaiset mitään pahaa ole tehneet"

Tämä oli ainakin minulle ihan uusi tieto. Videoista ja haastatteluista on saanut aivan toisen kuvan. Sekä Forssasta että Nurmijärveltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset