Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Naispoliitikkona Alexander Stubb olisi joutunut jo eroamaan

  • kuva: taiteilijan näkemys
    kuva: taiteilijan näkemys

Kuka muistaa vielä keskustalaisen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen vuonna 2003 lyhyeksi jääneen pääministerikauden, joka päättyi vain 68 päivää hänen nimityksensä jälkeen? Jäätteenmäki teki ennen eduskuntavaaleja virheen tuodessaan julkisuuteen katkelmia ulkoasiainministeriössä salaisiksi luokiteltujen asiakirjojen sisällöistä, jotka koskivat pääministeri Paavo Lipposen (sd.) keskusteluita Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin kanssa Washingtonissa 9. joulukuuta 2002. Keskustelut liittyivät käytäviin valmisteluihin Suomen osallistumiseksi Yhdysvaltain johtamaan vapaaehtoisten koalitioon Irakissa. Pääministerin ovi kävi yllättävän nopeasti ja sisään astui salarakkaana ja lautakauppiaanakin kunnostautunut Matti Vanhanen.

Entä muistatteko te vuonna 2013 puhjenneen kriisin, joka johti kehitys- ja yhteistyöministeri Heidi Hautalan (vihr.) eroon. Tuolloin kävi ilmi, että ministeri Hautala oli estänyt valtio-omisteisen Arctia Shippingin tekemän rikosilmoituksen Greenpeace-ympäristöaktivistien vallattua jäänmurtajia Helsingissä keväällä 2012. Hautalan suosituksen ja toiveen välittäneet virkamiehet kehottivat Arctia Shippingiä perumaan rikosilmoituksen ja vastaava virkamies Pekka Timonen uhkasi yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan erolla, mikäli näin ei toimita. Iltasanomiinhan sillä taas päästiin ja ovi kävi entiseen tapaan. 

Saman kaltaisia tarinoita löytyy useita. Varmasti osa teistä muistaa myös Kevan (ent. Kuntien eläkevakuutus) toimitusjohtajana toimineen Merja Ailuksen (kesk.) työsuhde-edut, lapsilisäsotkut sekä hänen kohtuuttoman suurelta tuntuneen palkkansa, jotka johtivat lopulta hänen eroonsa toimitusjohtajan virasta. Tosin myöhemmin tämä palkka paljastui huomattavasti muiden vastaavissa tehtävissä olevien toimitusjohtajien ansiotuloja alhaisemmaksi. Samassa yhteydessä oikeusasiamies totesi, ettei myöskään hänen asunto- ja autoeduissaan ollut mitään huomauttamista. Sampsa Katajan (kok.) mukaan Ailuksen kokonaispalkasta ja etuuksista oli päätetty hallituksessa hänen aikanaan yksimielisesti, ja vielä tuolloin niitä pidettiin kohtuullisina.

Mutta mikä mies se tämä Cai-Göran Alexander Stubb (kok.) oikein on olevinaan, kun hän vain tuntuu jatkavan touhuja kaikista kohuista huolimatta? Viime joulukuussa Suomen valtiovarainministeri Alexander Stubb meni jopa niin pitkälle, että hän valehteli eduskunnan kyselytunnilla niin, että korvien heiluminen välittyi kotikatsomoihin asti. Tuolloin ministeri väitti virheellisesti, että noin yhdeksänkymmentä prosenttia viranomaisista kannattaisi kiisteltyä hallintarekisteriä, kun todellisuudessa sitä puolsi vain noin 10 prosenttia lausunnon antaneista viranomaisista. Ministerin päässä luvut olivat yllättäen kääntyneet toisinpäin. Kyse oli tietoisesta harhaanjohtamisesta, jolla pyrittiin vaikuttamaan eduskunnan päätöksentekoon. Häpeällisestä teosta huolimatta ministeri sai jatkaa tehtävissään.

Kohun jälkeen Ylen Ykkösaamussa vieraillut ministeri totesi, että ilman muuta debatin tuoksinnassa tekee virheitä ja tämä oli yksi niistä. Vielä tuolloin kovasti puheissaan haparoiva Stubb puolustautui  laskutapojen eroavaisuuksilla. Näitä asioitahan voi laskea monella tapaa, hän painotti rivien välistä. Pari päivää myöhemmin ministeri sitten lopulta nöyrtyi ja myönsi, ettei hänen väittämäänsä 90 prosentin viranomaiskannatusta hallinarekisterille ollut olemassakaan.  Sori siitä. Ei tietenkään ole, koska luku on täysin tuulesta temmattu. Stubb yritti valehdella eduskunnassa ja jäi siitä housut kintuissa kiinni. Nöyränä miehenä ministeri myönsi saaneensa luvun omasta päästään.

Valtiovarainministeri Stubb on narahdellut vastaavanlaisista valheista pelottavan usein. Viime vuoden lokakuussa  hän sanoi toimittajille, että osakkeiden hallintarekisteri olisi pakko sallia myös suomalaisille, koska EU määrää niin. Taustalla on EU:n arvopaperikeskusasetus, jonka tavoite on avata arvopaperimarkkinoita kilpailulle. Oikeusministeriö tosin oli asiasta eri mieltä, sillä ministeriön mukaan on hyvin epätodennäköistä, että Suomen nykyinen järjestelmä katsottaisiin EU-asetuksen vastaiseksi. Suomi on nimenomaan pyrkinyt neuvottelemaan asetukseen poikkeuksen, jolla nykyistä avointa ja läpinäkyvää osakeomistusta voitaisiin jatkaa. 

Talousasiantuntijoiden mukaan nykyisessä järjestelmässä osakeomistus on huomattavasti läpinäkyvämpää kuin monissa muissa maissa, joissa omistus on luovutettu avoimiin hallintarekistereihin. Hallintarekistereiden tapauksessa oikean omistajan selvittäminen voi toisinaan olla lähes mahdotonta, kun omistusta on ketjuteltu kymmenien eri rekistereiden ja maiden kautta.

Samaa hallintarekisterilain uudistamisesta tuttua argumenttia käytettiin myös Metsähallituksen yhtiöittämisen yhtenä perusteluna. Euroopan unioni oli kuulemma jälleen vaatimassa Suomelta jotain sellaista, mitä me suomalaiset emme haluaisi heille antaa. Tällä kertaa vasemmiston europarlamentaarikko Merja Kyllönen päätyi onneksi selvittelemään asiaa hieman tarkemmin ja kysyi siitä suoraan EU:n komissiolta heidän kantaansa: ensin kilpailu- ja sitten hankintalainsäädäntöön liittyen. Kilpailukomissaari Margrethe Vestager vastasi molemmilla kerroilla, ettei Metsähallituksen yhtiöittämiselle löydy lakiperusteluja. Sekin väite oli siis pelkkää palturia. Naispoliitikkoja on hiillostettu ulos pienemmistäkin virheistä. Politiikka on vielä kohtalaisen kaukana tasa-arvosta.

Kansalaisena en voi kuin pohtia sitä, kuinka tällainen mies voi jatkaa yhä ministerin tehtävissä. Luottamus on mennyt jo kauan sitten, eikä sitä kovin helposti takaisin enää saa. Suomen eduskunnassa vallitsee ikivanha sääntö, jonka mukaan kollegaa ei saa kutsua valehtelijaksi. Tästä syystä kukaan ei ole uskaltanut sanoa sitä ääneen. Totuus kuitenkin on, että kansan silmissä hänen läsnäolonsa tuhoaa koko Suomen hallituksen maineen. Kokoomuksesta löytyisi paljon pätevämpiäkin kavereita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kyll se ihan tuosta kokoomuksesta on kiinni. Ei sukupuolesta. Puolue kun on vahtelijoiden niin silloin saa valehdella ja ajaa sellaisia asioita jotka eivät ole hyödyksi Suomelle.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Semmoisen ajat, jolloin valehtelua pidettin lähes rikollisena toimintana, ovat valitettavasti kaukana takanapäin. 'Piiskaa valehtelusta' -periaate kasvatuksessa olisi saattanut pelastaa meidät näiltä tapauksilta

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tulipa lohduton olo, kun tuntee olevansa kuolleen maailman tuote. Mutta onhan se vähän niinkin. Hyvin monessa muussa Euroopan maassa annetaan vielä aika hereästi kenkää, jos jää housut kintuissa kiinni. Paljon saa kyllä touhuta, mutta kiinni ei saa jäädä.

Käyttäjän amgs kuva

Sukupuolisidonnaiselta se näyttää. Naisministereiden eroja on edeltänyt yleensä miespäättäjien erovaatimukset. Miksi nyt myös opposition kansanedustajat vaikenevat?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kyllähän eduskunnassa äänestettiin Alexander Stubbin ja hallituksen luottamuksesta jo joulukuussa, mutta se oli puhdasta farssia.

"Jo lähtömetreillä oli selvää, että valtiovarainministerin selusta olisi turvattu, vaikka oppositio olikin haistanut veren. Hallituspuolueilla on tällä hetkellä yhteensä 123 paikkaa eduskunnassa, joka riittää paremmin kuin hyvin luottamuksen säilyttämiseen. Lopullinen äänestystulos ei yllättänyt. Hallitus sai eduskunnan enemmistön luottamuksen äänin 126 - 56. Poikkeuksellisen tästä äänestyksestä teki se, että vasemmistoliiton ja vihreiden eduskuntaryhmien lisäksi epäluottamuslausetta esitti myös sosialidemokraatit kokonaisuudessaan. Oppositiossa niin ikään myöskin istuvat kristillisdemokraatit ja ruotsalainen kansanpuolue ilmoittivat valtiovarainministerin nauttivan edelleen heidän luottamuksestaan, joka ei varsinaisesti yllättänyt ketään.

Hetkinen, eikös Alexander Stubbin luottamuksesta äänestetty jo kertaalleen reilu vuosi sitten lokakuussa, kun koko hallituksen kaatuminen oli lähempänä kuin koskaan?

Kyllä äänestettiin. Tuolloin välikysymyksen esittivät keskusta ja perussuomalaiset, jotka olivat syvästi huolissaan kokoomuksen ja SDP:n masinoimasta talouspolitiikasta sekä Suomen talouden kehityksestä. Hallitus sai eduskunnan enemmistön luottamuksen täpärässä välikysymysäänestyksessä äänin 97-94. Tilanne oli kerta kaikkiaan poikkeuksellinen, kun vasemistopuolueena tunnettu sosialidemokraatit seisoi yhtenä rintamana oikeistolaista politiikkaa ajavan, kokoomusvetoisen hallituksen edessä. Tällä kertaa he eivät sitten luottaneet kokoomusministeriin enää tippaakaan."

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208551-edusk...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Laitetaampa nyt tuo loppukaneettikin tuolta, koska se liittyy läheisesti aiheeseen.

"Eilettäin tuntojaan syvästi vuodatellut Arhinmäki totesi eduskunnassa antamassaan puheenvuorossa tilanteen olevan koko poliittisen järjestelmän ja demokratian kannalta kestämätön, jos entistä useampi alkaa ajatella, että ministereihin ja muihin poliitikoihin ei voi enää luottaa. Hänen tarkoitusperiään sen kummemmin analysoimatta väitän, että miehen sanoissa piilee myös pieni totuuden siemen, jolla on helppo spekuloida.

Eduskunnassa nähty teatraalinen esitys nimittäin sai varmasti monet äänestäjät pohtimaan uudestaan suomalaisen demokratian ja politiikan nykytilaa. Takinkääntämisestä on tullut niin sietämättömän helppoa, ettei tässä enää paljoa muuta voi tehdä kuin hymyillä. Juuri nyt näyttäisi siltä, että pelkästään kokoomus, kristillisdemokraatit ja ruotsalainen kansanpuolue ovat säilyttäneet oman linjansa alusta lähtien.

Se on ikävä totuus - halusitte sitä tai ette."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Olen toki samaa mieltä, että naisilta näytettäisiin vaadittavan suurempaa nuhteettomuutta suomalaisessa politiikassa. Korvaan särähti tuo valehtelemisesta kiinni jääminen. Stubbhan kiemurteli tuosta irti suorastaan mallikkaasti, kun keksi sanoa että otti luvut omasta päästään. Erehtyminen kun on eri asia kuin valehtelu, valehtelun määritelmä tuntuisi edellyttävän että tiedostaa sanomansa virheellisyyden.

p.s. Eikö viittaaminen "virallisiin asiantuntijoihin" ole suorastaan stubbilaista kommunikaatiota?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuo on kyllä erinomainen keino välttää valepukin maine.

Virallisilla asiantuntijoilla tarkoitan tässä tapauksessa asiantuntijoita, jotka arvioivat tuota hallintarekisterilain uudistamista, ja joiden asiantuntijuuteen Alexander Stubb mielestään tuolla eduskuntasalissa vetosi. Olisin kyllä voinut laittaa sen hieman selvemmin, mutta tämä oli tällainen nopea lounastaukopohdinta hienoine kuvamanipulaatioineen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

"Denyability" on politikon henkivakuutus...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Yhtä suurta valhetta on myös hallituksen suunnitelmat yhtiöittämisestä, kiistetään yksityistämisen olevan yhtiöittämisen takana. vaikka tosiasiassa näin kuitenkin on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä meidän pitäisi sille että miehiä ei savusteta ulos virheiden ja valheiden takia mutta naiset joutuvat armottomaan mestaukseen vastaavista? Pitäisikö valita vain naisia?
Puolueet ovat myös syrjäyttäneet lahjakkaita naisia kuten Urpilainen ja Kiviniemi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Suomella on vielä hemmetin paljon opittavaa ja pitkä matka kuljettavanaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Suomalaisen äänestäjän kykyä antaa anteeksi ei voi yliarvioda. Valittiinhan Juhantalokin aikanaan uudestaan eduskuntaan, vaikka oli tuomittu valtakunnan oikeudessa ja erotettu eduskunnasta. Olisiko mainitut naiset kaatanut se, että menivät myöntämään ja pyytämään anteeksi? Vaikka rysän päältä jää kiinni, pitää näemmä aina vain kieltää...

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

"Puolueet ovat myös syrjäyttäneet lahjakkaita naisia kuten Urpilainen..."

http://yle.fi/uutiset/jutta_urpilainen_en_haasta_r...

Uutisen perusteella minusta vaikuttaa siltä, että Urpilainen päätti itse väistyä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolueessa oli syntynyt kaksi rintamaa. Demarien pitäisi ehdottomasti avata mihin linjaristiriitoihin tai etupiiriristiriitoihin rintamat liittyivät.
Jos Urpilainen olisi haastanut Rinteen puolue olisi ehkä jakautunut.Koska puoluejohto antoi sen organisoidun Rinteen puolesta kampanjan tapahtua voi sanoa että J.U. kammettiin pois.

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen Vastaus kommenttiin #35

"...voi sanoa että J. U. Kammettiin pois."

MOT.

Sillä, että Urpilainen itse teki päätöksen ei ole merkitystä.
Sillä, että Urpilainen ei halunnut ottaa riskiä ei ole merkitystä.

Pohtikaapa hetkinen riskinottokykyä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #36

Väitätkö ettei ottanut riskejä ministerinä.
Mikä tarkalleen oli se riski jota väität ettei hän ottanut?

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen Vastaus kommenttiin #37

"Mikä tarkalleen oli se riski jota väität ettei hän ottanut?"

Haastanut Rinnettä, omasta mielestäsi puolueen jakautumisen pelossa.

("Jos Urpilainen olisi haastanut Rinteen puolue olisi ehkä jakautunut.")

Käyttäjän valtakunnan kuva
Kimmo Liimatainen

Toinen tapaus, jossa poliitikko päättää itse jättäytyä pois ja jättää riskin ottamatta:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1460079123368

Eduskunnan varapuhemies Paula Risikko (kok) ei todennäköisesti aio tavoitella kokoomuksen puheenjohtajuutta.

”Ihme pitäisi tapahtua, että lähtisin”, Risikko kertoi HS:lle perjantaiaamuna.

Millainen ihme?

”Sitä ei tiedä. Se olisi niin ihmeellinen asia.”

....

”Viihdyn hyvin nykyisessä työssäni. On kunnia, että olen päässyt tekemään tätä tehtävää”, Risikko perusteli HS:lle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Stubbissa hiertää hänen avoimesti kuuluttamansa liberalismi ja suvaitsevaisuus. Putinistista isäntävaltaa kaipaava oppositio yrittää puhaltaa tyhjästä kohuja, jotta Stubb saataisiin syrjään. Ainakin demarit löytävät Stubb-vainonsa vielä edestään.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ei niinkään se, vaan tuo epäluottamus jota häntä kohtaan koetaan. Ennemmin minäkin näkisin virastoa tamppaamasta jopa Elina Lepomäen, vaikka käsittääkseni hän liputtaa vieroksumieni talousaatteiden nimeen vielä Alexander Stubbiakin kovemmin. Putin mainittu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Väitän, että henkilökohtaisille ongelmille löytyy aina asiasyitä taustalta. Putinia ei mainittu turhaan: Stubb on Angela Merkelin tukija ja ystävä, mikä on varmasti huomattu, kun putinistit jakavat Eurooppaa vuohiin ja lampaisiin.

http://www.economist.com/news/europe/21697236-germ...

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Minullekin on jäänyt sellainen muistikuva, että poliitikkonaiset ovat miehiä helpommin ja useammin saaneet kenkää tehtävistään. (En edes muista ketään miestä vastaavassa tilanteessa ... onko heitä? ... vai jäävätkö naiset paremmin mieleen?)

Aikoinaan tunsin suurta myötätuntoa Arja Alhoa kohtaan, joka toimi valtiovarainministerinä Lipposen hallituskauden aikaan ja joutui eroamaan "STS-Pankin entiselle pääjohtajalle Ulf Sundqvistille määrättyjen vahingonkorvausten alentamisesta nousseen kohun vuoksi lokakuussa 1997" (lainaus on lähteestä https://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_I_hallitus)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Jäätteenmäen tapauksessa erolle oli ihan asiaperuste. Alhon kohdalla sopimuksesta muodostui liian painava poliittinen taakka Demareille, joten hänet puhtaasti uhrattiin. Hautala lähti toki aika kevyesti, luulisin että hänen kohdallaan asiat kumuloituivat liian lähekkäin. Hän tuskin olisi joutunut eroamaan jollei alla olisi ollut pimeän työvoiman käytöstä aiheutunut kohu. Miehiä ei nyt äkkiseltään tule mieleen kuin Ilkka Kanerva, jonka kaatuminen oli tavallaan yllätys koska "naistenmiehen" mainehan hänellä oli jo entuudestaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se oli ainutkertaista se pimeän työvoiman käyttö yhdessä ovirempassa. Kaikki tietää ettei se ollut sitä pimeän työvoiman systemaattista käyttöä jota esim isoilla raksoilla on ja joka on iso ongelma. Minä koen että Suomi kaadettiin sillä yhdellä ovirempalla eikä tule koskaan nousemaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #21

Minua ilahduttaa kun uskotaan ihmisen hyvyyteen, kiitos. Tuskin se oli ainutkertaista, mutta ei toki pidä tuomita muusta kuin siitä mikä on näytetty toteen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Keskustahan pelasi tuolloin puoluepeliä, ja syytti hallitusta liian läheisistä suhteista Yhdysvaltain kanssa. Toisaalta tuli tuossa tätä kirjoittaessa silti mieleen, että onkohan kukaan pyytänyt koskaan anteeksi europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäeltä?

Ei sillä, että pitäisin naisesta kovinkaan paljoa tai että hänen toimintansa olisi ollut oikeutettua, mutta aikamoisen myllyn naisparka joutui tuolloin käymään lävitse. Vaikka tästä on jo vierähtänyt paljon aikaa, niin muistan elävästi sen hetken, kun Jäätteenmäen nimi putkahti esiin. Kansan keskuudessa möykättiin isänmaanpetturista ja roistosta.

Vuodet ovat osoittaneet, että Irakin sota oli tosiaan virhe, jonka alkuunpaneva voima perustui valheisiin. YK:n silloisen pääsihteerin Kofi Annanin ja YK:n asetarkastusryhmää johtaneen Hans Blixin mukaan Irakin sota oli myös laiton.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Eivät Irakin sodan vääryydet kuitenkaan anna oikeutusta pääministeriksi pyrkivälle (eikä muillekaan) vehkeillä presidentin selän takana. Mitä siitä tulee jos presidentti ja pääministeri eivät voi luottaa toisiinsa?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #23

Ei tietenkään. Se oli laitonta ja luottamusaseman väärinkäyttöä.
Ja kysehän oli puhtaasti puoluepelistä, eikä niinkään siitä, että kansaa haluttiin valaista meneillään olleesta tilanteesta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ilkka Kanerva. Syy eroon oli yksityiselämässä osoitettu harkinnan puute.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jouni Suomi on jo putinistinen ideologialtaan. Siitä on oire tämän blogin aihe, jonka sivuutit. Kaikki junttimaisuus on täällä ja tietysti putintrollit puhaltavat tulta hiilille.
Eikä moneyliberalismi mitenkään auta putinismia vastaan. Suvaitsevaisuus kyllä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Tulevaisuudessa Stubb varmaankin ikonisoituu kuvaamaan aikakauttamme, jolloin vallitsi johtajuuden puute ja puoluekleptokratia.

--

Politiikassa on nyt viimeaikoina vilissyt sellaisia henkilöhahmoja, että se todennäköisesti viittaa tietyn aikakauden lopun olevan lähellä.

--

Martin meikkileikki on yllättävän onnistunut :) !

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tai johtajuuskriisi. Tuli tuossa mieleen, että valtiovarainministeri Stubbin syntilistahan ei suinkaan lopu tähän. Olihan tuossa ilmassa spekulaatioita siitäkin, kuinka mies oli valjastanut koko VVM:n ajamaan hallintarekisterin läpimenoa niin voimakkaasti, että "vääränmieliset" toimittajat eivät saaneet lainkaan kutsua ministerin kyselytunnille.

Vuonna 2014 puolestaan oli yksi kohu ministerin eurovaalirahoituksesta, kun perussuomalaiset olivat saaneet haltuunsa kuitteja, joiden mukaan Alexilla oli mennyt omat ja valtion rahat sekaisin, kun hän oli maksattanut vaalityötään valtion virkamiehillä. Tuolloin Perussuomalainen-lehti sai haltuunsa materiaalia, joka todisti että ministeriön virkakunnan käyttö kampanjoinnissa on ollut laajamittaista ja jatkuvaa. Todennäköisesti kuitit levisivät julkisuuteen kokoomuksessa käydyn puheenjohtajakilpailun seurauksena. Joku halusi raivata Alexander Stubbin pois tieltään. Eipä sillä niin väliä, koska väärinhän hän oli tehnyt.

Ja kiitos, Jari. Olit ensimmäinen joka huomasi työtä vaatineen kuvani. Joku kehaisi Facebookin puolella, että meikattu Alex näyttäisi ihan Anne Berneriltä, mutta tiedä sitten.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Joo, johtajuuskriisi on kuvaavampi sana.

--

Stubbilla on omat vahvuutensakin, mutta henkilötyypiltään hän on kyllä klassinen pyrkyri. Vanhan viisauden mukaan tällaiset tyypit pyrkivät niin korkealla etteivät enää selviä tehtävistään.

Tulipa vielä mieleen, että mahtoivatkohan Rooman loppuajat muistuttaa läheisesti Suomemme nykyistä menoa ja meininkiä?

--

Olit tosiaan huolella näpertänyt kuvan. Ei näyttänyt liian yliampuvalta. Piti vielä suurennoksesta tarkistaa onko päälle piirretty.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Eiköhän yksinkertainen selitys ole raha ja valta, ei sukupuoli. Yhdelläkään erotetulla/eroamaan pakotetulla naisministerillä ei ole ollut takanaan median ja rahapiirien tukea. Stubbilta sen sijaan tämä tuki löytyy. Stubb ajaa tiettyjen tahojen etua ja ne tahot hallitsevat pääomia ja sitä kautta myös mediaa. Oli suorastaan pöyristyttävää kuinka vähällä media päästi Stubbin hänen jäätyä kiinni törkeästä valehtelusta eduskunnan edessä. Tulee muistaa, että juuri Kanerva (median johdolla) savustettiin ulos ministerin pallilta, jotta Stubb saatiin tilalle, aika mitättömän asian takia.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ehdin jo kovin ilahtua, salaliitto esittelyssä. Voi sitä karvaan pettymyksen määrää, kun liittolaiset jäivät yksilöimättä. Meitä salaliittofaneja ei saisi kiusata näin julmasti!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Mistäköhän salaliitoista höpiset? Ei kai Stubbin ajama talouspolitiikka mitenkään salaista ole ollut? Hyvin avoimestihan hän on siitä puhunut.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Höpisen tietyistä tahoista, jotka savustivat ulos Kanervan, jotta Stubb saatiin tilalle. Minusta tuo on jo makea salaliitto. Jäi vain harmittamaan, kun näytit tikkaria mutta et antanut maistaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset