Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Kokoomuksen Korhola: Tuulivoima syynä eläinten joukkokuolemiin

  • Kokoomuksen Korhola: Tuulivoima syynä eläinten joukkokuolemiin

Entinen europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola (kok.) kertoo sosiaalisessa mediassa saaneensa yhteydenottoja, joiden mukaan tuulivoimaloiden läheisyydessä olisi kuollut merkittävä määrä kanoja Siikaisissa. Korholan mukaan tällaisia tapauksia on tullut esiin ympäri maailmaa. Pitkän uran populismin parissa tehnyt Korhola kertoi päivityksissään myös, että kanojen silmissä olisi räjähdellyt verisuonia ja että niille olisi tehty tämän vuoksi ruuminavaukset. Hurjaa vauhtia leviävä huhu tuulivoimaloiden tappamista kanoista ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Ei niin miltään kantilta tarkasteltuna.

Kanoja ei suinkaan tappanut tuulivoima, vaan kunnan eläinlääkärin Päivi Lahden mukaan syypää olisi ollut kanalassa metkujaan tehnyt minkki. Tämä selvisi, kun eläinlääkäriin otti yhteyttä henkilö, joka tunnisti itsensä netissä kiertävästä päivityksestä. Lahden mukaan kanalan omistajalta oli kuollut myös pässi, jonka silmissä oli ollut verenpurkaumia. Pässin uskotaan kuitenkin kuolleen sydänkohtaukseen. Toistaiseksi tiedossa ei näin ikään ole ainuttakaan tapausta, jossa tuulivoimalat olisivat aiheuttaneet eläinten joukkokuolemia.

Tässä olisi ilmassa selkeitä aineksia legendaan, sillä eikö käsissämme ole jonkinlainen suomalaisversio amerikkalaisista karjansilpomistapauksista, jotka ovat niittäneet sitkeästi mainetta jo vuosikymmenien ajan. Kukapa tuota tietää, kenties myös tuulivoiman ja kemikaalivanojen välillä on yhteys. Henkilökohtaisesti minua askarruttaa ennen kaikkea se, kuinka ilmastonmuokkaukseen ja maanjäristyksien luomiseen käytetty HAARP -laite oikein asettuu tähän palettiin. Jonkinlainen roolihan silläkin täytyy olla Siikaisien mysteerissä, joka on kuin suoraan salaisista kansioista.

Kyllä nyt olisi korkea aika Eija-Riitta Korholankin pohtia hieman, minkälaisia viestejä hän oikein seuraajilleen suoltaa. Ei nimittäin tekisi lainkaan pahaa käydä vaikkapa julkisuudenhallintakurssilla ja tarkastella hieman kriittisemmin hänen käyttämiään lähteitä, kun Korhola kuitenkin esiintyy usein julkisuudessa tämän aihepiirin eräänlaisena asiantuntijana. Ei, tänään ei ole aprillipäivä.

Lähde: Yle Uutiset

 

Lisää aiheesta: Tuulivoima on mainettaan parempaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Pahus, unohdin kokonaan Niburun. Viimeistään siinä vaiheessa loppuu tuo kanojen kukkoilu ja retostelu, kun koko maapallo tuhoutuu - tai kaikki sen elämä.
Kyllä tässä vielä köpelösti käy.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

:)

Toisaalta, me kaikki teemme vastaavia lipsahduksia silloin tällöin.
E-R Korholakin on onneksi vain ihminen.

Niburu on toki se tunnetuin folio-x-planeetta-pelote, mutta peittääkseni onnettoman kirjoitusvirheeni, viittaan aitoon demarityyliin Star Trekin kautta tunnetuksi tulleeseen planeetta Nibiruun, joka väijyy meitä taivaalla ja on jopa paljaalla silmällä nähtävissä Skorpionin tähtikuvion suunnalla.
http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Nibiru

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Liskoihminen. Tottahan tuo, jokainen tekee virheitä. Tämä kuitenkin sisälsi erityistä huumoriarvoa, koska E-R Korhola on esiintynyt jo vuosien ajan ennen kaikkea uusiutuvien energiamuotojen vastustajana sekä aihepiirin eräänlaisena asiantuntijana. Tästä syystä oli täysin mahdotonta jättää tilaisuus huomiotta.

Tuossa taannoin muuten oli taas juttua Nibirusta (http://www.nibiruupdate.com/), kun joku eläköitynyt amerikkalaistutkija laittoi pöksynsä peliin siitä, että planeetan vetovoima alkaisi vaikuttamaan tässä kuussa ja toisi tänne kilokaupalla asteroideja. Toistaiseksi en ole vielä törmännyt niihin.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #4

:)

Mahtaneeko kukaan muistaa Usarissa ollutta Nibiru-bloggailua noin 5 vuotta sitten?
Jospa ne kaverit sittenkin olivat oikeassa...

Minusta on hyvä, että jokaiselle poliittista vaikutusvaltaa omaavalle laitetaan painetta olla objektiivinen ja oman kansakunnan etuja ajava.

Itse toivoin olevani ensimmäinen ihminen, joka kuolee meteoriitistä, mutta just vast'ikään joku vei senkin tittelin. No, meteoriitit ovat kuitenkin tervetulleita. Raikas tuulahdus monikulttuurisuutta.

Käyttäjän LauriBlomberg kuva
Lauri Blomberg

Tää Korholan tuulivoimatempaus oli ehkä positiivisin uutinen mitä olen kuullut Suomesta pariin viikkoon. Nyt kun hän ei ole enää aiheuttamassa tuhoa Euroopan parlamentissa niin oli vain ajan kysymys että hän hyökkäisi jonkin yleishyödyllisen kohteen kimppuun. Niistä kohteista mihin hän olisi voinut kohdistaa kriittisen huomionsa, tämä on varmaankin huumoriarvoltaan laadukkain.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, että hänen lausumiaan aiheesta tulisi kritisoida mahdollisimman heikoilla argumenteilla. Näin hän voisi puolustaa lausuntojaan edes rajallisen uskottavasti, ja samalla sirkus tästä aiheesta jatkuisi. Uskon että tämänkaltaisella huumorilla olisi jopa kansanterveydellisesti merkittävä vaikutus. Onhan todistettu että nauru pidentää ikää :D

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kieltämättä hieno lähestymistapa aiheeseen, ja onhan sinulla vinha pointtikin tuossa. Tavallaan kuitenkin olen hieman peloissani, sillä Eija-Riitta Korhola on kerännyt ympärilleen valtavan määrän ihmisiä, jotka lukevat hänen tekstejään kuin Raamattua ja jos kirjoittajan lähdekritiikki on tätä tasoa, niin lukijoiden keskuudessa se on vielä heikommalla pohjalla. Tuostakin päivityksestä oli pitänyt lähes 90 henkilö pelkästään Facebookissa. Twitteristä minulle ei tietoa.

En väitä, että Korhola kaiken suhteen väärässä olisi, mutta hänellä menee aika usein vellit ja jauhot sekaisin. Jos jokainen vain ymmärtäisi, että osa päivityksistä on puhdasta komediaa tai että ne tulisi ottaa sellaisena, niin eipä sitä paljoa parempaa poliittista vaikuttajaa voisi kuvitellakaan tämän kaiken harmauden keskelle. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tarkoitatko Korholan syyllistyvän kommunikoidessaan kontaminaatioihin, kun sanot hänellä menevän puurot ja jauhot sekaisin?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #10

Huh, sattuipa ajatuskatkos kesken lattean sanaparren käytön. Puurot ja vellit sekaisin piti sanomani. Eija-Riitta tuskin myrkyttää tai saastuttaa ketään tarkoituksella, mutta asioita hän saattaa toisinaan sotkea.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sari Murtolan mukaan "yhden tuulivoimalapuiston alueella" kaikki vasikat syntyivät kuolleina ja minkit epämuodostuneina. Toinen keskustelija taas kertoo ajaneensa kesällä tuulivoimalapuiston ohitse, kun oli aurinkoinen ja kaunis päivä. Ei kuulemma ehtinyt olla vaikutusalueella kymmenentä minuuttia pidempään, kun alkoi tulemaan outo olo ja silmissä tuntumaan pahalta. Korhola lyö lisää pökköä pesään toteamalla, että tapauksia on ollut myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Koko keskustelun löydät täältä: https://www.facebook.com/mepeijariitta.korhola?fre...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itse olen sitä mieltä että tuuli ja aurinkovoimaa pitäisi vastustaa pääasiassa taloudellisesti typeränä perusvoimana ja jättää melut sun muut toissijaiseksi koska näistä voidaan saivarrella loputtomiin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Suomeen rakennettua tukijärjestelmää tulisi vastustaa - ei aurinkovoimaa ja tuulivoimaa lähtökohtaisesti. Tuulivoima ei ole tukemattomanakaan yksityishenkilölle huono sijoitus, mutta sen kaupallinen potentiaali olisi ilman tukia aika pieni. Tästä syystä katsonkin, että teollisuustuulivoimasta tulisi luopua välittömästi ja jättää nämä puuhastelut yksityishenkilöiden käsiin. Antaa tuulivoimasäätiöille sekä hajautetulle energiantuotannolle mahdollisuus.

Tuulivoiman tukemisessa on ollut aina kyse tulonsiirrosta, jossa keskiluokan varallisuutta jaetaan sijoittajille ja taataan heille vähintään 10 prosentin takuutuotto. Juuri nämä yhteisistä varoista maksetut tuet tekevät tuulivoimasta kallista ja käyttökelvotonta, pilaten samalla koko uusiutuvan energiamuodon maineen. Karultahan se tavallisista ihmisistä tuntuu, kun hallitus on leikellyt keski- ja pienituloisilta kaikilla mahdollisilla tavoilla säästääkseen 400 miljoonaa euroa. Samaan aikaan tuulivoimatoimijoille on varauduttu maksamaan tänä vuonna noin 300 miljoonaa euroa tukea. Jossain vaiheessa on päässyt tapahtumaan suunnitteluvirhe.

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215100-tuuli...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Jos tämä Korholan uutinen on perätön, niin se ei muuta miksikään sitä tosiasiaa, että aurinko- ja tuulivoima ovat vain häiriöksi sähkön tuotannolle.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Minkki tai tuulivoima, mokomia tulokkaita molemmat.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Korholan isoin huoli lienee kuitenkin se, että ufot silpoutuvat yrittäessään lentää tuulimyllyn lapojen välistä...

Pekka Iiskonmaki

Tuulivoima tappaa köyhiä. 220 miljoonaa vuodessa tukiaisina tuulivoimalle on köyhiltä pois ja siirto rikkaille.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aika humoristista, että jotkut Puheenvuoron tuulivoimafoobikot ovat tosissaan äkäilemässä tässäkin blogissa.
Perjantai-illan huipentaisi se, jos ns. 'Aron pojat' vielä ilmiintyisivät tänne Korholaa puolustamaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Miksi pitäisi? Tipuja puolustan kyllä;)

It's Not Easy Being Green: Wind Energy and a Declining Grassland Bird
”One such species, the lesser prairie-chicken (Tympanuchus pallidicinctus), is restricted to short- and mixed-grass, sand-sagebrush, and shinnery-oak prairies of the southern Great Plains of the United States (Rich et al. 2004,Hagen and Giesen 2005). These habitats were far more widespread a century ago.” http://bioscience.oxfordjournals.org/content/59/3/...

”The US Fish and Wildlife Service (USFWS) has recommended that wind turbines be erected no closer to prairie grouse leks than 5 miles (8 km) (Manville 2004), but wind developers strongly oppose these guidelines (AWEA 2003).”

”Yhdysvaltain Fish and Wildlife Service (USFWS) on suositellut, ettei tuulivoimaloita pystytetä lähempänä preeriateerien soidinpaikkoja kuin 5 mailia (8 km) (Manville 2004), mutta tuulivoimatoimijat vastustavat voimakkaasti näitä ohjeita (AWEA 2003) ...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eija-Riitta Korholan tempauksen jälkeen kaikki nauravat entistäkin enemmän näille foobikoille ja heidän googlettelu-tieteelleen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #34

Ole hyvä, minun puolestani voivat nauraa vapaasti.

Saman hengenvetoon tiedän, että kaikki eivät naura tällä länsirannikolla. Syynkin tiedät, vaikka yrität esittää psykologia.

Eija-Riitta Korhola on tarttunut asiaan, jonka vallassa olevat poliitikot ovat laiminlyöneet.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Helsingin edustalle pitäisi saada useita tuulivoimaloita, niin pääsisimme eroon valtavilla ulostemäärillä rannat pilaavista valkoposkihanhista.

Janne Suuronen

Korhola kyllä vaatii tuossa asian tutkimista. Ei sinänsä väitä tapahtumia todeksi. Joskin vaatimus asian tutkimisesta kertoo, että jonkinlaista epäilystä vaikkapa voimakkaiden matalataajuisten äänien vaikutuksista hänellä on.

Mitä populismiin ja uhkakuvia luoviin ääriviesteihin tulee, niin kehottaisin tutustumaan vaikkapa Jyrki Kasvin (Vihr) naamakirjaseinään.

Janne Suuronen

Tieteelliset artikkelit hakusanoilla wind turbines impact on human healt:
https://scholar.google.fi/scholar?q=wind+turbines+...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Samaan aikaan kun yliopistoilta, kouluilta, perheiltä ja eläkeläisiltä leikellään, pitäisi perustaa julkisista varoista riippumaton tutkijaryhmä, jonka tehtävänä on tutkia torimummujen kuulopuheita, pseudotieteellisiä olettamuksia ja tapauksia jotka ovat eläinlääkärien toimesta selvitetty. Odota kun arvaan, ilmastodenialistina profiloitunut Eija-Riitta on itse käytettävissä vankalla filosofisella ja teologisella kokemuksellaan johtamaan tätä tutkijaryhmää.

Ei, kyllä minä ennemmin sijoittaisin Pekka Pylkkösen tavoin nämäkin varat ihan muihin tutkimuksiin. Sellaisiin, joilla olisi jonkinlaista tuotannollista tai tieteellistä arvoa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olen äänestänyt eri vaaleissa skdl:a, sdp:tta, liberaaleja, kokoomusta, rkp:tta ja viimeki vl:a.

Joudun kyllä toteamaan, että Kokoomuksen naisjulkkikset alittavat kaikki rimat...muistatteko lastenvaunukadehdinnan?

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Samaan aikaan kun yliopistoilta, kouluilta, perheiltä ja eläkeläisiltä leikellään, pitäisi perustaa julkisista varoista riippumaton tutkijaryhmä, jonka tehtävänä on tutkia torimummujen kuulopuheita, pseudotieteellisiä olettamuksia ja tapauksia jotka ovat eläinlääkärien toimesta selvitetty."

Tuo siinä onkin niin huolestuttavaa, eli samaan aikaan kun leikataan, niin ollaan valmiita tukemaan turhaa tuotantoa jopa sadoilla miljoonilla. Se nyt on yksi ja samakin mitä jotkut väittävät, uskovat, ym. nähneensä tai kuulleensa mutta jopa alle kolmenkymmenen prosentin tuotannolla toimivaa voimalaa ei kannattaisi tukea. Toinen vielä järjettömämpi energiantuotantotapa on aurinkovoima, se kun ei yksinkertaisesti voi tuottaa energiaa silloin kun sitä eniten tarvitaan, ja muulloinkin tuotanto on vähän niin ja näin.

Pekka Pylkkönen

Periaatteessa hajautetusti ja yksityisesti tuotettu aurinko- ja tuulivoima voi olla kilpailukykyistä lähinnä siitä syystä että riittävän pienessä mittakaavassa siinä voi välttyä verotukselta (ja siirtomaksuilta) kokonaan.

Laajemmin nuo energiamuodot voisivat hyvin olla koko kansantalouden kannalta kannattavia kunhan varastointiasiat ratkaistaan. Nykyisellään ne ovat sekä markkinan että tekniikan kannalta häirikköjä joista maksamme isoa laskua.

Ilman mahdollisuutta pitkäaikaisvarastointiin ne pitäisi lähes kieltää.

Tuet pois ja pannaan se raha tutkimukseen. Aalto - yliopistossa esimerkiksi tutkitaan kovaa vauhtia varastoinrimahdollisuuksia.

Korholan veto oli melkoinen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuolla Facebookin puolella selviteltiin myös tapaus E-R Korholaa, olisikin kyseessä toinen kanala!

Toisessa kanalassa olisi käynyt minkki, toisessa kanalassa kuolleet kanat olivat olleet punasilmäisiä/ verisuonet silmistä katkenneina?

Minä jätän asian eläinlääkärien, mieluummin ulkopuolisten tutkijoiden ja S-kaupan valtuustoon kuulumattoman haltuun.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Laitatko linkkiä. Käyn mielelläni lukemassa, jos siellä on tehty jotain salapoliisityötä ja todennettua informaatiota tarjolla. Minun tietoni kun perustuvat kokonaan YLEn selvitykseen sekä tämän väittämän absurdiuteen.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

YLEn oikaisu asiasta olisi tulollaan, minulla ei ole toistaiseksi lisättävää. Asiaa käsiteltiin Tuulivoima Facebookissa, Juha Sunin blogissa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #27

Tuskinpa on YLEn oikaisua tulossa. Tämä huutomerkkejä ja isoja kirjaimia kylvävä henkilö painottaa kovasti, että kyseessä on kaksi eri kanalaa ja lupaa jopa tarkempia tietoja yksityisviestissä laittaa, mutta ei kuitenkaan paljasta kanaloiden nimiä. Tämän "salaisen kanalan" tapahtumat eivät ole myöskään tulleet viranomaisten tietoon, joka on outoa jo pelkästään siinä valossa tarkasteltuna, että omistajat eivät saa menetyksistään mitään korvauksia vakuutusyhtiöltä eivätkä he voi haastaa tuulivoimalapuiston omistajaa vastuuseen toteutetusta joukkomurhasta.

Eläinten ruumiinavaukset tehdään muuten yleensä Eviralla, eikä tässä tapauksessa niin ilmeisesti ole tehty, koska mitään tietoa tästä ei ole herunut. Kuka kanojen ruumiinavaukset teki ja millä periaatteella? En pidä tätä lähdettä kovinkaan luotettavana, mutta toisaalta en myöskään tunne häntä, niin kuin sinä ilmeisesti tunnet.

https://www.facebook.com/groups/1461807020710019/?...

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala Vastaus kommenttiin #30

Ei se nyt mikään oikaisu ole, mutta joku asiaa tutkitaan uudelleen juttu.
Kuulun kyllä siihen epäilijä-kaartiin.

http://yle.fi/uutiset/elainlaakarit_selvittavat_hu...

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #31

Täällä sitä vain kannetaan huolta kanoista, toki järkevää sekin mutta miksi tuo ei ole saanut enempää huomiota:

http://yle.fi/uutiset/tuulivoiman_tulo_naapuriin_a...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyseessähän on Venäjän Itämerelläkin testattu lennokintorjunta-emp-ase, jonka ohjauslogiikka luuli kanoja ranskalaisiksi droneiksi (nk:t Gallian kukot).

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Korhola:

"asia vaatii puolueetonta tieteellistä tutkimusta"

Blogitekstistä voisi päätellä, että Korhola väittää tuulivoiman tappaneen kanat. Media taas hieman nostattaa ja kansa rallattaa samassa tahdissa. Ei ole ensimmäinen kerta, kun vääristelemällä ja liioittelemalla rakennetaan draamankaarta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

#36 Eikö Korhola yhdistänyt kanakuolemat ja tuulivoiman?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset