Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Ylen Sanna Ukkola opastaa toisinajattelijoita

  • kuva: wikimedia commons
    kuva: wikimedia commons

Ylen tomittaja Sanna Ukkola veti uuden pohjanoteerauksen tämän päivän kolumnissaan, jossa hän esitti kymmenen tärkeää kysymystä hybridisodankäynnistä. Ukkola kertoo olevansa huolissaan suomalaisista, jotka lukevat vastamedioita ja jakavat niiden sepitettyä uutiskerrontaa faktana.

- Miksi niin monelta jää näkemättä, että me olemme informaatiosodan osapuoli – vaikka rajojen yli ei vyörykään tankkeja eikä lentokoneita? Mikset ymmärrä toimivasi vieraan vallan hyväksi?, hän kiteyttää.

Sanna, ihan vain objektiivista puolta ajatellen kysyn, että milloin Yleisradio kirjoitti edellisen kerran totuudenmukaisesti mm. Yhdysvaltain toimista Syyriassa. Verorahoitteisen median ei tulisi hyökätä disinformaatiota levittäviä pro-Russia -amatöörejä vastaan, kun sen omakin pesä näyttäisi löyhkäävän. Eihän tässä tarvitse seurata kuin brittimediaa tai saksalaista vastaavaa, niin saa jo aivan erilaisen kuvan Syyrian sodan tapahtumista ja sen viime vuosien kulusta. Kyseessä on aina ollut saman hullun kolikon kaksi eri puolta, Venäjä ja Yhdysvallat. Pienet valtiot, kuten Suomi, ovat vain pelinappuloita jättiläisten öykkäröinnissä ja suurvaltapolitiikassa. Kaksilla eri korteilla pelannut Ukraina sai kokea tämän selkänahassaan, kun venäläiset aseistivat ja tukivat paikallisia "vapaustaistelijoita". Syyrialaisia "vapaustaistelijoita" taas on tukenut aktiivisesti Yhdysvallat liittolaisineen. Ilman inhimillistä kärsimystä ei selvitty kummassakaan tapauksessa.

Yleisradion tapa demonisoida kaikki vasta-ajattelijat trolleiksi sotii hyvän journalismin periaatteita vastaan. Suomessa on käsittääkseni kaksi oikeaa venäläistrollia. Toinen heistä on dosentti ja toinen sittemmin ukrainalaistunut Putkosen Janus. Toistaiseksi yksikään veromedian toimittajista ei ole kyseenalaistanut sitä, että itsensä kylään kutsuneiden amerikkalaisten panssarivaunut ja lentskarit jyristelevät menemään pitkin sotilaallisesti liittoutumattoman Suomen maaperää. Ei, vaikka useampi vasemmistokansanedustaja on ollut hämillään tästä harjoituksesta, joka salattiin niin tarkoin, että jopa puolustusministeri, ulkoministeri ja puolustusvaliokunta ovat tehneet itsestään narreja harjoituksesta tiedottaessaan.

Hetkittäin tuntuu kuin Suomi olisi jo Natossa - kiitos valtion virallisten uutisten. Kaikki kritiikki on automaattisesti venäläisten ihannointia ja lähtöisin Pietarista. Vielä pari tällaista tuuttausta, niin allekirjoitan satavarmasti kansalaisaloitteen Yle-veron lakkauttamiseksi, vaikka aiemmin olenkin ollut sen aktiivinen tukija. Kustantakoot amerikkalaiset itse propagandansa.

Me emme voi sijaintiamme valita, mutta olosuhteisiin me voimme kyllä vaikuttaa. Kun lukee lehtiä, niin helposti syntyy sellainen kuva kuin Suomi olisi jo sodassa Venäjän kanssa. Entinen kenraaliluutnantti puhuu lehdessä tuhannen kilon pommeista, jotka ovat Venäjän ohjushyökkäyksiä varten. Toinen huutaa hybridisodankäynnistä ja kolmas väitää nukkuvien sotilasolujen olevan jo maamme rajojen sisällä. Ylen entinen ulkomaantoimittaja Jarmo Mäkelä arvioi tänään aamu-tv:ssä, että Venäjän mediassa on paljon pahantahtoista ajattelua Suomea kohtaan. Suomessa onneksi kirjoitetaan Venäjästä pelkästään kunnioittavaan ja ystävällismieliseen sävyy. Sodan ja vihan lietsonta tuntuu totisimmalta todelta, eikä kenelläkään käy edes mielessä diplomaattisten ja neutraalien suhteiden palauttaminen sekä niiden ylläpitäminen.

Kirjoituksessaan Ukkola pohti kuka siitä hyötyy, kun me suomalaiset käännymme toisiamme vastaan. Hänen tulisi kenties miettiä myös sitä, että miksi hän on itse osaltaan lietsomassa tätä eripuraa kansakuntamme sisällä. Kyllähän minäkin sen tunnustan, että ei tuo rajanaapurimme mikään laupias samarialainen ole: itsepäinen, äkkipikainen ja vähän arvaamatonkin. Mutta emme voi silti kieltää sitä tosiasiaa, että siellä se suurvalta möllöttää, vaikka minkä tekisimme. Suomen on parasta pysyä eurooppalaisena hyvinvointivaltiona ja demokratiana, joka on idän ja lännen välissä. Tällä tavalla me olemme ennenkin pärjänneet. Se että me sekaannumme suurvaltapolitiikkaan, ja tilaamme tänne amerikkalaisia lentokoneita provosoimaan, ei varmastikaan ole Suomen etu, vaikka Yleisradio sellaisen kuvan lukijoilleen välittäisikin. Yksin meidät on historian jokaisen kriisin aikana jätetty.

Ja yksin me olemme joutuneet niistä selviämään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Pitäisiköhän meidän nyt kutsua objektiivisena pidetty, johtava ulkopolitiikan tukija Charly Salonius-Pasternak nyt jakamaan näkemyksiään tästä aiheesta. Mies, joka kertoi Ruotsin saaristojen olevan jo miehitetty, kun ensimmäinen havainto ihmisestä tehtiin. Tuolloin kyseessä oli paikallinen kalajasta-parka, joka joutui median myllytykseen. Miksi Yle ei haastattele useammin esimerkiksi kansainvälisen oikeuden emeritusprofessoria Lauri Hannikaista, joka tuntuu olevan paljon Salonius-Pasternakaa paremmin kartalla ulkopoliittisista asioistamme.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos ei ole vielä auennut, niin nämä UPI:n puhuvat päät ovat mediassa päivittäin laukomassa mielipiteitään siksi, että heidän mielipiteensä ovat halutunlaisia.

Ei siinä, antaa heidän puhua. Ainoa asia joka ulostuloissa korpeaa on se, että "tänään herätessä uneksin tällaisesta"-tason argumentaatio kääntyy melko kritiikittä mediassa muotoon "tutkija analysoi"

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kyllä Ukkolan kysymyksille on tilaa. Taidat hieman ylireagoida.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tietystihän näistä on hyvä keskustella, mutta Ylen tapa arvioida on kovin yksipuoleinen, eikä sitä voi millään muotoa pitää kriittisenä. Ja tavallaan tuo virallinen kanta halveksii myös meitä, jotka olemme sotilaallisen liittouttumattomuuden tai Pohjoismaisen yhteistyön kannalla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei se ole mikään Ylen virallinen kanta vaan Ukkolan blogista on kyse. Ihmisillä on tapana bongata jotain Ylestä ja tulkita se viralliseksi kannaksi. Toisaalta Ylen toimittajat ovat joutuneet aivan megalomaanisiin pyörityksiin jos ovat yrittäneet edes käsitellä Venäjän informaatiovaikutusta, joten ei ihme. Hyviä kysymyksiä minusta puutteineenkin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #9

Ylen aamu-tv:n juontaja ja toimittaja on verovaroin rahoitetun median toimittaja, jonka palkkapussi tulee jokaisen suomalaisen kukkarosta. Ja osittain myös ulkosuomalaisten. Ylen toimittajat eivät ole vielä kertaakaan kirjoittaneet Yhdysvaltain informaatiovaikutuksesta, vaikka tuolla valtiovarainministeri jakelee kantoja, joiden mukaan Yhdysvallat on Suomen puolustusvoimien läheisin kumppani. Voi Lipponen, minkä teit.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #13

Israel ei ole synonyymi Yhdysvalloille.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #14

Peräänkuulutit USA:n informaatiovaikutuksesta kirjoittamista Ylen artikkeleissa. Tuossa on yksi.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen Vastaus kommenttiin #16

Artikkelissa käsiteltiin Israelin informaatiovaikuttamista USA:ssa, ei USA:n informaatiovaikuttamista maailmalla. Pieni ero.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #20

Onkohan Petra sellainen vieraan vallan informaatiosoturi, kun tällä tavoin johtaa harhaan? Ei nyt sentään, leikki leikkinä. Mutta tämä ei tosiaan ollut esimerkki Yhdysvaltain toteuttamasta informaatiovaikuttamisesta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sikäli yllättävä veto, että näiden suomettuneiden keski-ikä on yli 70.

Alexander Stubb: Puolustusvoimien tärkein kahdenvälinen kumppani on USA

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/stubb_pv_kumpp...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Sama Stubb, jonka mukaan kymmenen ja yhdeksänkymmentä ovat sama luku, Suomi on jo liittovaltiossa ja suomalaisen enemmistön suhtautuminen sotilasliitto Natoa kohtaan on skitsofreeninen, koska he vastustavat sitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei kai Kuta Huttualehdessä ole mitää puolusteltavaa. Ainoa puolustus pruukaa olla että laki ei voi sitä kieltää. No useamman sorttista huonoa toimintaa laki ei pysty kieltämään.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

En itse laskisi kuta Huttua -lehteä vastamediaksi. Tai siis, en pidä sitä oikeastaan mediana lainkaan, vaan pikemminkin "Hullu Hullu Maailma" -tyyppisenä satiirijulkaisuna. Tiedän kuitenkin, että moni lukee sitä tosissaan ja aktiivisesti.

En myöskään laske Sputnikin, Verkkomedian tai Fox Newsin uutisia oikeiksi uutisiksi. Mutta Yleisradiota minä vielä joskus pidin neutraalina uutislähteenä. Sanna Ukkola tuskin puhui muutenkaan mtässä tapauksessa kuta Huttua -lehdestä, sillä jokainenhan meistä tietää, että se pelaa Ilja Janitskin ylellisen elämäntyylin pussiin. Ei Pietarin tai Moskovan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No siis minut on kasvatettu niin että kaikki yli-itsekäs toiminta on demokratiavastaista ja siten pelaamista niiden pussiin jotka edustavat totalitäärisiä systeemeitä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #12

Se on hyvä kasvatuspohja, jonka myös itse jaan sataprosenttisesti.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Uutisten kirjoittajat, lukijat ja kommentoijat ovat ihmisiä. Puolueellisia kaikki tyynni, Sanna Ukkolakin. Puolueettomia ei ole edes oikeudessa.

Ne joilla on suuret pääomat, pankit, teollisuuslaitokset ja muu fyysinen valta, niillä on myös media ja muu henkinen yliote.

Arto Jaaskelainen

"Ne joilla on suuret pääomat.... , niillä on myös media ja henkinen yliote."

Herättää ajatuksen että Vihreät kumppaneineen ovat rikkaita kun hallitsevat toimittaja-armeijallaan mediaa ja tiedottavat kuten haluavat.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Ukkola kysyi kirjoituksessaan: "Mikset sinä, joka ahkerasti jaat vastamedian sepitettyjä uutisia, ymmärrä toimivasi vieraan vallan hyväksi?" Vastaus voisi olla sama virke vain muuttaen vastamedia sana valtamediaksi.

Mielestäni tässä sotaharjoitusasiassakin nyt sovelletaan useita vuosia Suomen talouspolitiikassa hyvin menestynyttä TINA (there is no alternative)-metodia. Vaihtoehtoinen media taas tässäkin pystyy esittämään uskottavia vaihtoehtoja vaikka osa sen tuotoksista valtamedian tapaan on viihteellistä roskaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tavallaan sitä toivoisi, että asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä. Suomi viedään Natoon - halusittepa te sitä tai ette. Stubbihan myöntää sen avoimesti ja Ruotsissa on ajettu jo jonkin aikaa ihan samaa linjaa.

Tietysti voi olla aiheellista pohtia, että olisiko valtiovarainministeri Alexander Stubbilla sittenkin oma lehmä ojassa. Hänenhän tiedetään kehuskelleen Yhdysvaltain suurlähettiläälle jo vuonna 2009, että kokoomus tulisi olemaan se puolue, joka vie Suomen Natoon. Ylen tapa uutisoida hyvin yksipuoleisesti eri asioista tavallaan tukee kokoomuksen strategiaa sotilasliiton jäsenyydestä. Nyt haetaan kansan hyväksyntää.

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/190900-paami...

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207769-suome...

http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196717-euroo...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Hehe: "Kyseessä on aina ollut saman hullun kolikon kaksi eri puolta, Venäjä ja Yhdysvallat."

Hetken oli näin, 1946–89. Tuona aikana kasvatettiin toki paljon venäläisiä virkamiehiä, jotka haaveilevat tilanteen palauttamisesta, kuten yhä harvemmat britit imperiumista. Vielä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä Neuvostoliiton kolikko oli monin verroin hullumpi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mutta tänä päivänä Yhdysvallat levittäytyy geopoliittisesti kaiken aikaa. Ja koska maa on jo kaikkialla, niin sitä pidetään hyväksyttävänä ja suotavana. Ei tämän kysymyksen pitäisi olla joko tai. Ei se sitä ennenkään ole ollut. Toisinaan Yhdysvaltain interventio on tietysti ollut ihan hyvä asia, mutta aika useasti kaikki on kyllä mennyt ihan päin prinkkalaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involvi...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

CIA Euroopan avuksi - Euroopan viimeinen liberaali Guy Verhofstadt asettaa asiat yhteyksiinsä:

https://www.project-syndicate.org/commentary/russi...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuota Syyrian pakolaiskriisiä ei kyllä minun mielestä voi millään muotoa sysätä Venäjän harteille, vaikka tietysti jos Venäjä ja Iran ei olisi tukenut al-Assadin hallintoa, niin se olisi saattanut tähän mennessä jo kaatua. Venäjän sotilaallinen interventiohan alkoi vasta viime vuoden marraskuun ja joulukuun vaihteessa - tähän mennessä Suomi oli saanut jo 30 000 uussuomalaiskokelasta, joista noin 80-prosenttia saapui Irakista. Hyvin mahdollista, että Syyriassa olisi nyt yksi pirun iso Islamilainen kalifaatti, jos al-Assad olisi jätetty oman onnensa nojaan.

Ei meinaan mennyt ihan niin kuin televisiossa tuo Libyankaan stabilisointi ja sinne vientituotteena viety demokratia. Entinen Libya on kaukana järjestäytyneestä ja demokraattisesta yhteiskunnasta. Vielä vuosienkaan jälkeen sodanruntelemaan maahan ei ole onnistuttu rakentamaan toimivaa keskusvaltaa, vaan siellä operoi edelleen kaksi kilpailevaa hallitusta pääministereineen sekä kymmeniä vallasta taistelevia kapinallisjoukkoja, joista osan kerrotaan olevan suoraan kytköksissä al-Qaidaan ja Islamilaiseen valtioon. Useat kaupungit ja öljylähteet ovat jääneet terroristiryhmien käsiin. Egypti oli myös varsinainen menestystarina.

Tällä hetkellä mielenkiintoisin pelaaja on Turkki, joka kiristää EU:ta ja pommittaa islamisteja jahtaavia kurdeja. Kenen pussiin Turkki pelaa? Myös nationalismin nousun lasken enemmänkin talouskriisin ja sitä seuranneen pakolaiskriisin syyksi, sillä juuri tällä tavoinhan se alkoi natsi-Saksassakin. Työttömyys oli korkealla, velat painoivat selkää kumaraan ja miehittäjien joukot öykkäröivät eri alueilla. Sitten tuli mies, joka lupasi kuun taivaalta - hinta oli hirveä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kenen pussiin Turkki pelaa, onkin jo ihan järkevä kysymys. Maailmassa ei todellakaan ole kysymys Yhdysvaltain ja Venäjän välisestä kylmästä sodasta. Turkin Erdogan haluaa rahaa ja valtaa, kurdit hajalle ja pakolaiset pois. Hyötyykö siitä eniten EU, USA, Venäjä tai vaikka Malawi, on Turkin hallitukselle samantekevää.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Verhofstadtin kirjoituksessa ei ole pienintäkään vikaa.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Ukkolan mukaan yhteiskuntaamme hajottaa se, että kaikki kansalaiset eivät tyydy laulamaan kuorossa kumbaijaa natolle. Mitähän se kertoo demokratiamme ja avoimuutemme tilasta? Miten kukaan jaksaa lukea ja kuunnella päivittäin yleltä kymmentä Venäjään ja henkkoht putiniin liittyväää uhkakuvaa?

Nyt tuntuu alkaneen muutenkin kampanja käteistä rahaa vastaan ja tottakai setelirahan uhkatkin liittyivät eilisessä uutisessa venäläisiin kassakaappeihin. Ei vaan kuulkaa jaksa. Alkaa lukea ihan vaan huvikseen mitä vaan muuta. Ja pienikin lähdekritiikki kyllä poistaa suomalaiset valtamediat vakavasti otettavien listalta hyvin nopeasti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Venäjä on iso talous meidän lähellämme. Tottakai on mahdollista että täältä imuroidaan seteleitä. Sehän ei toisaalta ole meille mikään vaarallinen ilmiö. Minä en ainakaan näe siinä mitään riskiä.
Onko sinulla joku teoria siitä mihin käteinen katoaa?

Paavo Kuronen

Käteisen vastainen propagandamyllytys liittyy käynnissä olevaan globaaliin talousromahdukseen ja kulman takana odottaviin negatiivisiin korkoihin ja uusiin bail-outteihin ja bail-ineihin. Kaikki ihmiset on saatava pankin järjestelmiin, että rahat voidaan viedä.

Korruptoitunut pankkikartelli aloittaa vaikka kolmannen maailmansodan välttyäkseen menettämästä valtaansa, ja siksi saamme nyt lukea näitä uutisia Venäjästä ja käteisestä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

Voi olla että saamme lukea myös propagandaa mutta tämä uutinen käteisen hupenemisesta ei sitä ollut. Ihmiset käyttävät enenevästi maksukortteja ja käteiset kuitenkin menevät jonnekin. Yksi arvaus on että menevät kassakaappeihin ja patjojen alle.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

YLEn trollitehtaan NATO-pissis taisteluosastolla on taas hirmunen hybridisodanlietsonta käynnissä.. toivottavasti ilman panssarivaunusuklaata kuitenkin tällä kertaa...

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Juuri tähän Vaittisen tyyliin ilkutaan kaikkia Ylen naistoimittajia, jotka ovat käsittelleet aihetta.

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ukkola kirjoitti asiaa hyvin ja ytimekkäästi. Yle voi jättää jotain kertomatta, mutta se ei ole perustettu lähinnä tekaistujen uutisten, propagandan, kansankiihotuksen, vihapuheen ja epäasiallisen kielenkäytön välineeksi, kuten vastamediat.

Se nyt vain on niin, että ei media siitä muutu puolueelliseksi, että sinä et allekirjoita kaikkea, mitä se sanoo, etkä pääse päättämään pelkästään itse, mitä se sanoo.

Yle ym. Suomen valtamediat (tulee sanasta valtaosa, eli valtaosa ihmisistä on suhteellisen tyytyväisiä sen antiin) on maailman puolueettomin media, tässä maailmassa ei parempaa ole eikä tule. Suosittelen blogistille ja muille valittajille journalismin pikakurssitusta toisenlaisissa oloissa, vaikkapa täällä Udmurtiassa. Saattaisi taas tulla Yleä ikävä ... ... ...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Nimeä minulle viisi niin kutsuttua vastamediaa, jossa käsiteltäisiin geopolitiikkaa - itelläni tulee lähinnä mieleen Verkkomedia, jonka jokainen mediakriittinen henkilö ymmärtää kyllä kyseenalaistaa.

Ylen kohdalla kyse on myös verovaroin maksetusta mediasta, jonka toimittajilla väitetään olevan objektiivinen katsanta asioihin. Mitä vielä, Sanna Ukkola on itsekin kirjoittanut siitä, kuinka kauhuissaan hän on median nykytilasta. Toimittajilla on valtaa ja valtaa on tapana käyttää itselle tärkeiden asioiden ajamiseen, mutta tätä ei tulisi tehdä veronmaksajien kukkaron kautta.

7§: Yhtiön tehtävänä on tuoda monipuolinen ja kattava julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin. Näitä ja muita julkisen palvelun sisältöpalveluja voidaan tarjota yleisissä viestintäverkoissa valtakunnallisesti ja alueellisesti.

Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti:
1) tukea kansanvaltaa ja jokaisen osallistumismahdollisuuksia tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia;
2) tuottaa, luoda, kehittää ja säilyttää kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä;
3) ottaa ohjelmistossa huomioon sivistys- ja tasa-arvonäkökohdat, tarjota mahdollisuus oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, painottaa lapsille suunnattuja ohjelmistoja sekä tarjota hartausohjelmia;
4) kohdella ohjelmatoiminnassa yhtäläisin perustein suomen- ja ruotsinkielistä väestöä, tuottaa palveluja saamen, romanin ja viittomakielellä sekä soveltuvin osin myös maan muiden kieliryhmien kielellä;
5) tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille;
6) edistää kulttuurien vuorovaikutusta ja ylläpitää ulkomaille suunnattua ohjelmatarjontaa;
7) välittää asetuksella tarkemmin säädettäviä viranomaistiedotuksia ja varautua televisio- ja radiotoiminnan hoitamiseen poikkeusoloissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yhtiöllähän on mahtavat tavoitteet. Yksikään vastamedia ei tee noista mitään.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Jos et jaa yleistä käsitystä geopolitiikasta, koska seuraat sitä todennäköisesti toimittajia aktiivisemmin usean eri medialähteen kautta, niin olet harhaan johdettu disinformaation uhri. Todellisuudessa vain idiootti kuvittelee, että Syyriassa olisi tosiaan kyse pelkästä sisällissodasta ja kourallisesta terroristeja. Alueella operoivia kapinallisryhmiä tukee virallistenkin lähteiden mukaan mm. Turkki, Saudi-Arabia, Qatar, USA ja Jordania. Ja Bashar al-Assadin hallinnon selkää puolestaan pitää Iran ja Venäjä.

Tähän kiteytyy mielestäni hyvin myös meidän kansankuntamme tämän hetkinen tila. Jos et seuraa Helsingin Sanomia ja Aftonbladetia, niin olet disinformaation perässä ruokkuva venäläistrolli. Tai näin ainakin, jos ruotsalaistutkijaan on luottaminen. Tällaisia tutkijoita meiltä löytyy Suomestakin.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Ruotsalaistut...

"Ruotsalaistukijan mukaan disinformaation leviäminen on yksi tämän hetken merkittävimmistä turvallisuusuhista. Herolf kertoi olevansa huolissaan ennen kaikkea eurooppalaisista nuorista, jotka eivät seuraa uutisia.

– Eivät he lue Helsingin Sanomia tai Aftonbladetia. Tieto tulee nykyään kavereilta Facebookissa, ja siellä liikkuu myös disinformaatiota.

Herolfin mukaan disinformaatio on huomioitu EU:ssa ja Natossa, ja se otetaan tosissaan."

Pakko nyt heti tunnustaa, että en lue enää nykyään Helsingin Sanomia tai Aftonbladetia. Jos se nyt kuitenkin edes vähän kompensoisi, niin luen yliopiston kautta mm. The Econominstin, New York Timesin, Bildin, Der Spiegelin, Timen, The Guardianin, The Independentin, monen eri maan The Localin, Singapore Todayn sekä tietystikin aina käsiksi päästessäni Suomen Kuvalehden ja Tiede-lehden. Mikäli kannattajakuntaansa menettäneet Aftonbladet ja Helsingin Sanomat ovat totuuden ja sivistyksen mittareita, niin synkiltä näyttävät merkit ilmassa.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Hyvä ja perusteltu blogi Asikaiselta. Seuraan suomalaista mediaa ahkerasti ja olen ollut todella hämmästynyt tästä "trollijahdista". Propaganda ja piilopropaganda on mielestäni varsin helposti tunnistettavaa. Jos suomalaisesta mediasta moista pitäisi tänään hakea, en suin surminkaan olisi huolissani Venäjän trolleista. Heitä ei juuri näy kuin mediamarginaalissa muutamina häivähdyksinä. Sen sijaan avoin ja massiivinen mielipiteenmuokkaus, jolla suomalaisia käännytetään Naton kannattajiksi, on ollut käynnissä jo useita vuosia.

Arto Jaaskelainen

Vihreät näyttivät muuttaneen kantansa 2014 NATO-myönteisen puolelle. Vihreiden edesottamukset saavat paljon huomiota oletettavasti sen takia että erään tutkimuksen mukaan toimittajien suosikkipuolue on Vihreät.

Käyttäjän KajRisberg kuva
Kaj Risberg

"..the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country." -- Herman Göring, Nurnberg 1946.

Toimii hyvin myös Suomessa, vaikka tässä ei ole kysymys edes pasifisteista vaan neutraliteettipolitiikasta.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Natosta tässä kuitenkin tuntuisi kaiken aikaa olevan kyse. Tällä hetkellä politiikassa on mukana niin paljon Nato-myönteisiä tahoja. Vaikka minä itsekin koen Venäjän suuremmaksi uhaksi kuin aikaisemmin, uskon, että tilanne ei ole muuttunut merkittävästi. Samoilla linjoilla oli myös edellisen hallituksen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.), jonka mukaan niin ei siis ole tapahtunut. Venäjällä on edelleet kädet täynnä Ukrainan ja Krimin suunnalla sekä tietystikin Syyriassa. Se, että ilmatoiminta Itämeren alueella on lisääntynyt Naton puolelta, on lisännyt luonnollisesti vastareaktiona myös Venäjän lentoja. Naton halu laajentua lisää Venäjän halua koetella rajojaan. Suomi on tässä välissä.

Jos ajatellaan kolikon toista puolta, niin jokainen voi pohtia, että olisiko esimerkiksi Kanadan kannalta järkevää liittoutua sotilaallisesti Venäjän kanssa, ja päästää venäläiset ohjuspatterit vyörymään Yhdysvaltain rajojen tuntumaan. Ja kuinka Yhdysvallat reagoisivat tähän nyt, kun vastakkainasettelun aika on alkanut jälleen, ja kylmä sota on heräämässä horroksestaan. Vielä toistaiseksi suomalaiset ovat pitäneet päänsä. Kansa osaa ajatella omilla aivoillaan, vaikka median ja ennen kaikkea päättäjiemme "natotus" olisi miten raivokasta tahansa. Suomalaiset eivät halua, että maastamme tulee suurvaltapolitiikan sotatantere ja kynnysmatto. Uusi moukka peliin, jossa ei voi voittaa.

Presidentti Niinistö totesi muutama vuosi sitten The Washington Post -lehdelle, että Suomen olisi ollut helppo lähteä sotilasliitto Naton mukaan Neuvostoliiton hajotessa ja Venäjän syntyessä. Ketään ei silloin paljoa vähempää kiinnostanut. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole hyvä hetki sotilasliitoille, vaikka Suomea ja Ruotsia kovasti kosiskellaankin.

- On selvää, että jos Suomi liittyy Natoon, se epäilemättä vahingoittaa suhteitamme. Pitää muistaa, että 1 300 kilometrin raja on todella pitkä, eikä sitä voi kovin helposti pitää suljettuna, Niinistö sanoi tuolloin. Ja minä mietin, että on meillä kyllä hemmettin fiksu presidentti.

https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/...

Allekirjoittanut olisi itse valmis kannattamaan pohjoismaista sotilasliittoa tai vaihtoehtoisesti eurooppalaista sotilasyhteistyötä, joka jättäisi Yhdysvallat toimintansa ulkopuolelle. Toisaalta niin moni eurooppalainen valtio on jo Nato-maa, ettei sellaiselle ole kysyntää. Siksi meidän tulisikin katsoa ennen kaikkea länsinaapuriamme kohti - heillä on kalusto, meillä miehet.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

YLE n tarjonta on, jostain kumman syystä, muuttunut aika yksipuoliseksi tuon Yle veron jälkeen. Onko nyt palattu takaisin 70 luvun tiedottamislinjaan ? Vielä muutama vuosi sitten YLE n tarjonta oli selvästi parempaa, tai ainakaan se ei ollut yhteen suuntaan vääntämistä ja hymistelyä. Mm ssa toimittaja Kirsi Virtanen kommentoi kriittisesti ja puolueettomasti aikansa ilmiöitä.

Edelleen mukavaa kuultavaa ja aihepiiri on laidasta laitaan.

http://areena.yle.fi/1-2718216

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Lainataanpa Ukkolaa:

"Oletko koskaan ihmetellyt sitä nopeutta, jolla vastamedia käy niiden kimppuun, jotka kirjoittavat meneillään olevasta hybridisodasta?"

Arvoisan alustajan tapauksessa tämä kesti vähän alle 7 tuntia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mielipidekirjoituksen kirjoittaminen ei paljoa vaadi. Epäilen Ukkolan kirjoittaneen omansa noin viidessä minuutissa - juuri ennen aamu-tv:tä. Minulla meni vähän pidempään, kun join kahvia samalla. Tuossa toisessa yhteydessä äsken totesin, että lupaan tarjota kaljan sille, joka pystyy todistamaan yhdenkään blogini väittämän olevan röllitehtaan disinformaatiota. Helsingissä olen huomenna. Saa suorittaa.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Heh, eihän argumentointi niin päin toimi, että te väitätte jotain ja sitten vaaditte muita todistamaan väitteenne vääräksi vaan niin, että teidän tulee itse todistaa omat väitteenne oikeaksi. Tällainen nurinkurinen logiikka on juuri sitä tyypillisintä blogeissa ilmenevää roskaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #47

Tuota, mikä väitteeni on tähän mennessä ollut disiformatiivinen?

Sinä tässä teet nyt pahemman luokan argumentointivirheen. Jokaisessa kolmen vuoden aikana kirjoittamassani tekstissä on ollut lähdeviitteet tapahtumiin tai tapahtumaketjuihin joiden juuressa ovat toimineet valtamediat - pääosin ulkomaalaiset, kuten saksalaiset, britit tai yhdysvaltalaiset. Sisämaan asioissa olen turvautunut STT:n palveluihin, jotka saan tätä nykyä suoraan sähköpostiini ilman Ylen tai minkään muunkaan lehden välikättä.

Roskaa tässä tapauksessa siis ovat pelkästään sinun kommenttisi, jonka vuoksi joutunen sulkemaan sinut muuten asiallisella tasolla säilyneen keskustelun ulkopuolelle, mikäli et osaa muodostaa rakentavampia argumentteja.

Se olisi muuten ensimmäinen ulossuljettu keskustelija tässä blogissa.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl Vastaus kommenttiin #48

Heh, aina vaan paranee. Saatte minulta aivan varmasti kaljan (tosin tarjoan sen täällä Uuraisilla) jos pystytte todistamaan keskeisen väitteenne jonka mukaan:

"Kyseessä on aina ollut saman hullun kolikon kaksi eri puolta, Venäjä ja Yhdysvallat. Pienet valtiot, kuten Suomi, ovat vain pelinappuloita jättiläisten öykkäröinnissä ja suurvaltapolitiikassa."

Jos kommentointini ei miellyttä niin kyllä kestän bannauksen jos katsotte sen syytä tai toisesta aiheelliseksi.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #50

En ole ainoa, joka on tuonut geopolitiikan ja suurvaltapolitiikan käsitettä esiin Uudessa Suomessa: https://en.wikipedia.org/wiki/Geopolitics

Jos taas kylmään sotaan haluat tutustua, niin helpoin keino lähestyä sitä löytyy täältä: https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_War

Vietnamin sotaan, joka osoitti amerikkalaisilta taistelutovereiltamme täydellistä hulluutta ja arrogannssia, voit puolestaan tutustua täällä. Agent Orange myrkyttää jo kolmatta sukupolvea sodan runtelemassa Vietnamissa: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/165410-sodan...

Jopa valtaosa amerikkalaisista myöntää tänä päivänä Irakin sodan perustuneen valheellisiin tietoihin ja ymmärtää sen olleen suuri virhe. Nämä artikkelit voit kyllä itsekin kuplasi sisältä Googlata, koska olen valmis tulemaan vastaan vain tämän verran.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl Vastaus kommenttiin #55

En näe vastauksessanne enkä linkeissänne mitään mikä todistaisi väitteenne oikeaksi, siis, että pienet maat olisivat vain suurvaltojen pelinappuloita. Suurvallat varmasti pelaavat omia pelejään ympäri maailmaa mutta se ei todista mitään pienten maiden roolista tai tahdosta tai laajemmin yksilöiden, ryhmien ja kansojen omasta tahdosta ja valinnoista. Sitä vastoin on varsin helppo osoittaa, että juuri Venäjän näkemyksiä myötäilevät blogistit täällä puheenvuorossa haluavat esittää esim. Ukrainan ja Syyrian tapahtumat juuri suurvaltojen valtapelinä.

Olenko siis kuplassa jos en näe vastauksessanne mitään todistetta argumentillenne? Vai onko niin, että te olette rakentanut ympärillenne kuplan jossa hyväksytään vain se informaatio mikä tukee sitä mitä haluatte uskoa?

Vastavuoroisesti voisitte muuten tarjota oluen jos ette pysty todistamaan väitteitänne.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Älkää ampuko viestintuojaa vai miten se nyt meni?

Ukkola on mielestäni vuosien varrella kirjoittanut aiemminkin varsin hienoja kirjoituksia jotka laittavat lukijan haastamaan myös oman ajatusmaailmansa. Siinä ovat osansa saaneet niin moni hallitus- kuin oppositiopoliitikkokin.

Kuka muistaa lukeneensa 'arvoliberaalien kauhukabinetista', 'naminami-kokoomuslaisuuden haaksirikosta' ja monesta muusta?

Ei mikään ihme että meillä muutama poliitikkokin nykyään suorastaan pelkää Yleä halussaan suitsia sen sananvapautta. Mukaavahan se olisi kun rahvaalle tarjottaisiin pelkkiä mukavia uutisia ja ainakin kirjoituksille poliittinen ennakkosensuuri.

Eipä tämänkertainen mikään poikkeus ollut. Ukkola kirjoitti asiasta jota käsittääkseni aika moni kansalainen on ihmetellyt jo vuosia, ja nykytilanteessa käsitys vain vahvistuu. Siinä on itse kullekin itsetutkiskeltavaa vaikka lopputulos ei olisikaan itsestäänselvä.
Saadaanpa kansalaiset ajattelemaan itse ja se jos mikä on Ylen tehtävä.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Olen kohdannut yhden venäläisröllin Internetissä viettämäni 18 vuoden aikana. Jos ei siis lasketa mukaan niitä kaikkia gambialaisia miljonäärejä, jotka haluavat jakaa omaisuutensa minun kanssani. Tai niitä lunastamattomia perintöjä, jotka nigerialaisena kruunuprinssinä olisivat todellisuudessa minun.

Kohtasin ihan oikean venäläistrollin - ja selvisin! - kertomus kohtaamisestani löytyy täältä: http://masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/195062-kohta...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Mutta mitkä ovat näitä disinformaatiolähteitä, joista kaikki puhuvat? Jos äkkiseltään ajatellaan niin ihmiset pitävät blogia epäluotettavana lähteenä, jos siinä ei ole lainkaan linkkiä viralliseen lähteeseen - eli alkuperäiseen uutiseen.

Minä pidän myös Sputnikkia ja Fox Newsia epäluotettavina lähteinä. Verkkomedia ja sen seuraaja ovat aivan varmasti myös epäluotettavia lähteitä. Mutta mitä muita suuria disinformaatiokanavia Suomessa oikein käytetään, mitä ovat nämä vastamediat joista puhutaan? Jos joku nyt nimeäisi edes muutaman sellaisen minulle.

"Oletko koskaan pohtinut, kuka hyötyy eniten siitä, että Suomea ajetaan kohti yhteiskunnallista kaaostilaa?" - Tätä olen kyllä miettinyt.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minun mielestäni voisit miettiä miksi esim. Jessikka Aroon kohdistuu täysin sairaisiin mittasuhteisiin ulottuvaa kiusaamista. Sitä ei voi selittää pelkällä häiriintyneisyydellä tai naisvihalla.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #49

Olen minä miettinyt ja ne ovat aivan pimeää meininkiä. Ja siihen törmää kaikkialla. Eilen sosiaalisen median puolella pyöri joku linkki Jessikkan huumetuomiosta joskus villissä nuoruudessa - niin kuin se jotenkin vaikuttaisi hänen tekoihinsa toimittajana. Suomessa kaikki kiusaaminen on menossa äärisuuntaan. Toimittajat kiusaavat blogeissaan eri tavoin ajattelevia, poliitikot halveksuvat toisiaan avoimesti ja kutsuvat vastapuolta valehtelijaksi. Yksi hallituspuolueen poliisikansanedustajista nimitteli ammattiliittoja isänmaanpettureiksi ja toinen kutsui niitä terroristiryhmiksi. Toimittajia pelotellaan, heitä uhkaillaan ja heille nauretaan. Poliitikkojen koteihin heitellään kiviä. Suomi on sekaisin.

Tässä tekstissä ei kuitenkaan ollut kyse Jessikka Arosta, eikä hänen asiansa minulle kuulu, vaan kirjoitin siitä kuinka verovaroin kustannettu Yle leimaa Suomen neutraalia politiikkaa kannattavat toisinajattelijat disinformaatiota viljeleviksi rölleiksi, vaikka samaan aikaan Suomeen rahdataan amerikkalaisia panssarivaunuja ja hävittäjiä. Onko Suomen entinen ulkoministerikin peikko, kun hän pitää Suomen Naton kanssa allekirjoitettamaa isäntämaapöytäkirjaa pitkänä naulana itsenäisyyden ruumisarkkussa ja historiamme häpeätahrana: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikka...

Toistaiseksi kukaan ei ole nimennyt minulle, että mitä nämä kaikkien tuntemat disinformaatiolähteet ja vastamediat ovat. Onko Suomen Kuvalehti, joka tuon tuostakin julkaisee Nato-vastaisia (tai vähintäänkin kriittisiä) artikkeleita, vastamedia?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #51

Haukut täysin väärää puuta. Yle ja muut mediat yrittivät koko viime viikon selvittää ja puida mistä tupsahti tämä USA:n harjoitus. Puolustusministeri on vain ja myhäilee jotain. Sulla ei vissiin näy Suomen tv siellä?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #53

Ei valitettavasti. Yle Areena ei myöskään näy ulkomailla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Suomen Kuvalehti ei ole vastamedia. Suomen kuvalehti käyttää ammattitoimittajia ja on julkisen sanan neuvoston jäsen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #54

Ja julkaisee muuten Suomen laadukkainta journalismia.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #51

#51

Voi olla että on mennyt multa ohi mutta en kyllä ole tähän mennessä huomannut Ylen leimanneen neutraalia politiikkaa kannattaneita ja kantaansa asiallisesti perustelleita trolleiksi.
Varmaan sitä kuitenkin tapahtuu koska niin kerran sanot (?)

Kuitenkin varsinkin somesta tuota disinformaatiota löytyy nykyisin paljon.
Jos tahdot, voin postittaa linkityksen sellaisiin näennäisvakuuttaviin puheenvuoroihin aina kun niitä tulee vastaan.
Väkisinkin tulee mieleen mikä on sellainen tavoite johon pääsemiseen tarvitaan suoranaisten väärien tietojen levitystä tai sitten henkiköön käyvää törkykampanjaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #51

Puolustusministerin tiedotushaluttomuus jättää paljon arvailujen varaan. Ehkä persut ja Puolan uusi oikeistovalta ovat keksineet jotain yhteissuunnitelmia. ..??

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #61

Eikös ulkoministerimmekin todennut, että hän antaa haastatteluja vain tietyille toimittajille - taisi olla KSF Median lehdet, jotka olivat boikotissa. Kummallisia linjauksia nykypäivän poliitikoilla. Toisaalta niinhän se valtiovarainministerikin valikoi käsin toimittajia, jotka pääsivät kuulemaan hallintarekisteristä. Taitaa olla maan tapa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #51

Keijo Korhonen on siis se mies, joka julkaisi vaalikirjan Meidän on uudesta luotava maa – ja muutti sitten Amerikkaan. Raukat vain menköhöt merten taa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #63

Lähti valmiiden lihapatojen äärelle, ja jätti toiset lapion varteen.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #49

Odinin porukan pomo tuomittu -aivan kauheeta!
Ylen toimittaja on tuomittu - kiusaamista.

Miten noin omasta mielestä meni?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #70

Kuule, jos väkivaltarikoksista tuomitut ilmoittavat ryhtyvänsä itsejulistetuiksi järjestyksenvalvojiksi, ihmisten pitää saada journalisteilta se tieto, oletko eri mieltä? Vai pitäisikö vaieta?

Ylen toimittajaan todellakin on kohdistunut kiusaamista. Vuorokaudessa kymmenkunta rienaavaa ja herjaavaa "artikkelia" ja Ilja Janitskin soittelee Arolle "Pirihuora" biisiä ja uhkailee paljastuksilla, levittlee myös Jessikkasta tehtyä pilkkabiisiä ja kiusaa myös Aron perheenjäseniä.

On maailma mennyt hulluksi etteivät ihmiset pysty erottamaan mikä on journalisimia ja mikä on rääkkäämistä.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #49

Kun Ylen toimittaja Jessikka Aro on tuomittu huumerikollinen ja toimii nytkin aktiivisesti Ylellä, niin kyllähän se kertoo jotain Ylen ja sen toimittajien yleisestä luotettavuudesta. Samalla tavalla Nyqvist itse ottaa esiin esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustajien menneisyyden rikokset heidän puheiden yhteydessä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Saadaanpa kansalaiset ajattelemaan itse ja se jos mikä on Ylen tehtävä"

Yksipuolinen propaganda ei välttämättä laita ajattelemaan kuin virkeimpiä yksilöitä ja YLEn tehtävä olisi nimenomaan tiedottaa monipuolisesti.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Kyllä Sanna Ukkolan kolumni oli hyvä ja ytimekäs. Se laittaa lukijan ajattelemaan.

Käyttäjän KimmoHoikkala kuva
Kimmo Hoikkala

Mediakuvaa voi olla vaikeaa hahmottaa, jos tietolähteet ovat tasoa epävirallinen uhkauksia lateleva media.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eli et onnistunut ajattelemaan mitään. Minäkin olen etsiskellyr näitä Ukkolan mainitsemia sivuja, missähän ovat ja kuinka suosittuja ovatkaan?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Loistava kirjoitus jälleen, Martti!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ongelman ydin on kaiken aikaan siinä, ettei EU:hun liityttäessä liitytty samalla Natoon. Virolaiset olivat aikanaan paljon meitä fiksumpia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset