Asikainen Martti Se olen vain minä puhumassa puuta heinää.

Perussuomalaiset ajavat Suomeen sharia-lakia

  • Perussuomalaiset ajavat Suomeen sharia-lakia
  • Perussuomalaiset ajavat Suomeen sharia-lakia

Pyrin yleensä ottamaan etäisyyttä tähän kaikkialla raivoavaan pakolaiskeskusteluun, mutta tällä kertaa en voinut vastustaa kiusausta. Huomasin nimittäin, että sharia-lakia Suomeen eivät suinkaan ole viime viikkoina ajaneet muslimit, vaan isänmaallisina kunnostautuneet perussuomalaiset.

Tai siltä tämä nyt pahasti ainakin vaikuttaa, kun yksi ehdottaa ihmisoikeuksien kaventamista, toiset kuuluttavat kuolemantuomion perään, ja myös evoluutio-oppia on alettu avoimesti epäilemään. Sitten oli vielä tämä sukupuolineutraali avioliittolaki. Varmasti teidänkin muistissanne on, kuinka Timo Soini vaati kuin kalifi konsanaan, että  perussuomalaiset kansanedustajat äänestäisivät sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan.

Ja näin myös tapahtui.

Perussuomalaisia ja ääri-islamisteja yhdistää useampi seikka kuin haluaisitte ehkä uskoakaan. Eikö viha vääräuskoisia kohtaan ja halu partioida katuja sekä toimittaa kansalaisoikeudenkäynteitä olekin molempien järjestöjen asialistalla.

Tai sellaisen kuvan minä ainakin olen usean perussuomalaisen kunnanvaltuutetun ja kansanedustajan puheista saanut. Puhumattakaan siitä retoriikasta, jonka mukaan muslimit pitäisi saada pikimiten pois pilaamasta isänmaatamme. Vääräuskoisia ne jihadistitkin vainoavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (73 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Olematta persu olen varmaan vähän vanhoillinen ja liian epäavoin siinä suhteessa, että en haluaisi tänne Suomeen edes Ruotsissa ja Norjassa nähtyä kehitystä poispäin vanhasta kunnon pohjoismaisesta rauhanomaisesta monikulttuurimallista sanotaanko afrikkalais-lähi-itäläiseen monivihakulttuurin suuntaan. En halua kaduillemme rasistijengejä ja tuontikonnia enempää kuin vankiloihimme andersbreivikejä ja mullahkrekareita odottelemaan vapautusoperaatioitaan tai marttyyriksijulistamisiaan. Mieluummin sitten vaikka joku äärimmäinen lopullinen ratkaisu tuollaisille... tietysti jonkin laillisen tuomioistuimen siunauksella, vaikkapa sharia-lakiin nojaten ulkomailla - http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208510-p...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Itse vastustan tämän hetkistä maahanmuuttopolitiikka, ja luen sen katastrofaaliseksi, mutta hallituspuolueen riveissä esiintyvä retoriikka on mielestäni kaikkea muuta kuin hyväksyttävää. Myös nämä ehdotukset ovat suoraan kuin islamistisesta valtiosta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kyllä tuon ajatuksen takana on ihankin varmasti suurin osa maltillisistakin islamin kulttuuripiirin maista. Ethän oikopäätä rasistisenoloisesti tyrmää kaikkea islamin suunnalla hyväksihavaittua? Muslimit vakuuttavat yhteen ääneen myös meidän vastaanottokeskuksissamme ja mamu-uussuomalaisten keskuudessa, etteivät hyväksy Isisin tappajia ja kuvaavat heitä saatanan palvojiksi enemmän kuin uskonveljikseen. Asetutko vstustamaan merkittävän sivistysuskonnon valtavirran käsityksiä ihan vaan oman toiseutesi vuoksi?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #3

En tietenkään Veikko, mutta maahanmuuton tulee olla jollain tavalla hallittua ja kontrolloitua. Tämän hetkinen tilanteemme Euroopassa edustaa puhdasta kaaosta, eikä sen kautta pystytä rakentamaan kestävällä pohjalla tapahtuvaa integraatiota. Ei varsinkaan, kun jotkut heittelevät polttopulleja maahanmuuttokeskuksiin ja hakkaavat kaduilla väkeä värin vuoksi.

En silti hyväksy ihmisvihaa tai rasistisia lausuntoja. Sen vuoksi kirjoitin tämä blogipostauksen. Tuossa taannoin totesin erään tuttavani Facebook-seinällä, että mielestäni Raamattu on aivan yhtä verinen kirja kuin Koraanikin. Molemmat ovat täynnä puhetta. Noh, sen jälkeen minulle tuli monta kommenttia, jossa toivottiin, että ISIS raiskaa ja silpoo ensimmäisenä minun perheeni, kun tulee Eurooppaan. Hyviä jätkiä nuo kristityt. Tätähän se Jeesus nimenomaan opetti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #5

Tsekkasitko jotain metodia käyttäen että olivatko nuo oikeasti kristittyjä nuo vääräuskoisen fatwa-tappouhkauksen tehneet? Useimmin kuulemma ovat radikalisoituneita islamistihenkisiä trollihörhöjä jotka saattavat esiintyä ns. false flag -verhon takana. 'Kuole kirottu koira' on vähän huonosti kantasuomalaisen suuhun istuva lausahdus mutta ei mahdoton tietenkään ja raiskaus rangaistusmuotona taitaa olla sekin kyllä enemmän toisaalla käytössä...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #9

Ihan suomalaisia olivat, ja suomalaisen tuttavan suljetulla Facebook-seinällä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Mitä yhteistä sinä näet sharia lailla ja katupartioilla ?

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Siis mitä maahanmuuttopolitiikkaa? Eihän sitä ole.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kolumni: "En olisi lyönyt, jos olisin tiennyt, että olet suomalainen"

"Serkkuni pikkupoika sai yläkoululaiselta turpaan, koska on lappilaisen verenperimänsä ansiosta keskimääräistä suomalaista tummempi. Lyöjä käski häntä menemään sinne, mistä on tullutkin.

Lyöjä jäi kiinni ja joutui pyytämään anteeksi. Hän tuntui olevan aidosti pahoillaan tapahtuneesta. "En olisi lyönyt, jos olisin tiennyt, että olet suomalainen."

Millaisessa maassa teinipojan mielestä on hyväksyttävää lyödä pikkupoikaa, jos tämä on ulkomaalainen?"

http://www.ess.fi/Mielipide/2015/12/15/kolumni-en-...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Eiköhän tuollainen hienosäätötarkkuus/kohteliaisuus ole vihatoimijoiden keskuudessa harvinaista. Tosin tässä on toinen vastaava harvinainen yksittäistapaus: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013053017082361_u...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Kaikki väkivalta on väärin. Jokaisella ihmisellä tulisi olla oikeus fyysiseen koskemattomuuteen - oli kyse sitten seksuaalisista teoista tai väkivallasta.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #7

Näinpä. Ja kun etninen alkuperä oli noissa molemmissa tapauksesa vihamotiivi niin hirvittäähän se olipa sitten uhrina kantasuomalainen tai ulkomaalaistaustainen.

Käyttäjän EliasRantanen kuva
Elias Rantanen Vastaus kommenttiin #8

Niin juuri on asia. Onpa uhrina sitten kantasuomalainen tai ulkomaalaistaustainen. Väkivalta on kaikissa tapapauksessa väärin.

Silti kuolemanrankaistus joukkomurhaan syyllistyneille terroristeille on perusteltua ja oikein mikäli valtion lainsäädäntö sen mahdollistaa.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #11

Ei, kyllä kuolemantuomiossa liikutaan jo niin harmaalla alueella, että sellaisten asioiden kanssa ei pitäisi edes leikkiä. Kuolemanrangaistus on peruuttamaton ja ihmisoikeuksia loukkaava rangaistus, joka ei kuulu sivistysyhteiskuntaan.

Yli puolet maailman maista on jo luopunut kuolemanrangaistuksen käytöstä, joko kieltämällä sen lailla tai luopumalla teloituksista käytännössä. Harva niistä on yhtä kehittynyt valtio kuin Suomi, jossa nähtävästi poliitikotkin flirttailevat avoimesti tuon ajatuksen kanssa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #13

Täytyy jälleen muistuttaa, että kuolemanrangaistuksesta on luovuttu kaikissa 47:ssä Euroopan neuvoston ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen jäsenmaassa.

Maailmanhistoriassa useimmin kuolemanrangaistuksesta luopunut maa on Venäjä. Se oli myös ensimmäinen, lähes 200 vuotta sitten. Hirtehistä kyllä, Suomessa kuolemanrangaistus jäi voimaan, kun meillä säilyi Ruotsin laki.

Venäjähän on hiipimässä ulos Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta. Saapa nähdä, liittyykö asiaan myös kuolemanrangaistuksen palauttaminen. Sivistysmaissa tällaista trendiä ei ole.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #23

Turkki on myös palauttamassa kuolemanrangaistuksen.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #27

Siihenkään jengiin me emme halua kuulua.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #31

Turkin johtava islamilainen puoluehan on persujen sisarpuolue, joten ehkä kuolemantuomion kannatuksen voi nähdä osana yhteistä ideologiaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alliance_of_European...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #33

Nyt pamautit Ville vyön alle. Sinulla on hieno tapa löytää ikävimmät yksityiskohdat asiasta kuin asiasta. Ei voi kuin peukuttaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #27

Epäilen tietoa vahvasti, koska enpä usko Turkin hallituksen haluavan luopua Euroopan neuvoston jäsenyydestä ja neuvotteluista Euroopan unionin kanssa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #23

Mutta ei ole ollut sivistysmaissa isisistäkään tai talebania tai boko haramia. Mietis jos olisi tai tulisi lähiaikoina. Ihan varmasti kehittäisit lainsäädäntöä ajanmukaisempaan suuntaan akuutteja haasteita ajatellen. Kun vaikka uutaman sata tyttöluokkaa naapuristostasi olisi siepattu ja viety venäjälle sotilaiden leluiksi tai pomminruuaksi jonnekin kaukasuksen putinistisotiin ym sellasta ja vankileirien gulagista tulis vaimokullaltas tekstareita että tehkää joitan siellä v*tun suvakit. Niin se alkoi monessa melko rauhallisessa maassa joitain vuosia sitten...

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #23

Eiköhän se Venäjän hiipiminen liity enemmän näihin Haagin ja EIT:n antamiin päätöksiin.

http://yle.fi/uutiset/venaja_ei_ole_maksanut_43_mi...

Jukka Mäkinen

Tuskin missään on kovin hyväksyttävää lyödä pienempiään, mutta ainakin minun nuoruudessani esimerkiksi raisiolaisten lyöminen oli täysin hyväksyttävää, jopa odotettua käytöstä.

Ryhmään kuuluminen ja sen puolesta taisteleminen kuuluu normaaliin poikien nuoruuteen, joka muuta väittää ei ymmärrä mieheksi kasvamisesta ja miehenä olemisesta yhtään mitään. Kivuttomaimmin tämä tapahtuu ohjattuna, valvottuna ja säänneltynä joukkueurheiluna. Tosin kaikki jotka ovat seuranneet esimerkiksi C- tai B-junnujen jääkiekkoa, tietävät että testosteroni pesee kirkkaasti säännöt ja valvonnan.

Jos joku näkee teinipoikien tappelussa vakavaa rasismia, kumpaan suuntaan tahansa, niin sitten näkee. Otan osaa, ja toivon järkiintymistä. Onneksi poliisi kokemuksen perusteella tuntuu ymmärtävän enemmän.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onhan noissa tässä mainitun puolueen kannattajien puheenvuoroissa vähän väliä julistettu sellaisia tavoitteita jotka toteutuessaan eivät ihan länsimaiseen oikeusperiaatteeseen, -perinteeseen tai kulttuuriin istu.

Tällä viikolla ovat fantsittaneet kansalaisten tuomitsemista ennalta sellaisista rikoksista joita ei edes ole tapahtunut. Viime viikolla sai kannatusta lehdistönvapauden rajoittaminen; epämiellyttäviä kyseleviltä toimittajalta suut suppuun.
Jne jne. Kun kaikista noista koittaa hahmottaa mitä ne käytännössä tarkoittaisivatkaan niin eteen aukeaa kovin mielenkiintoinen joskaan ei niin mukava maailma.

Ovathan nuo toki useamman kuin yhden taholta kuultuna ns yksittäistapauksia mutta onkos siinä sitten se kentän paine.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Tuota minäkin uskon ja toivon. Siis, että kyseessä on yleensä vain pienen joukon tai yksittäisen henkilön ulostulo, mutta puolueen sisällä kannattaisi ehkä silti käydä pienoinen debatti tästä aiheesta. Perussuomalaisia tuskin kiinnostaa ajatuksen tasollakaan tukea ja edistää sharia-lain rantautumista Suomeen, mutta juuri tällä hetkellä he ovat maamme vaikutusvaltaisin järjestö joka sitä tekee. Tai ainakin pieniltä osin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Martti Asikainen, kuuluuko perustuslakituomioistuin länsimaiseen demokratiaan, miksi puutut vain nyansseihin ?

Sari Haapala

Ettekös te Ketolat, Elkamat, , Nyqvistit, Lappalaiset ja muut Börjet kannata näiden maahanmuuttajien invaasiota ja maahanmuuttajien tuomaa kulttuurillista rikkautta, niin oletan että myös Hakkaraisen ilmoitus on teidän linjanne mukainen vaikka esittäjänä on ihan kantasuomalainen, noudattaahan se juuri näiden Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden kulttuuria.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen
Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Ihmisen mieli voi halutessaan kehitellä mitä ihmeellisimpiä olettamuksia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#17

Harvemmin mä olen persuja kulttuurinrikastajina pitänyt mutta nyt kun ystävällisesti osoitit syy-yhteyden Hakkaraisen mielipiteisiin niin pitäisikö yleistää?

Annetaan me Hakkaraisen silti olla mieltään. Suomessa mielipiteenvapaus on ihan jokamiehenoikeus. Ei siitä vielä lähtöpasseja jaeta ja hyvä niin.

Tosin jos poliitikko alkaa esittämään meikäläiseen perinteeseen, kulttuuriin ja ihmisoikeuskäsityksiin täysin vastakkaista mielipidettä niin se on merkki terveestä demokratiasta että asiasta on lupa keskustella.

Jukka Mäkinen

"kansalaisten tuomitsemista ennalta sellaisista rikoksista joita ei edes ole tapahtunut."

Tämähän on jokapäiväistä ja täysin laillista toimintaa esimerkiksi vakuutusalalla. Mietipä esimerkiksi nuoren kuljettajan autovakuutuksia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Murhasta ja taposta langetettava kuolemanrangaistus on hyvin järjestetyn valtion tärkeimpiä tuntomerkkejä!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ja esimerkkejä tällaisista valtioista ovat..?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #19

Siganporessa asuneena voin sanoa, että siellä oli ihan viihtyisää ja todella turvallista. Rentoa siellä ei kuitenkaan ollut. Singapore on poliisivaltio. Yhdellä metroasemalla saattoi olla parhaillaan 120 kameraa käytössä, ettei kukaan söisi jäätelöä metrotunneleissa.

En voi painottaa liikaa sitä, että jokaisessa islamilaisessa maassa on käytössä kuolemanrangaistus. Länsimaista vain harva on jatkanut tätä ikiaikaista perinnettä. Lähinnä Yhdysvallat muutamassa osavaltiossaan. Euroopassa puolestaan ainoa maa, joka langettaa kuolemanrangaistuksia, on Valko-Venäjä. Sitten joukossa on tietysti tätä Botswanaa, Zimbabwea, Afganistania, Egyptiä, Irania ja Irakia. Bangladeshia ja Syyriaa. Mihin ryhmään sinä haluat kuulua?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #20

Eivät Singapore ja USA niin pahoja ole!

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #24

Minulla on aivan liian vähän olutta, että alkaisin määrittelemään pahuutta tai keskustelemaan oikean ja väärän filosofiasta. Eikä minulla kyllä mitään uuttakaan sanottavaa siitä olisi, sillä minua viisaammat normatiivisen etiikan parissa työskennelleet filosofit ovat tehneet sitä jo tuhansien vuosien ajan. Ei silti niin hyvää, etteikö vähän pahaakin. Yksikään valtio ei itsessään ole paha, kuten varmasti tiedätkin, mutta osa siellä asuvista ihmisistä tai päättäjistä voi hyvinkin olla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #20

Jos suomenkieliseen wikipediaan on uskominen, "muutama" osavaltio = 29/50.

Käyttäjän valtaajaloistoa kuva
Timo Peltonen Vastaus kommenttiin #19

"Vuoden 2010 väestönlaskennassa 33.3 prosenttia singaporelaisista oli buddhalaisia. Kristityjä väestöstä oli 18.3 prosenttia, muslimeja 14.7 prosenttia, taolaisia 10.9 prosenttia, hindulaisia 5.1 prosenttia ja muita uskontoja edusti 0.7 prosenttia väestöstä. Uskonnottomia väestöstä oli 17.0 prosenttia."

Petteri Hiienkoski

Kuolemantuomio joukkomurhiin syyllistyneille terroristeille ja mahdollisesti myös poikkeuksellisen raakoihin murhiin syyllistyneille kannattaisi ainakin palauttaa rangaistusasteikkoon.

Valtio, jossa kielletään kuolematuomion mahdollisuuskin, suojelee mainittuihin rikoksiin syyllistyviä sen sijaan, että se suojelisi kansalaisiaan näiden rikosten uhriksi joutumiselta.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Elinkautisesta pitäisi tehdä elinkautinen. Kuolemantuomiota ei pitäisi langettaa kenellekään. Perussuomalaisten argumenteissahan esiintyy usein tämä teesi, jonka mukaan Suomi on kristillinen maa. Mitä kristinusko opettaa tappamisesta?

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Kuolemantuomio sopisi sellaisille tyypeille kuin Hitler ja Stalin. Näyttö on riittävä ja pahuus korjaamatonta. Tosin heillekin puolustajia löytyy.

Muutoin pidän ongelmallisena sitä, että väärin tuomittujen tuomio on liian lopullinen. Sekä sitä, mihin vedetään raja kuolemantuomion saamiseen. Ja etenkin sitä, millainen asenneilmapiiri näitä on jakamassa. Jos itse kannattaisin esimerkinomaisesti Jammusedille viimeistä piikkiä (en kannata, suom. huom.), niin olisinko itse parin vuoden päästä "suvakkihorona" samalla piikillä? Ei sillä, ettenkö itse kuolemantuomiota kestäisi, mutta teoreettisena kysymyksenä kiinnostava.

Ja sitten se viimeinen disclaimer: en kannata kuolemantuomiota lainkaan.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #32

"Jos itse kannattaisin esimerkinomaisesti Jammusedille viimeistä piikkiä (en kannata, suom. huom.), niin olisinko itse parin vuoden päästä "suvakkihorona" samalla piikillä?"

Onko "suvakkihoroilla" tapana syyllistyä pedofiliaan, terrorismiin ja raakoihin murhiin?

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #51

#51 Kykysi väännellä sanotut asiat päälaelleen on sinnikkyydessään ihailtavaa, mutta keskustelua se ei millään lailla edistä.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #62

Reija Haapanen, minäkään en ymmärtänyt, mitä tarkoitit Sari Haapalan siteeraamalla lauseella.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #66

Yhden miehen terroristi on toisen vapaustaistelija. Nelson Mandela tuomittiin terrorismista ja maailma olisi kovin erilainen jos hän olisi saanut kuolemantuomion. Pointtina varmaan se, että oikeuskäsitys ja tuomiot muuttuvat ihmisten ja ilmapiirin mukana. Jos valtion oikeuslaitos kärsii hiemankaan korruptiosta niin pitää muistaa, että kuolemantuomio on peruuttamaton.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #67

#67 Juuri näin. Ensin on ok laittaa terroristit ja jammusedät "Old Sparkyn" kyytiin (löytyy Huntsvillen vankilamuseosta, suosittelen käyntiä: http://www.theguardian.com/world/2015/oct/16/old-s...)

Sitten kuolemanrangaistus on helppo ulottaa seuraaviin rikoksiin.

Sitten kun yhteiskunta kääntyy kokonaisuudessaan vaikkapa natsismiin tai kommunismiin, voidaan tappaa ei-natsit ja ei-kommunistit. Ja mainitsemani "suvakkihorot". Johan meille toivoo raiskausta ja kuolemaa Suomessa moni nettikirjoittelija.

Eikö vieläkään auennut? Sari H. etenkin voi kääntää tästä taas jotain aivan muuta, be my guest.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #68

Reija, et nyt viitsisi olla kauhean pilkallinen, jos kirjoitat epäselvästi ja muut eivät ymmärrä. Ainakin minun kohdallani ymmärrysvaikeus oli aito.

Argumenttisi oli kai siis suunnilleen: jos murhasta voidaan tuomita kuolemaan, pian sitten kaikesta muustakin.

En kannata kuolemantuomiota, mutta tämän argumentin pätevyys ei ole itsestäänselvä. Useinhan lakiuudistuksia (kuten sukupuolineutraalia avioliittolakia) vastustetaan sillä perusteella, että ne ovat askel kohti jotain pöyristyttävää, mihin lain kannattajat voivat vastata, että teemme vain tämän yhden askelen.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #69

Se, että lisätään esim. homojen, naisten ja lasten oikeuksia ei liene verrattavissa siihen, että otetaanko käyttöön täysin peruuttamaton, ihmishengen riistävä tuomio oikeusjärjestelmässä. Kyse on hieman eri tason periaatteellisista muutoksista. Jälkimmäisessä tapauksessa pitää hieman huolellisemmin myös pohtia mihin kuolemantuomion käyttöönotto voi yhteiskunnassa johtaa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Olenko minä ehdottanut kuolemantuomion käyttöönottamista? En.
Ajanko sellaista hallituksessa? En.

Olisiko sellaista rikosta, jossa kuolemantuomio kävisi mielessäni? Kyllä.

On mielestäni kummallista, jos sellainen ei kävisi edes mielessä. Eli siis ihminen voisi HARKITA myös kuolemantuomiota poikkeuksellisen raaoista rikoksista alkukantaisena reaktiona näihin rikoksiin.

Mutta ei varmaankaan kaikille sellainen tulisi edes mieleen. Ei siis missään tapauksessa eikä missään rikoksessa. Minä vastasin rehellisesti, mitä ajattelin. Ja siinä tein näköjään virheen.

Ja tästä on sitten vedetty sellainen johtopäätös, että olisin kuolemantuomion kannattaja ja hyvä ettei syytetä asian ajamisesta laiksi. Vielä kerran, en aja sellaista mitenkään eteenpäin.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Koko päivän olen odottanut paskamyrskyä ja nyt se saapui. Kiitos Jari Lindström. Tämä oli nimittäin ensimmäinen perussuomalaisia kritisoiva bloggaukseni kuluneen kolmen vuoden aikana. En minä tässä ketään ole syyllistämässä, mutta mielestäni puolueenne tulisi pohtia näitä yksittäisiä kannanottoja. Kuten varmasti huomasit, tänään kansanedustaja Hakkarainen jatkoi siitä mihin sinä jäit.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Paskamyrsky? Siis oliko vastaukseni sellainen? Ei kai....

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #39

Toisaalla jo totesinkin, että näistä yksittäisistä lausahduksista huomaa hyvin, kuinka kokematon puolue kyseessä onkaan. Korkeassa asemassa ei ole enää varaa provosoitua, eikä päästää suustaan sammakoita joka toinen viikko.

Hyvin monen perussuomalaisen poliitikon tuntuu muutenkin olevan todella vaikea hahmottaa sitä, että he eivät ole enää yksityishenkilöitä, vaan niin kutsuttua eliittiä, joka majailee Arkadianmäellä. Ei silloin voida enää lämpimikseen flirttailla kuolemantuomioiden, uskonvainon ja rasismin kanssa, koska jokainen puhe ja sana arvioidaan median puolelta aivan varmasti. Tarvitsisitte jonkun sparraamaan teidän mediakäyttäytymistänne. Puolueella on varmasti siihen tänä päivänä varaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No täytyy kuitenkin muistaa, että ihmisiä on erilaisia, toiset muistaa prosenttiluvut väärin, eikä se tarkoita, että kokoomuus olisi huono laskuissa. Yksi kulttuuriministeri sammuu, eilkä se tarkoita, että koko vasemmistoliitto olisi juoppohulluja, onpa vielä yksi pimeiden remonttien tekijä, eikä sekään tarkoita, että vihreät kannattaisivat harmaata taloutta.

Ihminen voi poliitikkonakin sanoa mielipiteensä, eikä siitä pitäisi lynkata, tietysti voidaan vaatia kollektiivista toimintaa Neuvostoliiton tai Pohjois.Korean malliin, siellä ei paljon erilaisia ulostuloja ilmene.

Minä en näe tässä yhden henkilön lausunnossa mitään ihmeellistä, mutta ilmeisesti se nyt on saanut blogistin kiihoitettua ja vielä sitten liioiteltuna koko persupuolue sharia lain kannattajaksi.

Antaa kaikkien kukkien kukkia, ja antaa Hakkaraisen pitää mielipiteensä, ei varmaan suurta merkitystä tällä ole Suomen poliittiseen toimintaan.

Vitsinä ihan hyvä kirjoitus, asiapitoisuudeltaan ja arvoltaan nolla.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #40

Kyllä oikeusministerin omaan vastuualueeseensa liittyvät lausunnot pitää huomioida ihan erityisellä vakavuudella. Jos jonkun puolueen edustajat jatkuvasti nostavat tiettyjä asioita esille, se viittaa yleensä siihen, että puolueessa nuo asiat ovat tavoitteita tai harkinnassa. Miksi muuten? Harvemmin mitään tapahtuu sattumalta tai ihan muuten vain pohdiskellaan. Vassut eivät ole lausunnoissan ja puheissaan kannattaneet holtitonta dokaamista eivätkä vihreät harmaata taloutta. Persut taas ovat useammasta suusta puhuneet kuolemantuomiosta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #41

Jos jotkut ovat oikeasti kuolemantuomion kannalla, niin kuvitteletko, että asia etenee hallituksessa?

Mitähän Lindström tuossa yläpuolella kirjoitti, ajaako kuolemanrangaistusta?

Ei oo niin vakavaa, kaikki mitä persut sanoo, saa ihmiset aina kuohuksiin, tää on oikeasti tosi hauskaa.

Mitähän sieltä tulee seuraavaksi, saadaan taas nämäkin palsat täyteen asiantuntijalausuntoja :)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #43

En tiedä mistä kuohunnasta puhut mutta kuolemantuomio on vakava asia. Ei ole ihan läpihuutojuttu, jos hallituspuolueissa on kannatusta kuolemantuomiolle.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen Vastaus kommenttiin #44

Samaa mieltä Ylitalon kanssa. Ei kuolemantuomio ole mikään vitsi, jota voi levitellä eduskuntasalissa ja nauraa töräyttää päälle. Puhumme ihmisten tappamisesta.

Sari Haapala Vastaus kommenttiin #41

"Vassut eivät ole lausunnoissan ja puheissaan kannattaneet holtitonta dokaamista eivätkä vihreät harmaata taloutta."

Eivät tosiaan, puhumisen sijasta he ovat holtittomasti dokanneet ja omilla teoillaan tukeneet harmaata taloutta. Ei he ovat siirtäneet puheet ihan käytännön tasolle.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #52

Miten voi siirtää sellaisen puheen käytännön tasolle, jota ei ole? Pitääkö tästä päätellä, että mielestäsi persut aikovat siirtää puheensa käytäntöön? Hehän sentään ovat puhuneet.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #57

Puheenjohtajatasolla, Arhinmäki dokaamisessa ja Hautala kuutamourakoinnissa...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #58

Mielestäsi siis vassut ovat puhuneet holtittoman dokaamisen puolesta ja Arhinmäki lähti sitä toteuttamaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Muistakaa nyt tää on vakava asia, Teuvo Hakkarainen on puhunut!

Koko Suomi on nyt varpaillaan, että tuleekohan Suomeen kuolemanrangaistus. :)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Yksi sanoo, kaikki on varmasti samaa mieltä... Ei ku itse asiassa sen on oltava puolueen linja. Haloo!!!! Jokainen ihminen vastaa omista puheistaan ja tekemisistään, eikö? Tämän saman oikeuden luulisi koskevan myös perussuomalaisia.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei se koske minkään puolueen poliitikkoja. Ei ole koskaan koskenut. Persut ovat itse takertuneet lukemattomia kertoja yksittäisten henkilöiden tekemisiin, kuten vaikka tuohon Arhinmäen yksittäiseen kaljanjuontiin, ja käyttäneet sitä lyömäaseen koko puoluetta vastaan. Välillä yhden henkilön teosta syytetään useampaakin puoluetta. Esimerkiksi Dan Koivulaakso edustaa näissä hourailuissa usein koko vihervasemmistoa.

Poliitikon puheet ovat kuitenkin hieman eri asia kuin satunnaiset teot. Ne linjaavat puolueen toimintaa ja kertovat sen tavoitteista. Ei ole olemassa mitään puoluetta ilman henkilöitä. Kansanedustajat muodostavat puolueen kärjen, he eivät siis ole mitään yksityishenkilöitä, jotka voivat sanoa mitä sylki suuhun tuo ilman, että sitä saa kritisoida tai siitä voi tehdä johtopäätöksiä puolueen linjasta. Kansanedustajien puheet tulkitaan aivan luonnollisesti siitä näkökulmasta, että niiden edustaja on merkittävä eduskuntapuolueen edustaja.

Jos haluaa vastata vain itse omista sanoistaan ja puhua mitä sattuu, ei kannata lähteä puoluetoimintaan ainakaan mihinkään näkyvään rooliin. Valitettavasti tosiasia on, että puolueen edustajana omat puheet tulkitaan eri viitekehyksessä kuin yksittäisen kadunmiehen läpät ja kansanedustajaa pidetään aina puolueensa edustajana kun hän antaa lausuntoja tai puhuu eduskunnassa. Puolue voi sitten erikseen irtisanoutua kansanedustajien puheesta mutta normaalisti sille ei ole tarvetta kuin ääritapauksissa paitsi tietysti persuissa, joissa se on säännöllistä. Uskottavuuttahan tuo nakertaa tehokkaasti. Kukaan ei enää tiedä koska persu vain kertoo vitsiä, kännissä ja läpällä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Juu, juu.. Olen huumorintajuinen, välillä kännissä ja kerron joskus juttuja läpällä. Myönnän syntini, entäs sinä Ville? Pientä kohtuullisuutta...

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #72

AI yllätys, en minäkään. Mutta olen avoimesti kertonut olevani persu.

Käyttäjän FindianaJones kuva
Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #74

Minua hieman hävettäisi tunnustaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #77
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuolemanrangaistuskysymystä voidaan tarkastella myös sellaisenaan ilman mitään puolueooliittista analyysia persulaisuuden/ei-persulaisuuden näkökulmasta. Ihmisillä yleisemminkin on kysymykseen jonkinlainen kosketuspinta. Jos jonkin ahtaan puolueen teemaspekuloinnit ja henkilökellokkuudet jonkin toisen samanmoisen nurkkakuntapoppoon kannalta nyt unohdettaisiin hetkeksi, ja katsottaisiin asiaa asiana hetken. Vähän prosävyyn tietty:

Ajatellaan vaikka kulttuurien toistensakunnioittamisen näkökulmasta. Terroristi on massatuhonnallaan ja muulla toiminnallaan ilmaissut tahtonsa luopua ihmisyydestään ja myös sen mukana ihmisoikeuksistaan paitsi kotiympäristössään, myös nähdäkseni muualla - millä oikeudella/ylemmyydellä toiskulttuuriset tai 'vääräuskoiset' voisivat tyrkyttää terroristille oman vaikkapa kristillisyyteen perustuvien uskomusrakenteittensa mukaista velvollisuutta nauttia länsimaisista ihmisoikeuksista edes silloin kun tuo sika tunkeutuu laittomasti meidän elämänpiiriimme mahdollisesti suorittamaan kutsumustaan uusiin terroritekoihin? Annetaan pojille inhimillinen oikeus tulla ainakin kotikulttuurin mukaan tuomituiksi ja mahdollisuus kunnialliseen viimeiseen matkaan kotimaan multiin!

Mieluummin siis irakilaisveljeksetkin palautuspostilla Irakiin tai terrorisminvastaisen sodan luvattuna apuna Ranskaan ensin Hollanden ongelmanhoitoon, ettei meille tulisi oikeudenkäynti- ja vankeinhoidollisia erityissuojelukuluja veronmaksajien piikkiin.

Suomi on edelleenkin paljolti yhden totuuden maa. Läpinäkymättömästi järjestäytyneet yleistä mielipidettä ohjaavat auktorisoidut korrektiuslobbyt lanseeraavat hoettaviksemme ajankohtaisia mantroja, jotka massiivisen ja arvovaltaisen hyperummutuksen avulla syöpyvät mieliimme empiirisiä havaintoja ja parempaa ymmärrystämme hylkien kritiikittömästi päivittyvän tietoisuustason kryptisiin lokeroihin. Kaksi esimerkkiä 'itsestäänselvyyksistä' viime ajoilta:
http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208510-p...

17.12. mennessä on uutisoitu, että vastaavia joukkotuhonta/terrorismitapauksia on Suomen turvapaikanhakijoiden joukosta löydetty ja selvityksen alla jo useampiakin, ja tutkinnassakin on mainittujen kahden lisäksi kolmas. Ihan relevantti näkökohta on, kuinka välttää helposti kymmeniin/satoihin miljooniin nousevat kustannukset veronmaksajille odotettavissa olevien tutkinta- ja oikeusprosessien ja vankeinhoidon erikoisvaatimusten ja kostoiskujen/vapautusiskuyritysten/telkientakaiskiihotuksen aiheuttamien lisäkulujen myötä.

Ranska on pyytänyt EU-mailta apua terrorisminvastaiseen sotaan ISISiä vastaan, ja Suomi muiden mukana luvannut kaiken tukensa. Luontevinta on luovuttaa Isis-taustaiset terroristit oikeusvaltio Ranskalle jatkokäsittelyä varten, ja toivoa edelleenluovutusta Irakiin kotimaansa hoiviin. Myös luovutus Saksaan olisi hyvin perusteltu kaksosten tapauksessa, jos seuraava terrori-isku oli suunniteltu sinne kuten media on kertonut, eikä esimerkiksi Suomeen, jonka alueelle joukkotuhonnasta epäillyt kuunsirppiläiset laittomasti tunkeutuivat.

Hyypiöt tunkeutuivat Suomen alueelle laittomasti aikeenaan ilmeisesti suorittaa terroritekoja Saksassa, mahdollisesti Suomessakin. He olivat luopuneet omista ihmisoikeuksistaan jo oman kulttuuripiirinsä hyvin tuntemassaan toimintakentässä. Jos he olisivat luopuneet maansa kansalaisuudesta, sekin päätöksensä meidän olisi pitänyt täällä vaan hyväksyä, samoin mahdolliset moniavioliitot ym. valinnat ovat olleet heidän omiaan meistä riippumatta. kunnioitetaan nyt vaan niitä. He valitsivat kohdalleen ei-ihmisyyden ja sillä siisti. Eri juttu mitä lakipykälät sanovat mutta ihmisiä nuo eivät ole kuin teknisessä mielessä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pähkähullua kuvitella, että EU-maat Saksa ja Ranska luovuttaisivat murhista syytettyjä Irakiin, jossa rikoksista voi seurata kuolemantuomio.

Jos Irakista lähtenyt terroristi on rekisteröitynyt turvapaikanhakijaksi vasta Suomessa, ei ole perustetta palauttaa häntä Saksaankaan. Saksan kanssa asiasta voitaisiin kyllä neuvotella, jos viranomaiset uskoisivat, että asiallisesti henkilön on täytynyt tulla sitä kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset